Christelijke Rituelen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
SCHOOL VOOR GELOOFSVERDIEPING Weten wat je gelooft Welkom
Advertisements

Spirituele rijkdom in de christelijke traditie
School voor geloofsverdieping – 2 de jaar – I. GOD VERLANGT EEN VOLK. OVER DE KERK 1. Kerk in deze wereld: problematisch 2. Waarom moet er Kerk.
Het hindoeïstische feest: Divali
Taal en woordenschat Landbouw woorden en Contaminaties
Aardrijkskunde.
Zingen Vers 1 Vrede zij u vrede zij u. Gelijk Mij de Vader zond,
Zingen De Almachtige, Schepper des hemels En der aarde
Zingen Ik geloof in God de Vader, de Almachtige,
Rituelen in het Christendom
Godsdienst. Hemel Wat doe je als je iets heel mooi’s krijgt?
Het Christendom.
Denk aan de sociale competentie
Engelen Engelen komen in veel verhalen van godsdiensten voor als een wezen dat uit de hemel afkomstig is. Engelen worden o.a. genoemd in de Tenach, de.
Bekijk het wonderlijke Mensen doen in hun leven veel ervaringen op. Bij nieuwe of opmerkelijke gebeurtenissen kunnen zij zich verbazen of “verwonderen”.
Bekijk het leven.
Ongeveer 2000 jaar geleden werden volgens grote groepen joodse gelovigen oude voorspellingen vervuld. Waar voorheen bij grote tekenen de ‘Oorzaak’ onzichtbaar.
De zuilen van de Islam Neem over in Jouw schrift
Mohammed zelf bleef in Mekka bij zijn bezittingen. Na een aanslag op zijn leven vlucht hij de woestijn in. Daarbij verliest hij zijn bezittingen en het.
Bronnen Qur’an Vragen 1.Welke woorden kan je maken van de letters MRH? 2.De ouderdom van een tekst kan je herkennen aan de leestekens. Welke tekst is volgens.
Voorstellen. Wat is Leven-s-beschouwing (LB)?
Experts werkvorm + begrippentest
Leonardo-klassen van de Kameleon en de Tweemaster
Christendom.
Leef je geloof! Jacobus 2: Jacobus 2 : 26
Als kerk willen we zingen over de dingen waar Gods hart vol van is. Gods hart klopt voor gerechtigheid, maar toch zingen we daar weinig over. Daarom maakt.
Verband De gaven van de Geest: 1.Wat zijn het niet en wat zijn het wel 2.Welke gaven zijn er en krijgt iedereen zulke gaven? 3.Bespreking 1 Korinthe.
VROEG MODERNE TIJD DE PROTESTANTSE REFORMATIE DIE SPLITSING VAN DE CHRISTELIJKE KERK IN WEST-EUROPA TOT GEVOLG HAD.
Van gedoopt naar gevormd!
De Kerk bepaalde het ritme van het leven
Samenvatten Klas 4A de Foorakker.
Goed voorbereid naar de Pabo!
Geest, gaven, vruchten & talenten deel 1 29 maart 2015 R.Rausch © Serie: Geest & gaven (drie delen Q&A) Evangelische Baptisten Gemeente Tilburg.
Waar komt godsdienst vandaan?
Hoe leer je geschiedenis?
Het belang van plannen.
De Bijbel De leer Het christelijk leven
Geschriften en stromingen
Hoofdstuk 2 par 1 Schrijfdoelen.
Waarom? Je hebt ontdekt wat je interesses zijn. Behalve dat het van belang is dat je doet wat je leuk vindt, is het ook belangrijk om te doen waar.
VAD bijeenkomst 1.5. Inhoud VAD bijeenkomst Welkom, mededelingen, terugblik vorige week didactische ervaringen uit de praktijk 2. Opdracht Stille.
H3.6, Nieuwe kansen 1 Boek blz. 40 t/m 69, ca. 8 weken 4. Geboorte- verhalen Gaat over geboorteverhal en die iets laten zien van het nieuwe begin dat hun.
Nieuw Begin NIEUW LEVEN. DOEL VAN DE LES: - De leerlingen kunnen het thema geboorte koppelen aan het thema nieuw begin. - De leerlingen weten de verschillende.
H3.5, Grote schonmaak 1 Boek blz. 40 t/m 69, ca. 8 weken 4. Geboorte- verhalen Gaat over geboorteverhal en die iets laten zien van het nieuwe begin dat.
Nieuw Begin 3.3 GEBOORTERITUEEL ALS STEUNPILAAR. DOEL VAN DE LES: - De leerlingen kennen rituelen van de grote godsdiensten - De leerlingen kunnen rituelen.
7 SACRAMENTEN de eucharistie met als belangrijk onderdeel de heilige Communie het doopsel het vormsel de biecht of het sacrament van de verzoening de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Formulier voor de openbare belijdenis van het geloof Blz. 735 (GK) Geliefde broeders en zusters in onze Here Jezus Christus, U bent hier verschenen voor.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
SVP op dezelfde plaats zitten als vorige keer s.v.p. Wat gaan wij doen? -De vorige les (ca. 5 min.) -Huiswerk bespreken (ca. 5 min.) -Meegebracht voorwerp.
WAAROM IS DE WATERDOOP ZO’N BELANGRIJKE STAP IN HET LEVEN VAN EEN CHRISTEN?
Romeinen (4) WELKOM.
Levensweg NBG Bijbelvertaling
Heeft de werkelijkheid een extra gloed? Niet alleen het buitenleven, ook je werk, je studie.
Alinea: kernzin + uitwerking
Griekse leenwoorden samenstelling en afleiding
De Doop Welkom De Doop 23&24 januari 2016.
Omschrijvingen en definities
Rob Goossens Wat weten we nog?.
Bediening van het Woord
Helpen bij huiswerk en plannen
Op het zaaiveld van ons hart worden woorden uitgestrooid Het Woord van God is het zaad van nieuw leven.
Toedienen meststoffen
Op Dankdag vraagt Verre Naasten gebed en giften voor het buitenlandse mission-werk van onze kerken in Pakistan. Geloof delen wereldwijd!
Je bent ingelijfd in Christus
En natuurlijk wat opdrachten uit het huiswerk
de brief aan de Galaten (3)
Transcript van de presentatie:

