Computer Club Reeuwijk 14 januari 2013. Agenda Nieuwtjes Beveiliging Telefonie Fotografie Vragen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Presentatie Clubmiddag 16 december 2008
Advertisements

Test computertermen: Deze test gaat over de vorige les. Je krijgt steeds een vraag te zien waarop je het juist antwoord moet aanklikken. Is je antwoord.
Mijn Inburgering Hoe werkt dat?.
2 beeldschermen op één PC
Inleiding tot inhoudsopgaven j Druk dan op F5 of klik op Diavoorstelling> Vanaf begin om de cursus te starten. Klik op de berichtenbalk op Bewerken inschakelen.
WORKSHOP. EEN CPU MAKEN VAN UW COMPUTER. Dinsdag 05 / 04 / Door; Tom Roef, bestuurslid. Sodipa Computerclub.
Klik op de berichtenbalk op Bewerken inschakelen
Ondernemingsplan van <Naam van jullie bedrijf>
Wegwijs in Belfirst Handleiding voor het gebruik van deze databank en het opslaan van informatie eruit.
1 Samenwerkend leren met Google Docs Werking en mogelijkheden van online tekstverwerken.
Clubmiddag 16 april 2013 Ruud Vloeimans 2013 © R.P.Vloeimans, Amstelveen, Netherlands Cloud Computing.
Video Verwerking Movie Maker
3.1 Bij het maken van vragen moet je letten op:
WEB toepassingen. Wat is een WEB toepassing of applicatie t.t.z... een WEB applicatie is een applicatieprogramma welke je via internet kunt gebruiken,
Let op bij een upgrade! = op DVD (geen CD) Gebruik je Windows Vista? Als je Windows Vista hebt, kun je Windows 7 Upgrade-versies aanschaffen.
Internetbankieren.
Veiligheidsincidenten de afgelopen maand? 21 mei
FireWalls. Wat is een Firewall? Een Firewall is een programma wat jouw persoonlijke bestanden op jouw computer beschermt tegen buitenstaanders. Internet.
Spaans voor beginners 6 7 Online Spaans leren via de beproefde SuperMemo-methode. U gaat in uw eigen tempo door de cursus, maar wordt wel zeer.
ASCC clubmiddag 20 december 2011 Ruud Vloeimans 2011 © R.P.Vloeimans, Amstelveen, Netherlands.
Bedreigingen en Beveiliging van uw computer Presentatie Clubmiddag 18 januari 2011 door Fred Houthuijs Amstelland Senioren ComputerClub.
Les1: eenvoudig computergebruik
Over computers.
Alles draait om geld. Tv = internet = films = youtube=
Deze presentatie mag noch geheel, noch gedeeltelijk worden gebruikt of gekopieerd zonder de schriftelijke toestemming van Seniornet Vlaanderen VZW Creatief.
Web Apps de online plek om samen te werken Gebruik Office overal Beste gebruikerservaring Werk beter samen Breng ideeën tot leven.
Studie en opleiding Vrije tijd Groei en gezondheid Relaties
ICT 1ste graad Kennismaken met computerconfiguratie Tijdens de eerste jaren van het secundair onderwijs, hebben jullie reeds kunnen kennismaken met de.
UPGRADE PROGRAMMA WINDOWS 7 OFFICE 2010 OFFICE 365.
Opleiding ICT © J.W. Jonker Dia 1/16 Systemen Besturingssoftware Windows XP Mark van Heck.
Clubmiddag 16 april 2013 Ruud Vloeimans 2013 © R.P.Vloeimans, Amstelveen, Netherlands.
Beveiliging woensdag 22 november Beveiliging Waarom aandacht voor beveiliging? Oneigenlijk gebruik door andere personen Afscherming van informatie.
PC Beveiliging woensdag 23 november PC Beveiliging Waarom moet de PC beveiligd worden? Oneigenlijk gebruik door andere personen Afscherming van.
Presentatie Het BIOS (wat is dat) Rondkijken in het BIOS
Computer Club Reeuwijk 10 januari Agenda Nieuwtjes Nieuwtjes Twitter Twitter Hyves Hyves Het nieuwe jaar Het nieuwe jaar Systeemherstel Systeemherstel.
Computer Club Reeuwijk 10 mei Agenda Nieuwtjes TV Gemist Web albums Tips en Trucs.
