Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Standaard Kosten Model (SKM) meting FAVV Aleydis Kestens Februari 2007 Federaal Agentschap voor.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
SINT LUKAS HOGESCHOOL BRUSSEL
Advertisements

Een getal met een komma noemen we een decimaalgetal.
Rentetoelage Hinder Openbare Werken Agentschap Ondernemen.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Voorstellen voor aanpassing van het KB heffingen en het KB retributies Raadgevend Comité van.
CONTROLE FAVV SCHAPEN - GEITEN
Financiering FAVV heffingen en retributies t. l. v
Katie Vermeersch DG Controlebeleid RC 27/05/2009
Communicatie- programma 10
Pwc Onderzoek scenario's nationale verdeling Kyoto- verbintenissen Platform Milieu Economie, Leuven, 22/01/2003 Studie voor het Kabinet van de Staatssecretaris.
Infrastructuurvereisten FAVV Quality Days 28/04/2011
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen ACTUELE SITUATIE OMTRENT BLUETONGUE Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen.
November 2013 Opinieonderzoek Vlaanderen – oktober 2013 Opiniepeiling Vlaanderen uitgevoerd op het iVOXpanel.
05/07/ De handel: gaat nog jobs creëren in 2010! Dominique Michel Gedelegeerd bestuurder 25 februari 2010.
1 Financiering … een stand van zaken 1) heffingen 2) retributies.
Sint Jorisschool Examenvoorlichting Studie & Voorbereiding Examen Uitslag Diploma.
Sint Jorisschool Examenvoorlichting
Ronde (Sport & Spel) Quiz Night !
Algemene ledenvergadering Dorp, Stad & Land 2008
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen 1 Vormingssessie Laboratoria DIAINE SACHA 2006/09/13 DG Laboratoria FOODLIMS FAVV.
De Kalender en De Seizoenen Ellen Adriansens Gegradueerde in de ergotherapie BuSo – OV 2 – 2 e graad Algemene en Sociale Vorming Raamplan BuSo.
Verbinden, stimuleren & ontwikkelen 1 ESF informatiebijeenkomst 24 november 2010 Arie Visser Projectleider ESF.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Heffingen Raadgevend Comité van 25 juni 2008.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Overzicht regelgeving ter voorlegging aan Raadgevend Comité in 2009 DG Controlebeleid Federaal.
BOVO procedure
HANDLEIDING: REGISTREREN VAN VACCINATIES Q-KOORTS
Informatiesessie Impact van de nieuwe richtlijn « stocks » voor de aangevers van aardolie 13 maart 2012.
DIOXINES en DIOXINE LIKE PCB’S in Stabroek
BPR van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen 1 Vormingssessie Laboratoria 13/09/2006 DG LABORATORIA Kalender opleiding / workshops.
01/09 1 ste schooldag! 06/09 Info-avond 10/09 Parochiefeesten 11/09 Parochiefeesten 24/09 Veldloop.
Implementatie Uniek Loket 26 november thema’s Ondernemingen Ondernemerschap Omgevingsfactoren 5 perspectieven Sensibiliseren Informeren Adviseren.
Presentatie VSC,De toekomst van de technische arbeidsmarkt IV, Dossier Duyvis, 19 maart 2013 p. 01/12 Dossier Duyvis Best practice.
Afdeling Studietoelagen Kwaliteitsnetwerk 31 januari 2005.
ribwis1 Toegepaste wiskunde, ribPWI Lesweek 01
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Overzicht verwacht wetgevend werk 2008: regelgeving ter voorlegging Raadgevend Comité (DG Controlebeleid)
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Krachtlijnen strategische en operationele doelstellingen DG controlebeleid Herman Diricks, directeur-generaal.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen DIS - PCE OVL Actie Geraardsbergen mei 2009.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Voorlichtingscel Pierre Cassart Federaal Agentschap voor de veiligheid van de Voedselketen.
Agence fédérale pour la Sécurité de la Chaîne alimentaire Heffingen Raadgevend comité van 25 juni 2008 Véronique Berthot Federaal Agentschap voor de Veiligheid.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen STAND VAN ZAKEN IN VERBAND MET BTV 25 maart 2009 Federaal Agentschap voor de Veiligheid van.
Auditprogramma 2007 Resultaten Raadgevend Comité - 27 februari 2008
Jaarverslag van de interne audit Raadgevend Comité 24 juni 2009
Agence fédérale pour la Sécurité de la Chaîne alimentaire Heffingencampagne 2008 Aline DEWORME Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Jaarverslag ombudsdienst 2007 Raadgevend Comité 19 maart 2008 Frans Vromman Federaal Agentschap.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Jacques Inghelram Cel Validatie Gidsen Autocontrole en de gidsen.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Activiteitenverslag 2006: controleactiviteiten Raadgevend comité van 27/6/2007 Federaal Agentschap.
Raadgevend Comité ir. Gil Houins Directeur-generaal DG Controlebeleid.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Ontwerp KB tot wijziging van KB van 16/01/2006 “erkenningen, toelatingen, registraties” Paul.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Verlaging van de kosten FAVV (voedselveiligheid) voor de landbouw en de KMO’s Persconferentie.
Een bakje kwark kost € 1,27. Hoeveel kosten vijf bakjes? 5 x € 1,27 = 5 x € 1,00 = € 5,00 5 x € 0,20 = € 1,00 5 x € 0,07 = € 0, € 6,35 Een.
Sint Jorisschool Examenvoorlichting Studie & Voorbereiding Examen Uitslag Diploma.
RUG- EN NEKREVALIDATIE totaalbehandeling volgens David Back Concept
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Raadgevend Comité van 28 september 2011 Heffingen 2011 Federaal Agentschap voor de Veiligheid.
1 Controleplan 2005 Raadgevend comité Hotel President – donderdag 21 april 2005.
Dames (1e peleton) F-G-M rechts-om-keert (binnendoor) Heren (2e peleton) M-G-F links-om-keert (buitenom) Bij F met.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen 1 Vormingssessie Laboratoria 13/09/2006 DG LABORATORIA Inleiding: organisatie FAVV.
Voorstelling Juridische Dienst
1 ADMINISTRATIEVE VEREENVOUDIGING Persoonlijke toestand en verklaring op erewoord.
CENTRAAL KERKBESTUUR GENT STAD
11 Overlegvergadering Een kijk op de toekomst Katleen De Wilde (deskundige/inspecteur FANC)
Algemene Ondernemersvaardigheden
Welkom.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Medisch toezicht van personen in de levensmiddelensector. Koninklijk besluit tot wijziging van.
Agence fédérale pour la Sécurité de la Chaîne alimentaire Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Operationele doelstellingen DG Algemene.
1 Zie ook identiteit.pdf willen denkenvoelen 5 Zie ook identiteit.pdf.
Federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Operationele doelstellingen Diensten.
Voorstelling Juridische Dienst
Administratieve Vereenvoudiging SVZ & Campagne 2018
Federaal agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen
Incident fipronil: lessons learned
Transcript van de presentatie:

