Experience Design Opdracht 1 Advies voor Bionade

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
D o e d a g E I N Z E Wat wil ik worden? Ga ik naar Technisch, of naar ASO? Wil ik denkwerk doen? Of toch liever iets met mijn handen? … Al deze vragen.
Advertisements

De zee Hallo ik ben Krabbie de krab!.
CROSSLAB SENSORY SHOPPING
Hoe wordt alcohol door het lichaam opgenomen?
DAT IS HET ! Joep was zo’n figuur, waar je echt helemaal gek van kon worden. Hij was altijd goed gehumeurd en had altijd iets positiefs te melden. Als.
De psychologie van communicatie
‘’Een beetje tijd!!! Kamunyak.
Libet.
Gemaakt door: Idiophine, Ashwin, Acelya & Lynn M3a
Listige minnaars in de liefde
Hoofdstuk ‘Contact’ ZINTUIGEN.
Crosslab Sensory Shopping
LICHT – SPECTRUM EN KLEUREN ZIEN
S-889B-1 De wereld van geur en smaak Quest International bv 2006.
Gemaakt door: Nour, Fleur, Cheyenne, Robbie, Raphaël
Hall Of Fame Gemaakt door Demy van Bergen Alexander Steenis
Mei 2005 Chivas vertelt… over zijn vakantie aan zee!
Antwoord op vraag SOPO1-4
3. Over smaak valt niet te twisten
Organismen reageren op prikkels
Belangrijke waarschuwing voor de echte mannen onder ons Er zitten vrouwelijke hormonen in JUPILER!!!
Wie is de baas?.
Geloven en nu….
dus dat zag je inderdaad zo af en toe gebeuren. dus we gingen 's-morgens om zes uur in de bus en toen waren we daar dan om 'n uur of half tien bij die.
we moesten de auto nog afgeven, dus daar hadden we ook al een probleem, van ja, waar dan te slapen.
Het menselijk lichaam In dit hoofdstuk komt aan de orde: De opbouw van het menselijk lichaam De orgaanstelsels De zintuigen De stofwisseling.
Natuurkunde & Scheikunde
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
Mijn werkverslag Inhoudsopgave Wat hebben we allemaal gedaan
Interpreteren van data
Een klein gebaar Een glas melk Op een dag, toen een een arme jongen huis aan huis kleding probeerde te verkopen om zijn studie te kunnen betalen realiseerde.
Harry Potter Studios.
Welke keuze maak jij voor jezelf?
Welkom! Wij zijn Jan Kooijman en René van Kooten.
Dennis Boeseken Lifestyle & Design
Jezus roept de leerlingen
Het zintuigenstelsel Zintuigen Impulsen; prikkels
Door : Lotte Steffi yade
Hoofdstuk 4 Waarnemen en reageren.
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
Waarnemen.
Thema 4: Waarneming en Regeling
Inleiding Smaakzintuig Hoorzintuig Drie voorbeelden Proefopstelling
‘ Ik wil alle Amnesty-supporters bedanken! Jullie inzet heeft tot succes geleid, zo blijkt uit mijn vrijlating. Maar mijn zaak is nog niet voorbij. Blijf.
Flip de Proef Hoofdstuk 4 maar dan anders…. Wat is dat? Hoofdstuk 4 gaat over handig tellen. Dat gaan we proberen 's op een andere manier te doen. Ik.
Trillingen Klik op de pijltjes van je toetsenbord om naar de volgende of vorige dia te gaan. Hallo allemaal, we gaan het hebben over: dubbelklik.
Thema 6 Regeling en waarneming Zintuigen
waarneming en regeling !
Hoofdstuk 4 Paragraaf 1. Wat gaan we doen vandaag?  Bespreken paragraaf 1  Maken paragraaf 1.
Zintuig smaak De tong.
Waarneming Wat is een zintuig? Welke zintuigen zijn er?
Xperimenta 12 oktober zintuigen.
Het oor.
Groepje: Samy, Ishan, Arik en Harsimran
Thema Zintuigen.
Thema Zintuigen.
Waarnemen Zintuig Prikkel Ogen Oren Neus Tong Huid Licht Geluid Geur
Gemaakt door: Nour, Fleur, Cheyenne, Robbie, Raphaël
Waarnemen Wist je dat we ongeveer zenuwcellen in ons lichaam hebben?
Waarnemen Zintuig Prikkel Zien Horen Ruiken Proeven Voelen Ogen Oren
Thema 7: Zintuigelijke Waarneming
Zintuiglijke waarneming
Waarneming en regeling
Thema Zintuigen.
Thema Zintuigen.
Brasserie De Stoof bestaat nu iets meer dan een jaar… en het was een jaar met heel wat uitdagingen. Wat velen misschien niet beseffen is dat een zaak openen.
BLOK 3 Zenuwstelstel en hormonen Mijn lijfstijl, mijn keuze.
Transcript van de presentatie:

