A. Tafeltje dek je..

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Voorlichtingsavond De Granaet.
Advertisements

Materie, energie en leven
Weet Wat Je Eet ! Vitamine wijzer! Wat en Hoeveel ? © Wieke.
DE SCHIJF VAN VIJF Eet gevarieerd Niet te veel Minder verzadigd vet
Voedsel Voedingsdriehoek Evenwichtige voeding Voedingsdriehoek
2rootje ‘Die-eet’ De voedingsdriehoek.
Gezonde voeding bij tieners
VOEDING EN REUMA.
Gezonde voeding Gezond leven betekent dat je voldoende beweegt, gezond eet en je goed voelt.
B. Wie of wat is de boosdoener ?
Goedenavond Welkom bij
Spreekbeurt Jeroen Briefjes Groep 6M, De Rietvink
Duurzaam voedsel, een gezonde keuze (?) Louise O. Fresco 4 april Duurzaam voedsel, een gezonde keuze (?) Louise O. Fresco 4 april 2013.
§5 Eerlijk zullen we alles delen
Thema 2: Voeding en Vertering
De PABO student, die de juiste voeding kent!
B. Onuitputtelijke hulpbronnen ?
Kenmerken en gevolgen van onderontwikkeling
De Actieve Voedingsdriehoek
De invloed van voeding op sportprestaties
Een doorsnee gezonde dag Rotary Naarden Bussum 24 maart 2014.
De voedsel en kracht quiz
Basisstof 1: Voedingsmiddelen en voedingsstoffen
Verschillende agrarische regio’s
Hoofdstuk 3 Arm en rijk in de VS en Nigeria.
Film Gezond eten. Evenwichtige voeding Hoe stel je die samen.
Wat voedt jou deel 1..
Nascholing voor praktijkondersteuners
Informatiebijeenkomst
Hoofdstuk 7 Paragraaf 7.3 Les 2. Wat gaan we doen vandaag?  Uitleg paragraaf 7.3  Maken paragraaf 7.3.
3 havo 3 Draagkracht : tussen hoop en vrees § 7-9
Jeroen Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek
Hongersnood Nils,Sander en Daniel. Inleiding Oorzaken Hongersnood hedendaags Oplossingen.
1 Zin en onzin van dieten Esther Pekel, diabetes dietist VUmc.
Afvallen was nog nooit zo makkelijk, als met het populaire eiwit dieet! Ten gevolge van een veranderd leefpatroon is overgewicht vandaag de dag bijzonder.
Voeding aan zwangere vrouwen. Calcium  Mineraal wat voorkomt in gebit en skelet  Eet voldoende Calcium  Verhoogde behoefte voor aanmaak skelet baby.
Datumcopyrightauteurversie Jeroen Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek Cardio-revalidatie Cholesterol en Vetten.
Datumcopyrightauteurversie Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek Cardio-revalidatie Gezonde Voeding en Leefstijl.
Congo: rijk land maar arme bevolking Congo: rijk land, arme bevolking.
 Wie is Kris Verburgh?  Hoofdstukken  Drie basisprincipes  Treden van de voedselzandloper  De schijf van vijf vs de voedselzandloper  Voedingscentrum.
Thema Leven Les 5 Metabolisme.
Hongersnood in Afrika.
Diabetes.
Voeding in de pedicurepraktijk
VOEDING !Hierboven klikken voor een stukje Nieuws uit de natuur!
Visieontwikkeling.
Gezonde voeding.
Alles over voeding Thema: Gezonde Voeding Geschreven door: MBO Diensten i.s.m. Voedingscentrum Aanpassing Schijf van Vijf november 2017.
Leefstijl bij kanker Anika Adriaans en José Breedveld
Gezonde voeding Gezond leven betekent dat je voldoende beweegt, gezond eet en je goed voelt.
Factsheet Voedingscentrum
Michael Stern (CC BY-SA 2.0)
De voedingsdriehoek Wat en hoe?. De voedingsdriehoek Wat en hoe?
Ecsplore is onderdeel van PIW Groep
Voeding en Vertering 2 VMBO – KGT Thema 2.
Welvaartziekten Hart en vaatziekten
Leverancier van de Schijf van Vijf
Diabetes.
Gezonde voeding Gezond leven betekent dat je voldoende beweegt, gezond eet en je goed voelt.
Waaraan herken je een ontwikkelingsland?
Koolhydraten.
Gezonde voeding.
Niet alleen op de wereld
Lezing Stichting Kind en Voeding
Schijf van Vijf.
Het koolhydraatbeperkte dieet Deel II
Keuzedeel assisteren bij facilitaire diensten
Transcript van de presentatie:

A. Tafeltje dek je.

Verschillen in voedselpakket? • brood – deegwaar • vlees • slaatjes • fruit • chocolade – zoetigheid • alcohol Verschillen in voedselpakket? Gestampte maniok Rijst Maïs Andere graangewassen

Subsahara Afrika Vb. Zambia Ontwikkelde landen Vb. België • 2140 kcal/dag = onevenwichtig • gering aandeel dierlijke producten • hoofdaandeel = plantaardig voedsel • weinig suikers en vetten • 3340 kcal/dag = overvloedig • groot aandeel dierlijke producten • hoofdaandeel = dierlijk voedsel • veel suikers en vetten

Ontwikkelingslanden : Verschil in voedingstoestand tussen de ontwikkelingslanden en de industrielanden Ontwikkelingslanden : Ontwikkelingslanden hebben een eenzijdige voeding met veel graangewassen en te weinig vis, vlees en zuivelproducten. Bovendien is in veel ontwikkelingslanden de voedselbehoefte niet gedekt. (< 2200 kcal/dag)

Verschil in voedingstoestand tussen de ontwikkelingslanden en de industrielanden In de industrielanden is er voldoende voedsel beschikbaar. De voeding is meer gevarieerd, maar we eten te veel vlees, suikers en vetten. Dit leidt ook tot gezondheidsproblemen zoals obesitas, hart- en vaatziekten, diabetes,…

AFRIKA Welke continent is er het slechtst aan toe ? Landen met chronische voedseltekorten Landen met slechte vooruitzichten voedselvoorziening

Kan de voedselproductie de bevolkingsgroei in de wereld volgen?

Kan de voedselproductie de bevolkingsgroei in de wereld volgen? Er is wereldwijd een sterke toename van de voedselproductie, maar door de snelle bevolkingsgroei is de toename per inwoner niet zo groot. In bepaalde regio’s is de bevolkingsaangroei echter zo groot waardoor het beschikbare voedsel per persoon afneemt (vooral Afrikaanse landen) !

HONGER