De mammacareverpleegkundigen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wat is Pipo+ PIPO (pies en poep) is een polikliniek speciaal voor kinderen vanaf vijf jaar met plas- en/of poepproblemen. De + betekent dat het gaat om.
Advertisements

Informatie over lotgenotencontact aan mensen met kanker; een standaard in de zorg Symposium ‘Ingrediënten voor nazorg in de oncologie’ Karen Schram 24.
Welke stappen worden gezet tijdens de procedure voor het plaatsen van een nieuwe heup of knie Orthopedisch Centrum Máxima, Máxima Medisch Centrum en Zuidzorg,
Welke stappen worden gezet tijdens de procedure voor het plaatsen van een heup- of knieprothese joint care Orthopedisch Centrum Máxima, Máxima Medisch.
Vaste Contactpersoon Melanoom
CVA-zorgketen Leeuwarden
Organisatie mammapoli ADRZ
Welkom Tweede openbare casuïstiekbespreking 2012
De organisatie van de behandeling van mammatumoren vanuit chirurgisch perspectief Voordracht voor huisartsen op 8 september 2010 Ingeborg Mares chirurg.
Volgende dia is: Terugkoppeling bijeenkomst 1
Begeleiding van kinderen met zorg
Plasklas.
Zorg voor de ongewenste effecten van psychofarmaca
Welkom Vierde openbare casuïstiekbespreking 2012 Netwerk Palliatieve Zorg Waardenland.
Palliatieve zorg en hartfalen
Welke stappen worden gezet tijdens de procedure voor het plaatsen van een nieuwe heup of knie Orthopedisch Centrum Máxima, Máxima Medisch Centrum en Zuidzorg,
Enquête ‘Coördinator’ Een overzicht van de antwoorden
Het Amphia ziekenhuis en de nazorg voor mensen met kanker
managen van de doorstroom
Psychosociale zorg in de IKR-regio
Postoperatieve zorg bij diepe hersenstimulatie L. Daeter & M. Postma, V erpleegkundig Consulent Parkinson Amsterdam, februari 2007.
De Zorgstructuur op het Mondial College Lindenholt
Borstkankersymposium 2 oktober ADRZ. Oncologie- en lymfoedeemtherapeute Bekkentherapeute i.o.
Hoe gaat het? De verpleegkundig specialist binnen de ketenzorg van het mammacarcinoom ADRZ, loc Goes Woensdag, 2 oktober 2013.
Suzanne Lambregts 4 oktober 2012
Zorgteam: juf Inge, juf Rita, juf Martine, juf Inge, juf Heidi, meester Ward.
Zorgteam: juf Inge, juf Rita, juf Martine, juf Kristien, juf Heidi.
Zorgtoewijzing Passend Onderwijs. Nieuwe aanpak zorgtoewijzing Deze power point geeft een korte impressie van de nieuwe ontwikkelingen van Passend onderwijs.
Zorgteam: juf Inge P, juf Inge DW, juf Martine, juf Heidi L, meester Dirk, juf Caroline V, juf Caroline P, juf Nicol.
Parkinsonverpleegkundige in de thuiszorg
RECHTSTREEKS TOEGANKELIJKE JEUGDHULP VANUIT DAGCENTRUM DE TWIJG.
Annemijn Patrick Simone Nikki
Perspectief van de cliënt
Tijdige en passende zorg bij dementie
PRIKANGST?.
Niertransplantatie in het LUMC Procedures voor ontvangers en donoren.
Psychosociale begeleiding bij niertransplantatie
Lymfoedeem, een multidisciplinaire aanpak Wat is de rol van de mammacareverpleegkundige ? Wat deden we en wat doen we nu? Steeds maar aandacht.
Herziene richtlijn lymfoedeem
Doel mentoraat Contacten Leerproces Groepsproces Individuele begeleiding Als er meer nodig is INHOUD Mentoraat De mentor is de spil in de begeleiding.
IOP Individueel opleidingsplan. Definitie IOP Het individuele opleidingsplan is een document waarin de afspraken m.b.t. persoonlijke leerdoelen vastgelegd.
Borstkanker Mammacarcinoom algemeen chirurgische behandeling VU medisch centrum Sandra Muller 14 oktober 2009.
Integrale zorg thuis en in het ziekenhuis “Effecten van afdelingsoverstijgende zorg voor een en dezelfde patiënt” Groene Hart ziekenhuis Gouda Marga Boere.
DAG TEGEN KANKER OP 18 SEPTEMBER 2014 Aandacht voor mensen met kanker in ons ziekenhuis.
Het organiseren van een syncope service en enkele praktijkvoorbeelden Els Verkoulen, Laborant KNF Roger Nieling, Verpleegkundig specialist intensieve zorg.
In gesprek met zorgprofessionals Netwerkdag BVN 2 juni 2012 Marga Schrieks, Greta Antuma.
Samenwerking is prima, Dat houden we zo! Wie staat voor u Cora Hoffmann IC verpleegkundige van oorsprong Sinds 1973 werkzaam in Ziekenhuis Terneuzen.
VOORSTELLING ‘…Als je niet weet waar te beginnen…’
De klachtenfunctionaris: het perfecte plaatje…
Operatieassistentie Les 6. Wat moet je kennen/kunnen? Afspraak inplannen en informeren eigenaar Ontvangst van de patiënt en de eigenaar Voorbereiding.
Een afspraak op de mammapoli Judith Nijhuis, verpleegkundig specialist
Albert Schweitzer ziekenhuis Nazorgpoli
kennis- en informatieavond leerjaar 2 september schooljaar
Na de diagnostiek eerst het mes
Welkom op de PKV van de.
Slachtofferhulp (CAW) na rampen
Palliatieve zorg: jouw zorg?! Passende zorg!
Operatieassistentie Les 7.
Zorgstructuur binnen Kinderopvang Dronten
Operatieassistentie Les 6.
Slachtofferhulp (CAW) na rampen
LOB 3 Mavo Schooljaar
Hanny van Riet, verpleegkundige kinderafdeling
Loopplanken.
JAARVERGADERING Asbestslachtoffers Vereniging Nederland 23 maart 2019.
Asbestslachtoffers Vereniging Nederland.
Hoe volgen wij onze kinderen?
Jolanda van Gorkum, gespecialiseerde verpleegkundige Parkinson en MS
Wat bedreigt uw zorginstelling en wat is uw taak en onze taak?
Inhoud Wat is het Spaarne College? Voor wie? Onderwijsniveaus
Transcript van de presentatie:

De mammacareverpleegkundigen

De mammacareverpleegkundige Aanwezig bij MDO Aanwezig bij bespreken behandeladvies * 1e opvang en verduidelijking geven * Begeleiden naar Opname, lab, ecg Ik zal bij het begin beginnen… Tijdens het (MDO)medisch disciplinair overleg komen we voor het eerst in contact met onze patienten. Het behandelteam bespreekt nav de uitslagen het behandelplan voor de patiënt. Het Multi diciplinairteam bestaat uit: medisch psycholoog, plastischchirurg,chirurgen, oncologen, radiologen , bestralingarts, pathologen en verpleegkundig specialist en mammacareverpleegkundige,. Waneer het behandelplan en operatie duidelijk is, zijn wij aanwezig bij het gesprek, opvangen van patiënt/naasten geven van behandelwijzeren begeleiden naar opname en onderzoeken en afspraak afspraak POS en mammacareverpleegkundig.

Preoperatief gesprek Anamnese afnemen Uitleg over procedure, behandelwijzer Info over borstkanker/ folders etc. Info over opname en operatie Info prothesemateriaal Info over postoperatieve periode ( wond, drains/seroom) Armmeting/ info lymfoedeem (bij okselkliertoilet) Lastmeter PSZ Monitor borstkankerzorg Evt. verwijzen andere disciplines n.a.v. lastmeter Het pre-operatieve gesprek duurt een uur. Monitorborstkankerzorg gaat van de BVN uit: De Monitor Borstkankerzorg combineert ervaringen van patiënten met informatie over het zorgaanbod van ziekenhuizen. Toestemmings formulier Patienten krijgen na ongeveer 4-10 weken en na 1 jaar een 2e vragenlijst via de mail. Zo kan je andere helpen bij de keuze van een ziekenhuis welke het beste bij hen past. Adhv o.a de monitorborstkankerzorg zij kwaliteit criteria’s opgesteld waarvan de BVN vindt dat elk ziekenhuis op een minimum aantal punten moet voldoen. Als bij controle blijkt dat aan deze criteria wordt voldaan, word een kwaliteit certificaat uitgereikt. Wat het rozelintje wordt genoemd.

De Patiënt vult de lastmeter in De Patiënt vult de lastmeter in. De lastmeter geeft de mogelijkheid om aan te geven hoeveel last van problemen, klachten en zorgen de patiënt heeft, men geeft zelf aan of ze met een deskundige willen praten. Ligt eraan waar de last ligt. Dit kan zijn : inschakelen gespecialiseerd hulpverlener. Thuiszorg, fysio, psycholoog etc We hebben de mogelijkheid om een moeilijke casus voor te leggen Tijdens het psychosociaal MDO, dit is elke donderdag. Aanwezig zijn i.p wie van belang is bij de casus. Ook de huisarts wordt dan uitgenodigd.

Opname periode Begeleiding tijdens opname Bezoek aan patient. Aanmeten tijdelijke prothese, indien nodig. Coördineren van zorg We zorgen dat de anamnese van de patient op tijd op de afdeling aanwezig is. Patienten vinden het over het algemeen fijn om tijdens opname een vertrouwd persoon te zien ..we begeleiden de patient en ze kunnen onduidelijkheden navragen. Bij onduidelijkheden benaderen we de behandelend chirurg.

Na de operatieve behandeling Tel contact na ontslag 4 wekengesprek Tel contact na RT Psychosociale begeleiding (Lastmeter) Prothesevoorlichting/ verstrekken machtiging Voorlichting postoperatieve klachten, lymfoedeem enz. Adviezen geven bij problemen op emotioneel, sociaal of lichamelijk gebied Overdracht oncologieverpl.k. We bellen na ontslag de patiënt om te vragen hoe het gaat, en hoe de ziekenhuis periode is verlopen. En weer is de mogelijkheid aanwezig om onduidelijkheden nog na te vragen. Evt. aanmeten drukhemd Na 4 weken: Hoe gaat het? Evalueren van het traject tot dusver. Evt de lastmeter afnemen en inschakelen van andere disciplines .

Bereikbaarheid MCV 3 Mammacareverpleegkundigen, werkzaam op de poli Laagdrempelig bereikbaar Voor patienten, familie, behandelaars, andere disciplines (intern en extern) Maandag tot en met vrijdag Dagelijks telefonisch bereikbaar Via poli chirurgie of rechtstreeks Persoonlijk, telefonisch of via e-mail

Einde Zijn er vragen?