Experience Design Opdracht 1 Advies voor Bionade Nereida Hagenbeek | 0828463 | CMD2A

Zien Ogen brengen kleurige paletten, vormen en bewegingen tot leven. De ogen absorberen een wereld van kleur en vorm. Via het oog worden vorm en kleur opgenomen in onze hersenen. Slechts enkele honderdsten van een seconde nadat we iets zien, voelen we een emotie.

Proeven De tong bestaat uit spierweefsel en slijmvlies. In dit slijmvlies bevindt zich het smaakzintuig waarmee we proeven. Met je tong kun je vier verschillende smaken proeven; zout, zuur, bitter en zoet. De tong proeft het voedsel. Je smaakzin en je reukzin werken samen. Smaak wordt beïnvloed door wat je ruikt.

Voelen Je huid vertelt je veel meer dan alleen maar hoe de dingen aanvoelen. Er zitten heel wat verschillende soorten zenuw-uiteinden vlak onder je huid, en ze vangen allemaal een ander signaal op. Je kunt het verschil tussen warmte en kou voelen. Als iets stevig tegen je huid drukt, voel je dat met speciale zenuw-uiteinden die diep in je huid zitten.

Toepassingen Voor mijn experiment ga ik 3 zintuigen toepassen aan mij experiment: Zien, Proeven en Voelen. Waarom ga ik die zintuigen gebruiken? Ik ga 2 Bionade(Vlierbessen en Lychees) smaken in verschillende soorten glazen inschenken. Hierbij wil ik te weten komen of het effect van de verschillende glazen het smaak van de Bionade kan beïnvloeden.

Het experiment Ik besloot het experiment te doen met 2 collega’s op mijn werk te doen tijdens ons lunchpauze. Waarom besloot ik het daar te gaan doen? Ik werk parttime in een hotel/restaurant, en daar hebben ze verschillende soorten glazen in alle vormen en formaten. Voor mijn experiment gebruikte ik: Champagne glazen; Bier glazen; Long-drink glazen met een rietje; En cocktail glazen met ijs en een citroentje daarbij als decoratie.

Sensagram Bij het experiment moesten zij ook al de glazen met de drankjes beoordelen. Ze mochten de verschillende soorten glazen met het drankje per zintuig beoordelen met een score van 1-5.

Resultaten Dit zijn het resultaten van mijn experiment volgens de scoren die mijn respondenten hebben gegeven. Mijn respondenten konden niet meteen het smaak van de champagne en de bier glas vergelijken maar na weer een slokje te nemen wisten ze wel meteen dat het dezelfde drank was. Maar bij de Long/drink en de Cocktail dachten ze dat het totaal verschillende smaken waren. Dit kwam door het ijs in de Cocktail glas.

Advies Als advies zou moeten geven zou ik het Bionade in een Champagne glas serveren aan ons doelgroep. Het past meer bij de doelgroep. Een champagne glas heeft een exclusieve, elegant en chique look. Een cocktail glas zou wel leuk zijn maar niet om het met Bionade alleen te serveren en een blokje ijs. Hierdoor wordt het smaakloos. Als wij Bionade samen met een ander drankje bijvoegt met ijs zou het wel van toepassing zijn.