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Standaard Kosten Model (SKM) meting FAVV Aleydis Kestens Februari 2007 Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen

Context SKM 20/06/05: kick-off project KBOOD KBOOD: KBO versus BOOD Partners: DAV – Deloitte en FAVV Doel: –Begrijpelijke, transparante, unieke registratieprocedure –Unieke gegevensverzameling 1 aspect van project KBOOD: uitvoeren van een standaard kostenmeting

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen SKM Standaard kosten model/meting Meting administratieve lasten voor de operator voor en na een administratieve vereenvoudiging Methodologie van DAV

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Stappenplan SKM Stap 1: Inventarisatie van alle informatieverplichtingen Stap 2: Inventarisatie van alle administratieve handelingen voor elk van die informatieverplichtingen Stap 3: Verzamelen van informatie over het aantal operatoren die deze administratieve handelingen dienen uit te voeren Stap 4: Verzamelen van informatie over de duurtijd en frequentie van uitvoeren per administratieve handeling Stap 5: Verzamelen van informatie over de kostprijs voor het uitvoeren van elke administratieve handeling Stap 6: Berekenen van de administratieve lasten

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Stap1 informatieverplichtingen Beperkt tot sector distributie 3 verplichtingen: Nulmetingéénmeting 1. Vergunningsaanvraag fabricatie of handel in voedingsmiddelen (KB 04/12/95) KB 16/01/06 mbt de registratieplicht en het aanvragen van een erkenning of toelating op electronische wijze 2. Erkenning koelhuizen en opslagplaatsen vlees en vis (KB 30/12/92) / 3. Erkenning meststofffen (KB 07/01/98) MB 14/02/06 betreffende handel in meststoffen

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Stap 2 Administratieve handelingen Bevraging uitgevoerd bij 2 operatoren –Lidl –Colruyt Informatie bekomen omtrent handelingen, kostprijs en tijd

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Stap 3 aantal operatoren Sector distributie Subsector niet ambulante kleinhandel Activ niet ambulante kleinhandel in algemene voeding # vestigingen9.941 # ‘grootwarenhuis’3.459 # jaarlijks startende ondernemingen284 # invoerders meststoffen binnen distributiesector 15 # opslagplaats vlees en vis met activiteit kleinhandel algemene voeding 10

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Stap 4 frequentie 3 jaarlijkse hernieuwing vergunning jaarlijkse hernieuwing aanvraag 0.1 éénmalige uitvoering van administratieve handeling 1

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Stap 5 tarieven Prijs: Standaard uurtarief van de sector groot- en kleinhandel volgens het SKM: Ondersteunend administratief medewerker 25 €/uur Uitvoerend administratief medewerker 29 €/uur Management54 €/uur Tijd: uitgedrukt in minuten

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Stap 6 berekening Besluit: Ongeveer euro lastenverlaging voor de operatoren van de distributiesector (kleinhandel algemene voeding)