1. 2 Andere Tijden Vijf-gelijke-schooldagen-model. Agenda voor vanavond: Uitleg van het doel van deze avond. Wat zijn de schooltijden? Hoe ziet een dag.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Oriëntatie avond ouders 27 maart 2013
Advertisements

Definitief voorstel continurooster + De stemprocedure. 20 mrt
Medezeggenschapsraad
Andere (school)tijden?
De Meridiaan naar de toekomst. Welkom 1. De organisatie 2. Gelijke tijden 3. Continurooster.
Verandering Schooltijden
Op de informatieavond Continurooster Welkom.
Andere schooltijden OBS Molenbeek 8 mei 2012
Informatieavond 19 november 2012
Continurooster Integraal Kind Centrum De Vonkenmorgen Februari 2013.
INFORMATIEAVOND veranderende schooltijden
Andere (school)tijden in het onderwijs
‘Andere tijden’ Informatieavond ouders 28 november 2011.
“Andere Schooltijden”
Nieuwsbrief 12 april 2013 Agenda: Maandag 15 april: groep 3 Blijde wei Dinsdag 16 april: groep 4 Blijde wei Woensdag 17 april: Juffendag/Lustrum Maandag.
Continurooster ?.
Informatieavond Petrus en Paulusschool
Andere Tijden? Informatie over een continurooster met gelijke schooldagen voor alle kinderen van de Twirre.
Schooltijden Het beste onderwijs Uitwerking van een aantal voorstellen.
Informatieavond ‘Andere schooltijden’ De Bolster 22 maart 2012
Informatieavond schooltijden
Geerstraat Sterrenschool. Wat is de sterrenschool?  Het hele jaar open van zeven tot zeven  Kinderen leren in één klimaat  Maatwerk voor ieder kind.
Andere schooltijden Informeren.
Andere (school)tijden?
Welkom informatieavond “schooltijden”
Welkom informatieavond “schooltijden”
“ Andere tijden in onderwijs en opvang”
Informatieavond andere (school)tijden
Welkom welkom.
Andere schooltijden op De Wegwijzer?
Medezeggenschapsraad Franciscusschool
Informatie avond groep 8A
Welkom op de informatieavond Andere Schooltijden
Informatieavond 19 november
Andere Schooltijden 12 januari 2015.
OBS De Poolster | 2 februari 2015
Informatieavond Mariaschool Wierden
Informatiebijeenkomst Nieuwe schooltijden?
ANDERE TIJDEN Informatieavond CBS De Bron en CBS De Fontein 5 oktober 2015 Eelke Hoekstra Wat betekent dit voor de kinderen, de ouders en de leerkrachten?
Informatie Continurooster 5 gelijke dagen model Informatie Continurooster 5 gelijke dagen model Mei 2015 Dhr. B. Korenstra c.b.s. de Vuurvlinder.
SCHOOLTIJDEN ST.-WILLIBRORDUSSCHOOL 11 NOVEMBER 2015.
Informatieavond continurooster “Andere tijden” 16 november 2015
Presentatie schooltijden oudergeledingen 23 november 2015Presentatie schooltijden oudergeledingen 1.
Schooltijden. 18 januari 2016Ouderavond schooltijden2 Agenda 1.Welkom. 2.Doel van de avond: informatieverschaffing en uitwisseling van meningen. 3.Voorstellen.
 Welkom  Aanleiding  Proces  Huidig model  Nieuw model  Gevolgen voor ouders  Gevolgen voor personeel  Vragen.
Verkorte Middagpauze Model Obs ’t Hunnighouwersgat.
SCHOOLTIJDEN op De Havelt 12 januari AGENDA: 1.Welkom. 2.Doel van de avond: informatieverschaffing en uitwisseling van meningen. 3.Voorstellen procesbegeleider.
BS Het Venster SCHOOLTIJDEN op Het Venster 19 januari 2016.
Het 5 gelijke dagenmodel Obs ’t Hunnighouwersgat.
SCHOOLTIJDEN op De Kastanjelaar Informatieavond 1 februari 2016.
Het huidige model Obs ’t Hunnighouwersgat. Schooltijden groep 1 tot en met 4 Maandag, Dinsdag, Donderdag:08.25 – 11.45Pauze van tot met pauzehapje.
op KC de Samenstroom 2 februari 2016
Informatieavond Adalbert Basisschool ‘Andere schooltijden?’
Informatie avond 2 februari Doelstellingen De redenen voor de drie scholen in Ouderkerk a/d Amstel om dit 5 gelijke dagen model voor te stellen.
Welkom Sterrenschool Schooltijden Huisvesting. Een Sterrenschool bouw je samen Team Klankbordgroep (OV / MR en overige ouders)
Informatieavond schooltijden. Informatieavond   Aanleiding   Warming-up   Algemene info   Pauze   Aan de slag   Afsluiting en vervolg.
Continurooster 5 gelijke dagen model Maart 2011 m.z.r. / schoolleiding c.b.s. de Vuurvlinder.
Welkom Dinsdag 2 april uur Andere schooltijden.
Informatie/brainstormavond schooltijden. Indeling van de avond  Welkom: voorstellen werkgroep schooltijden  Uitslag ouderpeiling  Info schooltijdenmodellen.
Tijd voor andere schooltijden?. Waarom deze informatie avond?  De MR zal zich neutraal opstellen  Vanavond zal ook niet besloten worden of er een continurooster.
ANDERE TIJDEN St. Bernardus, Bergeijk, 21/6/2016 Rein van Dijk.
Het 5-gelijke dagen model Informatieavond 6 februari 2014.
Onderzoek schooltijden Willibrordschool
De nieuwe school Impressie.
Informatieavond onderzoek nieuwe schooltijden
Andere Tijden in onderwijs en opvang
Aanpassing Schooltijden
Ouderavond ‘Andere Schooltijden’
Transcript van de presentatie:

1

2 Andere Tijden Vijf-gelijke-schooldagen-model. Agenda voor vanavond: Uitleg van het doel van deze avond. Wat zijn de schooltijden? Hoe ziet een dag eruit? Waarom willen we u informeren? Onderzoek of de invoer van het vijf-gelijke-schooldagen-model mogelijk en wenselijk is per ’14. Het proces van invoer kan ook weer gestopt worden.

3 Schooltijden vijf gelijke dagen model OnderwijsVrije tijd / NSO uur uur Onderwijs Vrije tijd / NSO Onderwijs Vrije tijd / NSO Onderwijs Vrije tijd / NSO OnderwijsVrije tijd / NSO maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag uur

4 Waarom willen we er met u over praten? Effectieve leertijd door structuur en ritme: betrokkenheid van de leerling. Meer uren voor taalverwerving van jonge leerlingen. Tussenschoolse opvang: leerkrachten eten met de kinderen. Minder verkeersbewegingen: veiligheid. Organisatie: – eenduidige werktijden voor medewerkers – mogelijkheid voor overleg en scholing. Na de les meer tijd voor andere activiteiten.

5 Ouders aan het woord Filmpje!

6 De stappen Mei/juni 2012: MR en Ouderverenigingen worden geïnformeerd door de directeur. Medewerkers ontvangen informatie via nieuwsbrief en directeur. 22 t/m 26 oktober 2012: informatieavond voor ouders. November 2012: aandacht voor het vijf-gelijke-schooldagen-model en de enquête in de nieuwsbrief van de school. Week van 10 december 2012: enquête om te peilen hoe ouders tegen het vijf- gelijke-schooldagen-model aankijken. December 2012: thema-avond GMR voor de mr-leden van de scholen. Maart 2013: Verdere stappen volgen als 60% van de ouders van Accent, die de enquête hebben ingeleverd, zich vóór het model hebben uitgesproken.

7 Verdere stappen Als 60% van de ouders voorstander is van het “Vijf gelijke schooldagenmodel” gaan we verdere stappen ondernemen om het model, met instemming van MR-en en GMR, ingevoerd te krijgen. Medewerkers informeren en betrekken bij besluitvorming. Werktijdfactoren en mogelijke consequenties voor de werknemers in beeld brengen. Bij invoering van het “Vijf gelijke schooldagenmodel” dient wellicht een overgangstermijn in acht genomen worden. De mogelijke consequenties hiervan in beeld brengen. Afstemming met: – de kinderopvang en de sportverenigingen. – de andere schoolbesturen (scholen) in de vier gemeenten waar de Accentscholen gesitueerd zijn. – de leerplichtambtenaren in de vier gemeenten.

8 Verdere stappen Instemmingsverzoek aan oudergeleding MR betreffende de vaststelling onderwijstijd. Instemmingsverzoek aan personeelsgeleding GMR betreffende vaststelling of wijziging van een arbeids- en rusttijdenregeling.

9 U kunt uw vragen stellen aan de directeur van de school. Op de website van andere tijden is veel informatie te vinden: Vragen?