Huisbezoek. Gebod &Verwachting van de Heer Menselijke mogelijkheden, techniek of vervoer en gewoontes.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
MARANATHA… Kom Heer Jezus, Kom!
Advertisements

Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien. Het zijn zoekplaatjes. Elk plaatje heeft een verhaal. Verhaaltjes over God, die één.
3 x opvoeden 12 april Effecten van belonen en straffen
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
Vanavond hebben we als thema: INTERNET
OPGERUIMD LEVEN (vanuit vergeving).
Feedback Goed feedback kunnen geven is belangrijk
Wij horen altijd “de vrouwen-regels"
We horen altijd “de regels" van de vrouwelijke kant. Nu horen we de regels van de mannelijke kant. En alles is regel nummer 1.
Hoe doe je dat? Actief Zendingswerk
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
Waar komt je geloof vandaan? HC zondag 25 en Markus 16:9-20.
Huisbezoek Het hoe en waarom.
De waarheid, het 9 e gebod Waar wordt het 9 e gebod concreet in ons leven?
Geld en geloof, het 8 e gebod Waar wordt het 8 e gebod concreet in ons leven?
Goed vs Fout  Leven vs Dood
De 10 geboden Ik ben de Here God. Ik ben jouw God. Ik wil altijd voor jou zorgen. Hou daarom van Mij het meeste. Maak geen beeld van God. Gebruik de naam.
Geloven en nu….
Echt of nep?.
“Ik was verheugd...” Kom, ga met ons Kom, ga met ons Gevoel kwijt? Gevoel kwijt? Hoge verwachtingen? Hoge verwachtingen? Blijdschap als boventoon - te.
Jezus: een gewone naam Aan de menselijke kant beginnen? Aan de menselijke kant beginnen? Broodwonder: profeet, koning Broodwonder: profeet, koning Supermens?
Stel je voor … Je was erbij op de Pinksterdag Petrus spreekt de mensen toe Verrassend Ontnuchterend Geen spektakel Meer een boetepreek CHRISTUS CENTRAAL!
Christus centraal! “Ik had besloten u geen andere kennis te brengen dan die over Jezus Christus – de gekruisigde” Paulus in 1 Korintiërs 2 vers 2.
Het hart van verbondenheid
Kindermoment.
In de leerschool van het gebed
Interpreteren van data
In deze presentatie staan beide.
Wij horen altijd “de vrouwen-regels"
Een onverwacht feest Les 2
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Geestelijke Groeiavond 1 Geloofszekerheid: Ben jij verzekerd? Opheusden 6 September Hartelijk welkom.
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Arthur Japin, de niet-gelovige hoofdredacteur van de #Jezusglossy, over vergeving.
Zondag 35 HC Franeker 8 maart 2009
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
September 2014 Woord van Leven “Aanvaard elkaar daarom ter ere van God, zoals Christus u heeft aanvaard.” Brief aan de Romeinen 15,7.
Kinderopwekking 75: Ik geloof
Vernieuwing van je geloof…..
Gebedspunt 1 Verandering van de universele gemeente naar Handelingen 2:38-39 Petrus zei: ‘Jullie moeten allemaal je leven veranderen, en je laten dopen.
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
Hoe leidt God ons? Vragen daarbij: leidt God ons? willen we dat wel?
Een ieder die verder gaat heeft ook de Vader en de Zoon niet.(2 Joh.: 9) Geef ons meer geloof (Luk 17:5b.
Kandelaar symbool altijd licht! tempel God woont in u.
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
Jezus leert ons: Bidden vindt plaats in de intimiteit van je relatie met God.
Nieuwsberichten 2015 wat is dit voor een wereld? puinhoop? barensnood.
‘t Veerlicht Raamsdonksveer Hoe staat het er voor …in je leven? …….in je relatie met God? Welke emotie reflekteert jouw geloofs- leven het.
Ds. Hans Eschbach Kom Heilige Geest, vernieuw uw kerk, vernieuw mijn leven Kom Heilige Geest Vernieuw uw kerk Vernieuw mijn leven.
EREDIENST Navolging van Christus en heiliging door de Geest.
Begeleiding Werkelijk contact Provocatieve begeleiding.
Jongeren willen blijven geloven. = in relatie met Jezus leven.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Waar blijft de tijd Sociale media in jouw leven. Waar blijft de tijd Intro Je hoorde het verhaal van Marijke. Reageer eens op haar situatie. Sociale media.
Leg al uw zorgen maar weg bij de Heer Psalm 55:23 1 LEG AL UW ZORGEN MAAR WEG BIJ DE HEER Angst – en dus vluchten? Boosheid – en dus vechten? God nodigt.
Les 11 voor 12 maart In de Grote Strijd vocht Petrus een persoonlijk gevecht uit, daarom kan hij ons leren hoe om te gaan met de dagelijkse strijd.
Gemeenschap of verbonden zijn met God 1 Johannes.
Zonde = ‘je doel missen’ Je wilt het doel toch niet missen?
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien.
Keuzes maken.
Wij horen altijd “de vrouwen-regels"
Wij horen altijd “de vrouwen-regels"
Psalm 103 Ik dank de Heer, ik dank de heilige Heer vanuit het diepst van mijn hart. Ik dank hem voor alles wat hij heeft gedaan, nooit zal ik dat vergeten.
Schattebout. Schattebout Er is meer tussen hemel en aarde! Ècht wel! Eindeloos bewustzijn bij God. Zo heet dit schilderij. Dat is net zoiets als eeuwig.
Ik ben een leerling van Jezus.
Efeziërs 6: 5-9 Gehoorzaam je baas, zoals je ook naar Christus luistert: met eerbied en met heel je hart. Doe niet net alsof je je best doet en gehoorzaam.
Efeziërs 4: Lieg niet meer tegen elkaar, maar wees eerlijk.
We horen altijd “de regels" van de vrouwelijke kant
De brief van Jakobus 4. Door geloof alleen?.
Samenbindende krachten
Transcript van de presentatie:

