Plan van aanpak Duurzaam denken en doen op De Kleine Aarde Tom Bade.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Professional in Beeld Henk Meijer Ontwikkel het jonge talent in het Westland Docenten professionaliseren en leerlingen plukken de vruchten.
Advertisements

Ontwikkelplan MFC De Kreek Visie en rendement Presentatie Commissie Samenleving en Financiën Gemeente Maasdriel, 21 augustus 2012 door Leendert de Jonge.
De kracht van HBSoftware B.V Als uw markt verandert, verwachten uw klanten dat u daar snel op reageert. Wij kunnen u daarbij helpen. Vanuit onze branchefocus.
Brainport 2020 Gamaakt door: Quincy wezenberg Danique sabel Joris koolen.
“Techniek een “vak” om trots op te zijn." mensen.
HoekscheWaardDuurzaam
Skilling Up for Power Down.  Gestart door 2 Australiërs Bill Mollison en David Holmgrem in de jaren 70’.  Oorspronkelijke betekenis: ‘permanente landbouw’
Grenzen aan vrijwilligerswerk?. SGL Stichting gehandicaptenzorg Limburg Zorg beter met vrijwilligers 21 november 2013.
passend onderwijs en zorg voor de jeugd
Milieuzorg Op School FOCUSGROEP visie en standpunten leerkrachten 2 de graad.
De arbeidsmarkt verandert en Joulz ook
Inkomen Begrippen 1 t/m 5 Werkboek blz 5
Jeroen Boon, projectleider duurzame krachtwijken Haags Milieucentrum/Kiemkracht advies Genoeg kansen voor klimaatbeleid in Haagse krachtwijken.
NETWERK: 2000 bedrijven met MVO-ambitie
De Bibliotheek onder vuur E-Books Tablets Internet Social Media Bezuinigingen Heeft de bibliotheek nog toekomst?
Actief Burgerschap Plan Nederland.
Synthese: “Zorg voor verslaafde dak- en thuislozen in Utrecht.”
Stelling 2: Te weinig (vak)inhoud in een VB Leerinhouden kunnen niet geïntegreerd worden opgehangen aan voorkomende werkzaamheden, maar moeten geïsoleerd.
Een project in het kader van de Rotterdamse Aanpak Luchtkwaliteit
Thematische workshop Thematische workshop Ondernemerschap.
Regionale samenwerking rondom jongeren Ton EimersMichiel van der Grinten.
1 Ketensamenwerking Alkmaar 10 maart Missie Partner in de arbeidsmarkt Werkzoekenden:Iedereen doet mee Werkgevers:Bijdrage aan duurzaam ondernemen.
Social Media Les 1: Wat zijn social media? Kansen voor kleine bedrijven met kleine marketingbudgetten.
Ondernemen(d) in het onderwijs
Stagecoördinatie op De Rank
Naar een duurzamer wereld? Prof. dr. Jacqueline Cramer, Directeur USI
Zorg voor jeugd in Achtkarspelen. Waarom jeugdwet? Jeugdzorgstelsel is versnipperd Samenwerking schiet tekort Druk op gespecialiseerde zorg te groot Afwijkend.
Werksessie Een openbare ontmoetingsplek in de openlucht 20 juni 2014 Peter van Heek (VKK-FDG)
Participatiewet vanaf 2015
Bert Kersten Gedeputeerde Provincie Limburg Over de grenzen heen.
Programma begroting 2015 CDA BOXTEL – LIEMPDE. Opbouw presentatie  Financiële knelpunten, programma 12.  Suggesties m.bt. de begroting.
2040 Boxtel Energie Neutraal BOXTEL Programma Boxtel Duurzame Campus 100 stappen naar Duurzaamheid Boxtel Energie Neutraal Duurzame Economie Digitale Toekomst.
Parallelsessie Duurzame Inzetbaarheid en Happy Library 22 januari 2015
Samen energie besparen voor de toekomst van onze kinderen.
Workshop sponsoring Delft voor Elkaar
Haal het beste uit jezelf en anderen! Toekomstbestendige Bloei.
MVO en MBO. * Worden er bij ons ook mensen gefixeerd? * Doen wij aan recycling? * Hoe gezond eten onze cliënten? * Hoe zit het met de bescherming van.
FONDSENWERVING EN FINANCIERING ALTIJD GELD VOOR EEN GOED IDEE! Marianne Muller, 20 oktober.
Unieke Achterhoekers aan het werk Achterhoekers zijn harde werkers. Toch heeft een grote groep veel moeite een baan te vinden. Als we niets doen, wordt.
Les: Ondernemings plan LBB – Module Groen Ondernemen Coen van Wetering.
WAT maakt ons UNIEK?. We houden van aanpakken! We leren door gewoon te doen de praktijk We houden niet van boeken We zijn schatten We willen graag nu.
Werkgroep Communicatie/BioPassie Willemien van den Broek, WB.. Stylist Food Henk Gerben, consument Evelyn Muller, Estafette/Odin Daniëlle Schols, projectmanager.
Energie en Duurzaamheid Stichtingsraad SBO, werkgroep Energie en Duurzaamheid 4 april 2013.
Samen leven, zorg voor elkaar. Waar gaat het over? Met de decentralisaties worden gemeenten verantwoordelijk voor de zorg voor en het welzijn van hun.
IBN de basis voor groei Presentatie Commissie Inwonerszaken gemeente Boxmeer 29 augustus 2013 Ed de Leeuw - algemeen directeur IBN.
Projectplan voor (ver) bouw van een accommodatie.
Door de bomen het bos weer zien Henk Post Bedrijfsanalist ISZF November 2005.
Peuterspeelzaal De Woezel Een kleine partner met een grote visie. Of hoe klein duimpje het hart wil laten kloppen………………….
Opdracht Wijk niveau Opstellen Toekomstvisie Boswinkel Sociale Agenda Herstructurerings opgave Oost Boswinkel WoonWensenOnderzoek Ruimtelijke Verkenning.
De winst zit in de opbrengst NINTES experience september MVO; op weg naar nieuwe opbrengsten? Henk Folkerts, Rijnconsult.
Talentontwikkeling “Zoek en vind het talent van ieder kind”
Wanneer is de leerling tevreden? Wat is: krachtig leren?
G e m e e n t e H a r d i n x v e l d - G i e s s e n d a m Bijeenkomst Onderzoek Maatschappelijke Agenda (MAG) 1 juni 2016.
Omgevingsdienst Brabant Noord …voor een schone en veilige leefomgeving.
Samen Slim Bouwen aan de Toekomst
De Kanteling Compensatie Van verzekerd recht en zorgplicht naar….
Van Dordt, voor Dordt.
Hst 4 Hoe wordt er gewerkt?
Sjoerd Veerman Programmamanager Arbeidsmarktbeleid RIF-project
Stichting De Waaier Presentatie 30 november 2017.
VAN MAATSCHAPPELIJKE BETEKENIS
ONDERWIJS EN ARBEIDSMARKT
Milieuplatform Zorgsector vereniging van en voor de zorg Green Deal: Nederland op weg naar een duurzame Zorg landelijke en regionale samenwerking met.
Naar een nieuw economisch systeem
Lang leve de zelfhulpgroep!
“Omgeving in beweging”
Basistekst : Talentontwikkeling
Project ID! voor een Inclusief Dalfsen
Versterk de Jobcoach IN de school
Transcript van de presentatie:

Plan van aanpak Duurzaam denken en doen op De Kleine Aarde Tom Bade

Wie zijn wij?

Only one earth: de Kleine Aarde Het beeld van de Apollo 11 maakte duidelijk dat de aarde ons huis was en dat er grenzen waren aan de wijze waarop wij met de aarde omgaan. Dat was ook het idee achter de Kleine Aarde

Het voorbeeld: Biosphere Cornwall, de Kleine Aarde als gesloten systeem.

Het plan: Leven op de Kleine Aarde Groepen en individuen leven enige tijd zelfvoorzienend c.q. gaan in retraite op de Kleine Aarde. Alles zelf maken, geen voetafdruk Het gaat dan om groepen uit het bedrijfsleven, maar ook scholieren en studenten. Deze groepen moeten alles zelf produceren en maken en krijgen ook duidelijke taken in de vorm van een programma. Voor sommigen kan het verblijf een retraite zijn, waar zij bijvoorbeeld werken aan een boek of een proefschrift.

Werkwijze de Kathedraaleconomie Arrangementen: Managementsessies, retraite, duurzaamheidscollege, overspannen ontspannen, anders eten, zoek jezelf broeder, familiebanden herstellen, gezond eten arrangement, etc. Zij bouwen allemaal ook mee.

Suggesties

Voorbeelden van producten 1.Retraite met het MT voor 1 week (maximaal 10 personen). Sessies gericht op verbetering ogrnaisties gekoppeld aan duurzaamheid. 2.MVO retreatite voor de 3.Jongeren retraite voor MBO en HBO studenten (idem). Lessen in duurzaamheid en lessen in de praktijk. Partners: Helicon, HAS. 4.Studenten retratie (idem). Praktijkcentra gericht op ontwikkelen van innovaties die de Kleine Aarde ook weer een broedplaats maken. Partners: TU Eindhoven, bedrijfsleven, Brainport. 5.Individuele werkretraite gericht (proefschrift,, boek e.d.). 6.Retraite mentaal herstel (bijvoorbeeld kleine groepen managers die overspannen zijn). Gericht op denken en doen. 7.Meditatieve retraite (groepen gericht op rust).

Een week voor het MT 1.Dag 1. De Bodem. Werken aan de basis van je bedrijf, maar ook lessen in bodemgebruik. 2.Dag 2. Gezond in je vel. Lessen over een gezonde ondernemning, gekoppeld aan gezond eten. 3.Dag 3. Nieuwe energie. Nieuwe visie en missie met lessen over duurzame energie 4.Dag 4. Duurzaam veranderen. Lessen over MVO en nieuwe economie, met aandacht voor innovaties. 5.Dag 5. Een hele klus. Werken aan de impleentatie en een blijvende bijdrage leveren aan onze Kleine Aarde door te werken in het groen.

Aanvullende producten 1.Educatie voor scholen (met andere organisaties) 2.Bed and Breakfast. 3.Horeca voor passanten. 4.Samen een dag je eten maken. 5.Samen een dag energieneurtaal leven. 6.Duurzame conferenties.

De Kleine Aarde weer als een Icoon van duurzaamheid en Icoon van Boxtel als icoon van duurzaamheid

Voordelen voor Boxtel Een unieke voorziening, passend in de omgeving en samenwerkend met talloze organisaties.

Wat doen wij voor Boxtel 1.Banen creëren, vooral ook voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. 2.Boxtel op de kaart. 3.Gebruik van lokale leveranciers. 4.Samenwerken en versterken met andere organisaties.

Uiteindelijk verwachte aantal banen 1. Horeca 5 fte 2. Trainers 8 fte (inhuur). 3. Onderhoud 5 fte. 4. Directie 1 fte 5. Ondesteuning 3 fte (marketing, secretariaat)

Werkwijze : de Kathedraaleconomie 1.Er wordt geen gebruik gemaakt van vreemd kapitaal. Dat is niet beschikbaar, wenselijk en niet duurzaam. 2.Dat houdt in dat we rustig groeien. 3.Bijdragen in tijd en in natura (displays voor bedrijven) 4.Mogelijke een subsidie voor de start (Op-Zuid) in verband met roerende goederen. 5.Geen vergoedingen voor de grond, de winst voor de gemeente is het creëren van banen. Mogelijk omzetafhankelijke huur (ingroeien) 6.Het project is nooit af. 7.Wie geen vreemd vermogen heeft en rustig groeit moet nooit over een grens heen. 8.Geen masterplan, gewoon beginnen. 9.We hebben een aanjager nodig (en die hebben we). Eigenlijk net als de Kleine Aarde vroeger

Beperkte risico’s voor de gemeente 1.Geen grote investeringen. 2. Geen vreemd vermogen. 3. Geen nieuwbouw die nagelvast is. 4. Geen overlast voor de burgers.