Leven in verbondenheid

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Zorg voor autonomie van ouderen met een psychiatrische achtergrond in het verzorgingstehuis Lambert Liza.
Advertisements

Woord van Leven Januari 2008.
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
Wolken, water, bergen Grasduinen in vroegere spreuken van de Bond zonder Naam Muziek: “Nachtegaal serenade” Viktor Vogel.
Denk aan de sociale competentie
30 maart 2014 Rotterdam 1. 2 Romeinen 4 17 (...) van die God Voor het aangezicht van die God, in wie hij geloofde, die de doden levend maakt en het niet.
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Lees aandachtig deze boodschap, heel belangrijk !
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (5)
Lesprogram ma 1.Voorgaande lessen 2.Tekstjes overnemen, ppt 3.Filmfragment met opdracht 4.Nabespreking 5.Huiswerk volgende week. 1.
WAT IS DE RODE DRAAD IN JOUW LEVEN ?
Christus: Zijn namen en levensgang
Laat je naaste delen in Gods liefde
Hoofdstuk 4: Pruiken en Revoluties
Lesprogramma: 1. Tekst overnemen in schrift. 2. Filmfragment met vragen, 3. Boek: zelfstandig in stilte maken 1, 7, 8, 22, 32, 42, 45, 46 en 47 Beoordeling:
Discipelschap.
IS ER MEER? ONTDEK HET ZELF!.
Een man lag uit te rusten in het gras en keek naar de lucht
IN HET BEGIN WAS HET WOORD
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
Heilige Geest Hij is Degene die ervoor zorgde dat taalbarrières tijdens het Pinksterfeest werden opgeheven. Iedereen verstond elkaar. Maar wie is Hij en.
Godsdienst.
Dierenwereld door Jeanne en leo door Jeanne en leo.
Lesprogramma: 1. Tekst overnemen in schrift. 2. Filmfragment met vragen, 3. Boek: zelfstandig in stilte maken 60, 61, 62, 63, 83, 87, 88, 92, 94. Beoordeling:
Engelen Engelen komen in veel verhalen van godsdiensten voor als een wezen dat uit de hemel afkomstig is. Engelen worden o.a. genoemd in de Tenach, de.
Denk aan de sociale competentie
Bekijk het wonderlijke Mensen doen in hun leven veel ervaringen op. Bij nieuwe of opmerkelijke gebeurtenissen kunnen zij zich verbazen of “verwonderen”.
Bekijk het leven.
Afkomst, zoeken en vinden
Afkomst en Afkomst Waar kom ik vandaan?.
De zuilen van de Islam Neem over in Jouw schrift
Leven in Verbondenheid
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Wat geloven de wereldgodsdiensten?
Mijn eerste levensbehoefte is…
Sneak preview 1 Welk offer bracht Zacharias toen een engel aan hem verscheen? brandoffer zoenoffer reukoffer.
Wie is God voor jou?.
GROEIEN EN VRUCHT DRAGEN.
inzicht op de invloed van veranderingen op het gedrag van medewerkers
Jonge kinderen zijn kostbaar in de ogen van Jezus
Welkom op TOV!.
Wie is God? Kun je Hem kennen? Wat kunnen wij van Hem weten?
‘Als u iets kunt doen, heb dan medelijden met ons en help ons
Preek ‘Geloof en wetenschap?’
Zingen Vers 1 Jezus zal heersen waar de zon gaat om de grote aarde om,
WAT IS NIEUW? 4 jan Zoetermeer.
Jongeren willen hun dagelijks leven met God verbinden
Als je van iemand houdt, heeft alles nog meer zin!
Goedendag computerbezitter!
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
Kaarten op tafel.
In de lichtkring van het Woord Johannes 1: Woord van het begin God sprak: “Er moet licht komen” God sprak: “Er moet licht komen” Woord van de Schepper.
Verdraagzaamheid..
THE LION KING The Musical. Musical  In december 2012 ben ik in London naar de musical ‘The Lion King’ geweest. Ik was er een aantal jaren daarvoor ook.
Verbondenheid: met elkaar leven uit Gods liefde
Jezus leert ons: Bidden vindt plaats in de intimiteit van je relatie met God.
Wat is geschiedenis en wat heb je eraan?
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
Opgroeien in de stad les 3
Gods liefdestaal 1. Aandacht van mensen 2
H3.6, Nieuwe kansen 1 Boek blz. 40 t/m 69, ca. 8 weken 4. Geboorte- verhalen Gaat over geboorteverhal en die iets laten zien van het nieuwe begin dat hun.
Nieuw Begin. Voorbeeld: Rosj Hasjana, het joods nieuwjaar De wisseling van de jaren en daarmee de jaartelling is niet bij alle culturen identiek. Volgens.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Vorige keer sprak Jan over: Waarom is de geest uitgestort? We zijn gekocht met een doel. God wil door jou heen zijn vrucht aan de volkeren geven.
Verdieping Timemanagement
15 mei 2015 Urk 10 kenmerken van Gods geest in Romeinen 8.
Efeze 3: Om deze reden buig ik mijn knieën voor de Vader van onze Heere Jezus Christus, 15 naar Wie elk geslacht in de hemelen en op de aarde.
Hemels denken.
Les 7 Schepper Wat doe ik hier vandaag?
Transcript van de presentatie:

Leven in verbondenheid 1. Wie leeft met wie in verbondenheid? 2. Hoe weet je dat? 3. Wie leeft NIET met elkaar in verbondenheid? 4. Hoe weet je dat? Filmfragment Lion King

Leven in … …verbondenheid

Leven in …. ….verbondenheid Doelstellingen van de les: Je leert het verband tussen liefdestalen en het begrip verbondenheid. Je maakt kennis met levensvragen die gaan over verbondenheid. Je leert het verband tussen het liefde volle karakter van de schepper en de verbondenheid en de liefdestalen ….verbondenheid

Leven in …. ….verbondenheid De engel sprak wel/niet de liefdestalen tegen Sam (hoe?) Er was wel/geen verbondenheid. Alvero uit Colombia sprak wel/niet de liefdestalen tegen de oude verwaarloosde mensen (hoe?) Er was wel/geen verbondenheid. Liefdestalen tonen dat iemand wel/geen verbondenheid wil. ….verbondenheid

Leven in …. ...Verbondenheid Huiswerk: “Zoon!” Huiswerk: Kan een mens in verbondenheid met zijn godheid leven? Hoe kan men dat beleven of ervaren volgens jou? (Denk aan de liefdestalen) “Vader” ...Verbondenheid