Onze 4 adoptiekinderen -Shrinath - Togon - Usha - Marcela SAC (Stichting Actie Calcutta) zet zich sinds 1968 in voor kansarme kinderen in India. Het doel.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Cursus1 thema gevoelens. Verhaal:
Advertisements

Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien. Het zijn zoekplaatjes. Elk plaatje heeft een verhaal. Verhaaltjes over God, die één.
Hallo allemaal! Ik ben Bert Bever! Ik ben de wereldreiziger van De Verre Naasten. Ik wil graag iets vertellen over Benin.
IMPIAN ANAK in 12 vragen…veel meer informatie en foto’s vind je op www
Spreekbeurt Kira Lamers in groep 3 a Pius X school in Bemmel op 23 maart 2012   Ik ben Kira en net als mijn papa zijn wij Nederlanders. Mijn mama is in.
De kinderen stellen zich graag aan u voor.
Lesprogramma Scholen over Football Maties Schoolvoetbal 28 april 2014 Beverhoeve 8 Leusden tel:
Neus-, keelamandelen en trommelvliesbuisjes
1. Wat is het Kinderrechtenverdrag?
Gods verborgen glans.
Tekst en illustraties gemaakt door: Jonas, Jonathan, Yannick, Janita, Silke en Veerle.
Loverboys.
mber Kolk Ik woon in Enkhuizen Ik heb drie huisdieren,
Personages Peter Pan Kapitein Haak Tinkelbel De familie Lieveling
THEMA GENIET MAAR DRINK MET MATE
Goede doel 2013 Boeken voor Zuid-Afrika. Hier ligt Zuid-Afrika Hier ligt Nederland.
Onderwijs en kinderarbeid
Hoofdfiguur campagne Ibrahima Dione 25 jaar woont in Nghémé. In de familie zijn ze met 15 personen (hijzelf, 2 broers, 10 zussen en zijn ouders) Hij werkt.
Een zoon vraagt aan zijn vader : “Pap, wat is eigenlijk POLITIEK ?”
VSO Kennedy school LC 2013.
Ik ben Bob..
De paal in Wesley Geerts 05 nov 2010.
Bewerkt door Rani, Sofie, Helena en Annelies Schooljaar:
Nieuwsbrief Mei - Juni 2011 Daniel Huisman Frankrijk
Een boer heeft drie zonen waarvan de jongste naar de Kongo trekt omdat er thuis geen boerderijen meer op te starten zijn.
Eigenaardig hoe dit uitkomt.
JUNIOR Mijn vriend.
De dag uit het leven van Jugat Hallo, ik ben Jugat, ik ben 10 jaar. Ik woon in Maulipadar, dat is een dorp in het zuiden van India.
Een dag uit het leven van Jugat
De dag uit het leven van Maria Elena
Foto 1 Lucia kreunt en wist het zweet van haar voorhoofd. Ze heeft zoveel pijn, weet niet wat te doen. Het is de tweede keer dat ze bevalt van een kindje.
Foto 1 Sofera kreunt en wist het zweet van haar voorhoofd. Ze heeft zoveel pijn, weet niet wat te doen. Het is de tweede keer dat Sofera bevalt van een.
Nepal!. Mijn reis: Eind februari ga ik naar Nepal Engels en knutselen lesgeven op een basisschool Wonen in een gezin daar.
Waarvoor komen jullie? Getekend door de leerlingen van 1b.
Dr. Albertus Risaeusschool
Kirti Zeijlmans MSc Rijksuniversiteit Groningen Voor meer informatie:
Nachts am Wolgastrand - Die Flippers
Kindertehuis in Ghana.
Het Zwanenmeer (maar dan anders)
© Wilma de Hond 2015.
Kleine leningen voor vrouwen en mannen in zuidwest Kenia
Vrijwilliger bij TFC Gieten Daar wil iedereen bij horen ! Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd November februari 2015.
Lucas 8:40-56 Jezus wekt de dochter van Jaïrus tot leven.
LIEFSTE PAPA.
Ouderavond over pesten in het voortgezet onderwijs
Madagaskar is een eiland in de Indische Oceaan, 430 km van Mozambique. Zo’n 2000 jaar geleden zetten de eerste bewoners ‘voet aan wal’ op dit eiland.
De Dorcas Voedselactie Dorcas legt zich niet neer bij honger en diepe armoede in de wereld. Daarom organiseren we jaarlijks een actieweek, waarin duizenden.
Wie zijn wij? Graag willen wij ons eerst aan u voorstellen. Wij zijn Brando en Lianne met Samuel, Ruth, Salomé, Yaela en Jaimie van Oosten, Arjan, Marissa.
Alle kinderen mogen meedoen!. “Maar liefst 1 op de 9 kinderen in Nederland groeit op in armoede. Voor kinderen kan dit betekenen dat er onvoldoende geld.
Enorm bedankt voor je steun! Mother of Peace Be More Esther van der Voort 24 maart – 18 april.
Onze 10 adoptiekinderen in India CorneliaAnushaPriyadarshiniSyamala JessieKiranManojGopiAlamanda Sravani.
Hoi allemaal, ik zit achter de computer. Opa is jarig en ik wil hem feliciteren. Ik ga hem bellen via Skype.
Op reis naar… Suriname!. Lezen: Lukas 18: Zingen: 87 vers 3 en 4 Zonnestralen voor kinderen.
Wij kunnen ons succes niet met blije kindergezichten laten zien….. Maar ze zijn er wel……….
DE RANK CHRISTELIJKE BASISSCHOOL Open dag Woensdag 17 februari van 9.00 u. tot u. U bent van harte welkom met uw kind!
Ik ben Martijn en ik droom er van om later bij PSV te voetballen omdat het de beste club van Nederland is.
Vrijwilligerswerk in Peru Babette en Minoesch. Waar ligt Peru?
Wat vinden jongeren belangrijk? Cliëntenraad GGZ Kinderen en Jeugd.
Hallo, ik ben Lina. Vandaag ga ik naar de speelzaal. Ga je met mij mee? Wenboekje Speelzaal Tierelier.
Dieren op de boerderij. Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen.
Diverse spreuken en gezegde`s
Het school jaar Het school jaar is al bijna geweest van Boschveld iedereen is heel erg blij. Iedereen gaat bijna op vakantie het schooljaar was heel.
Dit is de familie van Zuze Charles
India –Een brug van Hoop
[Voeg eigen informatie over uw gemeente en/of de collecte toe]
[Voeg eigen informatie over uw gemeente en/of de collecte toe]
Help want armoede is niet fijn.
BRYAN ROMBOUT 2KD -VERHAAL EN EIGENSCHAPPEN -MIJN GEZIN -VRIJE TIJD -SCHOOLLOOPBAAN -SCHOOLVAKKEN -PROFIEL KEUZE -VERANDERINGEN -MIJN TROTS.
Transcript van de presentatie:

Onze 4 adoptiekinderen -Shrinath - Togon - Usha - Marcela SAC (Stichting Actie Calcutta) zet zich sinds 1968 in voor kansarme kinderen in India. Het doel van SAC is deze kinderen een kans te bieden op een betere toekomst door het financieel ondersteunen van hun schoolopleiding.

Waar wonen onze adoptiekinderen? Nederland India

De kinderen wonen niet thuis, omdat de afstand naar school te ver is. Zij wonen in een hostel. Ze worden hier verzorgd en slapen met meerdere kinderen op een kamer. In de hostel moeten de kinderen ook klusjes doen, zoals hun kamer opruimen, afwassen, vegen enz. Tijdens vakanties (4x per jaar) gaan de kinderen terug naar huis.

Shrinath Hembron ( ) Shrinath woont in een hostel in Hathimara, hij zit in Class I van de St. Stanislaus School. Zijn hobby's zijn zingen en spelletjes spelen.

Togon Murmu ( ) Togon komt uit een gezin met drie kinderen. Hij heeft een broertje en een zusje. Zijn vader is boer en heeft een klein stukje land, maar dat is niet voldoende om in hun levensonderhoud te voorzien. Hij helpt daarom ook bij andere boeren om zo wat bij te verdienen. Dit laatste lukt slecht, waardoor het gezin erg arm is: ze wonen in een hutje zonder water en andere (sanitaire) voorzieningen. Togon is opgenomen in het hostel van Hathimara, waar hij ook naar school gaat. Zijn grootste hobby is lezen.

Tekening en brief van Togon. Deze heeft hij in december 2009 naar ons gestuurd. De brief is vertaald door de SAC vanuit Hindi naar Engels.

Usha Kiran Tudu ( ) Usha komt uit een gezin van 3 kinderen. Zij is de oudste. Haar vader is boer met een klein stukje land. Gedurende het regenseizoen kan hij daar wat rijst op verbouwen en de rest van het jaar probeert hij bij andere boeren werk te vinden. Deze rijkere boeren buiten deze situatie uit en betalen voor hard werken maar zeer weinig. Ze wonen in een lemen hutje met een dat van stro, zonder water of andere voorzieningen. Usha is een vriendelijk en gelukkig meisje. Ze doet op school erg goed haar best. Haar hobby is voetballen. Ze wil graag onderwijzeres worden. Haar ouders zijn erg blij, dat hun dochter deze kans krijgt.

Tekening en brief van Usha. Deze heeft zij in december 2009 naar ons gestuurd. De brief is vertaald door de SAC vanuit Hindi naar Engels.

Marcela Marandi ( ) Marcela komt uit een gezin van 3 kinderen. Zij heeft 2 broertjes. Haar vader is boer met een klein stukje land. Gedurende het regenseizoen kan hij daar wat rijst op verbouwen en de rest van het jaar probeert hij bij andere boeren werk te vinden. Ook probeert hij als dagloner wat bij te verdienen als er werk voor handen is. Ze wonen in een lemen hutje met een dat van stro, zonder water of andere voorzieningen. Het dat moet elk jaar voor het regenseizoen gerepareerd worden. Marcela is een vriendelijk meisje. Ze doet op school erg goed haar best. Haar hobbies zijn zingen en dansen. Haar ouders zijn erg blij, dat hun dochter deze kans krijgt.

Brief van de hostel en school waar Togon en Shrinath op zitten (december 2009).

Tekening van Marcela

Wil je meer weten over de SAC, ga dan naar: