Zondag 19 HC Franeker 18 juli 2010

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Advertisements

De les van de graankorrel
Is er leven na de dood?.
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
“ff Anders”.  Het thema van dit jaar is “ff Anders” 2.
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Preek 1 Tessalonicenzen 5: 23-24
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Davids gouden geheim Wanneer ben je tevreden? Waar vind je je geluk? Wanneer voel je je veilig?
Een man lag uit te rusten in het gras en keek naar de lucht
Zondag 19 vraag en antwoord 52. Wat is toekomst van de wereld? Bron: NOS teletekst 18/19 november 2010 Ons mysterie …
Welkom kruis Lijden hoort tot het standaardpakket en het basisonderwijs van het christen-zijn. Petrus’ eerste reactie daarop was: God verhoede het Heer!
HEER, U bent mijn lamp en mijn luchter,
Genade en veroordeling
Deel II verzoening.
Hel en verdoemenis II ver-doe-men, voor eeuwig veroordelen, naar de hel verwijzen “,,
8 Mij, verreweg de geringste van alle heiligen, is deze genade te beurt gevallen, aan de heidenen de onnaspeurlijke rijkdom van Christus te verkondigen.
Pasen & Pinksteren op één dag!
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
Hoezo ‘Hij komt spoedig!’ ?
1. Jezus verhoogd Aan Gods rechterhand
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
CHRISTUS IS OPGESTAAN! Zondag 17
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
De koninklijke weg Terugpakken, betaald zetten, lik op stuk geven… dat is normaal Wat David doet valt daarom op Hij gaat de koninklijke weg.
In deze presentatie staan beide.
Vrolijk Grappen maken Lol TREUREN??? Carnaval 26 februari.
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
Zondag 24 HC Franeker 10 oktober 2010
Hoe luister je naar de wet van God?
9 oktober 2014 Bodegraven 1. 2 De vorige keer Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 23 Maar.
Wandelen met de Ontzagwekkende
Leven zoals past bij God
Zondag 52 HC Franeker 16 augustus 2009
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Zondag 51 HC Franeker 9 augustus 2009
Welkom in ‘De Voorhof’ Zondag 23 HC Franeker 3 oktober 2010 Thema: Wanneer ben je blij met jezelf?
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
 Heiliging, Reiniging & Bevrijding Zijn we nog slaaf van de zonde?
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Eén Heer: Christus Jezus
Welkom in deze kerkdienst
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Geliefde broeder(s)/zuster(s), U staat hier voor God en zijn gemeente om uw geloof te belijden. Ik verzoek u eerlijk te antwoorden op de volgende vragen.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Wanneer was jij voor het laatst WOEDEND – en terecht?
26 oktober 2014 Zoetermeer deel 1. het (direct) voorafgaande in 'Openbaring'  19:11-21 verschijning van de Koning der koningen aan de volkeren  20:1-6.
Welkom Zondag 3 mei 2015 Voorganger: Ds. J.A. Berkheij Ouderling van dienst: Anita Dahmen Orgel: Herman Kamp Lezingen: I Johannes 2: 28-3: 10 Efeziërs.
Geen angsten! Je hoeft niet bang te zijn… Waar komen angsten vandaan? Genetisch meegekregen Van kinds afaan aangepraat Door een traumatische ervaring.
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
Volg Jezus en vind rust Kies heden Wie je wilt dienen!
Samen in de Naam van Jezus - Kerst 2015
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
Leven met Christus is leven vanuit de hemel (Zondag 18/19, Efez.2:6b) 1.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de openbare belijdenis van het geloof Blz. 735 (GK) Geliefde broeders en zusters in onze Here Jezus Christus, U bent hier verschenen voor.
Matteüs 28:18-20a Iedereen moet erkennen: Christus is Heer 1.
1.
Jezus komt terug! Jippie!... of toch niet?
Les 19 Alles helemaal nieuw
Bid Om Behoud Bewust Ongelovige Buurvrouw / Buurman
Openbare geloofsbelijdenis
Week 3 Prangende vragen, het overwinningslied en het avondmaal met het Lam (Openbaring 19)
De terugkomst van Christus
Transcript van de presentatie:

Zondag 19 HC Franeker 18 juli 2010 Thema: Maakt het uit, of Jezus terug komt? Welkom in de kerk Zondag 19 HC Franeker 18 juli 2010

Maakt het uit, of Jezus terug komt? Zondag 19 HC Franeker 18 juli 2010

Jezus komt terug…? Wat herken je (niet)? ‘Terecht is daarom de gedachte aan dit oordeel schrikwekkend en angstaanjagend voor de slechte en goddeloze mensen, maar de rechtvaardigen en uitverkorenen verlangen er vurig naar en putten er rijke troost uit. … Daarom verwachten wij die grote dag met sterk verlangen.’ (Uit Ned Geloofs Belijdenis Artikel 37)

Jezus komt terug…? Christenen: mensen van vroeger, van nu, of van de toekomst? Hoe belangrijk is de komst van Jezus voor jou?

Wat maakt het uit, of Jezus terug komt? Vijf vragen: 1. Bestaat Jezus en regeert Hij? 2. Wat gebeurt er met mijn lijf? 3. Zijn Gods vijanden sterker? 4. Wint het onrecht en de leugen? 5. Maakt het jou wat uit of Jezus terugkomt?

1. Bestaat Jezus en regeert Hij? Is Jezus opgestaan of is Hij dood? Is Jezus God en bestaat God? Heeft Jezus inderdaad alle macht? Van wie houden wij? Gaat het christelijk geloof ergens over of zijn het mooie praatjes?

1. Bestaat Jezus en regeert Hij? Uitzien naar Jezus’ openbaring / verschijning / komst 2 Tessalonicenzen 1: …wanneer Jezus, de Heer, vanuit de hemel verschijnt. Dan komt hij in een vlammend vuur en omringd door engelen, door wie hij zijn macht manifesteert; … Openbaring 1,7 Hij komt te midden van de wolken, en dan zal iedereen hem zien, ook degenen die hem doorstoken hebben. Alle volken op aarde zullen over hem weeklagen. Ja, amen.

1. Bestaat Jezus en regeert Hij? Ja: Elk oog zal Hem zien als Hij komt! Elke knie zal zich buigen, iedere tong zal belijden: Jezus is Heer (Filippenzen 2,9-10) Erken Hem – in liefde en eerbied!

2. Wat gebeurt er met mijn lijf? Je bent ziek en je wordt niet genezen, wat dan? Je gaat dood, wat dan? Wat betekent redding, verlossing als mensen blijven sterven?

2. Wat gebeurt er met mijn lijf? Filippenzen 3,20-21 20 Maar wij hebben ons burgerrecht in de hemel, en van daar verwachten wij onze redder, de Heer Jezus Christus. 21 Met de kracht waarmee hij in staat is alles aan zich te onderwerpen, zal hij ons armzalig lichaam gelijkmaken aan zijn verheerlijkt lichaam. Kolossenzen 3,3-4 3 U bent immers gestorven, en uw leven ligt met Christus verborgen in God. 4 En wanneer Christus, uw leven, verschijnt, zult ook u, samen met hem, in luister verschijnen.

2. Wat gebeurt er met mijn lijf? De verschijning / openbaring van Jezus: Genade (1 Petr 1,13) Redding / verlossing van ons sterfelijk lichaam (Rom 8,23) = een nieuw verheerlijkt lichaam Hoop daarop en verlang daarnaar!

3. Zijn Gods vijanden sterker? Heeft Jezus wel echt gewonnen van de zonde, de dood, de duivel? Waarom worden christenen vervolgd? Waarom is ons leven nog een worsteling? ‘Jezus is overwinnaar’: is het geen verzinsel?

