Beroepspraktijkvorming De procedure

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
B P V B P V
Advertisements

Semester 8 Stage Informatie.
Presentatie titel STAGE Leren in de praktijk
Presentatie titel Rotterdam, 00 januari 2007 STAGE Voor stagedocumenten ga naar: Stagevoorlichting MT januari 2013 Leren.
Sint Jorisschool Examenvoorlichting Studie & Voorbereiding Examen Uitslag Diploma.
Sint Jorisschool Examenvoorlichting
Praktijkleren Waarom? Ontwikkelen van competenties binnen het beroep waarvoor wordt opgeleid. Niet alle competenties kunnen op school worden ontwikkeld,
Learning on the job voor gevorderden
Presentatie introductie BGL
© team 3 Ouderavond 2013 Dinsdag 24 september 2013.
Henk te Ronde ICT coördinator CSV. Inleiding  Onderwijs concept “Levensecht leren” Meer zelfwerkzaamheid minder doceren Samenwerken van leerlingen Combinatie.
Leerbedrijf partner in opleiden Jan Fleer 15 november 2004
Nederlands en vakleer samen in de BPV
Stage (th)at Work(s) together
V1 stage - Blok 4.
Kees van der Eem Team ICT Gouda ID college
1 Afstudeervoorlichting Afstuderen 2 Personen: SLB coach 4-de jaar INF, TI: Stage/afstudeercoördinator INF, TI: A. van Raamt kamer K.1.07 tst (
Presentatie titel Rotterdam, 00 januari 2007 STAGE Rotterdam, Leren in de praktijk.
STAGE Voorlichting april 2013 Instituut CMI - Opleiding CMD.
Presentatie titel Rotterdam, 00 januari 2007 STAGE Rotterdam, Leren in de praktijk.
Studiecoach Bijeenkomst
Op naar…
Leren en kwalificeren in de opleidingen Mediavormgever
SBHFL april 2008Examencommissie SBHFL Jos Habets.
Van, voor én door het onderwijs.
Klikdemo: CRM maken van contactmomenten en werkafspraken Versie: Academie Werkbedrijf Doel klikdemo In deze klikdemo leer je hoe je contactmomenten.
RGO Middelharnis VOORLICHTINGSAVOND VMBO 3 4 maart 2013.
RGO Middelharnis Voorlichtingsavond mavo Dinsdag 4 maart 2014 Klas 2 mavo.
SIS is het Studenten Informatie Systeem voor studenten en docenten
Informatieavond MAVO 4 14 november 2013
Studieadviesregeling
BPV.
Startbijeenkomst BPV 1 september Wat moet vandaag in orde zijn 1.POK moet ingeleverd zijn. 2.Deskundigheidsverklaring moet ingeleverd zijn. 3.Indien.
werkveldoverleg bbl mz 5 november 2013
WELKOM WERKBEGELEIDERS EN PRAKTIJKBEGELEIDERS WERKVELDOVERLEG MZ 28 OKTOBER 2014.
LEERJAAR 1 SAW.  Introductie bijeenkomst Periode W3S1AR en W3S1BR van 8 Februari t/m 22 April  Minimaal 250 uur werken  Begeleiding door een MWB docent.
BPV. Even voorstellen BPV- coördinator * voorstelformulier goedkeuren * formulieren verwerken * vragen rondom BPV beantwoorden.
De nieuwe studente krijgen in hun opleiding te maken met keuzedelen. Hoe ziet het keuzeproces van de student eruit? Wat zijn belangrijke momenten in het.
3HA1b CSV: afdeling Handel & Administratie ROC A12: opleiding Verkoper en Logistiek medewerker.
Voorlichting 2e jaars stage 1 IDSH. Mevrouw D. Smits adres De heer J. Worms adres
De opleiding PrO-Entree Informatie-avond 21 april 2015.
Het in beeld Programma kenniskring SBBL 24 april :30 uur Inloop, koffie/thee 15:45 uur Kick-off, Marcel vd Broek, directeur 16:00 uur Presentatie.
Voorlichting Buitenland november Voorbereiding buitenlandstage Bespreek met je vakdocent je stagedoelen Zoek een Sbb erkend leerbedrijf.
Ouderavond V4 COHORT 2014 Welkom. PROGRAMMA - Rondje voorstellen (indien nodig) - Leerlingbegeleiding - PTA - Wat verder ter tafel komt.
BPV-Update Heleen Beurskens MBO Raad Ad Geluk SBB.
BPV INFORMATIE LEERJAAR 1 Roos Kho-Vink BPV coördinator MBO Groenhorst Almere.
Overgang naar jaar 4 Procedure voor studenten die een of meerdere onvoldoende WPB’s moeten herkansen 1.Kleine zaken/lacunes: inhalen binnen de periode;
Rollen binnen het werkplekleren
Informatiemiddag Opleiding dierverzorging
Welkom informatieavond 4 mavo J. de lange S. martens
kennis- en informatieavond leerjaar 2 september schooljaar
Studieloopbaanbegeleiding
Ambulante Begeleiding
Informatieavond juni Informatieavond juni 2017.
Voorlichting BPV voor Studenten
SLB – Uitleg Examens 1VIBH sept-2016.
Informatieavond Blokstage 23 november 2017.
Marlon de Wilde | 9 februari 2017
Schooljaar met 4 periodes
Informatieavond keuzetraject T3
Marlon de Wilde | september 2018
Marlon de Wilde | september 2018
Hoofdstuk 3 Wat gaat de beginnend beroepsbeoefenaar
werkveldoverleg mz 28 oktober 2014
werkveldoverleg bbl mz 5 november 2013
Lunchbijeenkomst EA2X Daphne Keller
Informatie BPV Beroeps Praktijk Vorming BPV beter bekend als stage
Welkom.
Marlon de Wilde en Kim Maas | september 2019
Transcript van de presentatie:

