De hete lucht die in de oven wordt geblazen, verbrandt de cokes

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De FASEN en fasenovergangen van stoffen.
Advertisements

2 Materie in 3 toestanden: vaste stof, vloeistof en gas
Hoofdstuk 3 STOFFEN De leerteksten in dit hoofdstuk zijn oranje gedrukt. Schrijf van elke paragraaf de leertekst in je schrift. Dat is huiswerk.
Paragraaf 2 van hoofdstuk 2: Warmtebronnen
Staal en Staalsoorten 12.
4T Nask2 Hoofdstuk 8 Metalen
STOFFEN – FASEN EN FASEOVERGANGEN + KOOKPUNT EN SMELTPUNT
10.1 Luchtdruk. De werking van drie soorten thermometers
Met Woorden in de Weer Hoogovens.
Paragraaf 2 van hoofdstuk 2: Warmtebronnen
Periode Natuurkunde Onderwerp: Druk Docent: Pandora
Warmtebronnen Als je iets wil verwarmen heb je een warmtebron nodig.
Ontleding en industrie
STAAL Julian van Gilst, M1BM1N, Materialen.
Staal Chantal Buijk M1BM1N.
De ecologische voetafdruk
Scheikunde 3HV H5 chemische reacties SV
Gemaakt door Niels en Julien
2. De zes fase-overgangen. 3. Einde.
Staal Jeroen Prop M1BM1N.
5.6 Fotolyse Waterstof: belangrijk voor economie
Hoofdstuk 2 Samenvatting
Transport van warmte-energie
Elektriciteit deel 2.
Warmte verplaatsen.
LES 7: Vulkanisme (H2, par. 4)
warmte Warmte is een energievorm en is niet hetzelfde als temperatuur.
EXOGENE KRACHTEN HOOFDSTUK 4.
Temperatuur en volume: uitzetten of krimpen
Uitzetten en krimpen Faseovergang
Scheikunde een natuurwetenschap
4.4 Chemische reacties 4T Nask1 H4 Stoffen.
Nieuwe stoffen, nieuwe materialen
Reactieschema’s maken
Reactieschema in woorden
Het opstellen van reactieschema’s.
pijl rechts volgende; pijl links vorige
Staal Frank van de Vreede M1BM1N Materialen
MATERIALEN STAAL Roy Kamerling, M1BM1N
Je staat op het punt een wonderlijke [ zeer, zeer hoge snelweg te bekijken ] in Bolivia, Zuid Amerika. Stremnaya Road heeft als bijnaam “De weg des doods”
© Maarten Walraven en Robert Nederlof
Chemische bindingen Kelly van Helden.
 De spanning die wij thuis krijgen wordt opgewekt in elektriciteitscentrales.  Het transport vindt plaats via: Hoogspanningsleidingen Grondkabels 
Is een oude computer nog iets waard?
Quiz De isochore gaswet. 1) Wat zijn de 4 toestandsgrootheden van een gas? Druk Temperatuur Volume Aantal deeltjes Druk Tijd Snelheid Grootte Pascal Kelvin.
FASEN 1. De drie fasen. 2. De zes fase-overgangen. 3. Einde.
Eigenschappen. Bij kamertemperatuur zijn het vaste stoffen, behalve kwik (vloeistof) Geleiden de elektrische stroom. Hebben een glanzend oppervlak.
In de loop van miljoenen jaren zijn ze ontstaan door vervorming van planten- en dierenresten. Voorbeelden:aardolie, aardgas, steenkool en bruinkool. Ook.
Rekenen aan reacties Scheikunde Niveau 4 Jaar 1 Periode 3 Week 3.
Klimaat: Temperatuur, luchtdruk en wind, Neerslag
Deel 2 Atmosfeer Deze Powerpoints wordt gebruikt als didactisch materiaal voor de navorming “Wegwijzers voor aardrijkskunde” – Eekhoutcentrum - Kulak en.
Hoofdstuk 4 Paragraaf 1. Wat gaan we doen vandaag?  Bespreken paragraaf 1  Maken paragraaf 1.
Inleiding De voordelen De mechaniek Het design Vormgeving juiste keus!
Deel 2 Atmosfeer Deze Powerpoints wordt gebruikt als didactisch materiaal voor de navorming “Wegwijzers voor aardrijkskunde” – Eekhoutcentrum - Kulak en.
NASK 2 3VMBO-T Thema 6 samenvatting. Basisstof 1: metalen en metaalmengsels Metalen hebben de volgende gemeenschappelijke eigenschappen. Metalen glanzen.
Scheikunde H4 + structuurformules. Fossiele brandstoffen paragraaf 1 Fossiele brandstoffen: ontstaan uit resten van planten en dieren die miljarden jaren.
Blok 2 Milieuvervuiling,
3.5 van reactieschema naar Reactievergelijking
FeO.
8.3 Soorten stoffen, soorten reacties
DE ADEMHALING BLOKBOEK NATUUR LES 11.
DE KOOLSTOFKRINGLOOP.
Het opstellen van reactieschema’s.
Synthesegas CH4 (g) + H2O (g) ⇄ CO (g) + 3H2(g)
Brandstoffen verbranden
Brandstoffen verbranden
Fasen en faseovergangen
Vandaag Aantekening verwering en erosie
Vandaag Herhalen endogene en exogene krachten Nakijken huiswerk
pH sturen is niet altijd makkelijk.
Transcript van de presentatie:

