Onuitzetbaar, wat is dat?. onuitzetbaar worden Onuitzetbaarheid: Wat moet je daar nou van vinden? Is het erg? Wie zijn verantwoordelijkheid, wie zijn.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Tevredenheids onderzoek Door Lizanne Jespers HBO-V studente Maart 2014
Advertisements

Senegal Senegal.
Gezamenlijk vorm geven aan goede veiligheid in de praktijk
Mediërend leren op bs. Theresia
Het verbinden van Kwaliteiten Reactie Ben Fruytier
Met 30% korting! Dus nu voor 50 euro!
VOORSTELLING WILLEM VAN RAVENSTEIN 56 jaar 25 jaar onderwijs… HML lerarenopleiding sinds 2011 terug…
Vreemdelingendetentie
In Wiesbaden, Mainz, en Limburg is onlangs een speciaalzaak geopend voor mannen, hierin kunnen ontevreden vrouwen een nieuwe man uitzoeken.
De Methode Integrale Jeugdbescherming
MVO en marketing College 3.
Termen Sterke waardering= persoonlijke keuzes die iemand maakt en die zijn andere waardering richting geven (maatstaf) blz40 Hyperwaarde= cultureel bepaalde.
Wie het begrijpt mag het uitgeven
Utrecht, 28 mei De profetische stem ontwikkelen Hoe kan de diaconale parochie maatschappelijk profetisch spreken of lobbyen richting andere maatschappelijke.
Ik voel me zo alleen !.
Onderwijs en kinderarbeid
SAMEN AAN ZET Opbrengstgericht werken voor docenten.
Frequent gestelde vragen
Personen die gedwongen worden om hun huizen te verlaten  Ten gevolge van: ‐ Politieke ‐ Religieuze ‐ Militaire ‐ Andere problemen.
Echtscheiding: gevolgen voor kinderen
Lezing Tineke Strik universitair docent Migratierecht Radboud Universiteit Nijmegen.
Superdiversiteit kleurt de sociale diensten
Nieuw nationalisme in Nederland
Kinderen in precair verblijf en gezondheidszorg Open fora 19 mei 2011.
Medische zorg voor Ongedocumenteerde vreemdelingen “illegalen”
1 Perspectief voor (ex-)AMA’s de Utrechtse aanpak.
Door Annelien De Clercq
Foto 1 Sofera kreunt en wist het zweet van haar voorhoofd. Ze heeft zoveel pijn, weet niet wat te doen. Het is de tweede keer dat Sofera bevalt van een.
Mogen we mensen wel of niet buiten onze samenleving sluiten? Zo ja, op basis waarvan doen we dat? Mogen we mensen de mogelijkheid ontnemen een toekomst.
Uitbreiding van de bescherming. 1. Wat is het probleem ? Voorbeeld: Adriana, Rom-zigeunerin uit Kosovo Tijdens oorlog door Serviërs uit huis verdreven;
Multiculturele samenleving
Ik sluit mijn paraplu om jou met een open blik te ontmoeten.
Zorgdragen voor anderen: wat komt er in de praktijk van terecht? Femmianne Bredewold 3 oktober 2014.
{ Workshop 1 Verantwoordelijkheden, procedures, openbaarheid Peter Horsman.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
De Wet Langdurige Zorg Franz Roos Directeur Verenso juni 2014.
Jeugdbescherming in 2015 Samenwerken aan de veiligheid van kinderen.
Welkom Bij de onafhankelijke partij voor elke Bestenaar.
Psychologische impact van (langdurig) verblijf in open centra op asielzoekers. Door:De Jongh Sandra.
7.1: Van de wieg tot het graf Welkom 4ha en 4hb Intro verzorgingsstaat HC Opdracht.
Politiek in de spreekkamer
7.1: Van de wieg tot het graf
Zingen Vers 1 Waarom, o HEER, blijft U van verre staan?
Vluchtelingen, asielzoekers en recht
Synthese.  Één van de namen om naar de gehele groep of een subgroep van de Zigeuners te verwijzen  Binnen de Roma twee groepen: - Vlachen: traditioneel,
Situatie 1 Ik ben iemand die graag zelfstandig blijft, maar heel veel informatie over de veranderingen gaat tegenwoordig met de computer en ik heb geen.
Monniken en Ridders Hoofdstuk 3.
Sociaal werk (z)onder dwang Bevindingen uit het CAW.
Welke toekomst dromen we voor onszelf, voor onze kinderen?
Ouder informatieavond 2015 Dit schooljaar succesvol! voor ouders/verzorgers van onze doublanten.
Wmo zorg & ondersteuning in 2015.
Informatiebijeenkomst Herentals 23/12/2015. Fedasil Federaal agentschap voor de opvang van asielzoekers Onze opdracht Fedasil is verantwoordelijk voor.
Informatiebijeenkomst ZAVENTEM 11/01/2016. Fedasil Federaal agentschap voor de opvang van asielzoekers Onze opdracht Fedasil is verantwoordelijk voor.
God maakte in het begin alles.
Wat is een vluchteling? Asielzoeker Erkende vluchteling Subsidiair beschermde.
, Sociale veiligheid is cruciaal voor kinderen om te kunnen leren Evt. logo van de school.
Het huwelijk De basis. Even nadenken; mee eens? Het huwelijk is een geschenk uit het paradijs. Het huwelijk wordt veel te romantisch voorgesteld. Jongelui.
Vreemdelingen en Asielzoekers. AZC Delfzijl Vreemdeling Een vreemdeling is iemand die niet de Nederlandse nationaliteit bezit of een nationaliteit bezit.
Workshop i.h.k.v. een symposium Passend Onderwijs Maastricht, MECC 11 November 2009 Thuiszitters.
Samenwerking is prima, Dat houden we zo! Wie staat voor u Cora Hoffmann IC verpleegkundige van oorsprong Sinds 1973 werkzaam in Ziekenhuis Terneuzen.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
1 Serie leerdiensten ‘Tucht’ 1.Basis en doel 2.Voorwaarden voor goed functioneren 3.Praktijk Waarom tucht? -Heiligheid van de gemeente -Behoud van de zondaar.
REGELREKSESSIE SCHAKELDAG 21 juni 2016 Boukje Keijzer en Marte Kappert.
Politiek Paragraaf 1-3.
Hoofdstuk 10 Paragraaf 10.6.
Cursus 6.3 : Europese Eenwording 2 KGT Lesweek 3
Cursus 6.3 : Europese Eenwording 2 KGT Lesweek 3
Begeleiden Les 7.
Transcript van de presentatie:

