De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gerechtigheid Wat is het ?.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gerechtigheid Wat is het ?."— Transcript van de presentatie:

1 Gerechtigheid Wat is het ?

2 Wanneer het graan is gedorst en de druiven zijn geperst, moet u gedurende zeven dagen het Loofhuttenfeest vieren. Vier dan uitbundig feest, samen met uw zonen en dochters, uw slaven, uw slavinnen, en de Levieten, de vreemdelingen, de weduwen en de wezen die bij u in de stad wonen. Zeven dagen lang moet u voor de HEER, Uw God, feestvieren op de plaats van zijn keuze. Hij zal immers al uw werk zegenen en u een rijke oogst geven. Vier daarom uitbundig feest. Zoek het recht en niets dan het recht. Dan zult u in leven blijven en mag u het land dat de HEER, uw God, u zal geven, in bezit nemen. Deuteronomium 16: 13-15, 20

3 Shalom = een onderlinge verwevenheid van God, mensen en de schepping die harmonie, heelheid, vreugde en welvaart geeft voor iedereen binnen de gemeenschap.

4 Shalom = recht een onderlinge verwevenheid van God, mensen en de schepping die harmonie, heelheid, vreugde en welvaart geeft voor iedereen binnen de gemeenschap.

5 Gerechtigheid = De beweging van onrecht naar recht
Terugbrengen naar toestand van shalom

6 Rechtvaardige = Bruce Waltke: een rechtvaardige: iemand die zichzelf en zijn middelen ter beschikking stelt voor de gemeenschap. Tim Keller: Een onrechtvaardige ziet zichzelf en zijn middelen als een recht wat hij volledig voor zichzelf heeft.

7 Splachnizomai

8

9


Download ppt "Gerechtigheid Wat is het ?."

Verwante presentaties


Ads door Google