Een andere manier van werken Een uitwerking van de Visie.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
1 Jeugdwerk in de Lichtbron Commissie Jeugd 14 april 2009.
Advertisements

Vernieuwingstraject catechese
11 december 2013 Herinrichting Liturgisch Centrum - een verdere toelichting -
aanbevolen administratieve opzet voor Rotary Clubs
Een parochie is méér dan een toevallig gezelschap van mensen. Het is een gemeenschap met een beleid, een visie en een diepe christelijke spiritualiteit,
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is mijn roeping?
Zending & Hulpverlening
TAAKGROEPEN.
 Bond KBO  jul-14 Workshop Focus op VVE: scholen en gemeenten samen aan de slag LEA congres 5 november 2008 Presentatie: Ron Davids.
Kennis maken met: Levend Woord Gemeente Franeker
N God roept, geeft gaven en leidt ons met Zijn Geest. Christus verlossingswerk is de basis. n Hij roept ons om te dienen, liefdevol, bescheiden en integer.
Gemeenteweekend 2005 Kerkraad wie/wat/wanneer?. Organisatie Oosterparkerk Gemeente van Christus Oosterparkerk Discipelschap Team Pastoraat Gemeenschap.
Reacties van gemeenteleden op de vraag: "Hoe zien we onze gemeente in deze tijd en deze omgeving?" gemeente zijn je veilig voelen samenbindend vertrouwen.
Omzien naar elkaar Omzien naar elkaar in Bergambacht: Hoe komen we bij elkaar in het vizier?
Visie de Lichtbron Gemeentevergadering 7 juni 2007.
Samen maak je de vereniging ROHDA-Raalte Presentatie leden 2 november 2011.
22 maart 2012 Meerjarenbeleid AV De Spartaan Evaluatie beleid Bepaling doelstellingen (wenselijke situatie) Alternatieven en haalbaarheid.
Voorbedezondag evangelisatie 17 juni  geeft advies aan kerken, zowel kerkenraden als gemeenteleden  verzorgt cursussen en trainingen op het gebied.
- 1. Waar wordt u, als u naar onze jeugd en ons jeugdwerk kijkt, nu echt blij van ? Gesprekken met jongeren Samen dingen doen Veel kinderen naar de tienerdienst.
Een leven lang leren Informatie voor kerkenraden over de Permanente Educatie.
Woord Van Leven Mei 2014 “Namens Christus vragen wij: laat u met God verzoenen.” 2 Korintiërs 5,20.
Christelijke Boektiek de Vries te Drachten
Geloofsbelijdenis (Evangelische Gemeente Halle en Omstreken vzw)
Identiteit VBG Enkhuizen
Naar een nieuwe structuur van de kerkenraad.
Rotary Club Almelo Rotary, dàt leeft! André Bomers.
Visie 2020 Naar kerkgemeenschappen. Een voorstel Het fundament ligt in de gemeenschap van alle gedoopten. Die is missionair en vertrekt vanuit de boodschap.
Is de vereniging auti-proof?
WMO en DIACONAAT regionale avonden 2014
Opnieuw samen leven met elkaar Presentatie Congres 25 november 2014.
INLEIDING: ARIE BROEKHUIS
15 maart Organisatie nieuwe parochie Vier Samen Een structuur op hoofdlijnen.
Voorbedezondag evangelisatie 17 juni  geeft advies aan kerken, zowel kerkenraden als gemeenteleden  verzorgt cursussen en trainingen op het gebied.
Woord van Leven April 2015 “Ik ben voor iedereen wel íets geworden” (1 Cor 9, 22)
Verbondenheid: met elkaar leven uit Gods liefde
Digitale Agenda 2020 ALV 2015 VIAG