Huisbezoek

Gebod &Verwachting van de Heer Menselijke mogelijkheden, techniek of vervoer en gewoontes

Hoe is het ontstaan “Relief” Society? Wat is het principe? Wat zijn de bedachte regels om het voor elkaar te krijgen? a.één x per maand b. met twee c.de boodschap d.rapporteren

Groot gat tussen beiden Bij voorbeeld: Huisbezoek elke maand Er ontstaat angst en je heb het gevoel dat je het niet allemaal kan Dat lijkt de realiteit 3 dingen die met ons kunnen gebeuren

1. Vluchtgedrag Uitstellen (aan de kant leggen) Mentaal in het verleden leven (zo was het altijd) Mentaal in de toekomst leven (zo moet het) Net doen alsof (je beter voorstellen dan dat het is ) Ik ga elke maand (maar dat is niet echt waar) Gebrek aan interesse, verstijven, lui onverschillig Medelijden met jezelf Jezelf verwijten maken Slaap, je ziek voelen, dagdromen vluchten in zaken zoals TV kijken of andere dingen doen die je wel aankan of leuk vindt Rationaliseren, je gedrag goed praten - intellectueel vluchten

2. Vechten Kritiek op: Mensen die het wel doen Leiders die het je vragen Programma’s (die kunnen veranderen) Jezelf

3. Geloof en werken Geloof in de Heer Jezus Christus (realiteit die niet gezien wordt) Verantwoordelijkheid accepteren (inclusief jezelf met al je tekortkomingen en weet dat je van God afhankelijk bent en zo acceptabel bent voor de Heer) Bekering (bekennen en verzaken, goede werken voortbrengen) Verbond (doop, avondmaal,tempel,roeping) Dus gewoon doen Heilige Geest (heiligt en geeft kracht om het te doen)

Als het niet kan zoals het moet dan……….. Indien mogelijk met twee Indien gepast de boodschap Denk aan het principe Elastiekje

Huisbezoek effectief Kijk niet hoe het was of hoe het 100% kan Kijk wat de mogelijkheden wel zijn Zoals: Per telefoon/ skype Als je haar in de kerk ziet Niet altijd met 2 maar met 1 persoon Vraag aan de zusters wat ze wel kunnen (bv. Wie ze graag zouden willen bezoeken. Opgelegd geeft meer stress dan vrijwillig) Denk aan het elastiekje

Einde Voor vragen: Armanda Bos