De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Portugal Door Lissa en Yoni.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Portugal Door Lissa en Yoni."— Transcript van de presentatie:

1 Portugal Door Lissa en Yoni

2 inhoudstabel Aantal inwoners De taal De vlag
Het geld (valuta), waar betaal je mee? Klimaat (wat is typerend voor dit klimaat?) Eten en drinken Cultuur/godsdienst Bezienswaardigheden (o.a. gebouwen) Belangrijke plaatsen Het landschap Belangrijke en handige woorden om te weten 

3 Aantal inwoners, en welke taal spreken ze?
In Portugal wordt Portugees gesproken. Portugal heeft  (2009) inwoners, waarvan het grootste deel (circa 70%) in de dichtbevolkte kuststreek, die van de Spaanse grens tot aan Lissabon. In de streek rond Miranda do douro is het Mirandees erkend als minderheidstaal.

4 Welke vlag heeft Portugal?
Groen staat voor hoop en rood voor het bloed van de soldaten die voor Portugal gestorven zijn. De herkomst van de kleuren is onduidelijk. Deze herkomst is de meest geaccepteerde, hoewel de waarheid hiervan onzeker is.

5 Het geld (valuta) waar betaal je mee?
Een valuta is een officieel geldig betaalmiddel van een land. Voorbeelden van belangrijke valuta's zijn: Euro, Amerikaanse dollar, Engelse pond en Japanse Yen.

6 Klimaat(wat is typerend voor dit klimaat?)
In de zomermaanden valt er in heel Portugal vrij weinig neerslag. Op jaarbasis valt er in sommige streken in Portugal vrij veel neerslag. Het noordelijke berggebied krijgt zo'n tweeduizend millimeter te verwerken. Met enkele tientallen millimeters gemiddeld per maand heb je het dan al snel gehad. Vooral in de Algarve is de totale hoeveelheid neerslag in de zomermaanden erg laag. Het gebied rondom de Estrela berg is goed voor zo'n 2500 millimeter per jaar,

7 Eten en drinken Ook varkensvlees is een favoriet ingrediënt in de Portugese keuken. Portugezen behoren tot de grootste rijsteters in Europa. Portugese wijnen zijn erg bekend. Buiten Portugal zijn vooral bekend de port, vinho verde en madeira. Er wordt wel eens gezegd dat er voor elke dag van het jaar wel een bacalhau-recept is.

8 Cultuur/godsdienst In de muziek is de Fado erg belangrijk. Er zijn verschillende gelovige mensen in Portugal: de Protestanten, de Moslims en de Joden Maar deze vallen in het niet bij het aantal Rooms-katholieken. De nat Madredeus is een voorbeeld van bekende, recente Portugese volksmuziek. ionale kerk in het land is dan ook Rooms-katholiek en heeft in de afgelopen jaren de meeste aanhangers vergaard.

9 Bezienswaardigheden(o.a. gebouwen)
Praia de Luz

10 Belangrijke plaatsen Porto is gebouwd aan de noordoever van de rivier de Douro. Het is de op één na grootste stad van Portugal (na Lissabon). Amadora is een plaats en gemeente in het Portugese district Lissabon. In 2008 had de stad inwoners; de agglomeratie Groot-Porto telde toen 1,8 miljoen inwoners.

11 Het landschap. Alentejo
In het zuiden van Portugal ligt de provincie Alentejo, zo groot als Nederland, met maar inwoners. Het uitgestrekte, glooiende landschap is begroeid met duizenden bloemen. En toont tal van prachtige, historische witbehuisde dorpjes.

12 Belangrijke en handige woorden om te weten.
Olá hallo Qual é o seu nome Hoe heet je? Como vai Hoe gaat het? Digo Ik noem … você tem um animal de estimação Heb jij een huisdier? En nog veel anderen.

13 einde


Download ppt "Portugal Door Lissa en Yoni."

Verwante presentaties


Ads door Google