Sukkot Het Slotfeest in de 7e maand tisjri is het Loofhuttenfeest, of Sukkot (Leviticus 23:33-34). Dit feest heet naast Loofhuttenfeest ook wel Feest van.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Leviticus 23: En de HERE sprak tot Mozes: 34 Spreek tot de Israëlieten: Op de vijftiende dag van deze zevende maand begint het Loofhuttenfeest.
Advertisements

1 19 jan Urk. 2 de context van 2Korinthe 3  Paulus reageert op beschuldigingen dat hij onbevoegd zou zijn (3:1,2);  Paulus plaatst zijn Evangelie.
Ons PASCHA is geslacht.
Waterdragers VYA 14 juli 2013.
LEVEN NAAR GODS WOORD EXODUS 16:4-30. LEVEN NAAR GODS WOORD EXODUS 16:4-30.
Genesis 25: 27 Toen de jongens opgroeiden, werd Esau een man, ervaren in de jacht, een man van het veld, maar Jakob was een huiselijk man, die in tenten.
Dankdag 2010 “ De School met de Bijbel” Thema: “Danken is Vieren”
Koninkrijk van God.  Amos 9:11 Te dien dage zal Ik de vervallen hut van David weder oprichten, Ik zal haar scheuren dichten en wat daarvan is ingestort,
Handelingen 7: 44 De tent der getuigenis hadden onze vaderen in de woestijn, zoals Hij het geboden had, die tot Mozes zeide, dat hij haar moest maken naar.
Zingen Gedenk, o volk, met heilig beven,
Stromen van levend water Johannes
ze-gen 1. Veelal met een gebaar of teken vergezelde, plechtig uitgesproken formule waardoor men Gods gunst over iemand of iets wil laten komen; 2.
VERBOND “opdat het u welga !”.
God prijzen omdat je vreugde vindt in Hem Prijs de HEER, mijn ziel.
de hogepriester & de lampen
1 Corinthiërs 3:10-15 de bema van God en Christus: Beoordeling van de werken van de gelovigen van het lichaam van Christus.
De 7 Feesten des Heren De bijbelse feesten
Rondom Jeruzalem zijn bergen
1. 3 hoogtijden in de eerste maand 14-de: Pascha vanaf de 15de: ongezuurde broden daags na de sabbat: eerstelingsschoof Leviticus 23: zeven hoogtijden.
1 17 okt 2013 Rijnsburg 17 okt 2013 Rijnsburg. 2 het voorgaande: Melchisedek voor het eerst ter sprake in 5:6 en 5:10 10 door God aangesproken als hogepriester.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
Klinkende herinnering!
Psalm ste boek 2-de boek 3-de boek 4-de boek 5-de boek Genesis Exodus Leviticus Numeri Deuteronomium 2.
Jezus' verjaardag.
1. Gereformeerde Synode dr. J.G. Geelkerken 3.
HET FEEST VAN ONGEZUURDE BRODEN. 4 Dit zijn de feesttijden (lett. hoogtijden) des HEREN, heilige samenkomsten, die gij uitroepen zult op de daarvoor.
1 19 dec Rijnsburg 19 dec Rijnsburg. 2 Hebreeën 8 1 De hoofdzaak VAN ONS ONDERWERP is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is.
Efeze Toen nu de zeven dagen nagenoeg om waren, zagen de Joden uit Asia hem (= Paulus) in de tempel, en brachten al het volk in opschudding.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
Zondag 31 maart 2013 Zoetermeer 1. Jozua 5:9 Marcus 16:4 Lucas 24:2 2.
ALSJEBLIEFT! Romeinen 10.
Verbonden … Van boven bekeken
Exodus hoofdstuk 12 “ Het Pesach lam” 1 De HEERE nu had tot Mozes en tot Aaron in het land van Egypte gesproken, zeggende: 2 Deze zelfde maand zal u.
Echad één! Hoor Israël Hoor, Israel: de Here is onze God; de Here is
Rosj HaSjana Het joodse jaar september.
God is trouw Hij gaf zijn woord
Loofhuttenfeest De instructies voor het Loofhuttenfeest
Loofhuttenfeest Soekkot. Soekkot De voorjaarsfeesten 1.PesachPascha, Pasen 2.MatsootOngezuurde broden 3.Jom habbikoeriemDag der Eerstelingen 4.SjevoeootWekenfeest,
Deuteronomium 30: 19 Ik neem heden de hemel en de aarde tegen u tot getuigen; het leven en de dood stel ik u voor, de zegen en de vloek; kies dan het.
Pinksteren... is een telwoord.
Welkom Israelzondag.
De schepping van Genesis één.
De achtste dag Leviticus 23:36 (HSV op scherm)
1 18 september 2014 Rijnsburg 18 september 2014 Rijnsburg.
1 16 jan Rijnsburg 16 jan Rijnsburg. 2 de vorige keer:  "de hoofdsom van het gezegde" (8:1)  de aankondiging van een nieuw verbond (8:8)
12 sept 2013 Bodegraven 1. 2  vooraf lezen: 1Kor.7:12 t/m 24  indeling 1Korinthe 7  1 t/m 9: over het huwelijk  10 t/m 16: over echtscheiding  16.
30 november 2014 Zoetermeer. Gezang 1 ('Enige Gezangen') 5 "Gedenkt en viert, met vee en magen, Den Sabbath, na zesdaagse vlijt: God schiep 't heelal.
De Ark van Noach (2). De Ark van Noach (2) Genesis 7: 1 En de HERE zeide tot Noach: Ga in de ark, gij en geheel uw huis, want u heb Ik in dit geslacht.
1-ste maand 14-de Pascha 15-de onge- zuurde broden eerste- lings- schoof 3-de maand weken- feest 7-de maand 1-ste bazuin- geschal 10-de verzoen- dag 15-de.
In het vierde gebod zegt de HERE De zevende dag is een rustdag, die gewijd is aan de HEER, uw God; dan mag u niet werken. Dat geldt ook voor vreemdelingen.
AFGODERIJ BRENGT VLOEK. ZONAANBIDDING 20 Te dien dage zal de mens zijn zilveren en gouden afgoden, die hij zich gemaakt had om zich daarvoor neer te buigen,
De vrucht van de Geest & de lampen in het heiligdom.
De week van Pasen (II) HET PASCHA Leviticus 23 & Exodus 12.
P e r a s j o t B e ’h a r en B e ’H u k o t t a i Twee P e r a s j o t: B e ’h a r en B e ’H u k o t t a i.
Welkom Israelzondag.
8 okt Rotterdam *Adam, 1 *Seth, 129,5 *Enos, 234 *Kenan, 323,5 *Lamech, 870 *Henoch, 619 *Metusalach 683,5 *Mahalalel, 393.
4 oktober 2015 Rotterdam. = zevende dag van Sukkot (=Loofhutten)
28 januari 2016 Katwijk Paulus in 'Handelingen'. terugblik...  Na de tumult in zowel Thessalonika als Berea vertrok Paulus onder begeleiding naar Athene.
10 april 2016 Zoetermeer. Matteüs Maar Hij antwoordde hun en zeide: Een boos en overspelig geslacht verlangt een teken, maar het zal geen teken.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Achtste dag Jesjoe’a zei: “Ik ben gekomen, opdat zij leven hebben en overvloed hebben.” Johannes 10:10b.
Joodse Feesten Jodendom.
De Feesten van de Heer.
2 Oktober 2016 Dag van de bazuin.
De redding komt van onze God die op de troon zit en van het lam!
Loofhuttenfeest / סֻכּוֹת
Echad één! Hoor Israël Hoor, Israel: de Here is onze God; de Here is
Lukas 22: 7-20   7De dag der ongezuurde broden kwam, waarop het Pascha moest geslacht worden. 8En Hij zond Petrus en Johannes uit, zeggende: Gaat heen,
Exodus hoofdstuk 12 “Het Pesach lam”
Gerechtigheid Wat is het ?.
Transcript van de presentatie:

Sukkot Het Slotfeest in de 7e maand tisjri is het Loofhuttenfeest, of Sukkot (Leviticus 23:33-34). Dit feest heet naast Loofhuttenfeest ook wel Feest van De Inzameling: inzameling van de fruitoogst (Exodus.23:16). Dit Feest wordt ook wel kortweg het Grote Feest genoemd.

Het woord Sukkot of Loofhut verwijst naar de Tabernakel, de tent der samenkomst. (Leviticus 23:34).

De Loofhut werd gemaakt van palmtakken, wilgen, mirte en olijftakken, als teken van overwinning, wenen, vreugde, zalving.

Dit was het grootste feest van het jaar, waarbij de armen, weduwen, levieten en vreemdelingen meedeelden in de zegen (Deuteronomium 16:9-16). Het feest herinnert het volk eraan, dat het in loofhutten woonde tijdens de woestijnreis vanuit het land Egypte.

De Lulav De lulav wordt samengesteld om het oogstaspect van het feest te symboliseren. Met deze lulav of feestbundel wordt gewuifd in 6 verschillende richtingen (4 windstreken en hemel en aarde) om G’d als Schepper van de wereld (zie Rosh Ha Shana) te eren. Sukkot is de feestelijke afsluiting van de vruchtenoogst. Vandaar dat de feestbundel is samengesteld uit de 4 vruchten:

De Lulav verwijst naar de woestijnreis van Israël. Palmtak De Lulav verwijst naar de woestijnreis van Israël. De verschillende soorten die worden samengenomen verwijzen naar de verschillen tussen de mensen. Mirte Wilgentak Etrog

Samen vormen ze één mooi geheel.

De zoete smaak en de heerlijke geur van de etrog, verwijst naar degene die de Torah bestudeert en ernaar leeft.

De mirte die wel lekker ruikt, maar geen vrucht heeft, staat voor degene die wel de Torah bestudeert maar er niet naar leeft.

De palmtak verwijst naar de dadel: wel lekker maar zonder heerlijke geur. Dit is degene die wel handelt naar de geboden maar zich niet verdiept in de Torah.

De wilgtak heeft noch smaak, noch geur en  verwijst naar degene die beide niet doet.

In zijn geheel vormt de lulav de gemeenschap van Israël In zijn geheel vormt de lulav de gemeenschap van Israël. Daarmee kan men elkaar bemoedigen en uitdagen om de Torah te bestuderen en ernaar leven.

Zowel voor jongere

alsook voor oudere mensen

Sukkot het Loofhuttenfeest. (Lev.23:33-35).

Lev.23 : 41, Gij zult het als een feest des HEREN vieren zeven dagen in het jaar, een altoosdurende inzetting voor uw geslachten; in de zevende maand zult gij het vieren.

Geniet ervan !

We wensen jullie een fijn feest toe Het Messiaans Team Moge de Heer jullie zegenen !!