One year to lead ! Help, ik ik moet een groep mensen leiden ! Serge Goussaert.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Deze TANTRA komt uit India.
Advertisements

De Generatie Einstein over Herontwerp Rini Weststrate
Samen werken aan inzetbaarheid en mobiliteit 1. Grote veranderingen • Jeugdzorg heeft te maken met grote veranderingen: • Transitie • Gemeenten worden.
Het tweede werkstuk.
Over honden en over mensen….
Identiteitsverankering
Dyslexie de baas! Ouderavond 1
Uitleg bijwoordelijke bepaling (bwb)
En…geniet je een beetje van je reis?
De Drama Driehoek.
JCI Vlaanderen Toon je passie 2.Projecten 3.Groei 4.PR & Communicatie 5.Online Tools TOON JE PASSIE JCI Vlaanderen.
Verborgen vormen van pesten
Jong VLD Academy. Doelstelling: Voorbereiden en klaarstomen van jong politiek talent voor de verkiezingen van 2012.
Uitleg lijdend voorwerp (lv)
Mijn naam is Willem Wind. Mijn naam is Willem Wind En ik ben hoogbegaafd.
Samen bouwen aan zelfvertrouwen
Discipelschap.
Hoe doe je dat? Actief Zendingswerk
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
Sociale inclusie.
Oplossingsgericht coachen
HET CURRICULUM VITAE = VISTEKAARTJE NUMMER 2
Benieuwd naar wie ik ben ...
VLECHTWERKEN IN PRAKTIJK LOOPBAANONTWIKKELING Bea Janssens
Inspirerend Coachen - praktijkervaring - het G®ROW kader
Geluid aan.
Welkom in groep 5.
Wie ik ben.
Als je meer middelen hebt dan doelen,
Thema van deze dag “Verandering, ontmoeting en dialoog in een dynamisch onderwijslandschap” De dialoog staat centraal. De dialoog tussen docenten GVO en.
NulNu Manifestatie: Congres HAN 8 oktober 2014
Wat nou als…? Vragen over eigen kinderen van pleegouders
CanDo Coaching.
Veranderen: 2 verschillende benaderingen
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Persoonlijk ontwikkeling Plan Deniz Engin
Communicatie met ouders
Filmpje 1: Lisa Ramkema, winnares NK Evelator pitch 2011
Wees eens wat OENiger Open – Eerlijk - Nieuwsgierig
Arthur Japin, de niet-gelovige hoofdredacteur van de #Jezusglossy, over vergeving.
Hoe gaat het verder na Bethel?
Uitleg persoonsvorm (pv)
Altijd online!.
Onze doelen en visie in beeld
11 Diversiteit & inclusie July 30, Overzicht Diversiteit en inclusie zijn een integraal onderdeel van onze business. Het is essentieel dat u.
Met de handen in het haar? Twee projecten voor de prijs van één! - cursus: kleine kinderen helpen groot worden. - Inforeeks: hoe ga je als ouder om met.
Iedereen gebruikt social media.
UVW LinkedIn Presentatie
1 Congres : wat na ons Jij ziet de dingen en zegt: Waarom? Ik droom de dingen en zeg: Waarom niet? B,Shaw.
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Internet training 2015 gevorderden wat willen we met de website Info delen Passie uitdragen Leden werven...
Solliciteren: wat wil ik?
I skateboarden Hou vol. De aanhouder wint.
Studieloopbaancoaching 1 kwartaal 2.3
Mapping the field. ALEX KLAASEN Eigen website Beginpagina is stijlvol en nodigt uit om verder te kijken op de site. Helaas is de inhoud.
Vraag 1 Van deze bijeenkomst heb ik hoge verwachtingen.
WAT maakt ons UNIEK?. We houden van aanpakken! We leren door gewoon te doen de praktijk We houden niet van boeken We zijn schatten We willen graag nu.
Volle OR en hoge verkiezingsopkomst: Utopie of goed realiseerbaar?’
Waarom? Iedereen heeft sterke en zwakke punten. Met je sterke punten kun je heel ver komen en het is dan ook van belang om deze in te zetten.
Op naar een STER bestuur… Avond 1: De meerwaarde van een Bestuur. Avond 2: Hoe organiseren we een Scouting Vereniging. Avond 3: Vinden, Binden, Boeien.
DOOR! & SIEN Inspiratiesessie culturele veld CantaYoung ervaringen Toon Peerboom 30 januari 2016 ECI Cultuurfabriek Roermond.
Wij. Roverscoutswet Ik beloof* mijn best te doen een goede Roverscout te zijn, iedereen te helpen waar ik kan en me te houden aan de Scoutingwet. Ik wil.
MOTIVATIE. Dromen en Idealen Jongeren dromen en hebben idealen.
 Actief lid zijn van de KBO Nu en in de toekomst In gesprek met de leden Ellen van Troost van Moveo Training & Advies.
Waar blijft de tijd Sociale media in jouw leven. Waar blijft de tijd Intro Je hoorde het verhaal van Marijke. Reageer eens op haar situatie. Sociale media.
Verdieping Timemanagement
Medezeggenschap Nu & Toekomst Landelijke Cliënten Raad 6 september 2014.
JCI VLAANDEREN #EXCHANGE. INLEIDING JCI bestaat enkel en alleen door de toewijding, de ideeën, de passie en de inzet van de individuele leden.
LOB zeven stappen naar succes
Een vergadering organiseren
Transcript van de presentatie:

One year to lead ! Help, ik ik moet een groep mensen leiden ! Serge Goussaert

Een leider geeft de richting aan

Voor voorzitters/ in spe One year to lead: 1 jaar is erg kort Nochtans, zijn de verwachtingen hoog Het lukt veel beter als je voorbereid bent Daarom deze sessie om je te ondersteunen !! Met welke vragen zit jij NU?

