PowerPoint presentatie BOURGOGNE

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
7 U kunt door deze presentatie bladeren met de pijltoetsen. INSTRUCTIES.
Advertisements

Ontdek Ter Apel en mooi Westerwolde met het ‘Snikke arrangement’,
DONGENMONDGEBIED.
Hoofdstuk 3A: Wonen in de stad
Hierdense beek Herfstwandeling Zondag 31 oktober
Blok 3 Op vakantie naar Turkije
2 havo/vwo 2 landschap, §4.
Thema 3 Toerisme.
(Gebieds)kenmerken Regio Groningen en Assen
BAARLO februari 2006 Baarlo ligt in Nederlands Limburg; ten zuidwesten van Venlo en vlakbij de Duitse grens. De steden Eindhoven en Maastricht.
Dit is onze presentatie over:
België en Turkije, een wereld van verschil?
Gemaakt door Lien Van Gucht en Rani Vandenbroeck
Duitsland, is gekleurde land.
Even geen kinderen om me heen. Alleen maar genieten.
Massatoerisme en ecotoerisme
Machtige heren, halfvrije boeren
Curaçao.
Waar ben jij deze zomer? Klik om te zoeken.
Klikken voor vervolg (schuiten) De Dordogne is de langste rivier in Frankrijk. Zij ontspringt in het Centraal massief en mondt uit in de atlantische.
Maya’s 1In houd . 2.de Maya`s. 3.wat voor steden hadden ze?
Oekraïne Door Gitte en Jolien.
Zweden Door Glen en Mathias.
Kroatië Door Cato en Katrien.
Gemaakt door Jan en Adjani
GRIEKENLAND THIJS EN RUBEN. inhoud Algemeen Algemeen Topografie Topografie Inkomsten Inkomsten Landschap Landschap bijzonderheden bijzonderheden.
Door Amber en Charlotte (n)
Italië Van Zara en Caroline.
Door Hanne en Kim.
Italië Door Sien en Ester.
Gemaakt door:Giel Vermunicht & Inias Vissenaekens
Door Lisa en Anastasia Tsjechië.
Portugal Door Lissa en Yoni.
Nederland Door Axelle en Laura.
Spanje Door Tine en Eline.
Laura-Lynn en Charlotte
Cyprus Door Kobe en Arno.
Denemarken Denemarken is een mooi en toerist-vriendelijk land .
Duitsland Door Jolien.
De bijzondere dingen van Australié
ZOU JIJ DAAR WILLEN WONEN?
AARDRIJKSKUNDE.
Hoofdstuk 2 Patronen op de wereldkaart: wereldbeeld Paragraaf 1 t/m 4
PowerPoint Presentatie Normandië
Deze dia’s zijn gemaakt door:
Bourgogne Van: Evelien Wennink Richelle Harberink Erkan Akbiyikoglu
Presentatie Gemaakt door: Nick Groeneveld Jori Besseler Roy Rusticus
Mijn klas (4 Havo) heeft op 11 oktober parijs bezocht, in deze presentatie laat ik foto’s zien en recensies. Gemaakt door Gilian Sanders 4hna.
5 platteland en stad.
Toerisme in Zuidoost Azië
De naam van het land Europese landen Plaats hier je naam.
Wijn.
Duitsland Door Maxime en Birgit.
Paasvakantie. Vrije tijd reizen Tijd voor familie en vrienden Hobby’s skiën zonnen sporten shoppen citytrip fietsen vakantie jeugdbeweging Surfen en zeilen.
ITALIË.
Verenigd Koninkrijk Door Robbe en Valerie.
Tsjechië Door Eva en Lien.
Tekst verwerken.
De natuur in Noorwegen We hebben dit onderwerp gekozen omdat in Noorwegen hele mooie landschappen zijn !
De zomer komt eraan!. Hoog tijd om na te denken over wat je wil met je vakantie …
Top Australië, maandag 24 maart Australië Australië ligt, met een oppervlakte van bijna 8 miljoen vierkante kilometer, “Down Under” omringd door.
MEXICO. INHOUDSOPGAVE 1. Voorwoord 2. Algemeen 3. Geschiedenis 4. Bevolking 5. Natuur 6. Eten en drinken 7. Vragen.
6vwo thema CSE, tehatex 2011 ‘Wat van ver komt…’ Presentatie G-0
ik heb onderwerp gekozen omdat ik het een mooi land vindt
Op sneeuwklas in Zwitserland
Enkele nuttige weetjes… Ken je land!
Hoofdstuk 8 Op weg naar één Europa
Blok 1 Mijn eigen omgeving
Semantisatieverhaal: Weten jullie al of jullie in de zomervakantie op vakantie gaan? Ik sta op het punt om een vakantie te kiezen. Ik ga bijna een vakantie.
Transcript van de presentatie:

PowerPoint presentatie BOURGOGNE Ligging Geschiedenis Bevolking vlag Bourgogne Toerisme Natuur en Platteland Beroemde personen Bezienswaardigheden

ligging Bourgogne ligt in het oosten van Frankrijk en is een langgerekt wijngebied. Het strekt zich in zuidelijke richting uit van Dijon tot Lyon. Eveneens wordt de Chablis tot de Bourgogne gerekend. De Chablis is een echt buitenbeentje, het ligt op ongeveer 100 km ten noordwesten van Dijon. De totale oppervlakte die met wijnstokken is beplant bedraagt 30.000 hectaren. Landschappelijk is de Bourgogne zeer aantrekkelijk: ze is heuvelachtig en zeer afwisselend. De heuvels zijn een zeer belangrijke faktor voor de wijnbouw in dit gebied.

Geschiedenis Bourgogne kent een zeer rijke geschiedenis Het Bourgondische rijk, waar Nederland ooit deel vanuit maakte, heeft sporen achtergelaten overal in de regio staan mooie kastelen die eens bewoond werden door de Bourgondische hertogen. Nog van ver voor de tijd van de pracht en praal van deze hertogen stamt de benedictijner abdij van Cluny. In de 10e eeuw na Christus stond heel Europa zelfs onder de invloed van deze machtige kloosterorde.

Bevolking De bevolking van bourgogne staat bekend dat ze levensgenieters zijn. Niet voor niets wordt er gesproken van de Bourgondische levensstijl.Dit houdt in dat ze genieten van de leuke dingen in het leven.Ze houden van drinken en lekker eten.Het klimaat is er ook naar om lekker te genieten.

Toerisme Steeds meer toeristen zoeken voor hun vakantie een verblijfplaats in de plaatselijke omgeving van Bourgogne. De rust van het platteland en het contact me het boerenleven en met de dieren op de boerderij wordt door velen geprefereerd boven een verblijk op de grote, onpersoonlijke en commerciële campings. De gemiddelde toeristen houden tegenwoordig veel van de natuur. Daarom nemen veel toeristen een camping buiten het centrum of de stad.

Natuur en platteland Midden in het centrum van bourgogne ligt het groene hart voor de natuurliefhebbers. De Morvan, dat is het land van water en heuvels. Deze aan natuurschoon rijke streek heeft veel van zijn oorspronkelijkheid kunnen bewaren, dat komt door het reliëf en de hoge ligging. De Morvan is het gebied van de folklore en geheimzinnige verhalen. Door het bestemmen van de streek tot Parc Regional du Morvan is het behoud van de natuurschoon ook voor de toekomst zeker gesteld. De Morvan heeft een vriendelijk bocagelandschap dat harmonieus wordt afgewisseld door heide, dichte bossen, rotsachtige hoogten, bruisende rivieren en beken. Aan het riviertje de Cure ligt Sint père sous Vezelay: een wel heel bijzonder dorpje met de mooiste gotische kerk van Bourgogne Je kunt kiezen uit meerdere bijzondere bestemmingen op het platteland van Frankrijk. De vulkanische verschijnselen aan de Allier in Auvergne en de machtige gorges van de Loue in het kalkgesteente van de Jura. De omgeving wordt gekenmerkt door historie en een heel mooi landschap en in de Drôme waant u zich op de fiets in het hooggebergte.

Belangrijke Personen Domaine Vincent Girardin Vincent Girardin staat niet alleen bekend als een van de beste wijnmakers van het dorp Santenay (Cote d’Or), hij wordt ook gezien als een van de grote wijnmaak-talenten van Bourgogne. Santenay geniet trouwens een zekere reputatie voor zijn nogal rustieke wijnen. Die van Girardin zijn dat overigens geenszins.

Belangrijke Plaatsen Dijon Nevers: de stad van Morvan ambachtelijk porselein Sens Auxerre Vezelay Nevers Autun Saulieu Beaune