In dit hoofdstuk komt aan de orde: Vijf belangrijke punten In dit hoofdstuk komt aan de orde: Vijf belangrijke punten bij het verlenen van Eerste.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
LET OP !!! © 2011 Nederlandse Reanimatie Raad
Advertisements

Welke eis stel je aan de ondergrond als je aan uitwendige hartmassage begint Dat deze hard is.
LET OP !!! © 2011 Nederlandse Reanimatie Raad
Oogletsels In dit hoofdstuk komt aan de orde: Theorie over het oog Vuiltje in het oog Doordringende oogwond Lasogen Stomp oogletsel Bevroren ogen.
EHBO aan Ouderen.
Achtergronden, principes en tips voor de schaatsinstructeur
Hitteletsels In dit hoofdstuk komt aan de orde: Achtergrondinformatie Hittekramp Hitte-uitputting Hittestuwing Hitteberoerte Zonnebrand.
EERSTE HULP Wat doe je in een noodsituatie?
Sportblessures en EHBSO
E.H.B.M.O. Eerste Hulp bij Motor Ongevallen
Aan het einde van deze cursus kunt u demonstreren:
Basic Life Support & automatische externe defibrillator
Elektriciteitsletsels In dit hoofdstuk komt aan de orde: Achtergrondinformatie Het gevaar van elektriciteit Eerste Hulp bij elektriciteitsletsels.
Moeder komt met kind praktijk binnen rennen: moeder in paniek en kind hard huilend; Je ziet een buil op het voorhoofd..
Kleine ongelukjes.
Welkom !!!!! bij de Thema avond van Casa Dos EHBO voor kinderen.
Vergiftiging In dit hoofdstuk komt aan de orde: Achtergrondinformatie Behandeling van slachtoffers met een vergiftiging Vergiftigingen via het spijsverteringskanaal.
Basic Life Support(BLS) AED
EHBSO Module voor BSM.
Koudeletsels In dit hoofdstuk komt aan de orde: Achtergrondinformatie Bevriezing Lichte onderkoeling Ernstige onderkoeling.
In dit hoofdstuk komt aan de orde: Besmetting Aansprakelijkheid Hulpverlener Let op! In dit hoofdstuk komt aan de orde: Besmetting Aansprakelijkheid.
In dit hoofdstuk komt aan de orde: Achtergrondinformatie Eerste Hulp tijdens evenementen In dit hoofdstuk komt aan de orde: Achtergrondinformatie.
AED Zoals nu is.
ALLES EN NOG VEEL MEER OVER HET VERKEER !
Eerste Hulp CASA DOS Alles-Paletti® 2010.
GRONDWERK De eerste hulp verlener zit bijna altijd op de grond naast het slachtoffer. Veel handelingen worden daarom op de knieën en vanuit de onderrug.
Traumatologie Hoe te herkennen en wat te doen?
Kleine ongevallen bij kinderen
EHBO Selina de Vries.
Herhaling belangrijke punten EHBO
Herhaling belangrijke punten EHBO
Toolbox: EHBO voor Dummies
Praktische E.H.B.O Voor leiding en scouts een praktisch inzicht in de theorie en praktijk tijdens opkomsten.
Herhaling belangrijke punten EHBO
E.H.B.O lessen.
Gemaakt door Patrick Snijders en Joris van Beek
Het praktisch verkeersexamen start vanaf
Herhaling belangrijke punten EHBO
Geweld Maatschappijleer.
Verkeerssituatie rond onze school
EHBO D. LANG BN D. Lang 2015.
Shock flauwte E. Flink 2014.
Eerste hulp bij dieren.
5 belangrijke punten EHBO
Lesavond 1 gevorderden Onderwerpen: Verslikking Beknelling Scherfwond
, Sociale veiligheid is cruciaal voor kinderen om te kunnen leren Evt. logo van de school.
Het theorie examen Zaterdag 16 april om 12:00 uur in Nieuwegein 50 vragen anatomie 50 vragen fysiologie 50 vragen massage/verzorging Geslaagd indien: minimaal.
Alarmeren en hulpverleningsregels
TC Heeze & Veiligheid Veiligheidscommissie TC Heeze 2016.
Slikproblemen Wat zijn dat?.
Herhaling belangrijke punten EHBO
Herhaling belangrijke punten EHBO
In dit hoofdstuk komt aan de orde: Volgorde van handelen Snelle kantelmethode Hevig bloedverlies.
Herhaling belangrijke punten EHBO
Natuurlijk leert de Koninklijke EHBO je helpen
Natuurlijk leert de Koninklijke EHBO je helpen
EHBO-lessen.
Natuurlijk leert de Koninklijke EHBO je helpen
Hoeveel vitale functies kennen wij?
Natuurlijk leert de Koninklijke EHBO je helpen
Natuurlijk leert de Koninklijke EHBO je helpen
Herhaling belangrijke punten EHBO
Rode Kruis – afdeling Roeselare / EERSTE HULP / 1 & 2
EHBO.
Onderkoeling Hypothermie
Bijlage hoofdstuk
Tot welke toestand kan een groot bloedverlies leiden?
Welke vijf belangrijke punten komen altijd aan de orde?
Waarvan hangt de schade af die stroom door het lichaam kan aanrichten?
Transcript van de presentatie:

In dit hoofdstuk komt aan de orde: Vijf belangrijke punten In dit hoofdstuk komt aan de orde: Vijf belangrijke punten bij het verlenen van Eerste Hulp De noodvervoersgreep van Rautek Een slachtoffer ondersteunend verplaatsen ABC-methode

- Voor je zelf. Denk eerst na! Vijf belangrijke punten 1. Let op gevaar - Voor je zelf. Denk eerst na! - Daarna voor de mensen die naar het ongeluk kijken. Zijn die veilig? - En voor het slachtoffer. Het mag natuurlijk niet erger worden. Verleen geen hulp als het niet veilig is. Bel 1-1-2.

