Onhaalbaar? Een gebod om op af te knappen? Een gebod om op af te knappen? Alleen voor kinderen? Alleen voor kinderen? “Gods hand”? “Gods hand”? Risico:

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Efeze 3:1-13 Tekstboekje Hoofdstuk 12 en 13
Advertisements

Psalm 118 vers 11 (ob) De steen, dien door de tempelbouwers Veracht'lijk was een plaats ontzegd, Is, tot verbazing der beschouwers, Van God ten hoofd des.
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
´OMWILLE VAN MIJN NAAM´.
IN DE KERK M/V. GEVOELIG ONDERWERP Wat staat er voor je op het spel?
Relaties Van levensbelang…….. Relaties Profetie: 19 september 2010 – Relatie met God is het belangrijkste in een mensenleven – Belangrijk om missionair.
Gods leiding in ons leven en De Heilige Geest CSR Delft 6 september 2011 Drs. G.C. Vreugdenhil 1.
Samen groeien in Christus. De Heer kennen Samen groeien in Christus De Heer kennen Hoe leer je hem kennen?
Romeinen 6:1-11 Betekent dit nu dat we moeten blijven zondigen om de genade te laten toenemen? Dat in geen geval. Hoe zouden wij, die dood zijn voor.
H E E R U B E N T W E L K O M...geloven, getuigen, groeien...
Godsdienst.
Wat doet een diaken? Diaconia = dienen Dienen om te dienen.
Zingen Vers 1 Zingt een nieuw lied voor God de Here
Zingen Vers 1 Samen in de naam van Jezus heffen wij het loflied aan,
GENADE in huis Kolosse
Geloven en nu….
Preek thema: Zeker weten?.
‘voor de kinderen’. Johannes 1 3 x een nieuw begin de wording van de wereld de(mens)wording van Jezus de wording van Gods kinderen In het begin.
De Geest schrijft Jezus in ons leven Wat is er te zien van de Geest? Kijk naar jezelf: leesbare brief.
Ouders en kinderen. Gewone mensen “Zwakheden en gebreken” “Zwakheden en gebreken” 2 e rijtje geboden: omgaan met elkaar 2 e rijtje geboden: omgaan met.
EER je vader en je moeder !
Willen jullie mij helpen om jullie gehoorzaam te zijn?
Uw liefde is meer dan het leven Psalm 63:4a. Uw liefde is meer dan het leven Psalm 63:4a Gods liefde… of het leven.
Verbondenheid. Efe 2:16 de bron van verbondenheid is de dood van Christus.
Waarom laat God ons de tien geboden zo scherp preken als toch niemand ze in dit leven volbrengen kan?
Wie heeft u in zijn ban gekregen? We houden niet zo van wetten, toch leveren we ons er makkelijk aan uit – alsof er een magische aantrekkingskracht is.
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
In deze presentatie staan beide.
Genade.
Eer je vader & moeder: 1: voed je kinderen op als Jezus Toffe vaders…
Breuken in de Kerk overzicht in vogelvlucht God openbaarde zich in de geschiedenis van het Joodse volk.
“Met Christus gezeten in de hemel”
Zondag 39 HC Franeker 29 maart 2009
Priesterwijding Koenraad Janssen
1e gebod Ben ik echt de belangrijkste voor jou, elke dag van je leven?
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
Onbetaalbaar! Filemon : Waarde Ik ben mijn bankrekening? Ik ben mijn bankrekening? Uitgaan van jezelf Uitgaan van jezelf Afzetten tegen anderen.
Christen-zijn op je werk: fijn of eng ??
Welkom op TOV!.
1Korinthe 7 32 En ik wilde wel, dat gij zonder zorgen waart. Wie niet getrouwd is, wijdt zijn zorgen aan de zaak des Heren, hoe hij de Here zal behagen.
luister Israël JaHWeH / HEER → Ya God → el Yäel = de HEER is God.
13 juni 2015 Maarn. Efeze 3 6 (het geheim van de Christus): de natiën zijn mede-lotbezitters, mede-ingelijfden en mede-deelhebbers van het beloofde in.
Ga dan op weg… De missie van de Verlosser
Dienst:. 2 augustus 2015 Spreker:. D. Gorter Tekst:
“Ga de weg van de liefde.”
Hoe vier je Kerst?.
Abba, Vader Geen veroordeling meer! Geen veroordeling?? Maar er is toch zoveel kwaad in de wereld?
De offers – HET OFFER, beeld(en) van het werk van de Heer Jezus
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Wie worden met kracht weggenomen bij de bazuin van God? 1 Thessalonicenzen 4:13-18.
-Wetten en regels? Thema: Door Christus handhaaft God Zijn scheppings-ideaal.
Ouderavond basisschool.  Kinderen krijgen we allemaal in een leeftijdsfase die gekenmerkt wordt door overmoed.  Het wordt steeds moeilijker je kinderen.
Teleurgesteld in mensen Teleurgesteld in God Teleurgesteld in zichzelf  
JEZUS ZONDER HANDEN.
Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties. 1 mei 2016.
Leerdienst thema 2 ‘Christen zijn: naar Christus toe bewegen’ 1 Thema 2: Christen worden, christen zijn christen blijven Wat is christen zijn ? 1.Duidelijke.
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
Durf te kiezen, durf te verliezen – je bent rijk in Christus.
Heb de HEER lief met heel je leven – Deuteronomium 6 HEB JE HEER LIEF MET HEEL JE LEVEN Heb hem lief, met heel je leven. Hem alleen! Neem de jeugd mee.
Matteüs 28:18-20a Iedereen moet erkennen: Christus is Heer 1.
10 maart 2016 Hendrik Ido Ambacht Paulus, apostel van de natiën.
Samen in de naam van Jezus Samen in de naam van Jezus, heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen en doet ons elkaar verstaan. Samen.
Kolossenzen 3 & 4 gaat over het nieuwe leven
OF DOE JE EN VOEL JE WAT JE BENT?
Kind van God.
‘Ik doe alles voor het evangelie om ook zelf aan de beloften ervan deel te krijgen.’ 1.
Er zijn belangrijker dingen….
wie kan God zien en in leven blijven? omdat we liefhebbers van de duisternis zijn zondig omdat we liefhebbers van de duisternis zijn.
ZONDE OVERWINNEN Les 7 voor 18 november 2017.
Ik geloof in God, Vader van ons allen. Hij heeft de aarde
Transcript van de presentatie:

Onhaalbaar? Een gebod om op af te knappen? Een gebod om op af te knappen? Alleen voor kinderen? Alleen voor kinderen? “Gods hand”? “Gods hand”? Risico: gezag in handen van mensen Risico: gezag in handen van mensen Gebod blijft ons aanspreken Gebod blijft ons aanspreken

Nieuwe generatie ouders Jaren ’60/’70: anti-autoritair Jaren ’60/’70: anti-autoritair Gezag => verhoudingen, samenleven Gezag => verhoudingen, samenleven Omgaan met relaties Omgaan met relaties Draait om mezelf Draait om mezelf Vrij om te kiezen voor maximaal geluk Vrij om te kiezen voor maximaal geluk En als de keuze fout loopt … En als de keuze fout loopt …

Gevolgen Echtscheiding Echtscheiding Andere vorm van gezin: “samengesteld” Andere vorm van gezin: “samengesteld” Het IK centraal – bij ouders én kinderen Het IK centraal – bij ouders én kinderen Welke waarden verliezen we? Welke waarden verliezen we? “Zelf” zeggen “Zelf” zeggen “Ander” zeggen: gezin als oefenplek “Ander” zeggen: gezin als oefenplek God plaatst de ander in je leven God plaatst de ander in je leven

Luisteren naar Paulus Status quo? Status quo? Belofte: lang leven Op het goede spoor blijven Belofte: lang leven Op het goede spoor blijven Tweerichtingsverkeer: Kinderen én ouders Slaven én heren Tweerichtingsverkeer: Kinderen én ouders Slaven én heren

In de Heer Christus centraal in je relaties (7x genoemd in Efeze 6:1-9!) Christus centraal in je relaties (7x genoemd in Efeze 6:1-9!) Startpunt: Hij is de eerste Startpunt: Hij is de eerste Voorbeeld: vrijwillige toewijding Voorbeeld: vrijwillige toewijding Doel: vertellen over Jezus, bij Hem brengen Doel: vertellen over Jezus, bij Hem brengen Relativering: allemaal “slaaf van Christus” Relativering: allemaal “slaaf van Christus” Hulp: vergeving, kracht als ‘t mis gaat Hulp: vergeving, kracht als ‘t mis gaat Samen de Heer dienen Samen de Heer dienen