Kikker en de stoelendans!

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Vakantie aan de rivier.
Advertisements

Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Wie heeft de stickers van de juf gepakt?
Cursus1 thema gevoelens. Verhaal:
Kikker in de kou geschreven door Max Velthuijs
Een dagje meelopen met groep 1 en 2
Mondeling Nederlands nieuw cursus 2 thema werk en vrije tijd.
De trein van het leven Het leven is als een treinreis.
Het kleine meisje op dit plaatje is natuurlijk Roodkapje
Cursus 1 het verhaal: “De nieuwe rok” “Sem en Igor in de speeltuin”
Vraag het maar als je jarig bent
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
Nieuwe buren deel 1 Gemaakt door; Aquinnah, Cédrick, Peter, Sarah Niveau 7.
Welke trends komen terug
Dag 11 Dag 11 van het dagboek Hoi jongens en meisjes, Wat was het gezellig zondag!!! Ik ben er nog steeds van aan het nagenieten. Ik vond het wel heel.
Ik voel me zo alleen !.
Lentekriebels Schrijvers: groep 1/2 de Kleine Beer
Kikker en het vogeltje Max Velthuijs.
Door groep 4b Vlinder op vakantie.
Vondeling Hoe ziet een poezenleven er zoal uit?. Dit hier lijkt mij wel een leuk plekje om te wonen!
Alle beesten dansen en Ollie de olifant ook. Ze eet en eet en eet maar door. Zij heeft het naar haar zin op het feest!!
Terugblik Toermalijn Mika Huisman.
Terugblik op de Toermalijn
Les 11 Wacht even, straks... Bewerkt door Annelyn, Astrid en Inez
Je zou eens wat minder moeten werken en eens wat meer rust moeten nemen......
Dag 5 Dag 5 van het dagboek Hallo lieve kindertjes, En… hoe vonden jullie de intocht? Hadden we jullie even goed gefopt? Ja, jullie dachten dat wij.
Er was eens een leesvirus,die was zijn stippen kwijt.
De legende van de partyhut
Lesmateriaal van: Kind en Hond Lesmateriaal van: © Tinley 2013.
Welkom.
Mondeling Nederlands nieuw cursus 2
De Beer van Bram.
een les over kikkers (en padden) voor groep 1 t/m 3
Welkom op een dag in groep 1 Wat we allemaal doen op één dag……………..
V r o l i j k K e r s t m i s Voor iedereen !.
Als een hond jouw baas zou zijn
Pas op Leesvirus! Een verhaal geschreven door de kinderen van groep 5/6 van de Meester Sieberingschool Nieuw Balinge 2015.
Kamp dag een Er was eens een klas groep 5/6 Die gingen op kamp in Helden.
De Vriendschap.
Happy halloween Kies je personages en sleep ze op de prent.
EEN KIJKJE BIJ DE KLEUTERS! Een dagje in onze klas!
Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.
K. “Morgen gaan we weer naar huis,” mompelt Bella. “Je hebt nog láng geen zin om weg te gaan hè?” grinnikt Tobias. Bella schud met haar hoofd. Tobias.
Een pastoor van een klein dorpje komt erachter dat Marietje zwanger geworden is (van hemzelf) !
Met een gebogen hoofd zit Carmen aan tafel met haar boek. Met een moeilijk gezicht kijkt ze naar de opdrachten voor zich. Over een paar weken is haar.
Hoi allemaal, ik zit achter de computer. Opa is jarig en ik wil hem feliciteren. Ik ga hem bellen via Skype.
, Sociale veiligheid is cruciaal voor kinderen om te kunnen leren Evt. logo van de school.
Dat zeg ik Gamma Drie echtparen,een bejaardeen van middelbare leeftijd en een netgetrouwd stel willen toetreden tot een kerk. De priester vertelt: "We.
Wenboekje Wat fijn dat je er bent, hang je jas maar aan de kapstok..
Wenboekje Speelzaal Dikkie Dik. Hallo, wat fijn dat je komt spelen. Hang je jas en tas maar aan de kapstok..
‘Tot morgen. ’ roept de juf
3. Dus geen van beide heeft gelijk?
Nekker Gisteren ging ik naar de Nekker. Ik ging daar zwemmen en sprong in het water. We gingen ook eten in de Nekker en ik at frietjes, een gele tomaat,
Als een hond jouw baas zou zijn
Het rode potloodje….
Welkom.
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
De Beer van Bram.
De deur vliegt open. Poes Muis rent naar binnen. Ze huilt
Het is winter. In het park bij het bos is het koud.
Dwergenvraagstuk Zoek de zevende dwerg.
Mamma Beer speelt buiten met haar kleintjes
Papa brengt Bram naar school. School is leuk. Lekker spelen
Verkleden De wortel Letters van chocola De maan.
Welkom.
“Papa zullen we een hol bouwen? ; vraagt Emma. “Het spijt me lieverd, maar ik heb geen tijd. Ik moet dit vanmiddag af hebben”; zegt papa.
Mogelijke Jezusbeelden
Semantisatieverhaal: Ik had dit weekend een verrassingsfeestje voor een vriendin. Mijn vriendin mocht beslist niet weten dat ze een feestje kreeg. Beslist.
Joepie, ik ben bijna een kleuter!
Transcript van de presentatie:

Kikker en de stoelendans!

Kikker en zijn vriendjes willen gaan picknicken Kikker en zijn vriendjes willen gaan picknicken. In het huisje van kikker pakken kikker en rat de picknickmand in.

‘’Hebben we alles. ’’, vraagt rat. ‘’Nee. ’’ roept eend ‘’Hebben we alles?’’, vraagt rat. ‘’Nee!’’ roept eend. ‘’Jullie moeten wel opletten’’, zegt ze zuchtend. ‘’We hebben de koekjes nog niet!’’

Varkentje pakt de koekjes en geeft deze aan beer. ‘’Goed gezien, eend Varkentje pakt de koekjes en geeft deze aan beer. ‘’Goed gezien, eend! We kunnen natuurlijk geen picknick houden zonder koekjes!

Maar dan klinkt er opeens gerommel buiten. ’’Wat kan dat zijn Maar dan klinkt er opeens gerommel buiten. ’’Wat kan dat zijn?’’, vraagt kikker. ‘’Dat is onweer’’, zegt rat. ‘’Wat jammer nou.. Nu moeten we binnen blijven’’, zucht kikker.

Teleurgesteld kijken de vrienden naar buiten Teleurgesteld kijken de vrienden naar buiten. ‘’Hoe kunnen we nu picknicken?’’, vraagt varkentje verdrietig.

Droevig gaan de vrienden terug aan tafel zitten Droevig gaan de vrienden terug aan tafel zitten. Opeens komt beer met een goed idee. ‘’We kunnen toch ook binnen picknicken. Spelen we eerst gezellig een spelletje!’’

‘’’Weet jij een leuk spelletje dan. ’’, vraagt Kikker. Varkentje knikt ‘’’Weet jij een leuk spelletje dan?’’, vraagt Kikker. Varkentje knikt! ‘’De stoelendans!’’ roept hij blij. ‘’Ik maak de muziek wel’’, zegt rat.

De vrienden dansen gezellig om de stoelen heen De vrienden dansen gezellig om de stoelen heen. Ze hebben het reuze naar hun zin! ‘’Wat was dit een goed idee van varkentje’’, zegt beer.

Zodra de muziek stopt, zoekt iedereen zo snel mogelijk een stoel Zodra de muziek stopt, zoekt iedereen zo snel mogelijk een stoel. Helaas, eend wat niet op tijd. ‘’Wat jammer eend’’, zegt rat.

Varkentje, kikker en beer dansen vrolijk om de stoelen heen Varkentje, kikker en beer dansen vrolijk om de stoelen heen. Totdat rat de muziek stopt..

Helaas is deze keer kikker niet op tijd op een stoel gaan zitten Helaas is deze keer kikker niet op tijd op een stoel gaan zitten. Verdrietig kijkt hij naar de anderen.

Varkentje en beertje gaan door met het spel. Het is erg spannend nu Varkentje en beertje gaan door met het spel. Het is erg spannend nu! Want er is nog maar 1 stoel over..

Toen rat de muziek stopte, gingen varkentje en beer gelijk op zoek naar een plekje. Voor ze het wisten, zaten ze alle 2 op dezelfde stoel! ‘’Hoe lossen we dit nu op?, vraagt kikker.’’

Er was geen tijd om samen een oplossing te bedenken Er was geen tijd om samen een oplossing te bedenken.. Want varkentje gleed van de stoel, zo op de grond!

Varkentje is verdrietig. ‘’Dit is niet eerlijk. ’’, roept hij Varkentje is verdrietig. ‘’Dit is niet eerlijk!’’, roept hij. ‘’Wees niet verdrietig, het is maar een spelletje’’, zegt kikker. Varkentje weet dat kikker gelijk heeft.. En kan gelukkig weer lachen!

De vrienden besloten even uit te rusten en samen wat lekkers te eten en te drinken. Uiteindelijk is het, ondanks het onweer, toch nog een leuke dag geworden!

Einde!