Voedingsstoffen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Voorlichtingsavond De Granaet.
Advertisements

Materie, energie en leven
Voedingsmiddelen en voedingsstoffen
ALGEMENE INFORMATIE OVER VIS
2rootje ‘Die-eet’ De voedingsdriehoek.
Voortgezette assimilatie
Hoofdstuk 4 Voeding.
Voeding van pabostudenten
Animatie 1 Enzymen Bioplek Animatie 2 Enzymen Bioplek
Transport Bloed en bloedsomloop Informatie en animaties over het bloed.
2.2: Meer kennis, meer voedsel
We behandelen: Eiwitten Koolhydraten Vetten
Waar haal je de energie vandaan?
Voortgezette assimilatie =
Organische stoffen Anorganische stoffen.
Voedingsstoffen.
Basisstof 1: Voedingsmiddelen en voedingsstoffen
Voeding en sport Voedingsstoffen Koolhydraten en Vetten Eiwitten
Voortgezette assimilatie =
Voedingsmiddelen & voedingsstoffen
Bemestingsleer Atomen en ionen..
Boek: Biologie voor jou VWO b2 deel 1
Hoofdstuk 4: Voeding HAVO 4.
Introductie sportvoeding
Voeding. 3 functies van voeding. Opbouw, herstel van cellen Voorkomen van ziektes Energie leveren Doorgaan van lichaamsprocessen.
Voorbereiding geboortestage. Onderwerpen: Doel voeding Voedingsbestanddelen Voeding in de praktijk Voeding.
Stofwisseling Thema 1.
Voedingsmiddelen/voedingsstoffen Voedingsmiddelen: alles wat je eet of drinkt Voedingsstof: nuttige bestanddelen in voedingsmiddelen.
Voortgezette assimilatie 1
Koolhydraten en eiwitten
Veevoeding Weende analyse.
Voeren en verzorgen Klas D21 MBO Doetinchem
VETTEN.
Quiz: de voedingsstoffen
Klas DD31 en DD41 MBO Doetinchem
Organische meststoffen
Voortgezette assimilatie 1
Antwoorden college 3 Noem de 5 structuren/ruimten waar de keelholte mee in verbinding staat. Neusholte, mond, luchtpijp, slokdarm, buis van Eustachius.
Biologie Algemeen.
Voedingsstoffen Bouwstoffen
Gezonde voeding.
Voeren en Verzorgen Les 3 Blok 1.
Koolhydraten, Eiwitten, Vetten
Smul gezond.
Voeding Paard.
Voedingsstoffen.
Voeding en Vertering 2 VMBO – KGT Thema 2.
Het maagdarmstelsel van de koe
Diëten H 5.1 Ruststofwisseling Waar hangt dit van af? lichaamsgewicht
Les 1 De samenstelling van voeding
Leverancier van de Schijf van Vijf
Voeding Kenmerken van voeding.
Organische stoffen Anorganische stoffen.
Voeding en vertering.
Gezonde voeding.
Voeren en verzorgen Periode 1 – Introductie en H1.
Spijsvertering, les 1 D17vab.
DE VOEDINGS – DRIEHOEK.
Melk-samenstelling zondag 7 april 2019.
Spijsvertering Bijgewerkt
Organische meststoffen
Thema 2 Voeding en vertering
Apotheekassistentenopleiding
Bodem & Bemesting.
Voortgezette assimilatie 1
Organische stoffen Anorganische stoffen.
Transcript van de presentatie:

Voedingsstoffen

Opdracht

Voedingsstoffen Eiwitten Koolhydraten Vetten Water Mineralen Vitaminen Elke Kale Voetbal Wil Meer Vlakken

Eiwitten Opgebouwd uit: Koolstof (C) Waterstof (H) Zuurstof (O) Stikstof (N) Zwavel (S)

Koolhydraten Opgebouwd uit: Koolstof (C) Waterstof (H) Zuurstof (O) Koolhydraten ontstaan door fotosynthese.

Vetten Opgebouwd uit: Koolstof (C) Waterstof (H) Zuurstof (O) Drie vetzuren vetalcohol Dierlijk vet Plantaardig vet Verzadigde vetten  Onverzadigde vetten 

Water Ongeveer 70% van ons lichaam bestaat uit water.

Mineralen Calcium: Opbouw van beenderen Fosfor: Opbouw van beenderen Fluor: Bescherming van tandglazuur Jodium: Aanmaken van thyroxine IJzer: Aanmaken van hemoglobine Zwavel: Bestanddeel van aminozuren Natrium: Regeling van vochtgehalte Kalium: Regeling van vochtgehalte

Vitaminen Te kort aan vitaminen  hypo-vitaminose Overschot aan vitaminen  hyper-vitaminose In water oplosbaar Vitamine B Vitamine C In vet oplosbaar Vitamine A Vitamine D Vitamine E Vitamine K

Voedingsstof Brand-stof Bouw- stof Beschermende-stof Reserve- Eiwitten Koolhydraten Vetten Water Mineralen Vitaminen

Opdracht Werkboekje bladzijde vitaminen Vragen uit het boek (kopie)