De goed-gevoel-stoel1 Voeg hier het logo van je eigen organisatie in De goed-gevoel-stoel Geef je goed gevoel een stevige stoel! Eigen naam Datum Organisatie.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
HET BELANG VAN PARTICIPATIE VAN MENSEN IN ARMOEDE
Advertisements

Kinderrechtencoalitie Jongvolwassenen
workshop geld zoeken loont
Appreciative inquiry:
Einde Definitieve bijdrage 2011 op inkomen 2008 Definitieve bijdrage 2012 op inkomen 2009 Definitieve bijdrage 2013.
De Drama Driehoek.
Dorpstuintjes in Heusden?. Wat?  Volkstuin = Samentuin = Dorpstuin  Een ruimte waar burgers op 1 locatie een groentetuin op een ecologische wijze bewerken.
Workshop ter voorbereiding van de 2 e Beursvloer IJmond Noord 15 november 2012.
Welkom Mijzelf voorstellen aan de hand van een recente gebeurtenis waarbij ik ‘in mijn vuur stond’ Wat gaan we doen vandaag.
Steunpunt opvoedingsondersteuning. 2 Opvoedingsondersteuning -Inleiding -Iedereen heeft wel eens opvoedingsvragen -Ouders -Werkveld -Opvoedingsondersteuning.
Lotgenotencontact.
Welkom bij de presentatie van
Op weg naar een gezamenlijke aanpak
Kansenbeurs 2010 Op zoek naar activiteiten of vrijwilligerswerk?
Het energieproject EEN BEELD UIT DE PRAKTIJK. van “Ik heb geen zin om therapie te doen en dieet te gaan volgen.” tot “Wanneer is het nog eens energieproject.
Eigen Kracht-conferenties regie bij de burger
Sociale Inclusie in de Nederlandse Context Succes en faalfactoren
Tijd voor actie? Aanbevelingen voor meer toegankelijke diensten en kansen voor kinderen in Europa Françoise Pissart Directeur Koning Boudewijnstichting.
COV Antwerpen 6 oktober Broechem
Werkt werken? Reinier Kuijsten, Jane- Murray Cramm, Job van Exel en Harry Finkenflügel.
Beroepsvaardigheden onderdeel van SBC
Duurzame samenwerking voor verse groenten verhoogt kwaliteit voedselhulp in West-Vlaanderen Het Welzijnsconsortium is een samenwerkingsinitiatief tussen.
Opvoedingswinkel Gent WZO Sluizeken Tolhuis Ham 16/11.
Lokaal Overleg Opvoedingsondersteunig Gent. Decreet van 13/07/07 houdende de organisatie van opvoedingsondersteuning Raamdecreet – schept een structuur.
Lancering Gent Geniet Gezond Gent Geniet Gezond Opgestart in 2003 Lokaal Gezondheidsoverleg De voedingsweek Ook stucturele veranderingen.
Jezus verliest de liefde van mensen
TRAINING SOCIALE VAARDIG-HEDEN
VIGeZ vzw © maart 2009
1.Het Vlaams Netwerk van verenigingen waar armen het woord nemen , het Europees jaar in de strijd tegen armoede en sociale uitsluiting 3.Armoede.
Foto 1 Sofera kreunt en wist het zweet van haar voorhoofd. Ze heeft zoveel pijn, weet niet wat te doen. Het is de tweede keer dat Sofera bevalt van een.
Arbeidsvreugde voor iedereen
O PVOEDINGSONDERSTEUNING Sarah-Lynn Logghe. INHOUDSTAFEL definitie doelstellingen groeiende interesse vanuit het beleid functies van opvoedingsondersteuning.
