Diversen in hedendaagse muziek. TURF Fragment In de tijd van Tv en Internet kunnen ook ‘gewone’ mensen een gooi doen naar de sterrenstatus. In America’s.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De entertainmentbranche bezoek aan een tv studio opname met publiek
Advertisements

Uitsluiting en discriminatie
Optellen en aftrekken tot 20
Op zoek naar de ware Over de zoektocht naar een christelijke partner
Doublet deel 1 – de basis.
Leer de namen van de noten 1
Downloaden: Ad-aware. Downloaden bestaat uit 3 delen: •1. Zoeken naar de plek waar je het bestand kan vinden op het internet •2. Het nemen van een kopie.
Spotprent Humoristische tekening waarin iemand of een situatie bespot wordt. De tekenaar heeft een boodschap.
vergelijkingen oplossen
Denk aan de sociale competentie
Het verleden en de toekomst van muziek.
Popquiz.
Ronde (Sport & Spel) Quiz Night !
© 2006 Consilience B.V.1. 2 E-Dienstverlening in de praktijk Noordwijk, 5 september 2006 K.P.Majoor Adviseur Consilience B.V.
Leer de namen van de noten 2
Vergaderen Gebruikt materiaal Actie! Office3 bso blz. a Benoem het materiaal in de tweede kolom in je boek op blz b In de derde kolom.
Lenny Kravitz. By Ernst Stam..
Persoonlijk worden.
Nieuwe encyclopedie van de Vlaamse Beweging Frankie Schram 1 Nieuwe encyclopedie van de Vlaamse Beweging Werken met een webstek Fr. Schram 26/02/2000.
Blok 2 les 1.
Lineaire vergelijkingen
Hoofdstuk 17 De organisatiecultuur bepalen en veranderen
Hoofdstuk 7 Anderen motiveren
In dit vakje zie je hoeveel je moet betalen. Uit de volgende drie vakjes kan je dan kiezen. Er is er telkens maar eentje juist. Ken je het juiste antwoord,
En nadat Hij dit gesproken had, werd Hij opgenomen, terwijl zij het zagen, en een wolk onttrok Hem aan hun ogen. Handelingen 1.
Zondag 19 mei 2013 Den Haag 1. Op welke dag ontvingen de discipelen de heilige Geest? op de dag van Christus' opstanding op de Pinksterdag andere dag.
25 aug Zoetermeer 1. Galaten 1 11 Want ik maak u bekend, broeders, dat het evangelie, hetwelk door mij verkondigd is, niet is naar de mens. 1 2.
Werken aan Intergenerationele Samenwerking en Expertise.
Breuken-Vereenvoudigen
woordpakket nummer 15 Je zorgt voor een vulpen en een groene balpen. Je ziet de woorden van het woordpakket gedurende 3 seconden. Je hebt 10 seconden.
Marketing vandaag en morgen
Ruimtevaartquiz De Maan De.
Denk aan de sociale competentie
Denk aan de sociale competentie
Afkomst, zoeken en vinden
1. Levensbeschouwing en communicatie
1 Bedrijven zouden geen gegevensbanken mogen aanleggen.
1 Welk plaatje hoort bij de hals? 2 Welk plaatje hoort bij het neusgat?
OEFENVRAGEN 2 renaissance Havo4 - Vwo4
C op de rechterhand M F het binnenste peloton buigt af en rijdt een volte op de andere hand. telkens een.
A H M F K EB C x 87 Afwenden bij A en C, openen en doorlaten (rechtshouden, 1e peloton, dames tussendoor).
Dames (1e peleton) F-G-M rechts-om-keert (binnendoor) Heren (2e peleton) M-G-F links-om-keert (buitenom)
A H M F K EB C x 91 Van hand veranderen voor de X splitsen en Rechangeren. Met de nieuwe partner op.
A H M F K EB C x 85 Korte zijde bij C 2 e secties volte 14 m en op afstand komen ( 0,5 rijbaan)
A H M F K EB C x 88. Korte zijde bij A en C changement met gebroken lijnen (opsluiten!) Daarna rijden.
ZijActief Koningslust 10 jaar Truusje Trap
Versie 1: ; v2: ; v3: ; v4:… ca. 50 minuten met maken van tekening (vraag 12) ca. 40 minuten zonder maken van tekening (vraag.
TEKST 13 SAMENWERKING IN HET ALGEMEEN
1 Schriftlezing: 1 Kon.17: Kor.6: 1-2 en
Enquête.
Voorrangsregels bij rekenen (1)
ECHT ONGELOOFLIJK. Lees alle getallen. langzaam en rij voor rij
Watervogels herkennen
Een Concert van het Nederlands Philharmonisch Orkest LES 1 1.
6,50 euro In dit vakje zie je hoeveel je moet betalen.
De financiële functie: Integrale bedrijfsanalyse©
tafel van 1 tafel van 1 x 1 = 1 x 1 = 1 2 x 1 = 2 3 x 1 = 3 4 x 1 = 4
We werken veilig of we werken niet
ERIC Zoeken op onderwerp Universiteitsbibliotheek.
1 Zie ook identiteit.pdf willen denkenvoelen 5 Zie ook identiteit.pdf.
Strijd tegen de zonde?.
Verander je wereld 2 Samuel 11:1-2 Bij het aanbreken van het voorjaar, de tijd waarin koningen gewoonlijk ten strijde trekken, stuurde David opnieuw een.
3/23/2015 | 1 Bibliotheekinstructie Klassieken en Oude Geschiedenis.
Jongeren willen hun dagelijks leven met God verbinden
Docent: Ans Sarianamual - oktober 2014
Vraag 1: Wat is het thema van de kinderboekenweek?
De scheidingsmuur afgebroken (II).
Je kunt kiezen uit 4 categorieën muziek Raad welke muziek je hoort Bij een goed antwoord krijg je het aantal punten dat bij de vraag hoort Op het eind.
Muziekgeschiedenis 21 e eeuw Stijlen Een muziekstuk.
Transcript van de presentatie:

diversen in hedendaagse muziek

TURF Fragment In de tijd van Tv en Internet kunnen ook ‘gewone’ mensen een gooi doen naar de sterrenstatus. In America’s got Talent doet een straat- danser, genaamd TURF, mee aan de danscompetitie. Bekijk het fragment waarin je TURF aan het werk ziet. 1.Leg uit welke rol het publiek speelt bij de totstandkoming van de bekendheid van TURF. 2. Leg uit in hoeverre je shows als America’s got Talent een dans- wedstrijd vindt, of dat het eigenlijk meer een populariteitswedstrijd is.

Triadisch Ballett Bekijk een stukje van het eerste deel van het Ballett “Gelb”. 3. Beschrijf het bewegingsrepertoir van de gele figuur. Noem minimaal drie kenmerken 4. Welke relatie bestaat er tussen de kostumering en de dansbewe- gingen van de Gele figuur? 5. Beschrijf de relatie tussen bewegingen en muziek 6. Welke kenmerken van academisch ballet zie je in het fragment van de Gele figuur?

Daft Punk: Around the World Fragment Bekijk het fragment van Around the World. 7. Met behulp van welke instrumenten kwam dit nummer tot stand? Vergelijk de dansbewegingen in deze clip met die van de Gele figuur uit het Triadische ballett. 8. Benoem tenminste drie overeenkomsten. De robotachtige bewegingen van de figuren in de clip doen Denken aan de leden van de Duitse popgroep Kraftwerk.

Kraftwerk Kraftwerk is een Duitse band die elektronische muziek maakt. In 1975 maakten zij het nummer Autobahn, waar- mee ze beroemd werden. Beluister het muziekfragment. muziekfragment 9. Welke robotachtige aspecten bevat dit optreden van Kraftwerk? Noem er drie. 10. Benoem drie muzikale elementen die verwijzen naar de titel van het nummer: ‘Autobahn’. 11. Leg uit of je de beelden die achter de bandleden gepro- jecteerd worden bij de muzikale uitvoering vindt passen.

Afrika Mambaattaa: ‘Planet Rock’ De Amerikaanse band Afrika Mambaattaa geeft aan gein- spireerd te zijn door Kraftwerk. 12. Noem drie aspecten in het nummer Planet Rock waar- uit de invloed van Kraftwerk blijkt. In het nummer Planet Rock en de bijbehorende clip zijn echter ook invloeden van andere muziekstijlen verwerkt. 13. Benoem nog twee andere muziekstijlen die je uit het nummer of de clip afleidt en leg je antwoord uit. De bandleden dragen opvallende kostuums tijdens hun optredens. 14. Breng de kostuums in verband met een mogelijke boodschap door de band.

Fuerza Bruta Lees de tekst in je boek op blz Bekijk het fragment van een van hun optredens. Fragment 15. Vertel welke Argentijnse aspecten je hoort in de muziek. 16. Welke disciplines zie je in dit optreden? Fuerza Bruta’s optredens zijn een fysieke ervaring. 17. Benoem drie fysieke aspecten die je in het fragment ziet. 18. Welke bedoelingen zou Fuerza Bruta kunnen hebben met deze fysieke aspecten van hun optredens?

OK Go: “here it goes again” Bekijk het fragment.fragment Het nummer ‘Here it goes again’ verkreeg grote bekendheid door deze clip op YouTube. 19 Kun je deze populariteit verklaren vanuit de clip? 20 Leg het verband tussen muziek en bewegingen. In de jaren ‘80 en ‘90 zorgden MTV en TMF voor bekend- heid van nummers en bands via non-stop uitzendingen van videoclips. 21 Waarom heeft het nagenoeg verdwijnen van MTV geen effect op de populariteit van de videoclip?