GMP en HACCP in school restaurant School Development Project

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het dekken van de tafel Het tafelkleed
Advertisements

GMP and HACCP in school restaurants
VOEDING Het klimaat verandert. Wat kan je zelf doen? 2012.
Normen specifiek voor brieven
SportMinistry. AIA, de kerk en sport  Kerken willen graag relevant zijn en in hun wijk getuigen van Jezus, maar hoe doe je dat?  AIA: sport als taal.
GMP and HACCP in school restaurants
Vakschool van het toerisme en voedsel en de smaakindustrie “Sv. Sv. Kiril i Metodii”- Momchilgrad, Bulgaria Levenslang leerprogramma Sector “Leonardo da.
Brieven thema eten & drinken correctie. correctie brieven  Het meest ben ik erop benieuwd hoe zal onze Tsjechische voeding je smaken.
Fietsproef Berlaar (2012) Start van de proef..
De tafel Servetten leggen
GMP en HACCP in restaurants
1.Er wordt als groep gereden, dus: Samen uit, samen thuis! 2.Cycletime is een toerfietsvereniging, de tochten zijn geen wedstrijd 3.ledereen houdt zich.
GMP and HACCP in restaurants
Leonardo da Vinci project 2010 – 2012
ATLANT CATERING WERK MET MEERWAARDE Opleiding Atlant WEL. Thema: Een werkdag.
Thema HACCP
Keukenhygiëne.
Hygiënebewustzijn voor medewerkers in de voedselketen
PowerPointslides maken
Tanden poetsen elke dag 2 keer 2 minuten per keer.
GMP and HACCP in restaurants
Opslag van goederen HACCP and GMP in school restaurants
Hotelschool Stella Maris Merksem
Domein: studie en handicap
DG Controle – Sector DIS
101° MicroGourmet EXTRA CARE.
Thema HACCP
AD6 in leerplan verzorging
Inhoud De Franse servies systeem Ideaal drink en serveer temperatuur
Het dekken van de tafel Bediening aan tafel
Comenius School Development Project Constructie- en bouwvoorschriften van de keuken Made by the Comenius team - Selandia food and beveragedepartment Slagelse.
Hoofdstuk 15 Product ontwikkeling Srednja šola Zagorje.
GMP and HACCP in school restaurants School Development Project
Hoofdstuk 14 Party Catering Srednja šola Zagorje.
TomTom WORK Truck Navigatie woensdag 24 september 2014.
Training Hygiëne /HACCP Horeca
La Tierra Home cooking Cuppens Nicky.
Voedselhygiene.
Copyright © Stichting Jeugdsport stichtingjeugdsport.nl.
Ladders Sport voor sport. Ladders Sport voor sport.
Vergroot je wereld! Uitwisseling Chiavari ELOS Europa als Leeromgeving Op School.
Wees slimmer dan de machine
Levensmiddelen hygiëne
Onderwerpen presentatie
Vorige week: Paragraaf 8.1 DEZE WEEK: Een na laatste les voor de toets! Volgende week herhaling van alle stof. Daarom nu zoveel mogelijk oefenen met de.
Leven zonder ANGST 1.
Les 2 Sociale Hygiëne Jan-Willem Poelma.
Zingen Vers 1 Ik wil, HEER, in mijn lied de zegeningen
The Doctor Who HUB In Sub-Sahara Afrika en Azië is diarree 1 vaan de belangrijkste doodsoorzaken voor kinder van 5 jaar en jonger. Elk jaar sterven
MEE ‘s- Hertogenbosch Ondersteuning bij leven met een beperking.
De grote verkeersquiz Hoeveel ken jij over de verkeersborden?
Presentatie Zaalhockey
De nieuwe studente krijgen in hun opleiding te maken met keuzedelen. Hoe ziet het keuzeproces van de student eruit? Wat zijn belangrijke momenten in het.
Evaluatie FAB-trainingen Mondriaan Parnassia GGz Centraal Een beknopt overzicht van uitkomsten 7 maart 2017.
HACCP.
VAN GERST TOT BIER AARSCHOTSE TRIPEL.
Huisvesting en Hygiëne
Project Interculturele Palliatieve Zorg
HACCP.
HACCP.
Negatieve getallen Klas 1 | Hoofdstuk 4
Wiskunde Blok 5 les 17.
8 personen per tabel, 10 tafels in zaal plus hoofdtafel
Vrijwilligers KBO en PVGE
STAPPENPLAN WERKPLEKINRICHTING
ORGANISATIE EN AFSPRAKEN
Workshop Smakelijke eters
Zichtbaarheid Creëren
HACCP.
Transcript van de presentatie:

GMP en HACCP in school restaurant School Development Project Hoofdstuk 13 Presenteren en Serveren Stella Maris Srednja šola Zagorje

Garneren … … is voeding op een bord of schotel plaatsen op een decoratieve en aantgrekkelijke wijze. Tips om te garneren: Werk altijd met propere handen of handschoenen. Zorg ervoor dat de randen van het bord proper blijven. Voeding moet aantrekkelijk worden gepresenteerd Indien er een speciale gebeurtenis is dient de decoratie hieraan te worden aangepast Wees creatief als je garnering aanbrengt. Porties dienen aangepast te zijn aan de grootte en zwaarte van eht menu Gebruik altijd warme borden om warme gerechten te serveren Voeding kan koud of heet worden gegarneerd (uit de frigo of van het vuur) Zorg voor een aangepaste wijze van dresseren.

UITSERVEREN – AFRUIMEN – INZETTEN VAN VOEDING BIJ DE GASTEN Uitserveren van links, inzetten en afruimen van borden langs rechts. Let erop dat je geen bacteriën op het voedsel over brengt door te niezen, hoesten…

In het midden van de tafel worden de gemeenschappelijke schotels geplaatst. Individuele schotels worden voor de gast geplaatst of afgewerkt voor de gast. Schotels dienen aan alle gasten te worden getoond voor de bediening. Zo weten ook de laatste gasten hoe de schotel eruit zag. Op een schotel dient naast een centrale garnering ook een individuele garnering per gast te worden voorzien.

Vertel de gasten het volgende tijdens de presentatie: Wat wordt geserveerd, welk type van voeding; Welke bereidingsmethode gebruikt is: Hoe de voeding smaakt indien kruiden gebruikt werken; Welke bijlagen er bij het gerecht geserveerd worden; Soms kunnen ook de ingrediënten vermeld worden (vlees- of vissoort, organische voedingsproducten….) Hoe het vlees is bereid (bleu, saignant, a point, bien cuit), Beschrijf de garnituur Beveel de aangepaste wijn of bier aan

TEMPERATUUUR CONTROLE Voeding welke warm gehouden moet worden dient minimump 65°C te zijn. Koude voeding moet in een koude zone of frigo bewaard worden bij een maximum temperatuur van 7°C ( Beste temperatuur is 4°C of lager) Voeing dient bereid te worden op een temperatuur van +/- 75°C voor minstens 2 minuten. Diepvriesproducten dienen bewaard te worden bij -18°C of lager Voeding moet zoveel mogelijk uit de gevarenzone te worden gehouden (7°C en 65°C)

Serveren van voeding Basis regels Persoonlijke hygiëne; Zuiver werkkledij; Snelle bediening; Vriendelijk en beleefd; Kennis van de gerechten; Rekening houden met wensen van gasten Discretie Vakmanschap Aangepaste wijze van bewegen in de zaal

SECONDARY SCHOOL ZAGORJE ZAGORJE OB SAVI SLOVENIA

Serveren en presenteren einde Vertaling door Comenius team Stella Maris HACCP and GMP in school restaurants School Development Project Serveren en presenteren einde