Godsdienst.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
M/V in de kerk 1 e themadienst. Volgorde • Hand. 15:28 “Het heeft de heilige Geest en ons goed gedacht …” • Waar begin je? • Nieuwe bijbeluitleg? • Wegkruipen.
Advertisements

Huis van God.
Discipelschap.
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Jezus over het koninkrijk 1. Marcus 1: 14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde 15 Dit.
De drie-eenheid “omdat God Zich zo in zijn Woord heeft geopenbaard”
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
“Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar den levenden God.” (Psalm 42:1-2)
IS ER MEER? ONTDEK HET ZELF!.
Godsdienst 1.
Jezus houdt van alle dove kinderen
Godsdienst.
Godsdienst.
“Ik kan dit niet oplossen...” “Ik zal de weg voor jou banen”
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de doop Bij de doop word je in water ondergedompeld of ermee besprenkeld. Zo wordt zichtbaar gemaakt dat je.
Hoe heeft Christus ons als kerk nou bedoeld?
hebben jullie heilige Geest ontvangen?
Pasen & Pinksteren op één dag!
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
De doop?. Johannes ‘de doper’ Matteüs 3:1-6 In die tijd trad Johannes de Doper op in de woestijn van Judea. Hij verkondigde: ‘Kom tot inkeer, want het.
Godsdienst 1 1.
Geloven en nu….
Godsdienst.
Dopen.
Echt of nep?.
Godsdienst 1.
In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper. Hij doopte mensen.
Tot nu toe … Seizoen 3 aflevering 5 – waarom zou je geloven

Zondag 9 maart 2014 Doop Justin Fabian Vernooij Gevoelens kun je niet verwoorden zodra je je kind in handen houdt. Je kunt slechts blij en dankbaar zijn.
Leiden vanuit intimiteit met de Vader XCEL 2010: Follow the leader.
7 februari e cursusavond Ben jij er zelf klaar voor?
Verlangens van God.
Zondag 22 juni 2014 Doop Mackenzie Alicia Carmen Schuiling
Dopen U allen die door de doop één met Christus bent geworden, hebt u met Christus omkleed. Galaten 3: 27 Vooraf: Marga kondigt video-interview aan Na.
Zondag 23 oktober 2011 Doop van Roos Mirjam Klein
Godsdienst 1.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Godsdienst 1.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Vader Zoon Heilige Geest
Belijdenis en doop van Fateme (Farah) Sabri Zondag 5 mei 2013 Marcus 4: Waar kunnen we het koninkrijk van God mee vergelijken, het is als een mosterdzaadje,
Welkom in de samenkomst
De aanwezigheid van de drie-enige God. Getuigenis Factor Geest van God Inleiding op het thema – Johannes 14:15-17 De Geest al bij u zijn, en in u zijn.
Jezus volgen kan niet in deeltijd
VREUGDE.
3Toen Hij op de Olijfberg gezeten was, kwamen zijn discipelen alleen tot Hem en zeiden: Zeg ons wanneer zal dat geschieden, en wat is het teken van uw.
Ds. Hans Eschbach Kom Heilige Geest, vernieuw uw kerk, vernieuw mijn leven Kom Heilige Geest Vernieuw uw kerk Vernieuw mijn leven.
EREDIENST Navolging van Christus en heiliging door de Geest.
Ben jij kind van God? Hoe kun je dat zijn? Kind van God, ben je dat: -Als je gedoopt bent? Of: -Als je wedergeboren bent (Joh. 1:12/13 en 3:3)? Of: -Zijn.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen II Blz. 8 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Laten.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen II Blz. 718 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Laten we eerst.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen II Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Laten.
Heb je de kerk nodig? Kun je geloven zonder kerk?.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
Gemeenschap of verbonden zijn met God 1 Johannes.
Brief aan de Galaten -14- De twee evangeliën en twee apostelschappen.
Levensweg NBG Bijbelvertaling
De doop geeft hoop.
Verbondenheid.
Vader, Zoon en Heilige Geest
Steeds meer leerlingen van Jezus
Welkom in deze kerkdienst
Doop “Waarom aarzel je nog? Sta op en laat je dopen. Laat zo je ongehoorzaamheid aan God van je afwassen, terwijl je Hem aanbidt.” (Handelingen 22:16)
Transcript van de presentatie:

Godsdienst

8 dagen na de geboorte worden de Joodse jongetjes besneden. Besnijdenis Als teken bij God te horen Genesis 17: Ik zal uw God zijn en de God van uw nakomelingen. Dit is mijn verbond, dat u moet onderhouden, mijn verbond met u en uw nakomelingen: alle mannelijke personen moeten besneden worden. U moet uw voorhuid besnijden: dat zal het teken zijn van mijn verbond met u. 8 dagen na de geboorte worden de Joodse jongetjes besneden.

Bijbel Het evangelie Mattheus Marcus Lucas Johannes

Marcus 16:16 ‘Wie het geloven en gedoopt worden, zullen gered worden’ Jezus zegt: Mattheus 28:19 ‘Ga er daarom op uit om alle volken tot mijn discipelen te maken. Doop hen in de naam van de Vader, van de Zoon en van de Heilige Geest.’ Marcus 16:16 ‘Wie het geloven en gedoopt worden, zullen gered worden’

dopen

2 manieren binnen de kerk Babydoop Opdragen

Volwassen doop Belijdenis

Waarom wordt er water gebruikt bij de doop? Joël Eljakim

Dopen, is dat nodig?

In de naam van de Heilige Geest Drie-eenheid Ik doop u … In de naam van de Vader In de naam van de Zoon In de naam van de Heilige Geest

Johannes waste de mensen schoon http://www.youtube.com/watch?v=4jpOEy9Do-Q

In de doop wil God zeggen: ‘Jij bent mijn kind’ Een nieuw begin In de doop wil God zeggen: ‘Jij bent mijn kind’

Een nieuw begin