Deel worden van Gods familie

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Stichting ROEP 23 februari 2011
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
Romeinen Maar niet allen hebben aan het evangelie gehoor gegeven. Want Jesaja zegt: Here, wie heeft geloofd wat hij van ons hoorde? 17 Zo is dan.
De VRUCHT van de GEEST Galaten
Aan Zijn kruis stierf Hij zodat ik in Hem kan leven Aan mijn kruis sterf ik zodat Hij in mij kan leven Zijn kruis & mijn kruis.
Cyclamen. Cyclamen Stilstand is achteruitgang! Groei is Leven!
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Maak er wat moois van!.
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
4 De kracht van de Geest.
DE GEDAANTEVERWISSELING VAN EEN CHRISTEN
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Een man lag uit te rusten in het gras en keek naar de lucht
Iemand zonder zelfbeheersing is als een stad
Zingen Liedboek 477 : 1,2 Geest van hierboven, leer ons geloven,
God en ons.
HOEZO BIDDEN?.
Romeinen 15:29-33 Slot en zegenbede.
De wapenrusting van God 1. INLEIDING.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
4 mei 2014 Zoetermeer 4 mei 2014 Zoetermeer. 1Timotheüs 6 12 Strijd DE GOEDE STRIJD DES GELOOFS, grijp het eeuwige leven, waartoe gij geroepen zijt.
De charismatische beweging is een beweging in het christendom die wordt gekenmerkt door een grote nadruk op persoonlijk geloof, en de ervaring hiervan,
ALSJEBLIEFT! Romeinen 10.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Kommer en kak Of Vrijheid?.
Hoofdstuk 3 vers 1- 5 Een vermaning om standvastig te blijven in het geloof.
Johannes 1:17 (NBV) De wet is door Mozes gegeven, maar goedheid (grondtekst: genade) en waarheid zijn met (in de persoon van) Jezus Christus gekomen. 14.
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Gemeente Relaties Zorgzame Gemeente.
Christelijke Vrijheid
Genade schenken 1.
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 2 augustus 2014 “Aan de een wordt door de Geest het verkondigen van wijsheid geschonken, aan de ander door diezelfde.
Genade.
BOODSCHAP zondag 14 september 2014
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 1 november 2014 God houdt zich aan zijn beloften. Hij zal ons niet teleurstellen. We kunnen bouwen op de Heer,
Introductie De Copernicaanse Revolutie. I. De revolutie van het Oude naar het Nieuwe Verbond. A. Het Oude Verbond Focus:jou, mij, de mens Karakter: doen,
Leven zoals past bij God
de Heilige Geest van de Hemelse God
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Paulus' brief aan de Kolossers (3).
Geliefde broeder(s)/zuster(s), U staat hier voor God en zijn gemeente om uw geloof te belijden. Ik verzoek u eerlijk te antwoorden op de volgende vragen.
Hebreeën 8 1 De hoofdzaak van ons onderwerp is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is ter rechterzijde van de troon der majesteit in de.
Waarom bidden? Filippi 44-7.
Vader Zoon Heilige Geest
Standvastig... waarin?.
De wapenrusting van God 4. ZITTEN & STAAN.
22 februari 2015 Zoetermeer. negatieve associaties...  gebaseerd op huidskleur  in de Bijbel: een sociale status  in de wet van Mozes: max. 49 jaar.
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
De doop in de Heilige Geest
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
Koude douche. Ik zet het je betaald (of erger) God houdt maat wanneer Hij straft.
GRAPES GratieGenade Gunst Gratie ‘Niet krijgen wat je wel verdiende’ (leven i.p.v. de dood)
11 En als de Geest van Hem Die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont, zal Hij Die Christus uit de doden opgewekt heeft, ook uw sterfelijke lichamen.
Zegt de Bijbel iets over jouw muzieksmaak
4G Genade Gratie Genade Gratie Gunst Genade Gratie.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Les 11 voor 12 maart In de Grote Strijd vocht Petrus een persoonlijk gevecht uit, daarom kan hij ons leren hoe om te gaan met de dagelijkse strijd.
Brief aan de Galaten -50- de vrucht van de geest: zachtmoedigheid inhouding.
Welkom Voorganger ds Huitema organist dhr van der Meulen Thema: “De Jizreëliet Nabot had een wijngaard…..” Viering Heilig Avondmaal.
De piramide van Petrus 2 Petrus 1:3-7.
GROTE WOORDEN... 1.
Maak er wat moois van (vruchtbaar geloof)
(2Pe 1:1-3) Van Simeon Petrus, dienaar en apostel van Jezus Christus. Aan allen die dankzij de rechtvaardigheid van onze God en van onze redder Jezus.
Onze Goddelijke natuur ?!
DE KETTING VAN HET GELOOF
Transcript van de presentatie:

Deel worden van Gods familie Delen in Gods Natuur Deel worden van Gods familie

2Petrus 1:2-11 genade en vrede worde u vermenigvuldigd door de kennis van God en Jezus onze Here. Zijn goddelijke kracht heeft ons met alles, wat tot leven en godsvrucht strekt, begiftigd door de kennis van Hem, die ons geroepen heeft door deze zijn wij met kostbare en zeer grote beloften begiftigd, opdat gij daardoor deel zou hebben aan de goddelijke natuur Maar schraagt om deze reden met betoon van alle ijver door uw geloof de deugd, door de deugd de kennis, door de kennis de zelfbeheersing, door de zelfbeheersing de volharding, door de volharding de godsvrucht, door de godsvrucht de broederliefde en door de broederliefde de liefde jegens allen. Want als deze dingen bij u aanwezig zijn en overvloedig worden, laten zij u niet zonder werk of vrucht voor de kennis van onze Here Jezus Christus. Want bij wie zij niet zijn, die is verblind in zijn bijziendheid, daar hij de reiniging van zijn vroegere zonden heeft vergeten. Beijvert u daarom des te meer, broeders, om uw roeping en verkiezing te bevestigen; want als gij dit doet, zult gij nimmer struikelen. Want zo zal u rijkelijk worden verleend de toegang tot het eeuwige Koninkrijk van onze Here en Heiland, Jezus Christus.

Deel hebben aan de goddelijke natuur Geloof

Deel hebben aan de goddelijke natuur Deugd Geloof

Deel hebben aan de goddelijke natuur Kennis Deugd Geloof

Deel hebben aan de goddelijke natuur Zelfbeheersing Kennis Deugd Geloof

Deel hebben aan de goddelijke natuur Volharding Zelfbeheersing Kennis Deugd Geloof

Deel hebben aan de goddelijke natuur Godsvrucht Volharding Zelfbeheersing Kennis Deugd Geloof

Deel hebben aan de goddelijke natuur Broederliefde Godsvrucht Volharding Zelfbeheersing Kennis Deugd Geloof

Deel hebben aan de goddelijke natuur Liefde jegens allen Broederliefde Godsvrucht Volharding Zelfbeheersing Kennis Deugd Geloof

Deel hebben aan de goddelijke natuur Aanwezig zijn en overvloedig worden Liefde jegens allen Broederliefde Godsvrucht Volharding Zelfbeheersing Kennis Deugd Geloof

Deel hebben aan de goddelijke natuur Voorwaarde: Als deze dingen bij u aanwezig zijn en overvloedig worden Belofte: Laten zij u niet zonder werk of vrucht Werk = de kracht van God, gaven van de Geest Vrucht = karakter van Jezus, vrucht van de Geest En zult gij nimmer struikelen En zal u rijkelijk de toegang verleend worden tot het tot het eeuwige Koninkrijk van onze Here en Heiland, Jezus Christus.