Kleine programmaatjes die van belang kunnen zijn.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het internet.
Advertisements

Het maken van presentaties voor op de computer.
Hoe zet ik een LP over op een CD? Presentatie voor de CWG op 16 augustus 2007 door Herman van der Lelie.
VLEKHO-HONIM Om deze presentatie op je eigen tempo te volgen klik je telkens met de muis voor een volgende stap of een volgende dia. •Starten met je Digitaal.
Overdracht (grote) bestanden
WORKSHOP. EEN CPU MAKEN VAN UW COMPUTER. Dinsdag 05 / 04 / Door; Tom Roef, bestuurslid. Sodipa Computerclub.
Installatie instructie
1. Inhoud les 4 berichten versturen en ontvangen.
Een gratis snel en multifunctioneel fotoprogramma
Handboek verzenden van Nieuwsbrief Caribbean.nl 12 september 2012 •Ga naar CMS •Kies Nieuwsbrief Caribbean.nl.
Instructie voor het opnemen en bewerken van video’s
Presentatie Aircraft painting voor de FSGroep Friesland d.d. 23 maart 2009 door Henny Hazekamp (PH-HLW)
Workshop Hoe een website publiceren. Vrije ruimte reserveren •U moet bij uw provider een URL-adres of webadres aanvragen of webruimte of domein (via bepaalde.
Een digitaal verhaal maken
Walk-in Pinnacle 14.
Van DVD naar Pocket-PC Met Gordian Knot Of Moviejack 2.
Cursus Internet Leerstof (Alleen Zuidland). Uitleg over wat het is..
Thinkquest2 versie 2013 info: vanaf februari 2013.
Presentatie over vogels
Als je de CD opent (klik op START), verschijnt er dit scherm. Er wordt nu contact gezocht met de server en gecontroleerd of het wachtwoord bij de CD van.
1 nüMaps Lifetime Europe: installatie procedure. 2 Product verpakking.
Deze presentatie mag noch geheel, noch gedeeltelijk worden gebruikt of gekopieerd zonder de schriftelijke toestemming van Seniornet Vlaanderen VZW Creatief.
Naam: Shaun Mijn hobby: curaçao Klik op “Naam”. Vul je naam in .
1.Ga naar 2.Kijk rustig rond. 3.Laat een foto van je trekken. 4.Ga naar
ICT-voorstelling: geogebra en interactieve webbladen Maandag 9 maart 2009 Vakgroep wiskunde.
ICT-voorstelling: onderhoud van een website Donderdag 23 oktober 2008.
Naam: monique en theresia
Presentatie over : honden
Arkelstein, school voor Praktijkonderwijs
HOM COM LEDENVERGADERING 20 / 09 / Programma  1. Demo van een netbook  2. Picasa met gezichtsherkenning  3. AppRemover  4. Bureaublad.
Deze presentatie mag noch geheel, noch gedeeltelijk worden gebruikt of gekopieerd zonder de schriftelijke toestemming van Seniornet Vlaanderen VZW Creatief.
via Picasa Bestanden op CD of DVD branden
Wat is downloaden? Bestanden op internet zetten, Bestanden van internet binnenhalen, Surfen op internet.
Nr 1 met foto’s Video over image tags
Oudere software op een nieuwe PC De andere manier is het gebruik van virtual p.c. Het gebruik van virtual pc heeft als voor/nadeel het standaard operatings-
Om willekeurig welke site en welk werk dan ook overzichtelijk te houden, moeten er eerst (sub)directories gemaakt worden: Bijeenkomst 2 online journalistiek.
Starten met PHP Dynamischer bouwen. PHP is een een scripttaal waarmee de server pagina’s in elkaar kunt laten zetten. Het verschil met HTML: Een php pagina.
Websites publiceren Niko Witvrouwen. Inhoud Publiceren… Wat & Hoe? Wat is FTP? Welke FTP Client? Hoe werkt een FTP Client?  FTP Client starten  Opties.
Presentatie Website Oldtimer Caravan Club
Zoeken naar een bekend tijdschrift of artikel Demo Nyenrode bibliotheek.
Downloaden in de praktijk woensdag 11 februari 2015.
ComputerClubBodegraven - ccbodegraven.nl Opslaan van bestanden in de PC In de PC bevindt zich geheugen/opslag: 1. Interne opslag; wordt intern geheugen.
Rabobank Zoetermeer Sponsor v/h SeniorWeb Welkom les 3 Overzicht vorige les  Terugblik op wat we geleerd hebben  Uitwisselen van ervaringen  Behandelen.
Windows Verkenner Tips en Trucs woensdag 14 januari 2015
Kies Hoe en wanneer installeren Wat is het doel Hoe werkt het (7 schermen)
Aan klikken. TAB blad favorieten aan klikken Nieuwe verzamel map maken.
Hoe een pc met behulp van
MINECRAFT PLAATJES TUTORIAL #1 ZWAMBIE ZWAMBIE ZWAMBIO!
Downloaden van muziek en films woensdag 26 maart 2014.
Academic Search Premier Bewaren van resultaten: mailen, printen, opslaan Universiteitsbibliotheek verder = klikken.
CsvSteekproef Hoe en wanneer installeren Wat is het doel Hoe werkt het (5 schermen)
Bestand in een map opslaan. Stap 1 Waar klik ik?
Haarlem Foto’s op computer en internet Cloud. Haarlem Werken met Google foto’s.
Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?
Systeemherstel woensdag 17 februari Systeemherstel Help, mijn computer werkt niet goed meer !! Wat nu?
Wat is een Back-up Wat is synchroniseren Wat is een kopie maken Vragen vooraf.
Downloaden van MP3 & MP4 Openen van:   YouTube.
Windows mappen en bestanden woensdag 3 februari 2016.
Computer Bestanden (Her)Inrichten
Gebruiksaanwijzing Hoi stelletje gozerts, dit is allemaal onzin over een computer. Veel plezier ermee.
Hoe haal ik het maximum uit mijn toestel Hoe ritten delen met anderen
How to use a Imac.
Downloaden en opslaan = bestanden van een computer op afstand overdragen naar uw eigen computer Software = Programma’s die u op uw PC kunt uitvoeren (gratis.
HANDLEIDING MAC.
Blog / Vlog woensdag 26 februari 2018
Goochelen met Google Zoeken
Wegwijs op Computer en Internet
Workshop 2 Technische tips voor gevorderden
FSC_LES_201904A_WindowsVaardigheden
Speedy’s go digital – basecamp base
Transcript van de presentatie:

Kleine programmaatjes die van belang kunnen zijn

Q-dir (een soort verkenner) Q-dir (een soort verkenner) Anoniem zoeken op het net Anoniem zoeken op het net Eject USB Eject USB Webshot Webshot

Q - DIR Te downloaden via Te downloaden via Klik dan op “download” Klik dan op “download” Kies de versie die je wilt downloaden (ik heb gekozen Q-dir_portable.zip) Kies de versie die je wilt downloaden (ik heb gekozen Q-dir_portable.zip) Kies voor “opslaan” of “openen” (ik heb gekozen voor opslaan op de USB-stick en de zip-file daaop uitgepakt) Kies voor “opslaan” of “openen” (ik heb gekozen voor opslaan op de USB-stick en de zip-file daaop uitgepakt) Na de voorbeelden van een paar mogelijkheden de werkelijkheid Na de voorbeelden van een paar mogelijkheden de werkelijkheid

Q-DIR mogelijkheid 1 van 12

Q-DIR mogelijkheid 7 van 12

Q-DIR Nu de werkelijkheid Nu de werkelijkheid

ANONIEM ZOEKEN OP INTERNET Er zijn diverse manieren om dit te doen Er zijn diverse manieren om dit te doen Ik richt me maar tot 1 manier Ik richt me maar tot 1 manier Deze is: Deze is:

SCROOGLE Ga naar Ga naar Ga naar “select from 28 languages” Ga naar “select from 28 languages” Kies “Dutch” Kies “Dutch” Vermeld in het vak de zoekterm Vermeld in het vak de zoekterm Zet het nummer (als je veel kliks wilt hebben op 100) Zet het nummer (als je veel kliks wilt hebben op 100) Klik op search Klik op search En er wordt anonym gezocht En er wordt anonym gezocht

Scroogle Praktijk Praktijk

Eject USB Als we op een vreemde machine (bijvoorbeeld op vakantie) met onze usb- stick werken kan je sporen op die machine achterlaten Als we op een vreemde machine (bijvoorbeeld op vakantie) met onze usb- stick werken kan je sporen op die machine achterlaten Om dit te voorkomen gebruik je het programmaatje “EjectUSB” Om dit te voorkomen gebruik je het programmaatje “EjectUSB” Dit programma is te downloaden via Dit programma is te downloaden via Het –exe en het.ini bestand moet op de usb stick staan die je meeneemt Het –exe en het.ini bestand moet op de usb stick staan die je meeneemt

WEBSHOT We willen allemaal weleens een internetpagina in zijn geheel bewaren. We willen allemaal weleens een internetpagina in zijn geheel bewaren. Hiervoor gebruiken we “webshot”. Hiervoor gebruiken we “webshot”. Hiermee wordt ook het gedeelte wat men niet ziet meegenomen Hiermee wordt ook het gedeelte wat men niet ziet meegenomen Voor een deel van de pagina is er het programmaatje “snippy” Voor een deel van de pagina is er het programmaatje “snippy”

WEBSHOT Het programma is te downloaden via Het programma is te downloaden via Je opent het programma Je opent het programma Ga in de browser naar de internetpagina Ga in de browser naar de internetpagina Klik in de adresbalk met de rechter muisknop Klik in de adresbalk met de rechter muisknop Kies “kopiëren” Kies “kopiëren” Plak dit adres dan in het programma Plak dit adres dan in het programma Kies bij “save as” de bestemmingslokatie Kies bij “save as” de bestemmingslokatie

Einde Presentatie

Omdat we nog tijd over hebben de volgende onderwerpen Verkleinen foto’s Verkleinen foto’s Hoe meet je de snelheid van de internetverbinding Hoe meet je de snelheid van de internetverbinding Vliegbewegingen boven Europa met google maps Vliegbewegingen boven Europa met google maps

VERKLEINEN FOTO’S Hiervoor gebruik ik VSO Image resizer te downloaden via: Hiervoor gebruik ik VSO Image resizer te downloaden via:

Hoe meet je de snelheid van de internetverbinding Hiervoor bestaan diverse programma’s Hiervoor bestaan diverse programma’s Ik gebruik altijd de volgende 2 Ik gebruik altijd de volgende

Vliegbewegingen boven Europa Voor de belangrijke vlieghavens in Europa kunnen we gebruik maken van de site Voor de belangrijke vlieghavens in Europa kunnen we gebruik maken van de site Voor de vliegbewegingen boven Europa gebruiken we de site: Dit kan traag zijn Voor de vliegbewegingen boven Europa gebruiken we de site: Dit kan traag zijn

EINDE VAN DEZE PRESENTATIE