Museum De Buitenplaats. Missie Museum De Buitenplaats is er voor iedereen: van bezoekers met liefde voor kunst, tuinen, muziek, theater en literatuur.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het dorp van de 21e eeuw Frans Thissen Universiteit van Amsterdam
Advertisements

Public Design. Museumplein, 8 november In de nacht van 7 op 8 november is door een nog onbekend iemand het museumplein onder handen genomen. Het lijkt.
Business club AMHC 8 april u financiën & lopend jaar u nieuw waterveld & financiering.
WMO Praat mee!.
Bezoek aan het muziekgebouw Frits Philips Eindhoven.
Expertmeeting 3 Kansen en initiatieven tussen regionale en locale economie.
De rekenkamer van Venlo
Moderne stadsbibliotheek én Communicatiehuis van en voor de (Nederlandstalige) gemeenschapsvoorzieningen in Brussel Gemeenschappelijk initiatief van VGC.
Dinsdag 16 juni 2009 Hester van Buren Directeur Wonen - Stadgenoot IJsterk Innoveren + Ondernemen.
Bestuurlijke relevantie
Conceptpresentatie Project Emerging Media. In week 9 leveren wij een uitgewerkt concept op rond het thema Dating&Kunst. Promise.
Laat Nederland van zijn beste kant zien! Workshop Fondsenwerving 21 oktober 2008 Freek Mekking & Eylem Tanir Projectadviseurs Diversiteit Oranje Fonds.
Kunstenfestival. Circo Paradiso is een kunstenfestival in de ware zin van het woord: alle kunstdisciplines (theater, muziek, dans, film, beeldende kunst…)
YELLOW FELLOW PLANNEN als onderdeel van HERONTWIKKELING STRIJP-S EINDHOVEN ter ondersteuning van BRABANTSTAD CULTURELE HOOFDSTAD EUROPA 2018.
Geletterdheid….. Wat is dat?
OM DIT TE REALISEREN WIL DE CULTOORCOOP:
Meerjarenbeleidsplan Kunst en Cultuur Culturalis.
Projectbeschrijving MNU Presentatie Hogeschool van Amsterdam Carel Hofland 1 februari 2011.
Artforum Kunstenorganisatie binnen landelijk jeugdwerk
Bijeenkomst ‘Leefbaarheid’ Rabobank Zuidwest-Drenthe (2) Frans Thissen Afdeling Geografie, Planologie en Internationale Ontwikkelingsstudies.
WORKSHOP LEEFBAARHEID Deel 2. Opzet Wat maakt uw dorp of streek leefbaar? Naar een model van leefbaarheid Waardering en Belang De leefbaarheid en sociale.
Lokale voorzieningen: voorwaarde of resultaat van leefbare en vitale dorpen? Frans Thissen Afdeling Geografie, Planologie en Internationale Ontwikkelingsstudies.
Van F15 naar edelhert. Het succes van rood voor groen Seminar Verdienmogelijkheden 10 mei 2012.
Zorg voor de Toekomst Noord- en Oost-Groningen Marieke van Ginkel
Introductie Introspectie Margreet Dolman Interview wethouder Maria Zaal Informatie Hans Hulswit en Dirk Docter Interactie (forum) Programma.
Muziekgebouw Eindhoven
ArtEZ: 3100 studenten, waarvan ruim de helft in Arnhem 300 op master- en op bachelorniveau (25 AD) 700 in docentenopleidingen en kunsteducatie Disciplines:
Presentatie sessie: Wonen: regionale afspraken
Herstructurering Sociaal Domein
Welkom bij het tweede Scholingsmoment van seizoen
Crowdfunding en subsidies
Netwerk Ouderenzorg Regio Noord 5e subsidieronde Nationaal Programma Ouderenzorg.
Naar een nationale digitale bibliotheek Bas Savenije 21 oktober 2014.
Presentatie Vechtcode. 18 november 2014Vechtplassen Commissie Vechtcode Wat is de opgave? Wat is de Vechtcode ? Hoe is de Vechtcode uitgewerkt? Hoe kan.
Perspresentatie Gemeenteraadsverkiezingen 14 oktober 2012.
Cursus Intern Cultuur Coördinator
Scala en Drenthe Woensdag 17 december Kader ‘Oude wereld, nieuwe mindset’ Richten op kerntaken: meer rol als verbinder en ontwikkelaar. Regionale.
Basisschool Wagenborgen.  Ouderavonden  Gezamenlijke teamvergaderingen.
12c. Beleidsplan Seizoen Missie 1.Festilent creëert een prettige omgeving waarin de leden zich thuis voelen en op een prettige manier hun sport.
CKV Culturele en Kunstzinnige Vorming 1 Beeldende kunst Theater Dans Muziek.
Les 1 Harrie Manders (sidekick Erne Thuys)
Het samenbrengen van taal- en leesvaardigheid en kunst- en cultuureducatie in Noord-Brabant ten behoeve van de omgang met de 21 e eeuwse vaardigheden in.
In samenspraak. Het gesprek tussen musea en gemeenten  Landelijk Contact van Museumconsulenten  Museumvereniging  Vereniging van Nederlandse Gemeenten.
Relaties Een diepere kijk. Waarom horen mensen zo graag bij een groep 3 vragen aan Herman De Dijn.
Lang leve de dorps- en wijkbibliotheek!
Cultureel en kunstzinnige vorming
Landelijke studiedag Ypsilon 14 november 2015 Het succes van goed wonen.
1 Uitgevoerd door bib Hoogstraten en Bureau Leemans met steun van de Provincie Antwerpen. Marktonderzoek bibliotheek Hoogstraten Voor informatie:
1. De Academie voor Muziek, Theater & Dans Maasmechelen: Een korte geschiedenis.
Ontmoeten, inspireren en genieten bedrijfsplan Dordrechts Museum en Simon van Gijn 24 maart 2009.
Cultuurnota Alblasserdam BIO 8 oktober Waarom een cultuurnota? Ontsluiten aanbod Kansen benutten Visie en focus: kader Samenhang en samenwerking.
Tijs van Ruiten, directeur. Nationaal Onderwijsmuseum. Grootste collectie ter wereld; bezoekers in museum; bezoekers buiten museum;. Sterk.
Wij. Roverscoutswet Ik beloof* mijn best te doen een goede Roverscout te zijn, iedereen te helpen waar ik kan en me te houden aan de Scoutingwet. Ik wil.
WAAROM DE NAAM HET HOF VAN NEDERLAND? Presentatie 27 januari 2015.
Marketing Noorderzon Performing Arts Festival Groningen Mark Hospers Presentatie 25 maart Assen.
Eerste bestuurlijke conferentie over de toekomst van het Landelijk Gebied 7 oktober 2011 Freek Ossel, wethouder Openbare ruimte en Groen Gemeente Amsterdam.
Jeugdhulp: zo doen we dat in de gemeente Brunssum, samen in Parkstad Limburg én Zuid-Limburg! Presentatie raadsinformatieavond 16 september.
D noordman. directeur adviesbureau cultuurtoerisme 1 Over museumprijzen Dirk Noordman.
Decentralisaties Werk, Wmo en Jeugd - Gevolgen situatie in Den Haag - Beleidskader Sociale Agenda ABR.
Burger in vier rollen Burgers als kiezers Burgers als rechtsonderhorige Burgers als klant Burgers als producent van politiek hier situeert zich, onder.
Plaatsbepaling in de gemeenschap
Architectuur.
Informatie & Interactie-avond - LJOCHTSTILL
Bibliotheek, ouderen en sociaal domein Rotterdam, 26 april 2018
Omgevingsveiligheid en de Omgevingswet
Drie schema’s Die je kunnen helpen om het verhaal achter het decreet duidelijk te maken …
Plaats, datum bijeenkomst
Sint-Jozefsinstituut
ECCO is een initiatief van Nationaal Landschap Het Groene Woud
Sint-Jozefsinstituut
Transcript van de presentatie:

Museum De Buitenplaats

Missie Museum De Buitenplaats is er voor iedereen: van bezoekers met liefde voor kunst, tuinen, muziek, theater en literatuur tot liefhebbers van historische en moderne architectuur. Collectie en tuin vertegenwoordigen gezamenlijk Museum De Buitenplaats. Figuratie vormt de kern van de collectie. Museum De Buitenplaats streeft naar een samenhang in programmering die drie aandachtspunten van het complex weergeeft: – de figuratieve kunst in de meest brede zin van het woord – de tuin in al haar seizoenen in combinatie met het Nijsinghhuis – de podiumkunsten en literatuur. Museum De Buitenplaats wil door zijn vier seizoenenprogrammering jong en oud bewust maken van de rol van kunst, natuur en architectuur in de samenleving en ze inspireren tot vrij en autonoom denken.

Museum De Buitenplaats Vier tentoonstellingen per jaar

Museum De Buitenplaats hedendaagse kunst

Museum De Buitenplaats klassiek modern

Museum De Buitenplaats werken op papier

Museum De Buitenplaats Tuin – landschap - natuur

Museum De Buitenplaats -Een goed lopend museum is niet alleen goed voor het museum zelf, maar ook voor de omgeving waarin het zich bevindt. -Dat geldt met name lokaal, maar heeft ook zijn effect op regionaal en landelijke niveau: financieel, in uitstraling / zichtbaarheid en is belangrijk voor het leefklimaat -De combinatie van gedegen inhoud en succes zijn de basis om ook internationaal te kunnen slagen op het gebied van samenwerking.

Museum De Buitenplaats Wanneer de culturele infrastructuur wegvalt, verarmt het leefgebied in geestelijke en financiële zin. Daarom is betrokkenheid van de provincie van wezenlijk belang.

Museum De Buitenplaats Museum De Buitenplaats wil door middel van een goede programmering, een sociale positie in de lokale en regionale gemeenschap en door middel van samenwerking met andere instellingen de provincie Drenthe en meer nog het Noorden een gezicht geven.

Museum De Buitenplaats