Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Ontwerp KB tot wijziging van KB van 16/01/2006 “erkenningen, toelatingen, registraties” Paul.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
1 RAADGEVEND COMITE FAVV PLENAIRE VERGADERING 13 januari 2006.
Advertisements

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Voorstellen voor aanpassing van het KB heffingen en het KB retributies Raadgevend Comité van.
CONTROLE FAVV SCHAPEN - GEITEN
Katie Vermeersch DG Controlebeleid RC 27/05/2009
Communicatie- programma 10
Infrastructuurvereisten FAVV Quality Days 28/04/2011
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen ACTUELE SITUATIE OMTRENT BLUETONGUE Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen.
Agence fédérale pour la Sécurité de la Chaîne alimentaire Een nieuwe website voor het FAVV ? RC van 28 mei 2008 Federaal Agentschap voor de Veiligheid.
PlattelandsCafé 15 mei Welkom door Teunis Jacob Slob.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen STAND VAN ZAKEN IN VERBAND MET BTV8 EN DE VACCINATIECAMPAGNE Raadgevend comité 25 juni 2008.
Vernieuwing beroepsgerichte programma’s vmbo
PA3 Kust- en overgangswateren in het ISGD van de Schelde.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Overzicht regelgeving ter voorlegging aan Raadgevend Comité in 2009 DG Controlebeleid Federaal.
De Richtlijn « Diensten » 2006/123/EG en de sociale zekerheid Geneviève Pietquin FOD Sociale Zekerheid.
HANDLEIDING: REGISTREREN VAN VACCINATIES Q-KOORTS
DIOXINES en DIOXINE LIKE PCB’S in Stabroek
BPR van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen
DE BIJZONDERE BEROEPSTITEL VAN VERPLEEGKUNDIGE GESPECIALISEERD IN GERIATRIE EN DE BIJZONDERE BEROEPSBEKWAAMHEID VAN VERPLEEGKUNDIGE MET EEN BIJZONDERE.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen 1 Vormingssessie Laboratoria 13/09/2006 DG LABORATORIA Kalender opleiding / workshops.
DG Controle – Sector DIS
omzetting van de richtlijn 2006/123/CE FOD Sociale Zekerheid – Van De Sande J.M. FOD Economie – AD Economisch Potentieel.
Inspiratiedag “Kinderopvang in de praktijk” Actualiteit à la carte 2 oktober 2008 Mechelen.
Vakbondsverloven Voorwaarden:  Vooraf vragen  Oproeping voorleggen a/ meerdere  Voor de noodzakelijke tijd.
Doorstromingsstages. Juli 2012 Relancestrategie Relancestrategie van de federale Regering 3 assen: de koopkracht van de burgers ondersteunen de competitiviteit.
Omgevingsvergunning Wet algemene bepalingen omgevingsrecht; inhoud en stand van zaken. Remco Mol/Wiebe Bosma (SenterNovem/InfoMil) Helpdesk omgevingsvergunning.
Gardiens de la paix/ Gemeenschapswachten Week van de integrale veiligheid/ Semaine de la sécurité intégrale.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Overzicht verwacht wetgevend werk 2008: regelgeving ter voorlegging Raadgevend Comité (DG Controlebeleid)
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Krachtlijnen strategische en operationele doelstellingen DG controlebeleid Herman Diricks, directeur-generaal.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen DIS - PCE OVL Actie Geraardsbergen mei 2009.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Voorlichtingscel Pierre Cassart Federaal Agentschap voor de veiligheid van de Voedselketen.
Agence fédérale pour la Sécurité de la Chaîne alimentaire Heffingen Raadgevend comité van 25 juni 2008 Véronique Berthot Federaal Agentschap voor de Veiligheid.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen STAND VAN ZAKEN IN VERBAND MET BTV 25 maart 2009 Federaal Agentschap voor de Veiligheid van.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Tendenzen 2006 Paul MULLIER Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Toepassing huishoudelijk reglement en Evaluatie prestatie-indicatoren november 2007 tot oktober.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Raadgevend Comité Toepassing huishoudelijk reglement en Evaluatie prestatie-indicatoren november.
Auditprogramma 2007 Resultaten Raadgevend Comité - 27 februari 2008
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Jaarverslag ombudsdienst 2007 Raadgevend Comité 19 maart 2008 Frans Vromman Federaal Agentschap.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Jacques Inghelram Cel Validatie Gidsen Autocontrole en de gidsen.
BPR van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Jaarverslag ombudsdienst 2008 Raadgevend Comité 25 maart 2009 Frans Vromman Federaal Agentschap.
1 Overzicht timing betreffende de herziening van de regelgeving in het kader van het hygiënepakket.
Raadgevend Comité ir. Gil Houins Directeur-generaal DG Controlebeleid.
Communicatieplan “2006” de nieuwe reglementering.
De Smiley, voorstel RC 19 januari 2007
1 Raadgevend Comité Installatievergadering FAVV Gil Houins Voorzitter 28 juni 2006.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Standaard Kosten Model (SKM) meting FAVV Aleydis Kestens Februari 2007 Federaal Agentschap voor.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Promotie autocontrole Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Pascal Houbaert.
1 Leidende principes en doelstellingen van het Nationaal Forum Douane en Accijnzen & Partners 19 juni 2006 Leen Lauwers.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Raadgevend Comité van 28 september 2011 Heffingen 2011 Federaal Agentschap voor de Veiligheid.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen NUCLEAIR INCIDENT OP HET IRE IN FLEURUS Raadgevend comité 24 september 2008 Federaal Agentschap.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen 1 Vormingssessie Laboratoria 13/09/2006 DG LABORATORIA Inleiding: organisatie FAVV.
1 Het nieuwe Partnerschapsverdrag Toelichting bij een evolutie.
Datagestuurde handhaving :
Voorstelling Juridische Dienst
11 Overlegvergadering Een kijk op de toekomst Katleen De Wilde (deskundige/inspecteur FANC)
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Medisch toezicht van personen in de levensmiddelensector. Koninklijk besluit tot wijziging van.
Agence fédérale pour la Sécurité de la Chaîne alimentaire Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Operationele doelstellingen DG Algemene.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Ontwikkeling van een barometer van de voedselveiligheid Workshop Wetenschappelijk Comité 27.
Knolcyperus – FAVV Infovergadering knolcyperus
Nieuwe financiering FAVV: stand van zaken dd 09/05.
Federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Operationele doelstellingen Diensten.
Toezicht: vangnet of dwangbuis ? Jan Dirk Steenbergen Hoofdinspecteur
Voorstelling Juridische Dienst
Twenty-second Conference on Food Microbiology
Bestemmingsplan Buitengebied
Evoluties in de nieuwe regelgeving
Administratieve Vereenvoudiging SVZ & Campagne 2018
COMPETENTIES EN CERTIFICERING
Rapport evaluatie proactieve flux V.T.
Rapport evaluatie proactieve flux V.T.
Transcript van de presentatie:

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Ontwerp KB tot wijziging van KB van 16/01/2006 “erkenningen, toelatingen, registraties” Paul Coosemans 28/02/2007 Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen

Doelstellingen KB van 16/01/2006 Een eenvormige procedure vaststellen voor alle sectoren onder de controlebevoegdheid van het FAVV Veralgemeende registratie van alle operatoren Een administratieve vereenvoudiging realiseren Toepassing Europese reglementering (vb hygiënepakket) Behoud van de toepasselijke voorwaarden voor de betrokken sectoren

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Evaluatie 2006 Op basis van reacties -van eigen diensten -van sectororganisaties -van bedrijven aanpassingen noodzakelijk

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Doelstellingen voorgestelde wijzigingen Versoepelingen en verduidelijkingen Legistieke tekortkomingen aanvullen Verder conformeren aan Europese reglementering Procedure verlenen van erkenningen/toelatingen aanpassen

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Procedure verlenen van erkenningen/toelatingen aanpassen Introductie van het begrip “exploitant” = verantwoordelijke van een inrichting Erkenningen/toelatingen worden verleend aan inrichtingen op vraag van een exploitant

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Gevolgen van de gewijzigde situatie Meerdere operatoren kunnen mits registratie een activiteit uitoefenen in dezelfde inrichting onder de verantwoordelijkheid van de exploitant Meerdere exploitanten kunnen in dezelfde inrichting een activiteit uitoefenen mits voorzien wordt in: scheiding in ruimte of tijd