Consortium ZeGNN Katja van Groesen, verloskundige kring friesland

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Agenda Voorstellen Aanleiding Vraagstelling Aanpak
Advertisements

Petra van Pol, cardioloog Marlies Niesing-Lut, VS-hartfalen
Document reviews Sonja de Bruin 24 jan 2010 Kwaliteitsmanagement.
Pilot Loondispensatie Oktober •Aanleiding aanmelding / deelname pilot •Doelgroep •Toegangstoets •Uitgangspunten - ontwikkelingen •Huidige status.
VSV Drachten 10 januari 2012 grotere zaal nodig
Informatiebijeenkomst PGB 14 mei 2012 Begeleiding nieuwe doelgroepen van AWBZ naar Wmo.
Waar een kleine gemeente groot in kan zijn Schaal van een kleine gemeente vraagt samenwerking: -Inhoud -geografisch Kleinere teams Minder formatie plaatsen.
Regionaal Verloskundig Consortium Noordelijk Zuid-Holland
René van Vianen Adviesbureau Van Montfoort. REFLECTIE OP DE REGIO ’ S RAAK Stand van zaken November 2005 Adviesbureau Van Montfoort.
Project Risicocommunicatie Brabant Dialogen en Dilemma’s
Rondetafelconferentie Brussel Werkgroep 4 Begeleiding & Ondersteuning Voorzitter: Guy Devroede.
Ouderenzorg
ONDERSTEUNEN BIJ OPDRACHTEN Hoe doe je dat als opleider?
Handout Workshop Opleiden in de school, Velon congres 2008
III Procesdenken in de praktijk
Ir. Joël Vandamme Europese Commissie DG Landbouw en Plattelandsontwikkeling Brussel – EP – 1 december 2009 Energie & Duurzaamheid vanuit het perspectief.
Aanvragen van incontinentiemateriaal
Regionalisatie Oost Brabant
Ton van den Boom, opleidingscoördinator. Opleiden in School Doel ministerie O&W –visie ontwikkelen op Opleiden in School –visie ontwikkelen op werkplekleren.
TZFF Transmurale zorg fysiotherapie Friesland 21 april 2009.
LESA Incontinentie voor urine
Klinische Bouwsteen Project Generieke Overdrachtsgegevens Overdracht Contact (v 1.0)
Huishoudelijk reglement  Doelstellingen  Bestuur  Werkgroepen  Projectverantwoording.
Copyright Steungroep ME en Arbeidsongeschiktheid
Naam van de Auteur 7 januari 2008 IPVO Werkbijeenkomst Leermiddelenbeleid Leeuwarden Ronald Kool, relatiemanager vo 25 november 2010.
De start * 2010 * Initiatief: NIGZ (CBO),NHG, LHV, Pharos, AMC, NIVEL, Stichting Lezen & Schrijven *Intentieverklaring ondertekend door 30 organisaties.
De klinisch verloskundige Van nu en de nabije toekomst!
Sociale teams wat werkt (en in welke situatie)?
Veranderingen en consequenties anno juni 2011, Scouting Regio Groningen.
Ouderenraden en Actief ouder worden Colloquium GroenPlus
Ketenaanpak Laaggeletterdheid LeerWerkdag 2014
De toekomst van de (specialist) Ouderengeneeskunde
Presentatie projectplan werkgroepen
Beweeginterventie COPD Doelstelling beweeginterventie COPD (FYNE) Monodisciplinaire afstemming Werkafspraken Kwaliteitsborging – State of the art programma.
Van leeftijdsbewust naar duurzaam personeelsbeleid casus Kind en Gezin 12 december 2007.
Organisatie en uptake van de prenatale screening naar downsyndroom en ernstige foetale afwijkingen Marian Bakker.
Presentatie Sluitende aanpak VOORTIJDIG SCHOOLVERLATEN in de Provincie Groningen “Wat doen we goed en wat kan beter”? Maandag 19 mei 2008.
Geriatriefysiotherapie sterk in kwetsbaarheid De NVFG Uw vereniging.
Het realiseren van werkafspraken geriatrie tussen de 1 e en 2 e lijn in de regio Zwolle en omstreken. Joke Schmitz, Huisarts en deelneemster van de NHG-kaderopleiding.
Knowledge broker netwerk CVA vanaf 2016 regionale netwerken
Tijdige en passende zorg bij dementie
De ontwikkeling van een zorgpad Valpreventie
Landelijk beleidskader OTO. OTO Opleiden Trainen Oefenen Ter voorbereiding op een ramp of crises.
Meer beweging in de schoolsetting ter verbetering van leerprestaties bij kinderen met aandachts -en concentratieproblemen (ADHD) Een inventarisatie van.
Kennismarkt Susan Osterop Landelijke coördinator Taskforce Integrale Vroeghulp 18 november 2013.
Het toverwoord: Integrale Geboortezorg Sjoerd Terpstra Bestuurslid CPZ Senior beleidsadviseur ZN RvA PRN RvT GC Lombok.
Deltaplan Dementie Denijs Guijt 17 mei Wat is het Deltaplan Dementie? Memorabel.
Internationale Benchmark Regionaal Investeringsklimaat Waardering Achterhoek MARKTRELATIES ARBEIDS- MARKT VESTIGINGS- SITUATIE INFRA- STRUCTUUR.
Een goed begin! Integrale Intake. Integratie van zorg, sinds wanneer? Situatie in Almere van oudsher: 1 ziekenhuis en 1 aanbieder van 1 e lijnsverloskundige.
5 jaar EZP. Mw Jansen G1P0 MI: Diabetes gravidarum/ hypertensie / SSRI gebruik Ongeplande zwangerschap Bekend met borderline persoonlijkheidsstoornis.
Dordt aan Zet. De gebruikswaarde van een voorziening maximaliseren door de behoefte van alle belanghebbenden centraal te stellen. Gemeentelijk Eigendom.
Toekomst AWBZ ALV, 23 juni Maatregelen kabinet  Extra middelen ZZP  Overheveling begeleiding  Overheveling jeugdzorg  Uitvoering door zorgverzekeraars.
Handreiking examencommissies mr. Philip Coté MBA, Dag van de examencommissie, 6 april 2011.
Stuurgroep Integrale Vroeghulp Zwolle/kampen 14 november 2013 Susan Osterop.
Werkgroep vanuit het DVP
De praktijkgerichte leer- en ontwikkelgemeenschap voor het
VSV HMC Activiteitenplan
Het vervolg.
5e SYMPOSIUM GEBOORTEZORG
Paula Terra Beleid en praktijk bij overdracht van patiënten, hoe brengen we die beter samen? Paula Terra
Fiets/snelfietsroutes in provinciale akkoorden
Cliëntenraad Sociaal Domein
Kraamzorg Randstad Gemaakt door: Tayshawn Sedoc
Cliëntenparticipatie
Waarom-Wat-Hoe-Wanneer Carola Groenen
Gezondheidsverschillen
Complexe problematiek vereist integrale jeugdzorg
De Zorgstandaard Integrale Geboortezorg
Ondervoeding op de kaart
Vilans binnen de huisartsenzorg, HAP en MBO
Transcript van de presentatie:

Consortium ZeGNN Katja van Groesen, verloskundige kring friesland 09-01-2012

kaders consortium multidisciplinaire lijnoverstijgende samenwerking gericht op de praktijk verbetering van de zorg bevordering praktijkgericht onderzoek borging van kennisoverdracht

situatie Groningen/Noord Drenthe en Friesland relatief dunbevolkt > zorgen om bereikbaarheid en kwaliteit groot percentage zwangeren met een lage sociaaleconomische status (SES)

ontwikkelingen Groningen/Noord Drenthe en Friesland geboortezorg Groningen healthy pregnancy 4 All District Verloskundig Platform en 5 VSV’s friesland voorop! Geboortezorg groningen toekomstbestendigheid van VK zorg met VK/Gyn/zorgverzekeraar en STBN healthe pregnancy 4 all terugdringen ongewenste zwangerschapsuitkomsten door verbeteren preconceptiezorg Er is een proces in gang waarbij VSV’s gaan professionaliseren de een is wat verder in dan de andere

protocollen ontwikkelen van procedure om protocollen te ontwikkelen en implementeren die aansluiten bij regionale problematiek multidisciplinair en lijnoverstijgend verbeteren van zorg onafhankelijk van structuur zorg kenniscentrum streven naar evidence based verloskunde. lijkt open deur maar dat in de praktijk het beleid in de vsv verschilt. Het doel is om daar meer een lijn in te krijgen. Dat bevordert eenduidige voorlichting aan client, voorkomt shoppen. In de projectaanvraag focussen we op onderwerpen die lijnoverstijgend en myltidicplinair zijn om de samenwerking zo breed mogelijk te verbeteren en om specifieke problemen in het noorden aan te kunnen pakken.

voorbeelden overdracht van zorg in acute situaties met specifiek aandacht voor overdracht bij ambulancezorg identificatie van a.s. ouders waarbij een ongunstige opgroeisituatie bestaat en het doorgeleiden naar deskundige begeleiding beleid bij en begeleiding van zwangeren met antidepressivagebruik opsporen en behandelen van diabetes gravidarum/ zorg rond zwangere met diabetes Meer …………. wij denken aan deze vier onderwerpen en toelichten waarom: Richt zich op samenwerking met ambulance, richt zich op problematiek van bereikbaarheid en zo spoedig mogelijk starten van de behandeling. Raakt ook de eis van de IGZ om te werken aan paralelle acties dit raakt de samenwerking met de GGD/JGZ en relatief grote aantal vrouwen met lage SES Hier komt de samenwerking met de kinderarts in beeld en het groot aantal vrouwen in het noorden die SSRI gebruikt In eerste PAN rapport worden meerdere casus genoemd die draaien rond begeleiding bij diabetes gravidarum/mellitus. Nog steeds geen eenduidig beleid. Het raakt ook samenwerking met huisartsen en vrouwen met overgewicht.

van plan naar uitvoering vorm geven consortium werkgroepen multidisciplinair bestaande uit leden van verschillende VSV’s bespreken/ implementeren in VSV’s deelname aan ACTion project deelname VSV’s