Beloften voor volken in het Midden Oosten

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Jesaja Het heil van de HEERE.
Advertisements

Een gereserveerde plaats in de woestijn.
Mattheus 12: Toen antwoordden Hem enige der schriftgeleerden en farizeeën en zeiden: Meester, wij zouden wel een teken van U willen zien. Maar Hij.
Verspreiding van de Ismaëlieten en andere volken
Jozua Hoofdstuk 9 Lopen en gedragen worden Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Koninkrijk van God.  Amos 9:11 Te dien dage zal Ik de vervallen hut van David weder oprichten, Ik zal haar scheuren dichten en wat daarvan is ingestort,
Israël en de vijanden Richteren 6:1-10.
Psalm 63:1-2 Een psalm van David, toen hij in de woestijn van Juda was. O God, Gij zijt mijn God, U zoek ik, mijn ziel dorst naar U, mijn vlees smacht.
Wat is de bedoeling van Johannes?
Azië Ik wil starten.
1 7/17/2014 Welkom. 7/17/ Tussen hoop en vrees: Egypte anno 2011 deBuren, 28 september 2011.
Parasja KEDOSHIM= heiligen
Macht en recht tussenperiode.
Macht en recht tussenperiode.
1 DE KONING REGEERT 2 Samuël 2 t/m 10; 19 vers 9 tot 24 Karel H. Remmelink.
De Heer zegt: de gruwel van de verwoesting, waarvan gesproken door Daniël, de profeet: Mattheüs 24:15.
Romeinen Denken en Dienen. Zie! Hinah! Zie, de dag van Jahweh komt, meedogenloos….
De bloedbruidegom Exodus 4.
Psalm honderdacht en zestig.
1. 17 En nu, broeders, ik weet, dat gij uit onkunde hebt gehandeld, gelijk ook uw oversten; 18 maar zo heeft God in vervulling doen gaan wat Hij bij monde.
1 19 dec Rijnsburg 19 dec Rijnsburg. 2 Hebreeën 8 1 De hoofdzaak VAN ONS ONDERWERP is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is.
12...Wij immers zijn niet opgewassen tegen deze grote menigte die tegen ons is opgerukt, en wij weten niet, wat wij doen moeten, maar op U zijn onze.
Zondag 31 maart 2013 Zoetermeer 1. Jozua 5:9 Marcus 16:4 Lucas 24:2 2.
Wij zijn God zomaar ontrouw, …
De golfoorlogen.
Joden en het Midden Oosten
Godsdienst.
De gemeente: een heilige priestergemeenschap. een dubbel beeld: gemeente = tempel gemeente = priester- gemeenschap.
Bidden: Les 5 God, hoort u mij?
Abrahams reizen Abraham verlaat Ur Abrahams leeftijd 75 ? Haran Sichem
2 Ik zal je tot een groot volk maken,
Jesaja 62:6,7 6. Op uw muren, Jeruzalem, heb Ik wachters aangesteld. Nooit zullen zij zwijgen, heel de dag en heel de nacht niet. U die het volk aan.
Vers 1 Ik zal, zo spreekt de Here de schapen die Mij overbleven vanwaar Ik ze verspreidde naar 't eigen land doen wederkeren. Ik zal ze goede herders geven.
Romeinen Denken en Dienen.
Prekenserie Mozes Spreker: Arie Davidse 9 november 2008.
DE DRIE GERICHTSTRONEN ( vindt plaats vóór de Grote Verdrukking )
Haftara Briet Chadasja Parasja TORAH Taf - kruis Waf – pin/ spijker Resh – hoofd mens Aleph - eerste Hé - aanbidden.
2 Kronieken 20.
het laatste wereldrijk
Moed. Jozua 1 Het geschiedde na de dood van Mozes, de knecht des Heren, dat de Here tot Jozua, de zoon van Nun, de dienaar van Mozes,
Startdia Klik om naar de volgende dia te gaan..
30 Wat zullen wij dan zeggen? Dit: heidenen, die geen gerechtigheid najaagden, hebben gerechtigheid verkregen, namelijk gerechtigheid, die uit geloof.
“Waaruit blijkt die liefde dan?”. “Waaruit blijkt die liefde dan?” De Persoon achter de boodschap De Persoon achter de boodschap De boodschap De boodschap.
 kloof  schattenhuis  amfitheater  grafkamers.
GOD BELOOFT EEN NIEUW EN BETER VERBOND Jeremia 31:31-34.
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
Les 12 voor 19 december Gedalia was tot gouverneur aangesteld over Juda (Jeremia 40:6-12). Ishmaël doodde Gedalia en nam het overblijfsel gevangen.
Parasjah Shemot Exodus 1:1 – 6:1. Exodus 1 : Toen Jozef gestorven was, en ook al zijn broers, en heel die generatie, 7werden de Israëlieten vruchtbaar.
Lezing Gods plan met de Arabieren
De Bijbel over het Midden Oosten. Geheimenis Romeinen 11: gedeeltelijke verharding over Israël totdat 2. de volheid der heidenen is binnengegaan.
Afgewezen en Geliefd.
Gods eigen volk: gekozen uit alle mensen! 1.Gods kostbaarste bezit in de wereld 2.Gods vertegenwoordigers op aarde.
14 augustus 2016 Zoetermeer. Zacharia 14 1 Aanschouw, er komt een dag voor JAHWEH. En jouw buit zal verdeeld worden in het midden van jullie. 2 En Ik.
7 augustus 2016 Zoetermeer. Zacharia 14 1 Aanschouw, er komt een dag voor JAHWEH. En jouw buit zal verdeeld worden in het midden van jullie. 2 En Ik verzamel.
De profetie van Immanuel
Van de splitsing van het rijk tot de profetie van Maleachi.
Wat kunt u betekenen voor…
Parasjáכִּי תָבוֹא , ki-tavó, wanneer jij zult komen in Deu. 26:1-11
Het gebroken hart van God
JEFTA (1) 25 juni 2017 Zoetermeer.
de les van de geschiedenis
Wat kunt u betekenen voor…
Deel 1 van 4 “HET PROFETISCH WOORD” Door Feike F. ter Velde
4 – Ga je er helemaal voor?.
Zingen Vers 1 Houd U niet stil, zwijg niet, o God.
Thema 11 Conflict in Israël.
Op wie vertrouw je in moeilijke tijden?
Kom en hoor wat ik wil vertellen
1 Het visioen van Jesaja, de zoon van Amoz, dat hij gezien heeft over Juda en Jeruzalem, in de dagen van Uzzia, Jotham, Achaz en Hizkia, koningen van Juda.
Genesis 44:18-47:27 Ezechiël 37:15-28 Lukas 24:30-48
Transcript van de presentatie:

Beloften voor volken in het Midden Oosten

± 850 v.Chr. ± 930 v.Chr. Israël wordt twee koninkrijken Mannen van het Oosten heten Arabieren IsRAEL Ammon Kedar Juda Mannen van HET OOSTEN ARABIË Moab Nebajoth Edom Midian

Assyrië wordt wereldmacht Na 700 v.Chr. Assyrië wordt wereldmacht ASSYRIË IsRAEL en verslaat Israël Ammon Kedar Juda ARABIË Moab Nebajoth Edom Midian

Babylonië wordt wereldmacht ± 600 v.Chr. Babylonië wordt wereldmacht BABYLON Ammon Kedar Juda ARABIË Moab Nebajoth Edom Midian

± 590 v.Chr. Ezechiël profeteert: Het land van Ammon en Moab wordt erfelijk bezit van de mannen van het Oosten Ezechiël 25:6, 10 BABYLON Ammon Kedar Juda ARABIË Moab Nebajoth Edom Midian

Na 590 Babylonië verovert v.Chr. Het Midden Oosten BABYLON Ammon Juda Kedar Juda ARABIË Moab Nebajoth Edom Midian

Mannen uit het Oosten trekken naar Moab en Ammon v.Chr. Mannen uit het Oosten trekken naar Moab en Ammon BABYLON De Moabieten en Ammonieten worden Arabieren Kedar IDUMEA ARABIË Nebajoth Edom Edom trekt naar Juda De Midianieten assimileren met de Arabieren Midian en heet Idumea

Terug naar 700 v.Chr.

Arabië ± 700 v.Chr. Een menigte … van Midian en Efa Alle schapen Assyrië Een menigte … van Midian en Efa  Alle schapen van Kedar … rammen van Nebajoth een welgevallig offer op Mijn altaar. Jesaja 60:6-7 Jesaja profeteerde: Kedar Nebajoth Arabië Egypte Midian Efa De Egyptenaren en Assyriërs zullen de Heer dienen Jesaja 19:23-25 Sjeba allen uit Sjeba zullen … de loffelijke daden van de Heer boodschappen. Jesaja 60:6

Dezelfde volken in het heden Oost-Syrië West-Irak Jordanië Zuid-Irak In het Midden Oosten zullen velen God oprecht aanbidden Egypte Saoedi Arabië Jemen

Voor meer informatie: www.godlovesishmael.com © Laurens de Wit