De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

DRUGPREVENTIECEL.

Verwante presentaties


Presentatie over: "DRUGPREVENTIECEL."— Transcript van de presentatie:

1 DRUGPREVENTIECEL

2 Neen tegen drugs! Wij zeggen NEEN tegen sigaretten NEEN tegen alcohol
Wij zeggen NEEN tegen sigaretten NEEN tegen alcohol  NEEN tegen harddrugs JA tegen begeleiding of hulpverlening 

3 Neen tegen drugs! Wij zeggen NEEN tegen het bezit,
NEEN tegen de mogelijke verslaving NEEN tegen het onder invloed zijn op SCHOOL!

4 Neen tegen drugs! NEEN, wij hebben niet de illusie dat onze leerlingen niets met drugs te maken hebben NEEN, ook onze school is waarschijnlijk niet drugvrij NEEN, wij, als leerkrachten mogen onze ogen niet sluiten

5

6 Wies Brusten – leerlingbegeleidster
Wie zijn wij? Wies Brusten – leerlingbegeleidster Kristel Ceustermans, Sophie Vandepaer, Hanne Carmans, Katrien Eyckmans, Chris Meesen, Hannelore Verhaegen Dimitri Das – CAD-medewerker

7

8 Wat doen wij? stappenplan, preventiedagen nauwe samenwerking met CAD
jaarlijks schooloverstijgend Helpspel vertrouwenspersonen

9 Wat doen wij? Jaarlijks organiseert de drugpreventiecel in samenwerking met het CAD een anti-drugproject voor de tweede graad, met de al gekende slogan ‘ je moet niet haai worden om te zwemmen in ’t plezier’. Tijdens deze dag willen we onze leerlingen laten voelen dat zij ook bijzonder zijn zonder drugs. Er staan die dagen heel wat activiteiten op het programma. Voor de 3de jaars is er een film, gevolgd door een deskundige nabespreking in de klas. Voor het 4de jaar gooien we het over een andere boeg. Met getuigenissen van ex-verslaafden, discussies en een informatief spel.

10

11 Wist – je – dat .... …wij vooral de niet-gebruiker in de kijker willen stellen ? De niet-gebruikers zijn ‘bijzonder zonder’ …je niet moet zijn om te zwemmen in plezier!

12 Wist – je – dat .... … ook tijdens buitenschoolse activiteiten de schoolregels i.v.m. alcohol en roken gelden! …de jeugd goed bezig is! Uit de VAD-enquête blijkt dat steeds minder jongeren alcohol drinken en roken!

13

14 Je moet n i e t zijn om te zwemmen in plezier!


Download ppt "DRUGPREVENTIECEL."

Verwante presentaties


Ads door Google