1 Aanpak kinderen van ongedocumenteerden door BJZ Haaglanden.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Jeugdzorg en Lang zult u wonen
Advertisements

Kleuterschool De Zevensprong
Veilig naar school een zorg voor ons allemaal
Alert4you Wethouders voor Kindcentra 3 februari 2012.
Startbijeenkomst voorlopersaanpak 23 april 2012
Dakloos hopeloos?.
Dankdag 2012: Steun vaders en moeders in Oeganda..
Overplaatsing ongedocumenteerde gezinnen. Woord vooraf Tussen vervlogen geluk en vervlogen hoop.
Beslissen over beschermen Vrije Universiteit Amsterdam 31 mei 2005.
Welkom 1 aan het bestuur en de leden van OXO aan alle (plus)ouders en (plus)grootouders aan alle aanwezigen.
U komt met uw kind naar het Diaconessenhuis voor het verwijderen van de neusamandel en/of het plaatsen van trommelvliesbuisjes. Loopt u mee met Roos.
Over scheiden van wonen en zorg Gebiedsgerichte aanpak
Kerk collecte Jaarlijks raken veel tienermeisjes en vrouwen in ons land onbedoeld zwanger. De situatie rondom een onbedoelde zwangerschap is vaak moeilijk.
Aanpak kindermishandeling: de hoogste prioriteit Joep Verbugt Voorzitter Branche Bureaus Jeugdzorg MO Groep.
Context CJG = Focus op talenten en competenties, op wat de jeugd (al) wél kan = eigen kracht Leefwereld van jeugd en ouders staat centraal.
Bouw van het oog.
Tweede Studiedag Brede School – Vlaams Parlement 16 mei 2008 Een brede Kinderopvang REFLECTIES door Jan Van Gils Onderzoekscentrum Kind en Samenleving.
06 december 2010 Jeugd GGZ en MPG aanpak Workshop GGZinGeest Stedelijk Congres.
Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Historie Operatie Jong: Kind centraal en geen kind tussen het wal en het schip Gideonsgemeenten: Opvoed-
Uitgangspunten Focus op talenten en competenties, op wat de jeugd (al) wél kan = eigen kracht Leefwereld van jeugd en ouders staat centraal.
Residentiële hulpverlening Drs. C.P.G. Tilanus. Wat is residentiële hulpverlening? = de persoon krijgt dag en nacht opvang en begeleiding in een tehuis.
Ouderschap en scheiding: wetten en regels
Ketenrichtlijn geboortezorg asielzoekers Overplaatsingen
Uitvoeringskader toegang en toeleiding Jeugdhulp
ZOA zorgt ervoor dat: Kinderen naar school kunnen Mensen schoon (drink)water hebben Er meer voedsel komt door landbouw projecten Ondersteun het werk van.
Andere Schooltijden 12 januari 2015.
Ondersteuning vanuit integrale Arrangementen
CODE ROOD IN OEKRAÏNE. Crisis in Oekraïne De crisis in Oekraïne ontstond na de pro-Europese antiregeringsprotesten in Inmiddels zijn 1,5 miljoen.
Pilot Jeugd- en Gezinswerk de jeugdarts als specialist West midden-Limburg: inwoners.
Politiek in de spreekkamer
Moderne slavernij in Nederland
FILMPJE : Where the streets have no name Helpt Direct Ver weg, maar ook om de hoek.
Pascal van Schajik.  Uitleg  Filmpje  Casus  Bespreken  vragen.
Informatiebijeenkomst ZAVENTEM 11/01/2016. Fedasil Federaal agentschap voor de opvang van asielzoekers Onze opdracht Fedasil is verantwoordelijk voor.
Alle kinderen mogen meedoen!. “Maar liefst 1 op de 9 kinderen in Nederland groeit op in armoede. Voor kinderen kan dit betekenen dat er onvoldoende geld.
Het huidige model Obs ’t Hunnighouwersgat. Schooltijden groep 1 tot en met 4 Maandag, Dinsdag, Donderdag:08.25 – 11.45Pauze van tot met pauzehapje.
Een verbinding van….. Stand van zaken….. -Betrokken bij bijna 100 zaken -Succesvol in de samenwerking zorg, politie, justitie : dus multidisciplinair.
Aanpak Transitie Jeugdzorg vanuit perspectief zorginstellingen Den Helder, 27 januari 2012 Lucy Schmitz (kernbestuur BOJOZ)
Vluchtelingen, de uitdagingen voor Hasselt
Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant Masterclass 9-6-’11.
Toekomst JGZ Aad Koster VNG, 24 januari 2008 Platform GGD bestuurders.
Wat is een vluchteling? Asielzoeker Erkende vluchteling Subsidiair beschermde.
Bestuurlijke conferentie jeugdzorg Gelderland Workshop 2. Specialistische (bovenlokale) Jeugdzorg op nieuwe leest Inleiding van Mw. Van de Maat bestuurder.
Vreemdelingen en Asielzoekers. AZC Delfzijl Vreemdeling Een vreemdeling is iemand die niet de Nederlandse nationaliteit bezit of een nationaliteit bezit.
5/30/2016 Jeugdcasus (O)GGZ bijeenkomst Odette Hensen Coördinator STIP, ZOG MH Gerda Verkerk Preventiefunctionaris, GGZ Kinderen en Jeugd Rivierduinen.
Het Centrum voor Jeugd en Gezin en het Veiligheidshuis Inleiding door Aad Kouwenhoven.
Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,
De collecte is voor Red een Kind. Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede een verbindt hen met mensen in Nederland Helpt kwetsbare kinderen.
KINDEREN VAN DE STRAAT Zondagsscholenactie voor kinderen in Colombia.
Rondpunt vzw Uitbreidingstraat 518 bus 2.01 – 2600 Berchem Tel.:
Opdracht bouw je eigen technologische huis van de toekomst:
Bouw van het oog.
Huisvesting asielzoekers
Kort doopformulier voor de kinderdoop
Hongersnood in Afrika: Help ons helpen!
Kinderen kunnen veilig leren en spelen in de kindercentra in vluchtelingenkampen.
Prentenbijbels voor China
De strijd om Mosul is in volle gang
De strijd om Mosul is in volle gang
Hongersnood in Afrika: Help ons helpen!
Over de lijn Nieuwkoop Openingsdia
Opdracht bouw je eigen technologische huis van de toekomst:
Hongersnood in Afrika: Help ons helpen!
De strijd om Mosul is in volle gang
Hongersnood in Afrika: Help ons helpen!
Evaluatieonderzoek.
Hongersnood in Afrika: Help ons helpen!
[powerpoint openen, openen]
Waarom zouden we een speeltuin aanleggen bij Park de Wervelaan
Doelen Aan het einde van de les weten jullie:
Transcript van de presentatie:

1 Aanpak kinderen van ongedocumenteerden door BJZ Haaglanden

2 Juridische context Wet op de Jeugdzorg Wet op de Jeugdzorg - BJz biedt hulp op signaal van derden - BJz biedt hulp op signaal van derden - BJz mag hulp bieden aan - BJz mag hulp bieden aan ongedocumenteerde kinderen ongedocumenteerde kinderen

3 Waar hebben we het over - Moeder kan met kinderen in de asielprocedure maar kan nu niet naar Ter Apel ( tijdstip ) - Moeder kan met kinderen in de asielprocedure maar kan nu niet naar Ter Apel ( tijdstip ) - Vader rechtmatig in Nederland en de moeder niet. ( door onwil van de vader) Moeder vlucht met kinderen (kinderen wel/niet rechtmatig) - Vader rechtmatig in Nederland en de moeder niet. ( door onwil van de vader) Moeder vlucht met kinderen (kinderen wel/niet rechtmatig) - Moeder uit Schengenland krijgt in Nederland vast bestaan niet op orde en komt op straat - Moeder uit Schengenland krijgt in Nederland vast bestaan niet op orde en komt op straat - Moeder van buiten Schengen in procedure/verblijf in ander Schengenland komt in Nederland terecht - Moeder van buiten Schengen in procedure/verblijf in ander Schengenland komt in Nederland terecht - Urgente Medische zorg voor kind nodig - Urgente Medische zorg voor kind nodig

4 oude situatie oude situatie BJz krijgt een zorgmelding. Meestal over (dreigende) dakloosheid en jonge kinderen. BJz zorgt voor onderdak van de kinderen goedschiks of via de kinderrechter “kwaadschiks”

5 Nieuwe situatie BJz krijgt een zorgmelding. Meestal over (dreigende) dakloosheid en jonge kinderen. BJz onderzoekt (achter de schermen) en in goed overleg met de gemeente de mogelijkheden voor gezinsopvang.

6 Alternatieven 1. BJz geeft IB’s af aan zorgaanbieder in de Jeugdzorg die de ouder “erbij” neemt 2. BJz stimuleert ouder via een kort geding opvang bij de gemeente af te dwingen.

7 voordelen Gezinnen blijven in beeld Gezinnen blijven in beeld Mogelijkheden voor vast verblijf of terugkeer naar land van herkomst kunnen worden geëxploreerd. Mogelijkheden voor vast verblijf of terugkeer naar land van herkomst kunnen worden geëxploreerd. Kinderen hoeven geen dramatische scheiding van ouder(s) mee te maken Kinderen hoeven geen dramatische scheiding van ouder(s) mee te maken

8 Nadelen Mensen “valse” hoop geven. Mensen “valse” hoop geven. Kinderen verder laten integreren in Nederland Kinderen verder laten integreren in Nederland Geen zicht op lange termijn oplossing. Geen zicht op lange termijn oplossing.