Presentatie van de resultaten taakgroep Pastoraat op Maat en Missionaire Dynamiek Ton Snepvangers projectleider vanuit het bisdom Dick van Klaveren lid.
Presentatie van de resultaten taakgroep Pastoraat op Maat en Missionaire Dynamiek Ton Snepvangers, projectleider vanuit het bisdom Dick van Klaveren, lid.
Presentatie van de resultaten taakgroep Pastoraat op Maat en Missionaire Dynamiek Ton Snepvangers, projectleider vanuit het bisdom Dick van Klaveren, lid.
Presentatie van de resultaten taakgroep Pastoraat op Maat en Missionaire Dynamiek Ton Snepvangers projectleider vanuit het bisdom Dick van Klaveren lid.
Presentatie van de resultaten taakgroep Pastoraat op Maat en Missionaire Dynamiek Ton Snepvangers projectleider vanuit het bisdom Dick van Klaveren lid.
Meedoen in Gods werk wereldwijd GZB TFC-avond 12 november 2015.
Christelijke Boektiek de Vries te Drachten
Het Eetcafé Zwolle Sinds 1994 Handen en voeten geven aan het geloof vanuit de liefde voor Jezus.
Christelijke Boektiek de Vries te Drachten
Samenwerkend, en dan…? Impressies uit Hilversum. Fusie een feit 2 HILVERSUM - Drie Hilversumse gereformeerde kerken zijn na jarenlange voorbereidingen.
Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Het is Biddag! Bid je mee? Voor.
Gemeenteavond 3Wijken donderdag 28 januari Programma Opening:20.00 uur Structuur wijkkerkenraad20.10 uur Jeugd- en jongerenwerker20.20 uur Koffie20.45.
Beleidsplan ZTC Waarom een beleidsplan?  Blik houden op de toekomst  Voorkomen van verrassingen  Aanjagen van vernieuwing  Hulpmiddel.
Sociaal Domein Kop van Noord Holland Samenwerking tussen gemeenten Texel, Den Helder, Schagen en Hollands Kroon.
Gemeenteavond 10 september 2014 Opening Rooster september 2014 Tijdelijke invulling vacature Definitieve invulling vacature Rondvraag Sluiting.
Introavonden: Wat voor soort kerk is de Avond 3 Hoe zijn we georganiseerd.
40 dagen naar Pasen Preken Zelfstudieweken Gespreksavonden.
WAAR EEN WOORD IS IS EEN WEG
De Toekomst van de PGT (*) Presentatie voor de Gemeenteavond Werkgroep Toekomst 24 mei 2016 (*) Wijken Noord en Zuid.
Samenvatting voorstellen Metropoolregio Rotterdam Den Haag Commissie Bestuur, Leefomgeving en Duurzaamheid Gemeente Delft 25 juni 2013.
De Toekomst van de PGT Presentatie voor de gemeenteavond Algemene Kerkenraad 24 mei 2016.
G e m e e n t e H a r d i n x v e l d - G i e s s e n d a m Bijeenkomst Onderzoek Maatschappelijke Agenda (MAG) 1 juni 2016.
De ontwikkelopgave in Zoeterwoude Veranderen om in je kracht te blijven!
Efeziërs 2:11 – 3:21 Eerst was er scheiding Jodenniet-Joden maar door Jezus Christus worden ze één Jodenniet-Joden = het mysterie van Christus: Gods oude.
JEUGDWERK NGK NUNSPEET
Opzet nieuwe structuur
Christus’ project: de kerk
Van visie naar werkplan voor werkgroepen/commissies
Dienen in de gemeente.
Van visie naar werkplan voor werkgroepen/commissies
Voorbeelden nieuwe commissies Begeleidings-commissie(s)
Agenda Gemeenteberaad Haskeroord Gemeente Zondag 13 mei 2018
Excelsior naar de 100 – en verder
geloofsgesprek Waarom het ‘geloofsgesprek’ op de agenda van de Ring?
Transcript van de presentatie:

Een andere manier van werken Een uitwerking van de Visie

Een andere manier van werken Agenda Visie en structuur Een andere manier van werken De nieuwe commissies Invoeringstraject

Een andere manier van werken Visie en structuur (1) God wil met ieder van ons een levende relatie; De samenkomsten zijn gericht op de eer van God en op het groeien in het samen liefhebben van God; In onze gemeente zijn we gelovig gericht op Christus en eensgezind; Onze liefde is ook buiten de gemeente te zien. Toekomstbeeld

Een andere manier van werken Visie en structuur (2) Woord-Intern: prediking en pastoraat Betrokkenheid kerkleden bij erediensten; Geloofs- en bijbelkennis; Pastoraat; Verwerking van de bijbelse boodschap en het zich eigen maken ervan; Gebedsleven. Daad-Intern: diaconie Onderlinge betrokkenheid; Iedereen erbij betrekken. Daad-Extern: externe hulpverlening Hulpaanbod aan mensen buiten onze kerk. Woord-Extern: evangelisatie en zending Verkondiging aan mensen buiten onze kerk. Doelen voor het gemeenteleven

Een andere manier van werken Visie en structuur (3) “We zijn ons er van bewust dat ieder doel uit deze lijst niet op zichzelf staat. Samen versterken ze elkaar en vormen één geheel. Wanneer één van de onderdelen te weinig aandacht krijgt dan komen de andere doelen minder uit de verf. We willen daarom graag aan al deze doelen werken zodanig dat ze elkaar versterken.” Citaat uit de Visie

Een andere manier van werken Visie en structuur (4) Vanwege de hoeveelheid doelen keuzes maken: richten op kernpunten; onnodig werk vermijden Activiteiten in samenhang uitvoeren; Uitvoeren op de meest geëigende plek. Wat is nodig om de doelen uit de Visie te bereiken ?

Een andere manier van werken Commissie Kerkenraad Commissie Oude structuur

Een andere manier van werken C B Z Commissie Oude structuur Kerkenraad

Een andere manier van werken Nieuwe structuur Kerkenraad moderamen Commissie Bestuurlijke Zaken Commissie Eredienst Commissie Gemeente- groepen Commissie Dienen Commissie Missionair Commissie Jeugdwerk Taakgebieden Commissie van beheer Koster Boekhouder Werkgroep Internet Werkgroep Beamer... Taakgebieden KIK-ker Muziekcoördinator Gastendiensten Bloemschikken... Taakgebieden Kringleiders Coach Kringleiders... Taakgebieden Lichtbron ontmoeting Hulpstructuren... Taakgebieden Marktkraam Kinderclub Emmaus Zending Hulpverlening... Taakgebieden Jeugdwerkers Jeugdleiders Soos Huiskamergroepen Catechese... Commissie Gemeente Opbouw Voorzitters Overleg

Een andere manier van werken Een andere manier van werken (1) De commissie maakt beleid en stuurt aan; Er wordt nagedacht over het huidige werkpakket en over taken in de toekomst; De uitvoering van activiteiten wordt aangestuurd Taakgroepen verzorgen de uitvoering; Problemen worden door de commissie opgelost. Gevolgen voor het werk in en door de commissies

Een andere manier van werken Een andere manier van werken (2) Veranderende rollen Commissies maken plannen en voeren uit Kerkenraad stuurt op afstand VZO coördineert CGO ondersteunt Delegeren Bevoegdheden Middelen Verantwoordelijkheden Controle Coördineren Ontlasting van het moderamen Afstemmen plannen Oplossen samenwerkingsproblemen

Een andere manier van werken Een andere manier van werken (3)

Een andere manier van werken Vijf commissies Eredienst De commissie heeft ten doel alle diensten belangwekkend te maken voor leden én belangstellenden (“inclusieve diensten”); Gemeentegroepen In deze commissie wordt structuur gegeven aan het onderling pastoraat en diaconaat; Missionair Het vormgeven aan het missionair karakter van de gemeente; Dienen Het vormgeven en versterken van het dienen van de naaste; Jeugdwerk Uitwerken jeugdbeleid in aansluiting op de gemeentevisie.

Een andere manier van werken Invoeringstraject Feb/Mrt:Overleg met commissies Mrt:Afstemming met de CBZ en het moderamen Mrt/Apr:Samenstellen nieuwe commissies Mei/Juni:Voorbereiden Jaarplan 2008/2009 Het traject voor de invoering ziet er als volgt uit:

Een andere manier van werken ?