Onuitzetbaar, wat is dat?

onuitzetbaar worden

Onuitzetbaarheid: Wat moet je daar nou van vinden? Is het erg? Wie zijn verantwoordelijkheid, wie zijn schuld is het? Wat kan je er aan doen? Kan je er wat aan doen? Wie moet er wat aan doen?

Vooronderstelling beleid: wie terug wil, kan terug dwang en drang (vreemdelingendetentie) werkt positief op terugkeerbereidheid Wie niet mag blijven kan uitgezet worden Voor degene die echt niet weg kunnen is er de buiten schuld regeling.

Oorzaken Ontbreken bewijs identiteit, geen reisdocumenten land van herkomst, politiek en administratie Vreemdeling zelf, achterhouden gegevens Derden in land van herkomst Inzet Nederlandse ambtenaren

geen recht op legaal verblijf in Nederland - om welke reden dan ook – EN de Nederlandse overheid heeft met alle mogelijke middelen, inclusief ultimum remedium vreemdelingendetentie, gepoogd hen uit te zetten – EN deze pogingen zijn op niets uitgelopen. Definitie onuitzetbaar

Wie zijn het? Arbeidsmigranten Vluchtelingen Gezinsherenigers Mensen op drift Uitgeprocedeerde asielzoekers en ex-AMA’s Kinderen van deze groepen

consequenties Herhaalde langdurige detenties Woede, apathie, traumatisering Verlies van sociaal en economisch netwerk Overlevingscriminaliteit Ongewenst verklaring Inreisverbod Nooit meer legaal verblijf

Onuitzetbaar Circa 50 % van de ‘ illegale vreemdelingen ’

Hoe vinden we morele grond? De noodzaak om te reguleren wie er wel en niet in Nederland verblijft Terugkeerbeleid als sluitstuk van vreemdelingenbeleid

Mogen we hen buiten onze Nederlandse samenleving sluiten? Op basis waarvan dan? In hoeverre mogen we de waardigheid en autonomie van anderen schenden? Welke middelen zijn wanneer gerechtvaardigd? Is er een grens aan onze verantwoordelijkheid voor de waardigheid en autonomie van mensen zonder verblijfspapieren? Open morele vragen:

Onuitzetbaarheid Een van de best bewaarde geheimen van het vreemdelingenbeleid

Hoe kan het dat de premisse onder ons vreemdelingenbeleid blijft dat wie niet hier mag blijven, gedwongen kan worden tot terugkeer? Waarom pakken we dit niet op?

Ons debat mist kwaliteit Ons debat is sterk gepolariseerd en bevindt zich in een patstelling

Oproep: gezamenlijk onderzoek Waarover twijfelt u? Waar ligt u van wakker? Wat zijn de consequenties van dit beleid voor uw praktijk met onuitzetbaren?