 Algemene informatie * Artikel * Auteurs  Inhoud artikel * Inhoudsopgave * Korte schets.
18 november 2011.
UITLEG PARAGRAAF 4.2 Klas: 2M5.
Aan de slag met de BETERapp
Gezondheid, basis voor jouw toekomst!
VREEMD ! Ziehier een kleine wiskundige oefening die u meer dan eens zal verbazen !!!
Dit is verbazingwekkend nauwkeurig!!!
17 oktober Typ hier de titel 2 In jaarplan 2010 We nemen deel aan acties en initiatieven die op provinciaal niveau worden opgezet rond het Europese.
Welkom 3e Lijdenszondag 2015.
‘The making of’ A’kzie Wat vooraf ging… …. …
Onrecht !!! Vrouw geschopt en aan de haren getrokken voor gsm
Babbelen met ouders… maar niet zomaar!
Het project Leerkansen in Ninove Kennismaking Het project gekaderd (An Bistmans) Voorstelling Teledienst Ninove + samenwerkingen (Willem Jacob) Interview.
BenFit; waarom? we geloven dat voor iedereen een gezond en gebalanceerd leven bereikbaar is de regie weer terug krijgen over je leven, lichaam en gewicht.
HOE WORD JE EEN WINNING TEAM?
Welkom Voorganger: Ds. F. Westermann Ouderling van dienst: K. Muis Muziek: Huisband Schriftlezing: Mattheus 26: 69 t/m 75.
Vignet Gezonde School Gezonde Scholen presteren beter!
Methodiek: Plancyclus
OPVOEDRELATIES ONDER SPANNING B Bijeenkomst 2. PROGRAMMA Restje dinsdag Film Casus maken Debatteren Checklist maken Professioneel pedagogisch handelen.
Opdrachten en eindopdracht
COACHEN; zelf aan het werk! HELICON MBO Den Bosch W43
MS, denken en voelen (Naam org
De nieuwe studente krijgen in hun opleiding te maken met keuzedelen. Hoe ziet het keuzeproces van de student eruit? Wat zijn belangrijke momenten in het.
Op naar een STER bestuur… Avond 1: De meerwaarde van een Bestuur. Avond 2: Hoe organiseren we een Scouting Vereniging. Avond 3: Vinden, Binden, Boeien.
DOOR! & SIEN Inspiratiesessie culturele veld CantaYoung ervaringen Toon Peerboom 30 januari 2016 ECI Cultuurfabriek Roermond.
Vergadertechnieken. Uit welke vaste onderdelen bestaat een vergadering? Vooraf weet iedereen wanneer en waar de vergadering plaatsvindt.Vooraf weet iedereen.
Zilverwijzer groepssessies Ook in uw woonzorgcentrum? © 2015, VIGeZ vzw.
Wat vinden jongeren belangrijk? Cliëntenraad GGZ Kinderen en Jeugd.
Dit is Dorcas Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging.
WebDoc Beknopte uitleg voor eindgebruikers Versie 13/12/2013.
De Kookplaats Koken en eten zonder zorgen. Aanleiding: vraag van het CAW aan de Cel Armoedebestrijding ‘Het organiseren van een veilige plaats waar mensen.
Sportivos Brons STARTMOMENT.
Zomertraining ‘Klaar voor de start’
Rugendo vzw is een jonge Molse organisatie die projecten financiert op Idjwi, een eiland in het KIVU-meer in Oost-Congo.
Sportivos Brons STARTMOMENT.
Zomertraining ‘Klaar voor de start’
HOE SCOOR JIJ? Naam deelnemer: Leeftijd: Project: Datum:
Samen buiten sporten in de buurt voor 55+ Leonie Everts
Transcript van de presentatie:

De goed-gevoel-stoel1 Voeg hier het logo van je eigen organisatie in De goed-gevoel-stoel Geef je goed gevoel een stevige stoel! Eigen naam Datum Organisatie

De goed – gevoel - stoel2 Voeg hier het logo van je eigen organisatie in Wat is het? Geestelijke gezondheidsbevordering In groep Centraal staat de Goed-gevoel-stoel… Je verdient alle hulp en steun Je hebt het recht om jezelf te beschermen Je mag jezelf goed doen Je mag jezelf graag zien... met 4 stevige poten:

De goed – gevoel - stoel3 Voeg hier het logo van je eigen organisatie in Door wie is het gemaakt? Ontwikkeling door: VIGeZ vzw: Vlaams Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie Cedes vzw: beweging voor integrale armoedebestrijding Financiële steun Vlaamse overheid

De goed – gevoel - stoel4 Voeg hier het logo van je eigen organisatie in Waarom is het gemaakt? Mensen die het moeilijk hebben sterker maken Aandacht voor geestelijke gezondheid blijvend in de jaarwerking van groepen inbouwen Let op: De Goed-gevoel-stoel is geen therapie De Goed-gevoel-stoel neemt de draaglast van de deelnemers niet weg

De goed – gevoel - stoel5 Voeg hier het logo van je eigen organisatie in Voor wie is het gemaakt? Maatschappelijk kwetsbare mensen Groepen van mensen die het moeilijk hebben in het leven Deelnemers moeten niet kunnen lezen of schrijven Nederlands verstaan is wel nodig (of vertaling voorzien) Deelnemers moeten hun ziel niet blootleggen, ze kiezen zelf wat ze delen Deelnemers moeten niet gewend zijn aan groepsactiviteiten. Het mag de eerste keer zijn

De goed – gevoel - stoel6 Voeg hier het logo van je eigen organisatie in Voor wie is het gemaakt? Groepen van 8-10 personen (max. 12) Bestaande groepen of nieuwe groepen Bij voorkeur groepen die op lange termijn blijven voortbestaan

De goed – gevoel - stoel7 Voeg hier het logo van je eigen organisatie in Hoe werkt het? 1. Drie praatsessies Werken rond draaglast Het ontdekken van draagkracht Op naar meer goed gevoel… 2. Goed-gevoel-acties in groep voor je persoonlijk leven

De goed – gevoel - stoel8 Voeg hier het logo van je eigen organisatie in Praatsessie 1: werken rond draaglast Sociale grondrechten Draaglast

De goed – gevoel - stoel9 Voeg hier het logo van je eigen organisatie in Praatsessie 2: het ontdekken van draagkracht

De goed – gevoel - stoel10 Voeg hier het logo van je eigen organisatie in Praatsessie 3: op naar meer goed gevoel…

De goed – gevoel - stoel11 Voeg hier het logo van je eigen organisatie in Goed-gevoel-acties Doe-activiteiten Voor de groep Voor het individu Blijvend werken aan geestelijke gezondheid

De goed – gevoel - stoel12 Voeg hier het logo van je eigen organisatie in Werkt het? Pretest Bij 2 verenigingen waar armen het woord nemen Observatie en evaluatievragenlijst Resultaten globaal genomen zeer positief Optimalisering op basis van deze resultaten Evaluatiestudie Gepland in Procesevaluatie en (beperkte) effectevaluatie

De goed – gevoel - stoel13 Voeg hier het logo van je eigen organisatie in Werkt het? Deelnemers zelf aan het woord: “ Ik zou het zeker aanraden, na de sessie voelde ik mij beter dan ervoor!” “ Het was heel plezant om te volgen, heel duidelijk en concreet” “ De WAAW-code gebruiken we nu op elke vergadering”

De goed – gevoel - stoel14 Voeg hier het logo van je eigen organisatie in Werkt het? De Fakkel, Vereniging waar armen het woord nemen (Herentals)

De goed – gevoel - stoel15 Voeg hier het logo van je eigen organisatie in Aan de slag! Website: Hierop vindt je alle info en materialen Trainingen voor begeleiders Trainingspool Meer info en ondersteuning: het Logo in uw buurt!

De goed – gevoel - stoel16 Voeg hier het logo van je eigen organisatie in Dank voor uw aandacht! Contactgegevens