3. Zijn Gods vijanden sterker? 2 Tessalonicenzen 1: 6 God is inderdaad rechtvaardig: hij zal uw onderdrukkers straffen met onderdrukking 7-8 en u, die nu onderdrukt wordt, samen met ons van alle last bevrijden wanneer Jezus, de Heer, vanuit de hemel verschijnt. Dan komt hij in een vlammend vuur en omringd door engelen, door wie hij zijn macht manifesteert; dan straft hij hen die God niet erkennen en het evangelie van onze Heer Jezus niet gehoorzamen.

3. Zijn Gods vijanden sterker? 1 Korinte 15: 26 De laatste vijand die vernietigd wordt is de dood, 27 want er staat: ‘Hij heeft alles aan zijn voeten gelegd.’

3. Zijn Gods vijanden sterker? Nee: Al Gods vijanden zullen door Jezus onderworpen worden aan God als hoogste koning. Laat je daardoor bemoedigen!

4.Wint het onrecht en de leugen? Sjoemelen en met je ellebogen werken, het loont toch? Zal ik ooit gelijk krijgen en eerherstel voor wat mij is aangedaan? Lukt het om mijn geheim mee te nemen in mijn graf?

4.Wint het onrecht en de leugen? 1 Korinte 4 3 Maar hoe u of een menselijke instelling over mij oordeelt interesseert me niet, en hoe ik over mezelf oordeel telt evenmin. 4 Ik ben me weliswaar van geen kwaad bewust, maar dat betekent niet dat mij niets ten laste kan worden gelegd. Het is de Heer die over mij oordeelt. 5 Houd dus op te oordelen en wacht de tijd af dat de Heer komt, omdat hij het is die aan het licht zal brengen wat in het duister verborgen is en zal onthullen wat de mensen heimelijk beweegt. En dan zal God het zijn die ieder de lof geeft die hem toekomt.

4.Wint het onrecht en de leugen? Openbaring 20,12 Ik zag de doden, jong en oud, voor de troon staan. Er werden boeken geopend. Toen werd er nog een geopend: het boek van het leven. De doden werden op grond van wat in de boeken stond geoordeeld naar hun daden.

4.Wint het onrecht en de leugen? Nee Alles zal aan het licht komen. Het onrecht wordt rechtgezet. Wie onrecht is aangedaan, krijgt eerherstel. Wreek jezelf niet, God komt de wraak toe (Rom 12,19)

5. Maakt het jou wat uit of Jezus terugkomt? ‘Ik sta er nooit bij stil’ ‘Laat het nog maar even wachten, het leven hier is prima zo’ ‘God vergeeft het toch wel’ ‘Maar ik geloof wel’

5. Maakt het jou wat uit of Jezus terugkomt? 1 Tessalonicenzen 5 23 Moge de God van de vrede zelf uw leven in alle opzichten heiligen, en mogen heel uw geest, ziel en lichaam zuiver bewaard zijn bij de komst van onze Heer Jezus Christus. 24 Hij die u roept is trouw en doet zijn belofte gestand.

5. Maakt het jou wat uit of Jezus terugkomt? 2 Petrus 3 13 Maar wij vertrouwen op Gods belofte en zien uit naar een nieuwe hemel en een nieuwe aarde, waar gerechtigheid woont. 14 Omdat u hiernaar uitziet, geliefde broeders en zusters, moet u zich inspannen om smetteloos, onberispelijk en in vrede door hem te worden aangetroffen. 15 Bedenk dat het geduld van onze Heer uw redding is.

5. Maakt het jou wat uit of Jezus terugkomt? Wij krijgen tijd voor onze heiliging God maakt ons heilig Span je in om heilig, onberispelijk, rein te zijn als Jezus komt!

Terugblik Als Jezus niet terug komt, gaat het christelijk geloof dan wel ergens over? Als wij God niet vragen ons te heiligen zodat we onberispelijk worden, gaat het dan over ons?