Pesachmaal beker wijn ei lamsbot bitter kruid ongedesemd brood.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3)
Advertisements

1 19 jan Urk. 2 de context van 2Korinthe 3  Paulus reageert op beschuldigingen dat hij onbevoegd zou zijn (3:1,2);  Paulus plaatst zijn Evangelie.
Ons PASCHA is geslacht.
Paulus' eerste brief aan Korinthe (20) 23 januari 2013 Bodegraven.
Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Tussen Pasen en Pinksteren.
Het dak eraf Marcus21-12.
Mara & Elim.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (5)
Formulier III Heilig Avondmaal (1)
GOD MENS. GOD MENS GOD MENS GOD MENS Lucas 18:31-33 Hij nam de twaalf apart en zei tegen hen: ‘We zijn nu op weg naar Jeruzalem, en alles wat door.
Jesaja 55: 1 O, alle dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs wijn en.
1.
De 10 plagen Zweren Hagel Sprinkhanen Duisternis Dood oudste zoon
Het Heilig Avondmaal toont ons als de vervulling van Pesach
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bij elkaar om volgens het bevel van onze Heer zijn dood te verkondigen. Eerst horen we hoe.
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het heilig evangelie wordt.
Het Avondmaal.
De Heer Jezus en Zijn discipelen voor Zijn lijden
hebben jullie heilige Geest ontvangen?
De bloedbruidegom Exodus 4.
"in geen ding bezorgd" 1.
Groot geloof 1.
1 19 dec Rijnsburg 19 dec Rijnsburg. 2 Hebreeën 8 1 De hoofdzaak VAN ONS ONDERWERP is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is.
Zondag 31 maart 2013 Zoetermeer 1. Jozua 5:9 Marcus 16:4 Lucas 24:2 2.
Tien treden terug Jesaja 38. tien treden terug Jesaja 38.
. . veertigdagentijd   2  3  4   5  6  'Jezus ontmoeten' . .
 Matt 15:21 En weer vertrok Jezus; hij week uit naar het gebied van Tyrus en Sidon. 22 Plotseling klonk de roep van een Kanaänitische vrouw die uit die.
1 Gen 37:3 En Israël (Jacob) had Jozef lief boven al zijn zonen, omdat hij hem een zoon des ouderdoms was; en hij maakte hem een pronkgewaad. 4 Toen zijn.
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Wij zijn God zomaar ontrouw Maar God wil je terug …
Brood & beker deel 1.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
Avondmaal: maaltijd voor bekeerde christenen
Waar gaat het nou toch om?!
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Strijd tegen de zonde?.
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
In Uw licht zien wij het Licht
Niets zonder Gods zegen
Godsdienst 1.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
ETEN & DRINKEN Urk.
28 november 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe Dit is hun overkomen tot een voorbeeld voor ons en het is opgetekend ter waarschuwing voor ons, over wie.
Welkom in de samenkomst
Welkom in deze kerkdienst
Het eerste lied: Psalm 25: 1, 2 Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Voorganger: ds. J.F. Harmanny te Hoek We lezen: Spreuken 1: 1 - 7,
Heer, verhoor!. De paria van de menigte? Heer, verhoor! De paria van de menigte? Raak Jezus aan in geloof.
SEIZOEN 2015/16 STARTZONDAG.
Jezus stuurt Petrus en Johannes om het Pesachmaal klaar te maken …
1Korinthiërs 11: 29 Want wie op onwaardige wijze eet en drinkt, die eet en drinkt zichzelf een oordeel, omdat hij het lichaam van de Heere niet onderscheidt.
Spring in het diepe!.
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
Welkom en afkondigingen Zingen:218: 1,2,3,4 Stil gebed, bemoediging en groet Zingen:113: 1,2 Gebed Kinderen gaan naar de KND Zingen:“Voor we Gaan” Schriftlezing:
Heilig Avondmaal (IV) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het.
Welkom in deze kerkdienst
Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Het eerste lied: Psalm 89: 7 We lezen: Lucas 2: De preek gaat over: Romeinen 12: 1a Voorlezer:
Er is gelegenheid tot het stellen van vragen na de preek.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Ik ben de Koning van de Joden. Jezus uit Nazaret, koning van de Joden Ik ben de Koning van de Joden.
God is liefde. Geliefde broeders en zusters, als God ons zo heeft liefgehad, moeten ook wij elkaar liefhebben. Niemand heeft God ooit gezien. Maar als.
Witte Donderdag.
Avondmaalsformulier 5 Christus gedenken
Christus deelt zijn leven!
Les 4 Proeven.
Oudtestamentische feesten:
Pesachmaaltijd Proef hier alle onderdelen van de Pesachmaaltijd!
Transcript van de presentatie:

Pesachmaal beker wijn ei lamsbot bitter kruid ongedesemd brood

De vraag Waarom is deze avond anders dan alle andere avonden? En als uw kinderen dan vragen: “Wat betekent dit gebruik?” (Ex. 12: 26,27)

Lamsbot antwoord dan: “Wij brengen de HEER een pesachoffer omdat hij de huizen van de Israëlieten voorbij is gegaan toen hij de Egyptenaren strafte; ons heeft hij gespaard.” (Ex. 12: 27) Wanneer ik het bloed zie, dan ga ik u voorbij. (Ex. 12: 13) ons pesachlam, Christus, is geslacht. (1 Kor. 5:7)

Ei Jezus keerde zich echter naar hen om en zei: ‘Dochters van Jeruzalem, huil niet om mij. Huil liever om jezelf en je kinderen, (Luc. 23:28)

Ongedesemd brood Doordat ze uit Egypte waren weggejaagd, was er geen tijd geweest om zuurdesem toe te voegen. (Ex. 12:39) En hij nam een brood, sprak het dankgebed uit, brak het brood, deelde het uit en zei: ‘Dit is mijn lichaam dat voor jullie gegeven wordt. Doe dit, telkens opnieuw, om mij te gedenken.’ (Luc. 22:19) Laten we daarom het feest niet vieren met de oude desem van kwaad en ontucht, maar met het ongedesemde brood van reinheid en waarheid. (1 Kor. 5:8)

Bitter kruid Toen lieten de Egyptenaren de Israëlieten onder mishandeling werken; ja, zij maakten hun het leven bitter door harde slavenarbeid. (Ex. 1:13,14) Ik ben de HEER, uw God, die u uit Egypte , uit de slavernij, heeft bevrijd. (Ex. 20:2)

Beker wijn 1 Ik zal de last die de Egyptenaren jullie opleggen van je afnemen 2 ik zal jullie uit je slavenbestaan bevrijden 3 Met opgeheven arm zal ik jullie verlossen 4 Ik zal jullie aannemen als mijn volk (Ex. 5:6,7) Zo nam hij na de maaltijd ook de beker, en zei: ‘Deze beker, die voor jullie wordt uitgegoten, is het nieuwe verbond dat door mijn bloed gesloten wordt. (Luc. 22:20)

Volgend jaar in Jeruzalem Lofzang Psalm 115-118 Nadat ze de lofzang hadden gezongen, vertrokken ze naar de Olijfberg. (Marc. 14:26) Volgend jaar in Jeruzalem