Beroepspraktijkvorming De procedure 5-4-2017 B.P.V. Beroepspraktijkvorming De procedure

De start De student heeft een vaste SLB-er, Studieloopbaan-begeleider. Vanaf 2011 is er voor alle opleidingen een “rode draad” leerlijn met BPV perioden. Elke opleiding kent m.i.v. 2012 vanaf het eerste jaar een BPV periode voor elk studiejaar. De BPV perioden zijn vastgelegd voor elke opleiding.

De start Samen met de SLB-er stelt de student een arrangement / stageplan op voor de komende BPV periode. De student bespreekt in bijzondere gevallen met de BPV-coördinator het arrangement door en maakt daar afspraken over De student bespreekt de doelen voor de komende BPV periode met de SLB-er. De student kiest uit de bedrijvendatabase van school een aantal bedrijven, die overeenkomen met zijn/haar arrangement.

De start De student solliciteert bij de praktijkopleider van het bedrijf. De student geeft de reacties van de bedrijven door aan de BPV- coördinator. De student regelt een gesprek bij een bedrijf. De student bespreek het stageplan en de doelen met de praktijkopleider. Na het gesprek geeft de student het resultaat door aan de BPV-coördinator.

De start Via de mail stuurt de student het aangevulde arrangement op naar de BPV-coördinator en de gemaakte afspraken worden vastgelegd. Zowel de student als het bedrijf ontvangen een bevestiging van de plaatsing. De student ontvangt een praktijkovereenkomst (POK) via de studentenadministratie. De POK wordt ondertekend door het bedrijf en door de student en wordt daarna teruggestuurd naar de studentenadministratie

De start Studenten kunnen bedrijven kiezen uit de bedrijvenlijsten van ECABO, KENTEQ of het GOC. Controleer op de juiste erkenning! Van nieuwe bedrijven die geen erkenning hebben de bedrijfsgegevens doorgeven aan de BPV-coördinator, hij neemt contact op met het bedrijf i.v.m. de erkenning.

De BPV volgen Bij de aanvang van de BPV nemen de praktijkopleider, de SLB-er en de student het arrangement door. Tijdens de BPV voert de student de taken uit die vastgelegd zijn in het arrangement. De student houdt een week-werkverantwoording bij. De student wordt van school uit begeleid door zijn/haar SLB-er. Het contact tussen school en het bedrijf wordt onderhouden door de BPV-coördinator.

