Team 9 – week 6 derde experiment Tom Delcourt – Katrien Brands – Emmanuelle Van Loon CONQUEST OF SPACE.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
DRUGPREVENTIECEL.
Advertisements

Visual Knowledge Building
Alles wat een begin heeft, heeft ook een einde
PERSPECTIEF RUIMTE OP EEN PLAT VLAK.
Feedback probleemanalyse. Jullie kijken vooral met de bril van 'overlast’ naar het vraagstuk. "dat kan toch de enige reden zijn voor de HvA om een cadeau.
Achtergrondkennis verandert je waarneming
het licht van Pasen schijnt. Het is aan ons te zorgen dat, Wanneer vele paaskaarsjes branden Is dat een prachtig gezicht. Want dan zie je iedereen.
voor de zomervakantie tot
Maarten Steenhagen KUNSTFILOSOFIE COLLEGE 4 EEN FILOSOFISCHE BENADERING VAN DE KUNSTEN FORMALISME Maarten Steenhagen
Twee principes God verbiedt vaak het ergste. Vraag je dus af: wat zou er nog meer onder dit verbod vallen? Tegenover elk verbod staat een gebod Vraag je.
Boeddhistisch voorschrift
Riske Pasman Lifestyle&Design 3DD De vijf zintuigen. Crosslab.
Pluto verkennen. Timo, Tom en Maarten.
Kijk, dit is albinisme.
3.6 Gezichtsvelden en dieptezicht
SOAP SHOP Soapshop helpt: Veel kinderen houden niet van in bad gaan en zich te moeten wassen. De soapshop is vooral ontwikkeld om kinderen over hun.
Moderne Kunst.
Kleur Begrippen klas 1 t/m 3.
De kleine Carolientje Komt de overvolle drogisterij binnen Ze blijft bij de deur staan en roept luid Graag drie dozijn condooms in verschillende maten.
Bleu Mount.
Einstein Telescope Het Einstein Observatorium (ET) is een zogenaamde derde-generatie-gravitatiegolf-detector, die honderd keer gevoeliger is dan de huidige.
The art of game design Hoofdstuk 20 en 21.
Beeldaspect RUIMTE. Beeldaspect RUIMTE Beeldaspect RUIMTE Beeldvlak Het beeldvlak is een plat oppervlak met een afbeelding erop. Een beeldvlak.
7 inzichten van Nieuw Leiderschap
Het Ware Geluk Bevindt Zich In Kleine DinGEN
De Olympische spelen.
Pinksteren zondag 12 juni 2011 Handelingen 2 verzen 1 – 7 Ze waren bijeen in een huis, dat zich vulde met het geluid van een hevige wind- vlaag en er verschenen.
Vrije wil… Vrije wil als voorwaarde voor verantwoordelijkheid
Om te genezen wie gebroken van hart zijn…
November 2001 Powerpoint-presentaties: Gebruiksmogelijkheden  Transparanten  Computerondersteunde presentaties  Autonome toepassingen.
Powerpoint-presentaties: Gebruiksmogelijkheden  Transparanten November 2010  Computerondersteunde presentaties  Autonome toepassingen.
Wetenschapsfilosofie Werkcollege 2. Programma Opzet: 1. Vragen over het afgelopen hoorcollege 2. Vragen over de leesstof (studieboek en essay Popper uit.
Kennis - Intelligentie
EEN CHRISTELIJKE KIJK OP HET LICHAAM. Leviticus 19,1-2: De heer sprak tot Mozes: 2 ‘Zeg tegen heel de gemeenschap van de Israëlieten: Wees heilig, want.
Psychotherapie en armoede
Melancholie Jeena van der Heul Xanthe van Haaften.
Ik doe mijn presentatie over het spel halo 3,omdat ik het zelf heb en ik ken er veel van.
ISS: International Space Station Sebastiaan Peetermans
Wie ben ik en zo ja hoeveel?
CONQUEST OF SPACE team 9 – week 5 Tweede experiment
CONQUEST OF SPACE team 9 – week 4 doel en eerste experiment
Luca Knegtering 3dd. Luca Knegtering 3dd Proefjes: Door de proefjes die we hebben gedaan in crosslab ben ik meer te weten gekomen over hoe je zintuigen.
Wie is God? Kun je Hem kennen? Wat kunnen wij van Hem weten?
Advent 2014 Logo school.
Bruggen bouwen, is elkaar vertrouwen.
Onze Joodse Wortels.
Zondag 35 HC Franeker 8 maart 2009
LHCb GROEP B-Fysica: Materie, antimaterie en Oerknal ( het mysterie van CP-schending ) Hoe komt het dat ons Heelal uit (overwegend) materie bestaat? Volgens.
Wat is licht? Licht is een expressievorm van energie die vrijkomt door het terugspringen een atoom naar een schil met een lager energieniveau. Licht.
Het begin van wo2 Gemaakt door: Daisy en Charmaine.
Hoofdstuk 4 Geluid Sharon Huwel – 1GMB.
Waterval van gevoelens
Powerpoint-presentaties: Gebruiksmogelijkheden  TransparantenTransparanten  Computerondersteunde presentatiesComputerondersteunde presentaties  Autonome.
Piet Mondriaan Jeugd en opleiding.
De geschapen mens.
Het wonder van de mens Wat is de mens?.
Ontwikkeling van het jonge kind
Woord Van Leven November 2015 “Laat hen allen één zijn.” Johannes 17, 21 Commento di P. Fabio Ciardi OMI.
Een onderdeel van neuro linguistic programming
Een tikkeltje f i l o s o f i e (niet klikken).
Jennifer de Vries-Aydogdu med.hro.nl/vrije
Gn 1,26a En God zei: ‘Nu gaan Wij de mens maken, als beeld van Ons, op Ons gelijkend;
27/04/2017 Hoe zie ik God? Mijn godsbeeld.
Gedachten bij het begin van het jaar Als ik een groene tak in mijn hart draag, zal er een zangvogel op gaan zitten. (Chinees spreekwoord)
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
De Expressionistische film
Direct les 8 C-propedeuse, studiejaar , blok 1
Direct les 8 C-propedeuse, studiejaar , blok 1
Direct les 8 C-propedeuse, studiejaar , blok 1
Thema 7: Zintuigelijke Waarneming
Transcript van de presentatie:

team 9 – week 6 derde experiment Tom Delcourt – Katrien Brands – Emmanuelle Van Loon CONQUEST OF SPACE

VERTREKPUNT RUIMTE die verschillende zintuigen aanspreekt en persoon gaat manipuleren. object  subject Bij betreden ruimte ontstaat ondefinieerbaar gevoel … het gevoel van angst HORROR-theorie Angst opwekken door gebruik te maken van de zintuigen Opbouwen van angstgevoel STARTPUNT Vooral bekijken van ‘nieuwere’ genre van de Japanse / Amerikaanse ‘horrorfilms’  J-Horror of Yürei-Horror  Amerikaanse remakes van Japanse Horrorfilms  psychologische horror Ring (1998) The Ring (2002)

YÜREI-HORROR Yü= verzwakken/verduisteren rei = ziel of geest Yürei-horror draait om een geest die niet naar het hiernamaals mag. De geest is uit op wraak en gaat die nemen op mensen door ze dezelfde pijnen te laten ervaren als de geest toen hij nog mens was.  genre wordt ook wel eens “silent scream” genoemd

EXPERIMENTEN EERSTE EXPERIMENT Angst opwekken door de ruimte op te bouwen en de spanning te laten stijgen naar één beeld toe.  enkel op het visuele gefocust  nog meer werken naar een hoogtepunt

TWEEDE EXPERIMENT Toevoegen van de layer geluid. Dit door een layer toe te voegen die door iedereen gekend is.  geheel meer integreren in één beeld  overgang 2D – 3D  layer voelen toevoegen

DERDE EXPERIMENT Alle layers verwerken en opbouwen naar één beeld. Spanningsopbouw moet angstgevoel opwekken. Een ‘geest’ in de ruimte manipuleert ons via die ruimte. We ‘zien’ en ‘voelen’ iets onverklaarbaar in de ruimte. beeld Afkomstig uit de Yürei-horrorfilm “Pulse”: Amerikaanse horrorfilm Gebaseerd van de Japanse film “Kairo” 3D-beeld Inhoud: Een dodelijk computervirus wordt ontworpen en ontneemt iedere kijker elke vorm van levenslust tot zelfmoord de enige optie is.

geluid Programma dat werkt d.m.v. contrasten (The vOICe) : beeld omgezet in ‘geluid’ en met die principes verder gewerkt: Groot contrast  luid Zwart-wit  grootste contrast  luidst gevoel / zicht Van 3D-ruimte naar ruimte zonder grenzen = schim die ruimte manipuleert en vervormt, desoriëntatie. Van vlak naar fragmentatie = van iets standvastig als 3D kamer naar iets wat uiteenvalt en op u afkomt. Tastzin aanspreken = schim lijkt in de kamer te staan ipv tegen de wanden, ruimte komt op u af.

resultaat Ruimte wordt subject die ons iets totaal anders laat voelen/zien/ervaren dan dat het in werkelijkheid is.