De hete lucht die in de oven wordt geblazen, verbrandt de cokes

De hete lucht die in de oven wordt geblazen, verbrandt de cokes en handhaaft de zeer hoge temperaturen die nodig zijn om het ijzer uit de ijzererts te halen.

De hete lucht die in de oven wordt geblazen, verbrandt de cokes en handhaaft de zeer hoge temperaturen die nodig zijn om het ijzer uit de ijzererts te halen. De reactie tussen lucht en brandstof geeft koolmonoxide.

De hete lucht die in de oven wordt geblazen, verbrandt de cokes en handhaaft de zeer hoge temperaturen die nodig zijn om het ijzer uit de ijzererts te halen. De reactie tussen lucht en brandstof geeft koolmonoxide. Dit gas zet het ijzeroxide in het ijzererts om tot ijzer.

De hete lucht die in de oven wordt geblazen, verbrandt de cokes en handhaaft de zeer hoge temperaturen die nodig zijn om het ijzer uit de ijzererts te halen. De reactie tussen lucht en brandstof geeft koolmonoxide. Dit gas zet het ijzeroxide in het ijzererts om tot ijzer. Omdat de oventemperatuur in de buurt van de 1500° C is, smelt het metaal en stroomt het naar de onderkant van de oven.

De hete lucht die in de oven wordt geblazen, verbrandt de cokes en handhaaft de zeer hoge temperaturen die nodig zijn om het ijzer uit de ijzererts te halen. De reactie tussen lucht en brandstof geeft koolmonoxide. Dit gas zet het ijzeroxide in het ijzererts om tot ijzer. Omdat de oventemperatuur in de buurt van de 1500° C is, smelt het metaal en stroomt het naar de onderkant van de oven. De oventemperatuur is ook hoog genoeg om kalksteen om te zetten in calciumoxide.

De hete lucht die in de oven wordt geblazen, verbrandt de cokes en handhaaft de zeer hoge temperaturen die nodig zijn om het ijzer uit de ijzererts te halen. De reactie tussen lucht en brandstof geeft koolmonoxide. Dit gas zet het ijzeroxide in het ijzererts om tot ijzer. Omdat de oventemperatuur in de buurt van de 1500° C is, smelt het metaal en stroomt het naar de onderkant van de oven. De oventemperatuur is ook hoog genoeg om kalksteen om te zetten in calciumoxide. Dit calciumoxide helpt de zure vervuilingen uit het erts te halen.

De hete lucht die in de oven wordt geblazen, verbrandt de cokes en handhaaft de zeer hoge temperaturen die nodig zijn om het ijzer uit de ijzererts te halen. De reactie tussen lucht en brandstof geeft koolmonoxide. Dit gas zet het ijzeroxide in het ijzererts om tot ijzer. Omdat de oventemperatuur in de buurt van de 1500° C is, smelt het metaal en stroomt het naar de onderkant van de oven. De oventemperatuur is ook hoog genoeg om kalksteen om te zetten in calciumoxide. Dit calciumoxide helpt de zure vervuilingen uit het erts te halen. Deze vervuilingen reageren met de calcium-oxide.