CLOUD COMPUTING Wat is het? Wie zijn de aanbieders? Is het veilig? Wat kun je er mee? Robert K Bol PVGE Best.
Reportmanager Eenvoudig en snel inzicht in hoge verbruikskosten
Computer Club Bodegraven Organisatie en mappen. 8 januari 2013 De programma’s en bestanden staan in het externe geheugen: 1. z.g. harde schijf(en); in-
Welkom bij PowerPoint Van soufian.
Blauwe of rode envelop in de bus gekregen Blauwe of rode envelop in de bus gekregen uitleg bij al onze correspondentie met u Blauwe of rode envelop in.
Debbie Vandekerckhove
Welkom! Klik hier om te beginnen
1.Klik in het hoofdvenster van Lync op het tabblad Chatruimten. 2.Typ in het zoekvak de naam van een ruimte of een of meer trefwoorden. De overeenkomende.
Snelle naslag voor © 2012 Microsoft Corporation. Alle rechten voorbehouden. Lync Web App Deelnemen aan een Lync-vergadering met computeraudio Als u niet.
Back-up 9 januari Back-up Wat is een back-up en waarom “back-uppen”? Wat is een back-up? Een back-up van gegevens/bestanden is een kopie van deze.
Woensdag 12 november 2014 Google Services. Diensten die door Google worden aangeboden vanuit internet, vrij of gratis na aanmelding met een Google-account:
Online filmpjes maken. (
Online filmpjes maken. (
Deze presentatie mag noch geheel, noch gedeeltelijk worden gebruikt of gekopieerd zonder de schriftelijke toestemming van Seniornet Vlaanderen VZW maart.
Hoe gebruik ik easy transfer?. Als je een nieuwe pc hebt gekocht, kun je met Windows Easy Transfer je bestanden, , foto's en instellingen overzetten.
HjH HjH 2 1.Windows XP, Vista worden niet meer ondersteund. - gevolgen beveiligingsproblemen; denk aan bank! - nieuwe hardware zal.
Hoe werkt een tracker eigenlijk ? In de ruimte zijn 24 GPS satellieten die in een baan om de aarde draaien op een hoogte van 20 km. Deze satellieten.
Wat is een backup? Een back-up is een reservekopie van gegevens die zich op een gegevensdrager (bv. de harde schijf) bevinden.
Het proces van upgraden.  Dit reserveren kan lang duren (niet vista)  Ongeveer 1 maand  Microsoft controleert uw hardware en software  Als akkoord.
Haarlem Foto’s op computer en internet Cloud. Haarlem Werken met Google foto’s.
Windows 10 Ben te Kulve Inhoud Waarom Windows 10 gemaakt? Waarom zal ik het installeren? Veel gestelde vragen. Kan mijn PC dat aan? Wanneer.
Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?
Beveiliging van de computer firewall anti-virus anti-Spyware spam phishing schoonhouden computer Windows Update gebruikers account beheer (UAC)
Basics SERP = Search Engine Results Page Betaalde resultaten = SEA Natuurlijke resultaten = SEO Search Engine Optimization SEO is een lange termijn verhaal.
Google Photo’s /Picasa. 4 Alternatieven Google Photo  Handleiding op Internet Handleiding op Internet  App in de Google play  App in de App store.
1.Account aanmaken 2.Eerste stappen van je profiel 3.Profielgegevens beheren 4.Vrienden zoeken en toevoegen 5.Pagina's en groepen toevoegen 6.Je startpagina.
Wedstrijd Seizoen Planning tool Piet Wauters. Achtergrond Het doel van dit tool is om de trainer te helpen – bij het opstellen van (individuele) kalender.
Computer Bestanden (Her)Inrichten
Drivers Wat is het Wat doet het Waar komen ze vandaan.
Downloaden en opslaan = bestanden van een computer op afstand overdragen naar uw eigen computer Software = Programma’s die u op uw PC kunt uitvoeren (gratis.
Stage zoeken bij Entree-opleiding
Hoe kan ik McAfee Mobile Security downloaden op mijn iPhone?
Stage zoeken bij Entree-opleiding
Besturingssysteem.
Transcript van de presentatie:

Computer Club Reeuwijk 14 januari 2013

Agenda Nieuwtjes Beveiliging Telefonie Fotografie Vragen

Nieuwtjes CES 2013 Las Vegas Faceboek maakt jaaroverzicht Google rookt vredespijp VN top over Internet Dwarsdoorsnede van uw PC

CES 2013 Las Vegas Van 7 tot en met 10 januari is in Las Vegas De Consumer Electronics Show gehouden. CES 2013.doc

Facebook Facebook heeft een jaaroverzicht gepubliceerd waarin de twintig belangrijkste zaken te zien zijn die in het afgelopen jaar in jouw leven gebeurd zijn. Gebaseerd op het aantal likes en een eigen rangschikking van belangrijke zaken - zoals een timeline-activiteit waarop je aangeeft dat je een kind hebt gekregen, een auto hebt gekocht of bent verhuisd - schotelt Facebook je de hoogtepunten uit het afgelopen jaar voor. Gebaseerd op al die gegevens toont Facebook je effectief de beste momenten uit 2012.

Google Google en Franstalige Belgische uitgevers begraven de strijdbijl na een slepend juridisch geschil over het weergeven van artikelen in de zoekmachine. Uitgevers en auteursrechtenorganisaties in het Franstalige gedeelte van België liggen al jarenlang overhoop met Google over de manier waarop die zijn nieuwsartikelen weergeeft in Google News. Aan Belgische zijde vond men dat er sprake was van inbreuk op het auteursrecht, terwijl Google juist benadrukte dat zijn werkwijze leidde tot meer verkeer naar de sites van Copiepress. Het geschil leidde tot een slepende rechtszaak, waarbij herhaaldelijk Frans- en Duitstalige kranten tijdelijk verdwenen uit de zoekresultaten.

VN Top VN top over internet VN resolutie.doc

Dwarsdoorsnede PC Speccy, van dezelfde maker als Ccleaner, biedt een eenvoudige manier om je pc te inventariseren en al je hardware en software in een lijstje te gieten. Welke onderdelen er in een computer zitten, is in principe terug te vinden in Windows. Maar voor veel doorsnee gebruikers is het een mysterie waar ze deze informatie moeten gaan zoeken. In dezelfde stijl als CCleaner presenteert Piriform een lichtvoetige applicatie die uitblinkt in overzichtelijkheid. Het programma kost nauwelijks tijd om te installeren en begint bij de eerste start meteen met analyseren. Het kijkt daarbij onder meer naar processor, geheugen en geluidskaart en presenteert die in een overzichtelijk boommenu.

ICT nieuws Over naar Frans voor het laatste ICT nieuws

Beveiliging Beveiligen van uw PC en van uw bestanden zij twee afzonderlijke zaken. 1 e bescherming tegen diefstal en of ongeval; 2 e bescherming tegen ongeoorloofd gebruik van uw gegevens bestanden. Wat kunt u doen

Beveiliging (2) 1e PC beveiliging: –Beschermde werkomgeving –Verankering van apperatuur 2e Beveiliging van bestanden en programma’s –Gebruik van backup –Gebruik van wachtwoorden –Gebruik van externe opslag

Telefonie Goedkoop bellen is in. Via belwinkels is dit al tijden mogelijk en ook via internet. Een van deze hebben wij hier als voorbeeld genomen: De Belpiraat Belpiraat.doc Ook in het buitenland is het vaak gunstig om een belkaart te kopen. Via een speciaal nummer kan men dan goedkoop bellen.

Fotografie Foto opslag Foto´s bewerken Foto album maken Foto Programma.doc

Computer Club Reeuwijk VRAGEN ?