Christelijke Rituelen Biecht Een voorbeeld van een ritueel, is een besnijdenis. Het is een “heilige handeling”. Binnen de christelijke kerk wordt dit Sacrament genoemd {=(geloofs)geheim}. Een sacrament doet de ontvanger goed. Hoe “schoner” de ziel des te groter zal het effect zijn. Het vertellen, op biechten, van de zonden wordt daarom gezien als een goede voorbereiding op het ontvangen van een sacrament.

Christelijke Rituelen Doel van de les Christelijke Rituelen Doop Biecht Eucharistie Vormsel Ziekenzalving Begrafenis Huwelijk Je maakt kennis met de begrippen: Sacrament, De doop, de biecht, de Eucharistie, het vormsel, het huwelijk, priesterwijding, ziekenzalving en begrafenis.

Christelijke Rituelen Opdracht bij filmfragment Christelijke Rituelen Doop Biecht Eucharistie Vormsel Ziekenzalving Begrafenis Huwelijk Maak een woordspin bij de film. Maak vervolgens een rij van de vijf belangrijkste woorden. Schrijf in maximaal twee zinnen op wat je nu hebt geleerd over de kerk en het nut van de sacramenten.

Christelijke Rituelen Bespreken huiswerk opdracht. Christelijke Rituelen Doop Biecht Eucharistie Vormsel Ziekenzalving Begrafenis Huwelijk Maak voor de volgende keer de vragen van het stencil. Deze gaat over hoofdstuk 6, rituelen.

Christelijke Rituelen www.kaaba-taaba.nl Christelijke Rituelen