Exodus hoofdstuk 12 “ Het Pesach lam” 1 De HEERE nu had tot Mozes en tot Aaron in het land van Egypte gesproken, zeggende: 2 Deze zelfde maand zal u.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

13 april 2014 Tollebeek (...) Want ook ons Pascha is geslacht: Christus. 8 Laten wij derhalve feest vieren... -1Korinthe 5-
20 april 2014 Den Haag. 10 Spreek tot de Israelieten en zeg tot hen: Wanneer gij komt in het land dat Ik u geef, en DE OOGST daarvan binnenhaalt, dan.
Eerstelingen.
Ons PASCHA is geslacht.
LEVEN NAAR GODS WOORD EXODUS 16:4-30. LEVEN NAAR GODS WOORD EXODUS 16:4-30.
Discipelschap.
Genesis 25: 27 Toen de jongens opgroeiden, werd Esau een man, ervaren in de jacht, een man van het veld, maar Jakob was een huiselijk man, die in tenten.
Koninkrijk van God.  Amos 9:11 Te dien dage zal Ik de vervallen hut van David weder oprichten, Ik zal haar scheuren dichten en wat daarvan is ingestort,
Handelingen 7: 44 De tent der getuigenis hadden onze vaderen in de woestijn, zoals Hij het geboden had, die tot Mozes zeide, dat hij haar moest maken naar.
Stromen van levend water Johannes
de genezing te Bethesda
Genesis 3: 3 maar van de vrucht van de boom, die in het midden van de hof staat, heeft God gezegd: Gij zult daarvan niet eten noch die aanraken; anders.
3. GORDEL, PANTSER & SCHOEISEL
Jesaja 55: 1 O, alle dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs wijn en.
1.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Genesis 14: 18 En Melchisedek, de koning van Salem, bracht brood en wijn; hij nu was een priester van God, de Allerhoogste. 19 En hij zegende hem en.
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
Ik ben een Christen HELP.
De 10 plagen Zweren Hagel Sprinkhanen Duisternis Dood oudste zoon
God en ons.
Het verhaal van bevrijding
Zegen & vloek deel II.
De bloedbruidegom Exodus 4.
Jezus' verjaardag.
1. Gereformeerde Synode dr. J.G. Geelkerken 3.
de bloeiende staf van Aäron
Richteren 6. Israël… onderdrukt en geplunderd roept de HERE aan de HERE verschijnt aan Gideon.
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
HET FEEST VAN ONGEZUURDE BRODEN. 4 Dit zijn de feesttijden (lett. hoogtijden) des HEREN, heilige samenkomsten, die gij uitroepen zult op de daarvoor.
1 19 dec Rijnsburg 19 dec Rijnsburg. 2 Hebreeën 8 1 De hoofdzaak VAN ONS ONDERWERP is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is.
De Ben Adam Psalm 8.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
David, een profeet psalm 16.
41 En er was ter plaatse, waar Hij gekruisigd was, een hof en in die hof een nieuw graf, waarin nog nooit iemand was bijgezet... Johannes en.
Zondag 31 maart 2013 Zoetermeer 1. Jozua 5:9 Marcus 16:4 Lucas 24:2 2.
"OOK ONS PASCHA IS GESLACHT".
ALSJEBLIEFT! Romeinen 10.
Ga voor een gezond gezin … zodat een dienaar van God voor zijn taak berekend is en voor elk goed doel volledig is toegerust. 2 Timotheus.
Herders of HERDER.
Rotsen en bergen en water drinken.. EschatonEschaton Het christen leven.
TOV VRIJDAG 06 FEBRUARI 2009 HEILIG AVONDMAAL.
Echad één! Hoor Israël Hoor, Israel: de Here is onze God; de Here is
God is trouw Hij gaf zijn woord
Eten, eten, eten… Eten, eten, eten….
Hoofdstuk 5 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Emmeloord Amstelland 2 Over het boek Jozua Hoofdstuk 5.
Deuteronomium 30: 19 Ik neem heden de hemel en de aarde tegen u tot getuigen; het leven en de dood stel ik u voor, de zegen en de vloek; kies dan het.
Pinksteren... is een telwoord.
1 16 jan Rijnsburg 16 jan Rijnsburg. 2 de vorige keer:  "de hoofdsom van het gezegde" (8:1)  de aankondiging van een nieuw verbond (8:8)
Wegwijzer naar Jezus Handelingen 8:26-40
30 november 2014 Zoetermeer. Gezang 1 ('Enige Gezangen') 5 "Gedenkt en viert, met vee en magen, Den Sabbath, na zesdaagse vlijt: God schiep 't heelal.
Parasja B’Shalach Toen hij weg zond. Exodus 13, ,16 Haftara: Richteren 4,4 – 5,31 Barak & Debora B’rit Chadashah(N.T.): Openb.15,2-4.
De Ark van Noach (2). De Ark van Noach (2) Genesis 7: 1 En de HERE zeide tot Noach: Ga in de ark, gij en geheel uw huis, want u heb Ik in dit geslacht.
Godsdienst 1.
1-ste maand 14-de Pascha 15-de onge- zuurde broden eerste- lings- schoof 3-de maand weken- feest 7-de maand 1-ste bazuin- geschal 10-de verzoen- dag 15-de.
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
De Hebreeën-brief (6) donderdag 18 april 2013 vanaf Hebreeen 31.
Welkom in de samenkomst
Johannes 3: 16 Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een ieder, die in Hem gelooft, niet verloren.
De week van Pasen (II) HET PASCHA Leviticus 23 & Exodus 12.
17 En het overkwam mij, toen ik te Jeruzalem was teruggekeerd* en in de tempel aanbad, dat ik in zinsverrukking (lett. extase) geraakte… Handelingen.
4 oktober 2015 Rotterdam. = zevende dag van Sukkot (=Loofhutten)
1Korinthiërs 11: 29 Want wie op onwaardige wijze eet en drinkt, die eet en drinkt zichzelf een oordeel, omdat hij het lichaam van de Heere niet onderscheidt.
Witte Donderdag Resten van de stad Tanis, met overwonnen farao Muziek: Oosters gezang van de Goede Week.
24 april 2016 Zoetermeer.  de eerste eeuwen vierde de kerk Pasen tegelijk met het Joodse Pesach;
de betekenis van het bloed
Lukas 22: 7-20   7De dag der ongezuurde broden kwam, waarop het Pascha moest geslacht worden. 8En Hij zond Petrus en Johannes uit, zeggende: Gaat heen,
Exodus hoofdstuk 12 “Het Pesach lam”
Transcript van de presentatie:

Exodus hoofdstuk 12 “ Het Pesach lam”

1 De HEERE nu had tot Mozes en tot Aaron in het land van Egypte gesproken, zeggende: 2 Deze zelfde maand zal u tot het hoofd der maanden zijn; zij zal u tot de eerste van de maanden des jaars zijn.

3 Spreekt tot de ganse vergadering van Israel, zeggende: Aan de tiende dezer maand neme ieder van u een lam voor uzelf, overeenkomstig de bewoners der vaders huis, één lam voor elk gezin. 4 Maar indien een huis te klein is voor een lam, zo neme hij het en zijn buurman, het naaste bij zijn huis, overeenkomstig het getal der zielen, overeenkomstig wat eenieder eten kan; zult gij het lam verdelen.

5 Gij zult een onbezoedeld lam hebben, van het mannelijk geslacht, één jaar oud; van de schapen of van de geitenbokken moogt gij het nemen. 6 En gij zult het in bewaring hebben tot den veertiende dag dezer maand; en de ganse gemeente der vergadering van Israel zal het slachten tussen twee avonden.

7 En zij zullen van het bloed nemen, en het aan beide zijposten strijken, en aan den bovendorpel van de huizen, in dewelke zij het eten zullen. 8 En zij zullen het vlees eten in dezelfden nacht, aan het vuur gebraden, met ongezuurde broden;met bittere saus zullen zij het eten.

9 Gij zult daarvan niet rauw eten, ook geenszins in water gezoden; maar aan het vuur gebraden, zijn hoofd met zijn schenkels en met zijn ingewand. 10 Gij zult daarvan ook niet laten overblijven tot den morgen; maar hetgeen daarvan overblijft tot den morgen, zult gij met vuur verbranden.

11 Aldus nu zult gij het eten: uw lenden zullen omgordend zijn, uw schoenen aan uw voeten, en uw staf in uw hand; en gij zult het in haast eten; het is des HEEREN pascha.

12 Want Ik zal in deze nacht door het land Egypte gaan, en alle eerstgeborenen in het land Egypte slaan, zowel van mens als dier; en tegen alle goden der Egyptenaren zal Ik oordeel uitoefenen, Ik ben de HEERE!

13 En dat bloed zal voor u tot een teken zijn aan de huizen, waarin gij zijt; wanneer Ik het bloed zie, zal Ik aan u voorbij gaan; en er zal geen plaag u ten verderve zijn, wanneer Ik het land Egypte slaan zal.

14 En deze dag zal u wezen ter gedachtenis, en gij zult hem den HEERE tot een feest vieren; gij zult hem vieren onder uw geslachten tot een eeuwige inzetting.

Jes 53 : 7, Als een lam dat ter slachting geleid wordt, en als een schaap dat stom is voor zijn scheerders, zo deed hij zijn mond niet open. Yeshua heeft de overwinning behaald opdat de weg tot G-d open zou zijn, voor u en mij ! Een gezegende Pesachtijd toegewenst, vanwege Het Messiaans Team.