Ga na wat er is gebeurd en daarna wat het slachtoffer mankeert Vijf belangrijke punten Ga na wat er is gebeurd en daarna wat het slachtoffer mankeert - Vraag aan het slachtoffer: “Gaat het?” - Als dat niet lukt, vraag je het aan de mensen die er omheen staan: “Heeft u gezien wat er is gebeurd?” - Vraag aan het slachtoffer: “Heeft u pijn? Kunt u alles bewegen?” - Luister goed naar wat het slachtoffer vertelt. - Let ook op ‘stille getuigen’.

Ga na wat er is gebeurd en daarna wat het slachtoffer mankeert Vijf belangrijke punten Ga na wat er is gebeurd en daarna wat het slachtoffer mankeert Controleer daarna wat het slachtoffer mankeert: - Controleer eerst de vitale functies (ABC-methode): bewustzijn, ademhaling en bloedsomloop; - Kijk daarna of het slachtoffer plaatselijk letsel (wonden, kneuzingen of botbreuken) heeft. Een bewusteloos slachtoffer is in direct levensgevaar. Door de bewusteloosheid kunnen de andere vitale functies bedreigd worden.

Stel het slachtoffer gerust en zorg zo nodig voor beschutting Vijf belangrijke punten Stel het slachtoffer gerust en zorg zo nodig voor beschutting Zorg voor beschutting: Als het koud is: Leg een jas of (fleece-)deken over het slachtoffer heen. Als het warm is: Zorg voor schaduw, bijv. een parasol of paraplu. Door een reddingsdeken over een auto heen te leggen.

Zorg voor professionele hulp Vijf belangrijke punten Zorg voor professionele hulp bel 1-1-2 of laat bellen en vraag om een ambulance Beantwoord de vragen van de centralist en deskundige hulp Geef je naam door De plaats waar de hulp moet komen Wat er is gebeurd Het aantal slachtoffers Wat het slachtoffer mankeert Als het slachtoffer een kind is: de leeftijd

Vijf belangrijke punten Na het waarschuwen van professionele hulpverlening kan de situatie van het slachtoffer verergeren. Geef verslechteringen direct door aan 1-1-2.

Help het slachtoffer op de plaats waar hij zit of ligt Vijf belangrijke punten Help het slachtoffer op de plaats waar hij zit of ligt Omdat je niet weet wat een slachtoffer mankeert, is het beter om hem niet te verplaatsen. Als je dat wel doet, kan het letsel verergeren. Leg dit uit als het slachtoffer aanstalten maakt overeind te komen.

Demonstratie en inoefenen: Vijf belangrijke punten Demonstratie en inoefenen: Noodvervoersgreep van Rautek bij een liggend slachtoffer

Vijf belangrijke punten

Vijf belangrijke punten

Vijf belangrijke punten

Demonstratie en inoefenen: Vijf belangrijke punten Demonstratie en inoefenen: Noodvervoersgreep van Rautek bij een zittend slachtoffer

Demonstratie en inoefenen: Vijf belangrijke punten Demonstratie en inoefenen: Noodvervoersgreep van Rautek vanaf bed of bank

Vijf belangrijke punten

Vijf belangrijke punten

Vijf belangrijke punten

Demonstratie en inoefenen: Vijf belangrijke punten Demonstratie en inoefenen: Noodvervoersgreep van Rautek vanuit een autostoel

Vijf belangrijke punten

Vijf belangrijke punten

Vijf belangrijke punten

Vijf belangrijke punten

Demonstratie en inoefenen: Vijf belangrijke punten Demonstratie en inoefenen: Ondersteunend verplaatsen van een slachtoffer

Vijf belangrijke punten

ABC-methode – volgorde van beoordeling en handelingen Vijf belangrijke punten ABC-methode – volgorde van beoordeling en handelingen A – Airway Eerst kijken of de ademweg vrij is en het zo nodig stabiliseren van de nek. B – Breathing Controleren van de ademhaling. C – Circulation Controleren van de bloedsomloop en het stoppen van uitwendige bloedingen. De handelingen worden uitvoerig besproken in deel B.

Vijf belangrijke punten op een rij: let op gevaar ga na wat er is gebeurd en daarna wat het slachtoffer mankeert stel het slachtoffer gerust en zorg zo nodig voor beschutting zorg voor professionele hulp help het slachtoffer op de plaats waar hij zit of ligt

Verplaats een slachtoffer alleen als dat echt nodig is. Vijf belangrijke punten Samenvatting: Sta altijd even stil bij de vijf belangrijke punten voor je Eerste Hulp gaat verlenen. Verplaats een slachtoffer alleen als dat echt nodig is. Je kunt hiervoor verschillende methodes gebruiken: de noodvervoersgreep van Rautek of het ondersteunend verplaatsen van het slachtoffer.

Vijf belangrijke punten Zijn er nog vragen?