De BPV volgen Er zijn 3 contactmomenten vanuit het ID College door de SLB-er, 2x telefonisch 1x een bezoek. De originele werkstaten aan het einde van de BPV inleveren bij de BPV-coördinator. Originele beoordeling ondertekend inleveren. Voor verlenging van een BPV periode minimaal 3 weken voor het einde van de BPV contact opnemen met je SLB-er om nieuwe plannen maken bron logo's: internet

De BPV afsluiten Werkverantwoordingen worden gecontroleerd op totaal bestede tijd. Beoordeling van student door het bedrijf moet voldoende zijn. Reflectie van de BPV moet zijn ingeleverd,

De BPV afsluiten De student bewaart zelf een kopie van beoordeling en urenverantwoording van de BPV periode. Bij een onvoldoende beoordeling wordt door de examencommissie bepaald hoe moet worden omgegaan met de gemaakte uren. De student maakt BPV-perioden van minimaal 6 weken.

De BPV afsluiten Een BPV periode moet met een voldoende bedrijfsbeoordeling worden afgerond om mee te tellen. Zie de studiewijzer voor de minimale BPV duur. (18 weken, 27 weken, 36 weken)

Voorbeeld Beoordelingsformulier

Voorbeeld weekstaat

Samenvatting UITERLIJKE DATUM OMSCHRIJVING 1 2 tot 3 maanden voor de start Informatiebijeenkomst BPV bijwonen en, indien van toepassing, BPV-map ontvangen. BPV-arrangement opstellen samen met je SLB-er. 2 2 maanden voor de start Introproject BPV uitvoeren en arrangement bespreken met je SLB-er. Eventueel mailen naar de accountmanagers. 3 1 tot 2 maanden voor de start Bedrijven benaderen, sollicitatiegesprekken en afspreken wanneer je BPV gaat uitvoeren. 4 1 maand voor de start Gegevens BPV bedrijf persoonlijk (C234) en via mail (bklop@idcollege.nl ) doorgeven aan de BPV-accountmanager. 5 3 weken voor de start Je hebt een bevestiging van de BPV ontvangen. Zo niet: direct contact opnemen met de BPV-accountmanager. 6 2 weken voor de start Je hebt de POK ontvangen en laat deze tekenen bij het bedrijf. Retour naar de studentenadministratie op school (kan via secretariaat ICT).

Vervolg samenvatting

De opleiding afronden De student is geslaagd als wordt voldaan aan de volgende eisen: De diverse PvB’s zijn met voldoende afgerond. De BPV is met voldoende afgerond (dit is de som van de afzonderlijke BPV perioden). De talen zijn op niveau (vanaf 2008) Rekenen op niveau (vanaf 2010). Loopbaan Burgerschap (LB) voldoende is (vanaf 2008). Zie verdere info: de studiewijzer.

Voorbeelden van BPV bedrijven Intersoftware te Capelle ad IJSsel bron logo: internet

Voorbeelden van BPV bedrijven Centric te Gouda bron logo: internet

Voorbeelden van BPV bedrijven Telemos te Woerden bron logo: internet

Voorbeelden van BPV bedrijven Technofarm te Bodegraven, Ter Aar en Leimuiden bron logo: internet

Voorbeelden van BPV bedrijven Gemeente Gouda bron logo: internet

Voorbeelden van BPV bedrijven De Groene Computershop te Gouda bron logo: internet

Voorbeelden van BPV bedrijven Ortec te Gouda bron logo: internet

Voorbeelden van BPV bedrijven SPS te Reeuwijk bron afbeelding: internet

Voorbeelden van BPV bedrijven Politie Rotterdam Rijnmond Interne zaken Voor de Particulier Digitaal Onderzoeker bron afbeelding: internet

Voorbeelden van BPV bedrijven Het IDcollege Gouda en Zoetermeer bron logo: internet

Voorbeelden van BPV bedrijven Formex te Moordrecht bron logo: kalender

Vragen Vergeet niet de BPV-map aan te vragen. Doe dit via de SLB-er als groep. bron logo's: internet