Ademnood.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Boekbespreking van: Mitch Slemmer
Advertisements

Kleine engelen Foto’s, tekst en geluid!.
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Sven en zijn rat gaan op kamp
Het geheim van het 100e doelpunt
Gemaakt door Odessa koorevaar
Hoe overleef ik met/zonder vrienden?
Dit is mijn diavoorstelling over
De kopjes Waarom ik het hier over houd Hoe heet het boek
Dolfje weerwolfje Weerwolfgeheimen
Man  vrouw ( een kort verhaal, verteld door een ? )
Harry Potter en de Geheime Kamer
DAT IS HET ! Joep was zo’n figuur, waar je echt helemaal gek van kon worden. Hij was altijd goed gehumeurd en had altijd iets positiefs te melden. Als.
hoe overleef ik mijn vakantie
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
Door:Joost Alwin en Rogier
Mijn Intake Kevin Lutgert Matchpoint. De Voorbereiding naar mijn opleiding Onderzoeken Beslissingen nemen Praten met Matchpoint Gesprek op.
Luna.
Wiebel Kees Nik’s boekbespreking 25 okt 2007 Inhoud: 1. Titel,
Macbeth Door: Mike Testroote.
Amber van Iddekinge, 10 maart Presentatie werkstuk.
Hoe overleef ik mijn vriendje? ( en hij mij!)
Gemaakt door: Fardau Kleefstra
Kippenvel Eet smakelijk....
Portfoliogesprek Dani Theuninck.
Fluisterwater.
Hoe is dat ... ouder worden ?.
Naam:linda Mijn hobby:Grad Damen Klik op “Naam”. Vul je naam in .
Mijn boekbespreking gaat over
Door: Türken  Groep 2.  Groep 3.  Groep 4.  Groep 5.  Groep 7.  Groep 8.  En nog foto’s.
Boekbespreking Dylan (Meester Frank)
De schrijver van dit boek is
De paal in Wesley Geerts 05 nov 2010.
Boekbespreking van: Dewi vd Horst.
Boekbespreking Gemaakt door: Jeroen en Milan
Achtste-groepers huilen niet.
Beste vrienden, Dit zal mijn laatste mail zijn. Het zal misschien een schok zijn voor jullie, maar ik heb een belangrijke beslissing genomen. Ik neem een.
Sjakie en de chocoladefabriek
Genesis 39:6 Daarom vertrouwde hij alles volledig aan Jozef toe; nu Jozef er was, bekommerde hij zich alleen nog om wat hij te eten kreeg.
Dertien, dertien, bullebak.
Kinderen van Amsterdam
DE BEHA-BOOMHUT.
Hilde Vandermeeren.  Auteur:Hilde Vandermeeren  Ilustrator: Harman Van straaten  Uitgever:Davidsfonds  Aantal bldz: 96 p.
Het meisje dat ging biechten bij de priester.
Gemaakt door: Sophie de Vries en Joyce
Welke keuze maak jij voor jezelf?
Er was eens een leesvirus,die was zijn stippen kwijt.
Tweede wereldoorlog.
Het Zwanenmeer (maar dan anders)
Lodewijk Napoleon Bonaparte
Lesstof over seksueel misbruik
Stage bij “Het Licht”. Mijn stage bij “Het Licht” begon een beetje rommelig want ik kreeg op het laatste moment te horen dat ik mijn stage bij een ander.
AANGRIJPENDE BRIEF AAN EEN ABORTEUR
Uitleg persoonsvorm (pv)
Verwachting Mijn verwacht van dit spel was erg laag. Voordat ik het spel ging spelen, vond ik het er maar stom, makkelijk en kinderlijk uitzien. Ik wou.
HIJ GAF ZIJN EIGEN ZOON. Tijdens een zondagavond zangdienst in een kerk gaf de dominee het woord aan een oude man, die daar zondag te gast was. De man.
Dit verhaal begint heel lang geleden, als een vader zijn 5-jarige dochter straft, toen ze een heel kostbaarstuk verloren had. Toen hadden ze nog maar.
Heer, hoe zal ik weten dat wat mij beloofd is, mij ook gegeven wordt
De Titel De titel is “Bloedlief”. Inge Misschaert.
Een Belgische moeder schreef eens een brief aan haar zoon die bij het leger diende. Beste Peter, Ik schrijf je deze brief om je te laten weten dat ik je.
Herinner je Herinnert u …(Lucas 24: 6) Toen herinnerden ze zich zijn woorden (8)
De man die twee keer verdronk
Postzegels sparen Nederlandse postzegels Bitenlandse.
Welkom Gezamelijke avonddienst, zondag 13 december 2015 Voorganger: Ds. H. J. H. Pap Ouderling van dienst: Egbert Duurkoop Organist: H. Snel Lezing: Psalm.
Een zeker mens had twee zonen …. De jongste zoon wilde zijn deel van de erfenis …
Gaan/blijven dialyseren? Wachten op een postmortale nier?
WELKOM bij de BOEKBESPREKING Van Serena Baron.
Een pastoor van een klein dorpje komt erachter dat Marietje zwanger geworden is (van hemzelf) !
In deze dienst zal Ds. J. Kruidhof voorgaan Na de zegen zingen we Gz. 162: 1, 4 Schriftlezing: Gen. 25: 27 – 34 Gen. 27: 41 – 45 Hosea 12: 4 – 7 Tekst:
Week van het geld Door; Faith,Aita,Sonam&Linda. Tabor kerk  Wij waren naar de Tabor kerk geweest, en daar hebben wij heel veel van opgestoken. En ze.
Transcript van de presentatie:

Ademnood

Informatie over auteur Roger Vanhoeck is geboren op 5 augustus 1946 Hij is een Vlaamse jeugdauteur Hij was een leraar, maar later schakelde hij over naar een administratieve functie en lanceerde zich als jeugdauteur

Algemene informatie over het boek

De hoofdpersonages van dit verhaal zijn Femke en Celi Het verhaal De hoofdpersonages van dit verhaal zijn Femke en Celi Als lezer kan men afleiden dat het verhaal zich grotendeels plaatsvindt ergens in Europa, maar de operatie zelf zal in Manilla gebeuren. Het verhaal speelt zich af in het verleden, maar er is geen concrete tijdsbepaling.

De samenvatting Femke loopt al twee jaar rond met een ongeneeslijke nierziekte. Ze moet drie dagen per week een dialyse ondergaan. Nu wacht ze op een geschikte donor, maar het gaat alsmaar slechter met haar gezondheid. Femke komt in contact met Celi. De broer van Celi heeft een zwaar ongeluk achter de rug gehad en daarom heeft hij dringend geld nodig om een operatie te ondergaan, maar omdat Celi dit geld niet heeft wilt ze wel haar nier afstaan. De vader van Femke organiseert een operatie in Manilla, de woonplaats van Celi, tegen het advies van de artsen in. Celi en Femke worden goede vriendinnen, maar door een wending verandert het leven van Celi. Maar om te weten wat dat die wending precies was zullen jullie het boek moeten lezen.

Waarom heb ik dit boek gekozen? De titel sprak mij aan en voornamelijk de cover. Zoals jullie kunnen zien, zien jullie een gezicht van een meisje. Dit is een deel van het gelaat van celi en femke. Dit geeft aan dat Celi haar nier heeft gegeven aan femke en dat femke zogezegd een deeltje met zich draagt van Celi.

beoordeling Spannend: omdat ik als lezer afwachtte hoe dat de operatie zal verlopen Droevig: omdat ik het erg vond hoe dat Celi haar nier wou afstaan tegen betaling, ze kon niet anders. Gemakkelijk: het was niet langdradig en ik ging meteen mee met het verhaal. Leerzaam: nu weet ik dat er in arme landen ingewanden worden verkocht tegen betaling Interessant: het was heel aangrijpend en meesleepend en dit vond ik zeer interessant om mee te maken. Ik vond het niet erg dat er geen foto’s waren, omdat ik direct mee was met het verhaal.

Aanraden??? Ik raad dit boek zeker aan aan mijn medeleerlingen, omdat ik niet anders kan. Het is zeer spannend, aangrijpend, meesleepend, leerzaam en noem maar op.

leesfragment Ik heb voor pagina 9 gekozen, omdat ik het een heel aangrijpend deeltje vond.

EINDE Dit was mijn mondelinge boekbespreking en ik bedank jullie voor de aandacht en ik hoop dat jullie het tof vonden. Einde!!!!