Project Beeldende kunst.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Kunst *nienke*.
Advertisements

cultureel kunstzinnige vorming in het vmbo
JOC Ieper. • keuze uit 9 kunstateliers fotografie - street art - theater - animatiefilm - textiel - filmregie - schilderkunst & installaties - muziek.
Een animatiefilm met Windows Movie Maker
Miniatuur Illustratie in handschriften. Ook wel gebruikt als term voor een klein schilderijtje.
Montage DADA en Film.
• Architectuur • Interieurvormgeving • Productdesign • Scenografie • Theaterkostuumontwerp • Modeontwerp • Ontwerp modeaccessoires • Schoenontwerp Vormgeving**
INTERNETKUNST RATNA WERRY.
Breekpunt in de kunst Beeldende kunst
Maarten Steenhagen KUNSTFILOSOFIE COLLEGE 2 EEN FILOSOFISCHE BENADERING VAN DE KUNSTEN DE NABOOTSINGSTHEORIE Maarten Steenhagen.
 Hoe word je getrokken om naar een beeld te kijken -> schoonheid  Hoe vertel je een verhaald doormiddel van beeldende kunst? -> naratio.
Paragraaf 2.4 Griekse kunst.
Object-trouvé Voorwerpen die in de alledaagse
De rijkdom van de arme kunst
Moderne Kunst.
Structuur.
Indonesische kunst.
Hoe komen Grieken en Romeinen met elkaar in aanraking?
Deadline magazine. Inhoud  Elke week een bekende kunstenaar, grafisch vormgever invloed van het verleden  Linken deze met een opkomende kunstenaar die.
Naïeve kunst.
Thema 7 Les 11a Smaak. overeenkomst = iets wat hetzelfde is als je het vergelijkt.
Parijs 2012 HAVO 4 Informatie over Street art Street art is een stroming binnen de graffiti-beweging. Onder street art valt alle illegaal aangebrachte.
Claire van Gulik Amber de Haan
“Simplicity of form is not necessarily simplicity of experience” ROBERT MORRIS.
kunst in beweging mobiles Alexander Calder ( )
L’ESPACE INDICIBLE Mieke Vergote.
Wat is er te zien? Kunst van de vroege middeleeuwen tot begin twintigste eeuw Grote kunstenaars zoals Bosch, Bruegel, Rubens, Rembrandt, Kandinsky etc.
2rootje ‘Dat is uit de kunst’
Museum De Buitenplaats. Missie Museum De Buitenplaats is er voor iedereen: van bezoekers met liefde voor kunst, tuinen, muziek, theater en literatuur.
Paragraaf 3.5 Griekse kunst.
Hoofdstuk III: Griekenland Les 7: Par 5, Griekse Kunst
Kunstautobiografie Arman Nobacht.
Clair-obscur / Helldunkel
Kunstgeschiedenis en kunstbeschouwing
Tijd van ontdekkers en hervormers – de vroegmoderne tijd
Abstraheren Mondriaan Div. appelbomen.
Vergelijk het schilderij van Claude Monet met het Schilderij vanPaul Cezanne Claude Monet Boulevard de Capucine, Paul Cezanne Baai van Marsaille.
Dada tegenover Popart Dia vervangen omdat het ik de opmaak lelijk vind en ik de werken op een actievere manier kan gebruiken Kenmerken Pop Art Figuratief.
Tekenen als examenvak Praktisch Werk & Theorie (kunstgeschiedenis en kunstbeschouwing)
“Dada” Waar heb je dit geluid ooit eerder gehoord? Wat gebeurd hier?
Cultureel en kunstzinnige vorming
INFOMOMENT Directeur GA voor beeldende kunst & media.
Klik om het opmaakprofiel van de modelondertitel te bewerken Wat is kunst?
Futurisme ( ). Futuristische Manifest, februari 1909, het Franse dagblad Le Figaro. ‘Wij willen de musea, de bibliotheken en de academies op elk.
LandkaARTen naar je hand zetten. LAND ART Een stroming in de beeldende kunst, ontstaan in de jaren 60 van de 20e eeuw, waarbij kunstenaars kunstzinnig.
DIY MET KUNSTENAARS MAAK EEN POSTER MET PHILIPPE APELOIG Zie notities voor meer informatie voor de docent.
KUNST ALGEMEEN BEELDENDE VORMING
Metamorfose in de kunst
BEELDENDE KUNST Genesis 1:26-28
Schilder- en tekenkunst
museum na 6 jaar verbouwen
Cultureel en kunstzinnige vorming
Renaissance De Renaissance betekent wedergeboorte.
Barok Het woord Barok betekent grillig, grotesk en de Barok is in zijn uitstraling uitbundig en overdadig. De Barok begint ca in Italië. In het noorden.
Futurisme 1909 schrijft Marinetti het Futristisch manifest
Middag.
Zonder herkenbare voorstelling (non-figuratief).
Arme(n van) Venus van Milo
Kunst, Kennis, Kunde 2 hoofdstuk 2 pagina les 7
Ontdekkingen in de tijd van pruiken en revoluties
hedendaagse kunstvormen in ROBOT LOVE
Postmoderne samenleving
MODE BLOK 2 PERIODE 1.
Art & design introductie.
Kunst zonder grenzen Les 2C en 2D Non-conformisme.
Wat gaan we doen? 1. Introductie CKV 2. Opdracht kunstdossier 1.
Sol Lewitt, Hartford 1928 Sol LeWitt (Hartford (Connecticut), 9 september 1928 – New York, 8 april 2007) was een Amerikaans beeldhouwer, schilder en.
David Bade, Willemstad Curacao 1970
Rik van Iersel, Maastricht 1961
Vorm Hoe is de vorm weergegeven?
Transcript van de presentatie:

Project Beeldende kunst

Wat is beeldende kunst? Beeldende kunst is de vorm van kunst waarbij het beeldende (de afbeelding) voorop staat. Een afbeelding in de zin van een uitbeelding, die een platte of een ruimtelijke vorm kan aannemen met een zichtbaar resultaat.

Beeldende kunst als beleggingsobject De waarde van beeldende kunst ligt in het genoegen van het waarnemen. Beeldende kunst wordt ook als waarde object gezien wanneer het gaat om kunstenaars die hoge prijzen behalen met hun werk

Beeldende kunst als inkomensbron Het is een bekend gegeven dat van het aantal studenten dat aan een kunstacademie begint de meesten op een andere wijze een inkomen moeten zien te verwerven. Bennie Jolink bijvoorbeeld maakt muziek met zijn groep Normaal en Wim T. Schippers maakt televisie en theater. Vanaf de jaren '50 tot de jaren '80 was er de Beeldende Kunst Regeling (BKR), nu is er de WIK-regeling. Talentvolle kunstenaars worden bovendien gestimuleerd en ondersteund door middel van stipendia, werkbeurzen en geldprijzen van verschillende fondsen,

Academies voor beeldende kunst Op academies voor beeldende kunst wordt onderricht gegeven in vrije- en toegepaste kunstvormen. Vormen van vrije kunst zijn bijvoorbeeld de studierichting monumentale vormgeving, waartoe beeldhouwen en schilderen behoren.

Beeldhouwkunst In de beeldhouwkunst betekent het begrip plastiek dat het beeld uit een beweeglijke massa (klei, bijenwas, gips) is geboetseerd of opgebouwd, dit in tegenstelling tot een sculptuur, die gehakt of gesneden is uit een vaste massa (hout, steen)

Stripverhaal Het stripverhaal is een combinatie van grafiek en literatuur. Hierdoor is het zowel beeldende kunst als verhalende kunst.

Grensverleggende vormen Body art tatoeages, piercings, scars, implantaten Collage multiple, kunstenaarsboek, installatie, land art, Digitale kunst internetvormgeving, netart, animatie, virtuele werelden Fluxus muziek, theater, dans, actie, happening Internetradio streaming media, soundscapes, audioperformances Performance theater, dans, actie, happening Projectie, lichtkunst, interieur- en exterieur belichting

Andere vormen van beeldende kunst Schilderkunst met eitempera, olieverven, waterverven of acrylharsdispersie Textiele kunst spinnen, tapijten knopen, weven, vilt, hoeden, kleding Grafiek (kunstvorm) (ook: prentkunst, graveerkunst, grafische vormgeving}