VOORSTELLING Wie is er hier ? En nu jullie ! (naam, afdeling, jaren JCI en jaren ervaring binnen RVB)

De basis One year to lead… waarheen ? Ontwikkel een visie Dit is je kapstok waarop je steeds terugvalt Vraag: schrijf eens jouw visie op, waar zou je naar toe willen? Wat zijn de 3 dingen die je in jouw jaar wil realizeren?

De visie, maar hoe die te halen? Hoe je visie te bereiken ? Wie en wat heb je daar voor nodig? Weet je al wat die mensen willen? Aandacht voor lange tenen vorige voorzitter

Ondersteuning Wat voor ondersteuning verwacht jij van een district of van JCI Vlaanderen? Hoe kan een District een meerwaarde bieden voor afdelingen? Wat verwachten jouw leden van jou/je rvb? –Vb: hoe meerwaarde creëren op AV: % inbreng leden?

Je kan het niet alleen Je gaat op zoek naar mensen die mee willen trekken Zet je leden in kaart volgens cirkels rond je voorzitter>trekkers RVB> rest RVB> trekkers leden>actieve leden>hulpzame leden>passieve leden Globaal: 1/3 trekkers, 1/3 actief, 1/3 passief, OOK IN RVB maak je geen illusie Heb je ook al trekkers voor projecten, naast je RVB leden?

Je leden…. MOTIVEER JE MENSEN: 5P’s Publieke erkenning Private bedanking Personaliseer Positieve energie Passie

Het stappenplan Bepaal een mogelijke strategie: om je doel te bereiken, welke stappen kan je daarvoor zetten en in welke volgorde Dit wordt je kapstok ! Probeer alles van je jaar hieraan te linken

MAAK WAT ZE WILLEN 1 Vlaggeschip 4 peilers in je plan individu, gemeenschap, business, internationalisme => Active Citizenship Evenwicht in kalender en projecten Vraag je steeds af: WIIFM

Back up slides

Gen Y Die ouwe zijn bang van computers Mijn baas praat nauwelijks met mij Wat ik kan, daar is nooit echt naar gevraagd Ik wil geen dode job Ik wil niet heel de dag hetzelfde doen Niemand vraagt me wat ik denk Niemand zegt dat ik het zeer goed doe Ik kan het beter dan mijn baas Mijn baas verstaat me niet Mijn baas is zo stijf Mijn baas denkt dat hij de koning is Al die regels hangen mijn voeten uit

Gen Y waarden Samen, eerder dan individueel Eerlijk, Direct Sociaal ingesteld, groen Individualistisch: WIIFM Emotie (ouders, vriendschap) Multi—cultureel, inclusie Vertrouwen Snel, verandering Extrinsieke motivatie Hoge verwachtingen van de toekomst Ze kunnen alles aan Open voor mentoring en persoonlijke groei

Gen Y: communicatie Ze communiceren voortdurend over wat ze NU doen en denken – Sms, blog, Twitter, Facebook, Netlog... Ze kunnen KIEZEN wat ze willen weten en wanneer – Internet, nieuwssite, films.. Zij nemen informatie op die ze willen Ze verwachten onmiddellijk een antwoord Ze houden niet van “formele” stijl

Gen Y werkstijl Belangrijkste is dat “de zaak gedaan wordt” – Wanneer ze het doen? Hoe? Wie gaat dat aan Ze houden niet van regels en voorschriften van wanneer en hoe. Ze houden niet van standardisatie Het moet snel gebeuren Doen alles tegelijkertijd “No hierarchy” Ze coördineren, ze plannen niet.. – Alles wordt stante pede aangepast

FOLLOW UP INTERNE COMMUNICATIE WEBSITE NIEUWSBRIEF (wekelijks) PERSONALISEER JE TELEFOON

Jouw JCI Sales-Pitch Eerste 30’’ : Basis JCI informatie 30’’ meer : Favoriet lokaal project 30’’ meer : Bekende JCI alumni en Grote JCI projecten 30’’ meer : Wat betekent JCI voor jou 30’’ meer : Training, spreken in het openbaar, debating

JCI Sales-Pitch? 1.Het JCI lidmaatschap geeft je geweldige persoonlijke voordelen. Het is een middel om je persoonlijke ontwikkeling te realiseren en nieuwe werelden te ontdekken. Als lid leer je zoveel meer dan in andere organisaties. In JCI kan een dokter een project coördineren voor de bouw van een school, een businessman kan een kindergezondheidsproject leiden, een mechanieker kan een seminarie organiseren en leiden. In de primetime van je leven grijp je de kans om iemand te worden met vele vaardigheden. 2.Vele organisaties bestaan voor de “toetreders”, de personen die enkel een zoveelste lidkaart aan hun collectie willen toevoegen. Het JCI lidmaatschap is anders; het biedt heel veel aan zijn leden: training, persoonlijke ontwikkeling, erkenning door de gemeenschap en de voldoening van nauw betrokken te zijn bij projecten met blijvende voordelen voor anderen. Hoewel enkel de actieve leden van deze voordelen kunnen genieten. Wanneer je deelneemt aan alle vergaderingen en bijdraagt aan de projecten.

Vb van een jaar naar een visie toe Oefening: bepaal op de journey bladen per cluster de visie, de stappen, wat heb je nodig, wat kunnen hinderpalen zijn Stel je steeds de vraag: in alles wat we doen, komt dit hieraan ten goede ? Voldoet de strategie aan de wensen van de leden en kandidaten?

VEEL SUCCES !