- 1. Waar wordt u, als u naar onze jeugd en ons jeugdwerk kijkt, nu echt blij van ? Gesprekken met jongeren Samen dingen doen Veel kinderen naar de tienerdienst.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Gemeenteberaad Jeugdwerk
Advertisements

Verdiepen en Verbinden …jeugdwerk van de 21 ste eeuw… Van hier naar daar.
presentatie NPV 10 oktober 2012
Welkom Thuis Karpos Leerhuis.
De Meridiaan naar de toekomst. Welkom 1. De organisatie 2. Gelijke tijden 3. Continurooster.
GEMEENTE, NEEM JE KINDEREN MEE
Wat is een Groene Kerk? Werk maken van duurzaamheid en zorg voor de schepping. Beloven om elk jaar een nieuwe ‘groene’ stap zetten. Ervaringen delen en.
Het jeugdwerk van de Samen-op-Weggemeente Kudelstaart
Introductiebijeenkomst
Jeugdouderlingen op weg ……… Naar de toekomst. Bezinningsdag Wat willen we bereiken??? • Jeugd betrekken bij de kerk • Jeugd in contact brengen.
BEWONERSVERENIGING GARSTKAMP Toekomst bestendig wonen
Identiteit is geen kwestie van kiezen, maar van delen. SOPOW, 31 oktober 2012 Vereniging Openbaar Onderwijs.
Welkom 1.
BEWONERSVERENIGING GARSTKAMP Gezond oud worden KLANKBORDGROEP Donderdag 6 juni 2013 AANVANG 13:30 UUR RECREATIERUIMTE.
Deze presentatie loopt vanzelf door hem te starten zo of zo.
WMO en de kerken.
Gemeenteopbouw door werken met gemeenthema’s Hans Burger
De 10 geboden Ik ben de Here God. Ik ben jouw God. Ik wil altijd voor jou zorgen. Hou daarom van Mij het meeste. Maak geen beeld van God. Gebruik de naam.
Kindernevendienst (KND) Op zondagmorgen tijdens de kerkdienst gaan de kinderen van groep 1 t/m 8 naar de kindernevendienst. Hier horen we verhalen uit.
In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper. Hij doopte mensen.
Kruisweg geschilderd door Lucien Lantier
Christelijke Boektiek de Vries te Drachten
Een andere manier van werken Een uitwerking van de Visie.
Welkom in de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West.
Welkom in de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West.
Welkom in de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West.
Proviand voor onderweg Verder aan de slag met de visietekst Dekenale avonden voor team 2013 Powerpoint bij de slotbezinning.
Matteus 18: 2- 6 Hij riep een kind bij zich, zette het in
Thema: ons jongerenwerk / geloofsopvoeding Thema: geloofsopvoeding/geloofsoverdracht Zondag 16 maart 2014 (aanvang 19:30) Locatie: Levensbron/soos De Jeugdcommissie.
Voorstel drugbeleidsplan Kortenberg Hier mag nog aan geschaafd worden...
Voorbereiding Eerste Heilige Communie een bijzondere tijd voor u en uw kind.
Enquête-uitslagen PowerPoint Fanfare Sint Caecilia 2011.
Voorganger:Ds. Tigelaar Voor de dienst Voor de dienstPs. 102: 13 Na de zegen SchriftlezingMa Tekst Na de zegenLb. 328 SchriftlezingMatteüs 5: 13-20,
ENQUETE Voor jonge gezinnen
Voorbereiden … voor het Vormsel.
Jeugd Pastoraat Westerkerk.
Een catechesejaar plannen.
Wij ondersteunen en begeleiden kerken bij het gemeente-zijn in deze wereld.
Presentatie van de resultaten taakgroep Pastoraat op Maat en Missionaire Dynamiek Ton Snepvangers projectleider vanuit het bisdom Dick van Klaveren lid.
Presentatie van de resultaten taakgroep Pastoraat op Maat en Missionaire Dynamiek Ton Snepvangers, projectleider vanuit het bisdom Dick van Klaveren, lid.
Presentatie van de resultaten taakgroep Pastoraat op Maat en Missionaire Dynamiek Ton Snepvangers, projectleider vanuit het bisdom Dick van Klaveren, lid.
Presentatie van de resultaten taakgroep Pastoraat op Maat en Missionaire Dynamiek Ton Snepvangers projectleider vanuit het bisdom Dick van Klaveren lid.
Presentatie van de resultaten taakgroep Pastoraat op Maat en Missionaire Dynamiek Ton Snepvangers projectleider vanuit het bisdom Dick van Klaveren lid.
Interkerkelijke werkgroep AZC Almere.. Betrokkenheid van kerken in de samenleving Christenen actief Zorg voor de samenleving De samenleving dat zijn WIJ.
Zo doen we dat op De Wissel. Inhoud  Onze visie  Onze doelen  Afspraken  Tips  Facebook  Twitter  Youtube  Tot slot.
AFKONDIGINGEN VOOR ZONDAG 31 augustus 2014 Goedemorgen gemeente, luisteraars thuis en gasten hartelijk welkom in deze kerkdienst. Namens de kerkenraad.
Het Eetcafé Zwolle Sinds 1994 Handen en voeten geven aan het geloof vanuit de liefde voor Jezus.
Onze school is zich ervan bewust dat sociale media een onlosmakelijk onderdeel zijn van de huidige samenleving en de leefomgeving van haar leerlingen,
Het is Biddag! Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Bid je mee? Voor hun.
Liturgie voor de viering op zondag 21 februari 2016 Voorganger:ds. Marloes Meijer Organist: Peter de Rijke Wijkgemeente De Kern.
Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Het is Biddag! Bid je mee? Voor.
V. Wij danken voor de doop van Sep en van Jurre. Wij bidden voor hun ouders, Eric en Tannita, en Wijjert en Monique, met Matthijs. Zegen deze ouders en.
Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Het is Biddag! Bid je mee? Voor.
MEEDOEN in Edam-Volendam Voorstellen: Katja Mooij (RCO De Hoofdzaak) Fred Wiedijk (Context NH) Coördinatie en secretariaat MEEDOEN-tafel.
Jeugdwerkactie 2014 Actiedoelen. Drie pijlers onder de actie Thema 1Sterk in je schoenen Weerbaarheid van jongeren Thema 2Schouder aan schouder Zorg voor.
Welkom op de gemeente-avond van de Protestantse Gemeente Herveld en Slijk – Ewijk.
Welkom in deze Pinkster-dienst - een gave(n)dienst koor, voorlezing, zingende kinderen, bijdrage KIKker, preek enz. - een volle dienst laat u/je vullen.
EEN GESPREK OVER AFHAKERS IN DE KERK ‘Mijn zoon / dochter gaat niet meer naar de kerk’
Geloofsopvoeding Vader- en moederschap. Vader én moeder zijn nodig Kinderen hebben twee rolmodellen nodig, van de vrouw en van de man. Kinderen hebben.
 Welke gedachte komt bij u op als ik zeg ‘de jongeren binnen uw gemeente’?  Welke gedachte komt bij u op als ik zeg: ‘de ouderen in uw gemeente’? 
© MOVISIE Een leefbare samenwerking Door: Bora Avric (senior organisatieadviseur en o.a. projectleider van het project ‘Sportief Participeren’ binnen MOVISIE),
Pinksteren 15 mei 2016 in De Hoeksteen Voorganger: Mw. S.G.H. Vroomans-van Hattem Ambtsdragers: Joop Mets en Ben Boon Kindernevendienst: Frank Rote Organist:
JEUGDWERK 2016/2017 Youth Connect Youth Mission Youth Chill Next Level 16+ Open Huis & Haard (OHH) Youth Online.
Efeziërs 2:11 – 3:21 Eerst was er scheiding Jodenniet-Joden maar door Jezus Christus worden ze één Jodenniet-Joden = het mysterie van Christus: Gods oude.
Onderzoeks- presentatie. Programma Algemene gegevens respondenten Resultaten o Plek van geloof o Prioriteiten o Godsbeeld o Beeld van de kerk o Sterke.
Kort doopformulier voor de kinderdoop
Welkom in deze kerkdienst
JEUGDWERK NGK NUNSPEET
Christus’ project: de kerk
collecte plus giften dankdag ($ 1850 ) voor gemeente Venezuela
Transcript van de presentatie:

- 1. Waar wordt u, als u naar onze jeugd en ons jeugdwerk kijkt, nu echt blij van ? Gesprekken met jongeren Samen dingen doen Veel kinderen naar de tienerdienst Spontaniteit 2x Goed aanbod van activiteiten Jeugd voor in de kerk is leuk (Dineke bedankt !)2x Vrijdagavond club Toewijding Clubwerk

2. Waar Gaat het niet goed ? Weinig jongeren tussen 15/30 jaar in de kerkdiensten 2x Catechese weinig continuïteit Kinderen willen dingen leren Pastoraal probleem ouders Waar blijven die 140 en hun ouders Liturgie die altijd het zelfde Orgel past niet bij jeugd Voor 12+ niet iedere zondag iets Contrast binnen en buiten de kerk is groter geworden Kerkdienst niet echt boeiend, jeugd kan niet participeren 2x

3. Hoe zou dit opgelost / ingevuld kunnen worden ? Jeugdwerker Echtheid Kunnen 20gers kennis overdragen aan 10ners Ouders betrokken bij geloofsopvoeding 2x Doopouders volgen Variaties in aanbod Zelf inbreng van jongeren 2x Meer actie Muziek afstemmen op de jeugd en stimuleren Maandelijkse jeugd diensten/gast sprekers wens Ouderen nevendiensten Jeugddienst als ochtend dienst

4. Wat vindt u belangrijk om aan onze jeugd door te geven ? Gemeente zijn Bijbel kennis 2x Ouders moet opstaan/actief zijn Geloof Jezus voor elke dag God is een God van relaties Geloof als feest Dat ze welkom zijn Betrokkenheid bij de gemeente Verantwoordelijkheid van uit geloof Bevlogenheid

5. Waarom zien we zo weinig jeugd in onze reguliere diensten ? Het moet interessant zijn voor ouders en jongeren Jeugd heeft geen inbreng Voorbeeld functie ouders Starheid in dienst Saai Ouders haken af

6. Hoe zouden wij als Regenboog-gemeente beter voor onze jongeren kunnen zijn ? Voorbeeld zijn Contact zoeken Jonge rol modellen Stimuleren van eigen initiatieven Schaduw kerkenraad Blijven luisteren naar jongeren Jongeren serieus nemen Ouders die hun geloof serieus nemen Jongeren kansen geven Tienerdiensten zijn apart , ook in de kerk welkom zijn Toerusting nodig Te veel gepraat, te weinig gedaan

Voorlopige evaluatie . x

Dank voor uw komst en wel thuis. x