Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen 1 Vormingssessie Laboratoria 13/09/2006 DG LABORATORIA Inleiding: organisatie FAVV.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
1 RAADGEVEND COMITE FAVV PLENAIRE VERGADERING 13 januari 2006.
Advertisements

Vlaamse Vereniging voor Ontwikkelingssamenwerking en technische Bijstand VVOB ALS ACTOR VOOR DE SAMENWERKINGSONTWIKKELING:
CONTROLE FAVV SCHAPEN - GEITEN
Financiering FAVV heffingen en retributies t. l. v
Communicatie- programma 10
Infrastructuurvereisten FAVV Quality Days 28/04/2011
Autocontrole in België: Een voorbeeld voor Europa ?
Agence fédérale pour la Sécurité de la Chaîne alimentaire Een nieuwe website voor het FAVV ? RC van 28 mei 2008 Federaal Agentschap voor de Veiligheid.
Praktijkmiddag SE Light/medium/heavy?
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Vaccinatiecampagne 2009 Raadgevend Comité 27 mei 2009 Federaal Agentschap voor de Veiligheid.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen 1 13/09/2006 ir. Geert De Poorter Directeur-generaal Laboratoria Management en Operationeel.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen STAND VAN ZAKEN IN VERBAND MET BTV8 EN DE VACCINATIECAMPAGNE Raadgevend comité 25 juni 2008.
FOD Sociale Zekerheid DG Beleidsondersteuning Bestuursovereenkomsten : constitutieve elementen en P&O opdrachten Maart 2011.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen 1 Vormingssessie Laboratoria DIAINE SACHA 2006/09/13 DG Laboratoria FOODLIMS FAVV.
FOD VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU 1 Wat doen we als we willen dat mensen ook effectief gebruiken wat ze leerden Peter Samyn,
Bgen Leanne van den Hoek Programmadirecteur Sourcing
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Overzicht regelgeving ter voorlegging aan Raadgevend Comité in 2009 DG Controlebeleid Federaal.
Vormgeving van onderwijs
Destillatie.
DIOXINES en DIOXINE LIKE PCB’S in Stabroek
BPR van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen
De interne audit bij het FAVV Raadgevend Comité - oktober 2007
FOD VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU 1 Kwaliteit en Patiëntveiligheid in de Belgische ziekenhuizen anno 2008 Rapportage over.
DE BIJZONDERE BEROEPSTITEL VAN VERPLEEGKUNDIGE GESPECIALISEERD IN GERIATRIE EN DE BIJZONDERE BEROEPSBEKWAAMHEID VAN VERPLEEGKUNDIGE MET EEN BIJZONDERE.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen 1 Vormingssessie Laboratoria 13/09/2006 DG LABORATORIA Kalender opleiding / workshops.
Ondernemen na je studie!
Opleiding voor schoolsecretariaten
RONDE VAN VLAANDEREN – VOLWASSENENONDERWIJS DE ADMINISTRATIE NA BBB (Beter Bestuurlijk Beleid)
OMZETTING VAN DE KADERRICHTLIJN DIENSTEN Internal Market Information System (IMI) Sven Baeyens FOD Economie, KMO, Middenstand en.
Page 1 Studiedag Lokale Economie en Werkgelegenheid De Europese Dienstenrichtlijn: Recht op informatie Caroline Poot – 26 november 2009.
Onthaalbeleid stad Dendermonde
Wat is UNIZO?  UNIZO = Unie van Zelfstandige Ondernemers  Doelstelling: meer kansen voor ondernemers creëren, in het belang van de hele.
Werken aan Intergenerationele Samenwerking en Expertise.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Overzicht verwacht wetgevend werk 2008: regelgeving ter voorlegging Raadgevend Comité (DG Controlebeleid)
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Krachtlijnen strategische en operationele doelstellingen DG controlebeleid Herman Diricks, directeur-generaal.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen DIS - PCE OVL Actie Geraardsbergen mei 2009.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Voorlichtingscel Pierre Cassart Federaal Agentschap voor de veiligheid van de Voedselketen.
Agence fédérale pour la Sécurité de la Chaîne alimentaire Heffingen Raadgevend comité van 25 juni 2008 Véronique Berthot Federaal Agentschap voor de Veiligheid.
Auditprogramma 2007 Resultaten Raadgevend Comité - 27 februari 2008
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Jaarverslag ombudsdienst 2007 Raadgevend Comité 19 maart 2008 Frans Vromman Federaal Agentschap.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Jacques Inghelram Cel Validatie Gidsen Autocontrole en de gidsen.
BPR van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Jaarverslag ombudsdienst 2008 Raadgevend Comité 25 maart 2009 Frans Vromman Federaal Agentschap.
Raadgevend Comité ir. Gil Houins Directeur-generaal DG Controlebeleid.
Ombudsdienst. Ontstaan  Uiteenlopende kanalen : pers, politiek, Gedelegeerd bestuurder,… OMBUDSDIENST Klachten tegen het FAVV Kwaliteitssysteem  Klachtenbeheer:
1 Raadgevend Comité Installatievergadering FAVV Gil Houins Voorzitter 28 juni 2006.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Ontwerp KB tot wijziging van KB van 16/01/2006 “erkenningen, toelatingen, registraties” Paul.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Standaard Kosten Model (SKM) meting FAVV Aleydis Kestens Februari 2007 Federaal Agentschap voor.
1 Leidende principes en doelstellingen van het Nationaal Forum Douane en Accijnzen & Partners 19 juni 2006 Leen Lauwers.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de VoedselketenApril 2008 Bestuur Laboratoria Geert De Poorter Directeur-Generaal Federaal Agentschap voor de.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Raadgevend Comité van 28 september 2011 Heffingen 2011 Federaal Agentschap voor de Veiligheid.
1 Controleplan 2005 Raadgevend comité Hotel President – donderdag 21 april 2005.
FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu 1 Integratie van biodiversiteit in EMAS 2nd Stakeholders Dialogue EMAS 4 oktober 2011.
Voorstelling Juridische Dienst
Agence fédérale pour la Sécurité de la Chaîne alimentaire Omzendbrief voor de laboratoria erkend voor het uitvoeren van TSE testen FDS/Labo/ van.
F onds voor de M edische O ngevallen 1. OVERZICHT 1.Procedure; 2.Structuur; 3.Contactgegevens. 2.
Cursus man review medische laboratoria 2004 De management review Cursus voor het succesvol uitvoeren van de management review G. De Schrijver M.D., Ph.D.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Medisch toezicht van personen in de levensmiddelensector. Koninklijk besluit tot wijziging van.
Agence fédérale pour la Sécurité de la Chaîne alimentaire Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Operationele doelstellingen DG Algemene.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Ontwikkeling van een barometer van de voedselveiligheid Workshop Wetenschappelijk Comité 27.
RAADGEVEND COMITE FAVV PLENAIRE VERGADERING 21 APRIL 2005.
Gemaakt door Sophie & Dide
Verplichte documenten
De personeelspeiling 2010 in ABB. 2 ABB in een notendop Agentschap voor Binnenlands Bestuur –Beleidsdomein Bestuurszaken Opdracht: ondersteuning bij het.
Federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Operationele doelstellingen Diensten.
FOD VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU 1 Milieu-financiering LIFE+ H. Vanhoutte FOD VVVL – DG Leefmilieu.
Voorstelling Juridische Dienst
Federaal agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen
Incident fipronil: lessons learned
EGOV SELECT.
Transcript van de presentatie:

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen 1 Vormingssessie Laboratoria 13/09/2006 DG LABORATORIA Inleiding: organisatie FAVV

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen 2 PROGRAMMA I.Inleiding14h00-14h10 II.Management en Operationeel Plan14h10-14h50 III.Het nieuwe LIMS14h50-15h20 Pauze15h20-15h40 IV.Kalender Opleiding / Workshops15h40-16h00 V.Analyseplannen h00-16h20 VI.Beleid interlaboratoriumtesten16h20-16h40 VII.Vragen16h40-17h15

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen 3 I. Inleiding  FAVV: Over het FAVV: -Historiek -Wetgeving -Taken -Bevoegdheden -Werking -Organisatie

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen 4 I. Inleiding  Opdrachten -Controle, onderzoek, keuring, … alle stadia voedselketen -Erkenningen, vergunningen, toelatingen,… -Traceer- en identificatiesystemen -Dierenwelzijn, phytosanitaire controles, kwaliteitscontroles,… -Advies en informatie over voeding  Bevoegdheden -Scheiding tussen beleidsvoorbereiding en –uitvoering -FOD Volksgezondheid # FAVV -Samenwerking

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen 5 I. Inleiding  Werking -Gedelegeerd Bestuurder en Stafdiensten -DG Controlebeleid -DG Controle -DG Laboratoria -DG Algemene Diensten -Wetenschappelijk en Raadgevend Comité

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen 6 I. Inleiding  FAVV: “Beroepssectoren” -Bestuur Laboratoria  Management en Operationeel Plan  Nota’s, procedures, onderrichtingen,…

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen 7 I. Inleiding FAVV – DG Laboratoria  Opdrachten – Werking -Uitvoering vereist o.a. laboratoriumanalyses -Aansturing door DG Laboratoria  Personeel  Middelen  Netwerk der laboratoria -Nationale Referentielaboratoria -Erkende laboratoria -FAVV – laboratoria -Krachtlijnen in Management en Operationeel Plan