De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Fasen en faseovergangen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Fasen en faseovergangen"— Transcript van de presentatie:

1 Fasen en faseovergangen
Hoofdstuk 7- les 2 Fasen en faseovergangen

2 Doel van de les Aan het einde van de les heb je je kennis over fase, faseovergangen, kook- en smeltpunten weer even opgehaald.

3 Fasen en faseovergangen
- Vast (s  solid) - Vloeibaar (l  liquid) - Gasvormig (g  gas) Waterdamp is (net als de meeste andere gassen) onzichtbaar.

4 Smeltpunt en kookpunt Een zuivere stof smelt altijd bij dezelfde temperatuur. Dit is het smeltpunt Een zuivere stof kookt altijd bij dezelfde temperatuur. Dit is het kookpunt  even weer in BINAS opzoeken - kookpunt aceton - smeltpunt ijzer - kookpunt kwik - smeltpunt alcohol Kook- en smeltpunt is óók een stofeigenschap!

5 Temperatuur, tijd diagram
Tijdens het smelten of koken is de temperatuur altijd constant Pas als ALLE stof in de volgende fase is, stijgt of daalt de temperatuur weer.

6 Kook- en Smelttraject Bij een mengsel is er geen kook- of smeltpunt maar een kook- of smelttraject Dat houdt in dat de stof niet kookt op een bepaalde temperatuur, maar binnen de temperatuur van de kookpunten van de ingrediënten.

7 Terug naar het beginprobleem

8 De rest van de les Maken opgaven paragraaf 2
Nakijken opdrachten paragraaf 2 Stellen vragen over de opgaven die je niet begrijpt.

9 Einde les Doel: Aan het einde van de les heb je je kennis over fase, faseovergangen, kook- en smeltpunten weer even opgehaald. Heb je het doel gehaald?


Download ppt "Fasen en faseovergangen"

Verwante presentaties


Ads door Google