De Kronieken van Narnia

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De vier knagers in het wilde westen. Gemaakt door Marrit de Haan
Advertisements

Sven en zijn rat gaan op kamp
Gemaakt door : Andries Tjeerd de Boer Groep 8
- Deel IV - De Sneeuwklokjes…. Met de eerste sneeuw van 2012 kwamen ook de eerste onderdelen van het carillon terug naar Heerlen.
Op de vlucht voor de T-Rex
Met een zakmes door de jungle
Leeskring Thara Reis door de tijd 3 van Geronimo Stilton.
De kopjes Waarom ik het hier over houd Hoe heet het boek
Dolfje weerwolfje Weerwolfgeheimen
WINTER Even was de wereld Even was de wereld wit Met een satijnen deken.
gemaakt door : Alyssa Fuchs.
Wiebel Kees Nik’s boekbespreking 25 okt 2007 Inhoud: 1. Titel,
Mees Kees een pittig klasje
Gemaakt door: Lisanne de Haan
Gemaakt door:.
Welkom.
Het geheim van het 100e doelpunt
Mijn Boekbespreking gaat over het boek:
Tiemen Jort de Boer Groep 5
Gemaakt door: Age Pieter Borsch
Gemaakt door: Fardau Kleefstra
Pinkeltje Gemaakt door :Lisa. pinkeltje Gemaakt door :Lisa.
gemaakt door Nils Baalmans
De Grote Vriendelijke Reus (GVR)
Gemaakt door: Fenna Vervat
Schimmen In het Schedelslot Gemaakt door: Joute Pieter Visser
De schat in het heelal Boekbespreking Tom Halberstadt 11 februari 2010
Mijn boekbespreking gaat over
MAX de gelukkigste hond van de wereld
de zeven veren van de (bonte) papegaai
De avonturen van Kapitein Onderbroek
De schrijver van dit boek is
dit is de boekbespreking van Rik
Boekbespreking van: Damon Dekker.
Gemaakt door: Tessa Tjepkema
Gemaakt door:Lisanne de Haan
Het geheim van de dierenwinkel
Boekbespreking van Patrick Mulder
Gemaakt door Patrick mulder
Gemaakt door : Amber.
De dikke bende van De Korenwolf
De Olympische spelen.
‘voor de kinderen’. Johannes 1 3 x een nieuw begin de wording van de wereld de(mens)wording van Jezus de wording van Gods kinderen In het begin.
Genesis 39:6 Daarom vertrouwde hij alles volledig aan Jozef toe; nu Jozef er was, bekommerde hij zich alleen nog om wat hij te eten kreeg.
Dertien, dertien, bullebak.
JUNIOR Mijn vriend.
Boekbespreking Bram.
Verander je wereld 1 Koningen 3:5-7
Boekbespreking Voorbeeld powerpoint.
Als gevechtsvliegtuigen bommen gooien, en het onveilig wordt in de steden, worden kinderen in veiligheid gebracht. Peter, Susan, Edmund en Lucy gaan ook.
Boekbespreking Boris Claus
Welkom in groep 7A. De eerste 7 weken van het schooljaar In de eerste 7 weken is er van alles “nieuw”: - Nieuw lokaal - Nieuwe samenstelling van de groep.
De titel van mijn boek is de heksen
Matteüs 1:18-25 Jezus brengt vreugde.
In de lichtkring van het Woord Johannes 1: Woord van het begin God sprak: “Er moet licht komen” God sprak: “Er moet licht komen” Woord van de Schepper.
Heksen Gillian Kemp.
Walibi World(poster en folders)
Boekverslag: Mees Kees Bloedje link
WELKOM bij de BOEKBESPREKING Van Serena Baron.
Het belang van voorlezen
Stad in Storm Een kijkje achter de schermen. Het verhaal Het verhaal speelt zich af tussen 1672 en 1674 in Utrecht. De Republiek der Zeven Verenigde Provinciën.
Boekenbeurt over De gvr
Waarom heb ik het boek gekozen? Leuk Spannend Ik houd van avonturenboeken.
Groep 8 University Microben
Boekbespreking door Isabel van Grieken
Boekpresentatie ROBIN NEDERLANDS.
Schrijver Illustrator Uitgeverij De genre hoofdpersonen Waar speelt het verhaal zich af? Samenvatting Stukje Lezen boeken over Rosa waarom heb ik voor.
WINTER Even was de wereld
§4.4 Oorlog buiten Europa In deze presentatie leer je over:
Met afbeelding (tekening of foto)
Transcript van de presentatie:

De Kronieken van Narnia Het betoverde land achter de kleerkast

Schrijver C.S. Lewis Engelse schrijver Leefde van 1898-1963 Schreef boeken met een vergelijking naar de Bijbel. Vooral Narnia is daar een goed voorbeeld van. De kronieken van Narnia bestaan uit 7 delen, waarvan dit boek het 2e deel is. Er zijn ook 3 films van gemaakt.

Tekenaar Pauline Baynes Engelse illustrator Leefde van 1922-2008 Tekende de plaatjes voor alle boeken van Narnia en ook voor de Hobbit en de Lord of the Rings Ze werd 85 jaar

Hoofdpersonen Peter Pevensie - Peter de Grote Susan Pevensie – Susan de Goede Edmund Pevensie – Edmund de Rechtvaardige Lucy Pevensie – Lucy de Dappere

Andere belangrijke personen Aslan De Witte heks

Samenvatting Oorlog Kleerkast De Witte heks Verraad Aslan Edmund komt terug Aslan offert zich op Alles komt goed! Terug in de gewone wereld Oorlog – kinderen in huis van professor Kleerkast – spelen verstoppertje, Lucy gaat in kast en ontdekt Narnia. Ze komt in een bos terecht met een lantaarnpaal. Ze ontmoet daar een faun, mr. Tunmus. In Narnia is het al 100 jaar winter, omdat de witte heks de baas is. Zij is slecht. Iedereen die haar tegenwerkt, verandert ze met haar staf in steen. Een paar dagen later komt Edmund ook in Narnia en ontmoet de witte heks. Ze doet net alsof ze aardig is. Uiteindelijk komen alle 4 de kinderen in Narnia terecht en ontmoeten ze meneer en mevrouw Bever. Die kunnen praten! Meneer Tumnus is opgepakt omdat hij Lucy geholpen heeft. Vertellen over de profetie. Verraad – Edmund gaat naar de witte heks en verraadt iedereen. Aslan – De overige kinderen gaan met meneer Bever op weg naar Aslan. Hij vormt een leger van sprekende dieren om tegen de witte heks te vechten. Edmund komt terug – Witte heks praat met Aslan en ze maken een afspraak. Een verrader moet namelijk naar haar toe. Aslan neemt de straf op zich en vertrekt stiekem in de nacht. Lucy en Susan volgen hem en zien dat hij vermoordt wordt. Aslan offert zich op – De volgende ochtend komt breekt de Stenen Tafel waarop Aslan gedood is en hij komt weer tot leven. Lucy en Susan springen op zijn rug, op weg naar het slagveld om de witte heks te verslaan. Aslan roept de bomen tot leven zodat zij ook mee kunnen vechten. Alles komt goed! – De witte heks wordt verslagen en de kinderen worden koningen en koninginnen over Narnia. Ze regeren vanuit kasteel Cair Paravel. Terug in de gewone wereld – Als ze volwassen zijn, rijden ze in het bos. Opeens staat er een lantaarnpaal in het bos. De plek komt hun bekend voor. Ze stappen af van hun paarden en lopen door het bos. Opeens worden de takken bontjassen en vallen ze door de kast weer de kamer in. Er is in de echte wereld geen tijd voorbij gegaan, terwijl er in Narnia wel 15 jaar voorbij is gegaan!

Stukje voorlezen Lucy ontdekt het land Narnia (vanaf bladzijde 11)

3 vragen voor de klas Hoe lang was het al winter in Narnia? Wat deed Aslan om Edmund te redden? Hoe kwamen de kinderen terug in de gewone wereld?

Zijn er nog vragen