JEZUS DE RUIL JIJ.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Overwinnend leven, vandaag en morgen
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
De wetmatigheid (elektromagneet) van de geest van het leven in Christus Jezus maakt je vrij van de wetmatigheid van zonde en dood.
Wat heb u er nu aan, dat u dit alles gelooft?
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Evangelie der genade Vragen :
de genezing te Bethesda
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Johannes 3:16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar.
1. 12 DAAROM, gelijk door één mens de zonde de wereld is binnengekomen... 2.
Kinderen, het laatste uur is aangebroken. 1 Johannes 2:18 Vergeet vooral niet dat er aan het einde van de tijd spotters zullen komen, die hun eigen begeerte.
Romeinen 6:1-11 Betekent dit nu dat we moeten blijven zondigen om de genade te laten toenemen? Dat in geen geval. Hoe zouden wij, die dood zijn voor.
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag
De dood in de pot 2Koningen
1 7 nov Rijnsburg 7 nov Rijnsburg. 2 Hebreeën 7 15 En nog veel duidelijker wordt het, als naar het evenbeeld van Melchisedek een andere priester.
Romeinen 15:29-33 Slot en zegenbede.
Deel II verzoening.
1.Rom.3:22vanin 2.Rom.3:26vanin 3.Gal.2:16 (2x)vanin 4.Gal.2:20vanin 5.Gal.3:22vanin 6.Ef.3:12 aanin 7.Filp.3:9vanin St.Vert.NBG “geloof VAN” Christus.
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
Vertrouw helemaal op God 1.Op de proef gesteld. Vertrouw helemaal op God 1.Op de proef gesteld 2.De proef doorstaan.
Johannes 1:17 (NBV) De wet is door Mozes gegeven, maar goedheid (grondtekst: genade) en waarheid zijn met (in de persoon van) Jezus Christus gekomen. 14.
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
God zegent je zodat je zult heersen 1.
GOED NIEUWS.
Alles komt door U of niet…?
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten een worsteling.
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Christelijke Vrijheid
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Dopen Wat laten wij zien met de doop?. ”Het belangrijkste dat ik u heb doorgegeven …: dat Christus voor onze zonden is gestorven, … dat hij is begraven.
Genade schenken 1.
Wij verdienen Zijn genade niet! 10 zoals geschreven staat: Er is niemand rechtvaardig, ook niet één, 11 er is niemand die verstandig is, er is niemand.
Waarom werd Gods Zoon mens? Zondag 14 HC. Waarom werd Gods Zoon mens? Om met jouw zonden af te rekenen Zondag 14 HC.
Genade.
Hoe luister je naar de wet van God?
23 oktober 2014 Bodegraven 1. 2 terugblik... 1Korinthe 15:1-11: Christus' opstanding als historisch feit & essentie van het Evangelie Christus' opstanding.
We see things and persons as we are, not as they are
10 juli 2014 Bodegraven 1. 2 terugblik (1Kor.15:1-11)  1-4: het ABC van het Evangelie: Christus gestorven, begraven en ten derde dage opgewekt (naar.
de Bijbel is een liefdesbief: Ik heb je lief
Zie het lam Gods... Johannes 1:29.
Strijd tegen de zonde?.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
Preek Johannes 9:39 God wint, dat kun je zien ..
 Heiliging, Reiniging & Bevrijding Zijn we nog slaaf van de zonde?
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Eén Heer: Christus Jezus
Het werk van de Heilige Geest in Rom 8
Zoetermeer. Romeinen 5 20 Maar de wet is er bijgekomen, zodat de overtreding toenam; waar evenwel de zonde toenam, is de genade meer dan overvloedig.
Niets zonder Gods zegen
1. Godsvreze > godsvrucht > Duits: furcht = vreze ~ Engels: frighten = bang maken 2.
Hebreeën 2:14-18.
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
Hebreeën 8 1 De hoofdzaak van ons onderwerp is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is ter rechterzijde van de troon der majesteit in de.
18 augustus 2013 Den Haag. 11 Het woord is betrouwbaar: immers, indien wij met Hem stierven, zullen wij ook met Hem leven; 12 indien wij volharden, zullen.
Standvastig... waarin?.
24 nov Zoetermeer 1. de context van Filippi
15 december 2013 Rotterdam 1. Caesarea – een haven, een poort 2.
Leven zonder ANGST 1.
13 sept Zoetermeer. wat aan Romeinen 6 (direct) vooraf ging...  door één daad van ongehoorzaamheid zijn alle mensen veroordeeld tot zonde en dood;
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
Brief aan de Galaten -20- geloof – vrijkoping belofte.
’Vertel even wat over jezelf …’
Waarom werd Gods Zoon mens?
de brief aan de Romeinen
Abraham is onze vader in het geloof Alle gelovigen Abraham.
Transcript van de presentatie:

JEZUS DE RUIL JIJ

DE RUIL ‘Besef toch dat het in jullie eigen belang is dat één man sterft voor het hele volk, zodat niet het hele volk verloren gaat.’ Johannes 11:50

DE RUIL Zijn dood zou door Gods genade iedereen ten goede komen [...] De Zoon is een mens geworden als zij, om door zijn dood definitief af te rekenen met de heerser over de dood, de duivel, en zo allen te bevrijden die slaaf waren van hun levenslange angst voor de dood. Hebreeën 2:9, 14-15

Zodat wij door Hem rechtvaardig voor God konden worden. DE RUIL God heeft Hem die de zonde niet kende voor ons één gemaakt met de zonde... Zodat wij door Hem rechtvaardig voor God konden worden. 2 Korintiërs 5:21

Hij werd prijsgegeven om onze zonden... DE RUIL Hij werd prijsgegeven om onze zonden... En opgewekt omwille van onze rechtvaardiging. Romeinen 4:25

Prijsgegeven om onze zonden Wat je wel verdiende heb je niet gekregen DE RUIL Prijsgegeven om onze zonden Wat je wel verdiende heb je niet gekregen 2. Opgewekt omwille van onze rechtvaardiging Wat je niet verdiende heb je wel gekregen

Wat je wel verdiende heb je niet gekregen DE RUIL Mercy: Wat je wel verdiende heb je niet gekregen (niet veroordeeld om al je zonden) 2. Grace: Wat je niet verdiende heb je wel gekregen (wel goedgekeurd voor al Gods zegen)

kregen Jezus’ gerechtigheid (goedkeuring voor alle zegen) DE RUIL JEZUS nam onze zonden JIJ EN IK kregen Jezus’ gerechtigheid (goedkeuring voor alle zegen)