In de leerschool van het gebed

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Advertisements

Trouw God wil dat wij elkaar trouw BELOVEN
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Wie of wat bepaalt jouw identiteit?
Gods wijsheid kun je alleen aanvaarden door de Geest 1 Korintiërs 2:6-16.
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Jeugddienst 11 januari Thema: Jezus vertrouwen = Feestje bouwen
Het profiel van een christen
Welkom in de samenkomst
Welkom kruis Lijden hoort tot het standaardpakket en het basisonderwijs van het christen-zijn. Petrus’ eerste reactie daarop was: God verhoede het Heer!
Zingen Liedboek 477 : 1,2 Geest van hierboven, leer ons geloven,
Genade en veroordeling
Het lijden van de schepping en dat van ons…
13 maart 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe Want gelijk het lichaam één is en vele leden heeft, en al de leden van het lichaam, hoe vele ook, een lichaam.
1.Rom.3:22vanin 2.Rom.3:26vanin 3.Gal.2:16 (2x)vanin 4.Gal.2:20vanin 5.Gal.3:22vanin 6.Ef.3:12 aanin 7.Filp.3:9vanin St.Vert.NBG “geloof VAN” Christus.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Welkom in deze kerkdienst
Votum en zegengroet Zingen: Psalm 68: 2, 8,13 Gebed
Jezus verliest de liefde van mensen
Godsdienst.
Echt of nep?.
WELKOM OP TOV!.
Preek thema: Zeker weten?.
de balans opmaken Rom 8: Wat moeten wij hier verder over zeggen? Zondag 1 Wat is je enige troost/houvast?
Onze Vader in de hemel.
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Ga de weg van de kinderen van het licht en let er goed op, welke weg je bewandelt. Volg het voorbeeld van God en ga de weg van de liefde, zoals Christus,
Wat doet de Heilige Geest?
Verzegeld met de heilige Geest
Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten een worsteling.
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.

Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Job 38 :1 – 4 1 En de HEER antwoordde Job vanuit een storm. Hij zei: 2 Wie is het die mijn besluit bedekt onder woorden vol onverstand? 3.
Christelijke Vrijheid
Vrolijk Grappen maken Lol TREUREN??? Carnaval 26 februari.
Hartelijk welkom in deze dienst
Welkom op TOV!.
God Vertrouwen is Jezus kennen
Wie is God? Kun je Hem kennen? Wat kunnen wij van Hem weten?
Psalm 44: geloofsvragen, herkenbaar.
Leven zoals past bij God
Ik wil jou van harte dienen
Strijd tegen de zonde?.
Zondag 51 HC Franeker 9 augustus 2009
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Preek Jakobus 2:
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
Laat heel de aarde voor de HEERE vrezen, laat alle bewoners van de wereld bevreesd zijn voor Hem. Want Hij spreekt en het is er, Hij gebiedt en het staat.
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Man en Identiteit Wie of wat bepaalt jouw identiteit
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Bid mee, help mee en geef!.
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
Bid mee, help mee en geef!. Zuid-Afrika lijdt… Armoede, gebroken gezinnen en taboes rond aids ontwrichten de samenleving. Zuid-Afrika: veel gebroken gezinnen.
Welkom in deze kerkdienst
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
Jezus leert ons: Bidden vindt plaats in de intimiteit van je relatie met God.
Abba, Vader Geen veroordeling meer! Geen veroordeling?? Maar er is toch zoveel kwaad in de wereld?
“Soms zou ik willen dat Jezus hier was …”
Discipelschap Dankzij hem hebben we door het geloof toegang gekregen tot Gods genade, die ons fundament is, en in de hoop te mogen delen in zijn luister.
Samen in de Naam van Jezus - Kerst 2015
1 Pinksteren De Heilige Geest als onderpand. 2 Wie immers van de mensen weet wat er in de mens omgaat? Alleen de geest van de mens die in hem is! Zo ook.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Hartelijk bedankt voor uw inzet let op: Op het parkeerterrein bij de toren zijn er extra paaltjes geplaatst, let hier vooral op tijdens het parkeren en.
Zuchten. Zuchten Zuchten Als bidden zuchten is… De schepping zucht. En wij zuchten met de schepping mee. Het nieuwe leven is er nog niet. Soms weet.
5 – Hoe word je relaxed?.
Bidden om dat waar je naar verlangt; danken voor dat wat je ontvangt: om 1 kracht; 2 geloof; 3 liefde; 4 kennis; 5 volheid Mysterie Daarom buig ik mijn.
Transcript van de presentatie:

In de leerschool van het gebed waarom we moeten bidden hoe we mogen bidden wat we kunnen bidden

1. Waarom we moeten bidden Niet nood, maar Gods genade leert je bidden (besef dat je afhankelijk van zijn genade bent). Antwoord 117: “dat wij onze nood en ellende grondig kennen, om ons voor het aangezicht van zijn majesteit te verootmoedigen”.

1. Waarom we moeten bidden Lijden en luister (NBG ‘51: lijden en heerlijkheid) zijn beide de werkelijkheid waarin je als gelovige leeft (vers 17/18). Door je verbondenheid met Christus ga je dezelfde weg als Hij ging: via lijden naar luister, de glorie van de overwinning.

1. Waarom we moeten bidden Die spanning zie je allereerst in de schepping (vers 19-22): de spanning tussen lijden en hoop. Maar hoop overheerst: De schepping ziet er reikhalzend naar uit dat openbaar wordt wie Gods kinderen zijn (vers 19)!

1. Waarom we moeten bidden Leert nood bidden? Nood leert sommigen ook vloeken… Niet nood maar hoop doet bidden: je mag dankzij Christus’ overwinning zeker weten dat er een nieuwe wereld komt!

2. Hoe we mogen bidden En net als Gods schepping zuchten ook (zélfs) wij (vers 23). Zelfs wij: wij hebben toch een voorschot op die dat nieuwe leven gekregen? De Heilige Geest! Gods Geest is voor ons het eerste bewijs van de volkomen glorie en overwinning.

2. Hoe we mogen bidden Juist door Gods Geest voel je de pijn: nog niet helemaal verlost, en verlangen naar de volmaakte verlossing. Wanneer komt er een eind aan lijden en verdriet? Waarom grijpt God niet in? In die hoop zijn we gered (vers 24): door gelovig aannemen van Gods genade en Geest zijn beide er tegelijk: lijden en glorie.

2. Hoe we mogen bidden Daarom blijven we vol verwachting (vers 25): verwachting doet bidden. Zo komt er balans tussen: Te lijdelijk geloven: pessimistisch, zonde wordt een ‘fatum’ of doem. Of te idealistisch: alsof het kwaad niet bestaat en de overwinning al compleet is.

3. Wat we kunnen bidden De Geest helpt ons: want wij weten niet wat wij in ons gebed tegen God moeten zeggen (vers 26). Bidden om een oplossing? Of bidden om kracht? Beide worden ons geleerd in de Bijbel. Bidden om kracht (Jakobus); je kruis op je nemen (Jezus). Maar ook: het gelovige gebed zal de zieke oprichten (Jakobus); wie bidt ontvangt (Jezus).

3. Wat we kunnen bidden Ook de Geest ‘zucht’: met ‘woordloze zuchten’ (vers 26)! God die onze harten doorgrondt, weet wat zijn Geest bedoelt (vers 27!). De Geest vertaalt je gebeden. En God hoort daarin dan de stem van zijn Zoon, die hij liefheeft, en in Hem ons.

3. Wat we kunnen bidden Doe dus beide: bid om genezing, wegneming van je leed of probleem; en tegelijk: leg het in Gods hand, laat Hem de uitkomst geven die Hij wil. In dit alles (in lijden en verdriet) zijn wij overwinnaars, door Hem die ons heeft liefgehad (vers 37)!

In de leerschool van het gebed Waarom Hoe Wat Bid voor je leven!