De dag uit het leven van Maria Elena

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het Nederlandse Rode Kruis
Advertisements

Hartelijk welkom!.
Doelloze dingen!!  Je bent vast wel ooit iets doelloos tegen gekomen? Daarover hebben wij dus een mooie presetatie over gemaakt!!
Tafelmanieren Start de vragen.
Cursus1 thema gevoelens. Verhaal:
Spreekbeurt Kira Lamers in groep 3 a Pius X school in Bemmel op 23 maart 2012   Ik ben Kira en net als mijn papa zijn wij Nederlanders. Mijn mama is in.
Een dagje meelopen met groep 1 en 2
Hoorde je ook net de bel? Heeft het secretariaat zich vergist? Het is toch nog maar tien voor drie? Toch niet… er is geen vergissing… Vandaag is het 5.
Neus-, keelamandelen en trommelvliesbuisjes
Niet echt maar mama zei dat ik naar school moest *hoest* *hoest*
Cursus 1 het verhaal: “De nieuwe rok” “Sem en Igor in de speeltuin”
Door Rosalie Blok. Op 4 mei 2013 heb ik besloten om naar de dodenherdenking te gaan in een dorp in de provincie Zeeland. Dit wordt jaarlijks georganiseerd.
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
‘’Een beetje tijd!!! Kamunyak.
Een schooldag van Jemuel Hallo! Ik ben Jemuel. Ik ben 11 jaar oud en woon samen met mijn ouders en mijn zusje Gaby in de Filippijnen. De Filippijnen bestaat.
Mijn toekomst/droom. Door Natasja van Dijk.
Vrouw vs. man -.
Nieuwe buren deel 1 Gemaakt door; Aquinnah, Cédrick, Peter, Sarah Niveau 7.
Gedachten bij het ouder worden.
Aanwezigheid meester Hans: Meester Hans is komende week aanwezig op: Maandag: – u – u Dinsdag: – u Woensdag:
De dag uit het leven van Mayibungi Hallo! Mijn naam is Mayibungi. Ik ben 12 jaar en woon samen met mijn ouders, mijn tante, mijn twee broers en mijn kleine.
Onderwijs en kinderarbeid
gaat het? ik ben mama kwijt Geen paniek vriendje. Ik vind jouw mama wel. Hoe ziet ze eruit?
Geen of niet de negatie.
Hoe is dat ... ouder worden ?.
School voor kinderen met een auditieve beperking
Antwoord op vraag SOPO1-4
Ik zal me even in het kort voorstellen….
VSO Kennedy school LC 2013.
Vondeling Hoe ziet een poezenleven er zoal uit?. Dit hier lijkt mij wel een leuk plekje om te wonen!
Mijn hobby: is over cultuur van Ethiopië
Ik ben Bob..
De paal in Wesley Geerts 05 nov 2010.
Door Tjalling Wessel Vis
Gemaakt door Hannelore en Tamara. Schooljaar Niveau 4 Les 16.
Hallo, De Hoeksteen Hierbij sturen wij onze foto’s op om kennis met jullie te maken. Bij elke foto staat er heel kort iets over onszelf. Wij hebben jullie.
De dag uit het leven van Jugat Hallo, ik ben Jugat, ik ben 10 jaar. Ik woon in Maulipadar, dat is een dorp in het zuiden van India.
Een dag uit het leven van Jugat
Een schooldag van Jemuel Hallo! Ik ben Jemuel. Ik ben 11 jaar oud en woon samen met mijn ouders en mijn zusje Gaby in de Filippijnen.
Ik ben Ulrike Seynaeve en ik ben 18 jaar oud. Op 18 november 1991 werd ik geboren te Torhout, maar al men hele leven lang woon ik te Lichtervelde. En.
een sinterklaasliedje
Kirti Zeijlmans MSc Rijksuniversiteit Groningen Voor meer informatie:
Wat ik wil…..
Mm, lekker warm en veilig hang ik aan moeders takken. Het is hier zo fijn, zo gezellig. Mijn vrienden de dieren komen langs. Ze eten en rusten uit. Het.
Even voorstellen : Groep 3b
Kom je bij ons wonen? WIL JE WETEN WIE WIJ ZIJN?
Met foto’s en gedichten.
Hoe is dat ... ouder worden ?.
Wij hebben een hart voor iedereen
QUIZ! START! Hoe goed ken jij onze groepsleden?
Babbelen met ouders… maar niet zomaar!
Voor het eerst naar school; een kijkje in groep 1 en 2 Wat leuk dat je bij ons op school komt.
EEN KIJKJE BIJ DE KLEUTERS! Een dagje in onze klas!
De week van het IBO ‘’GELUK(T)’’ 12 OKTOBER TOT 16 OKTOBER 2015.
Eveline Cannoot Het lijkt alweer zo heel erg lang geleden De zomers die ik met m'n vrienden deelde.
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.
En nu… Naar de basisschool! Een impressie van een schooldag in groep 1/2 Roermond 2009.
Wenboekje Speelzaal Haasje Repje. Als je bij ons komt spelen mag je je jas aan de kapstok ophangen. Daar kan je zelf bij. Jas aan de kapstok.
Werk aan de winkel. Bankrekening openen Beste Kinder- en Jongerenrechtswinkel, Veel van mijn vrienden hebben een bankrekening. Mijn ouders vinden dat.
Ik ben Martijn en ik droom er van om later bij PSV te voetballen omdat het de beste club van Nederland is.
Welkom in Hotsjietonia. Dit wil ik vertellen Hier staan voorbeelden, vul het zelf aan Scouting in Nederland Dit is mijn groep Het dorp Hotsjietonia De.
Domein Verhoudingen 11 Rente van spaartegoeden 2 Rente van spaartegoeden Als je geld op een spaarbankrekening stort en voor langere tijd laat staan,
Wenboekje Speelzaal Jan Huigen. Als je binnenkomt kun jij je jas ophangen aan de kapstok.
Wenboekje Speelzaal Humpie Dumpie. Wat fijn dat je bij ons komt spelen. Trek je jas maar uit en hang die maar op aan de kapstok..
Wenboekje Wat fijn dat je er bent, hang je jas maar aan de kapstok..
Hallo, ik ben Lina. Vandaag ga ik naar de speelzaal. Ga je met mij mee? Wenboekje Speelzaal Tierelier.
‘Tot morgen. ’ roept de juf
Voel je wel in je vel !.
Joepie, ik ben bijna een kleuter!
Transcript van de presentatie:

De dag uit het leven van Maria Elena ¡ Ola ! Mijn naam is Maria Elena en ik ben 11 jaar. Ik woon in Casaca, een rustig bergdorp in het Westen van Guatemala. Ik heb nog 2 broers en 2 zusjes.

Elke morgen moet ik om 8. 00u op school zijn Elke morgen moet ik om 8.00u op school zijn. Gelukkig is de school niet ver stappen. Na 10 minuutjes ben ik er! Als ik ‘s morgens door het dorp wandel, kom ik overal kinderen tegen die op weg zijn naar de school. Dat is erg leuk, dan kunnen we nog wat kletsen!

Wij nemen altijd een ‘morral’ mee naar school Wij nemen altijd een ‘morral’ mee naar school. Dat is een boekentas die mijn mama zelf geweven heeft. Heel gemakkelijk om je boeken en pennen in op te bergen. En we vergeten ook nooit onze drinkbeker zodat we tijdens de pauze ‘arroz con leche’ (rijstmelk) of water kunnen drinken.

Voor de bel gaat, kunnen we nog wat spelen op de speelplaats Voor de bel gaat, kunnen we nog wat spelen op de speelplaats. Ik spreek dan af met mijn vriendinnen, terwijl mijn jongere broer Diego basketbal speelt met zijn vrienden.

Vandaag starten we met een rekenles Vandaag starten we met een rekenles. We leren vermenigvuldigen, de tafel van 8. Pffffff, best wel moeilijk. Maar ik zou het graag kunnen. Later wil ik gaan werken in een bank. Omdat het een moeilijke opdracht is, mogen we van de juf buiten steentjes halen. Daarmee leren we tellen en rekenen. Dat gaat veel gemakkelijker!

13. 00u, de bel gaat. Joepie, de school is uit 13.00u, de bel gaat. Joepie, de school is uit! Wij hebben alleen in de voormiddag les. Ik heb reuze honger! Gelukkig heeft mama lekker eten klaar gemaakt, kippensoep met groenten We eten er een tortilla bij, dat is een plat broodje. Hmmmm, dat gaat smaken!

Dan moet ik wat huiswerk maken Dan moet ik wat huiswerk maken. 1x8, 2x8, 3x8, 4x8, 5x8…het lukt al goed. Na mijn huiswerk help ik mama altijd met wat klusjes in huis. Maïs malen, dieren eten geven, tortilla’s bakken of de afwas doen.

Het is ondertussen 19.00u en Floriana en Carmen komen nog even op bezoek. Dat zijn mijn beste vriendinnen. We dansen graag, vooral salsa! We oefenen stiekem in huis zodat niemand ons kan zien. ‘s Avonds kijk ik nog wat televisie en ga dan slapen rong 20.30u. Zou ik deze nacht dromen van de tafel van 8?