Preek over Zacharia 3:8,9 2e Zondag van Advent – 2013.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Preek over Jesaja 1 :
Advertisements

1. Het einde van de kalender op 21 december?. 2. Het grote verlangen van deze wereld.
1. Het dak naar de hemel zit dicht Laatste vers Rechters: ‘In die tijd was er geen koning in Israël: iedereen deed wat in zijn eigen ogen goed was’. 1.
Jezus’ naam in de wachtkamer van Davids huis
STAD IN BLOEI Jeremia 29:4-7.
Preek: ‘nieuwe wijn’. Dan komen de dagen – spreekt de HEER – dat de ploeger de maaier ontmoet en de druiventreder de zaaier, dat de bergen druipen van.
Davids gouden geheim Wanneer ben je tevreden? Waar vind je je geluk? Wanneer voel je je veilig?
Derde zondag van de 40 dagentijd 7 maart 2010
Keizer Augustus volkstelling.
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie © Universal Songs t/a Samuel Music 1/5 IK VERTROUW OP U (Peter van Essen) Ik vertrouw op.
DE EFOD.
Zondag 19 mei 2013 Den Haag 1. Op welke dag ontvingen de discipelen de heilige Geest? op de dag van Christus' opstanding op de Pinksterdag andere dag.
Psalm ste boek 2-de boek 3-de boek 4-de boek 5-de boek Genesis Exodus Leviticus Numeri Deuteronomium 2.
Richteren 6. Israël… onderdrukt en geplunderd roept de HERE aan de HERE verschijnt aan Gideon.
1. de vorige keer En de ark des HEREN bleef drie maanden in het huis van de Gatiet Obed-Edom, en de HERE zegende Obed- Edom en zijn gehele huis.
Zondag 31 maart 2013 Zoetermeer 1. Jozua 5:9 Marcus 16:4 Lucas 24:2 2.
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Veertigdagentijd   2  3  4   5  6  'stilte in de Bijbel'
LUISTEREN NAAR DE STEM VAN GOD
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
De HEER is mijn banier Preek over Exodus 17:8-16.
Zeg nooit ; Wir haben es nicht gewust ! Hezbollah strijders Die elkaar aanmoedigen met als doel het Jodendom en Christendom te vernietigen ! In welke.
Daarom verheugt zich mijn hart en juicht mijn ziel,
Koning, eens en voor altijd
de balans opmaken Rom 8: Wat moeten wij hier verder over zeggen? Zondag 1 Wat is je enige troost/houvast?
HeiLiG.
God is trouw Hij gaf zijn woord
EER je vader en je moeder !
Geen twijfel aan Gods zorg…
Hoofdstuk 5 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Emmeloord Amstelland 2 Over het boek Jozua Hoofdstuk 5.
Hartelijk welkom in de kerk!
Engelen.
Psalm 7 Mijn schild is bij God.
Verlangens van God.
In deze dienst zal Ds. P. L. Storm voorgaan. Na de zegen zingen we Ps. 145 : 1 Schriftlezing: Maleachi 2 : : 5 Matteϋs 11 : Tekst: Maleachi.
Vers 1 Ik zal, zo spreekt de Here de schapen die Mij overbleven vanwaar Ik ze verspreidde naar 't eigen land doen wederkeren. Ik zal ze goede herders geven.
28 september 2014 Zoetermeer. Openbaring 1 1 Openbaring van Jezus Christus, welke God Hem gegeven heeft om zijn dienstknechten te tonen hetgeen weldra.
Preek Psalm 80.
De derde van de vier profetieën over Gods Dienaar (Jesaja 50,4-11)
Feest! Ester 9:22. Zonder woorden Een verhaal Vieren = vasthouden en bijblijven Twee redenen – “Rust gekregen” oud thema: Abraham, Mozes, Salomo –
Welkom Kerstnachtdienst 2014.
Openb. 4: Ik, Johannes, had een visioen. Er stond een deur open in de hemel. En een stem zei: ‘Klim hierheen op, dan laat ik je zien wat er hierna.
Eén voor allen Johannes 11: Praktisch Ieder voor zich? Opofferen voor eigenbelang “Hogepriester van dat jaar” Marionet van Romeinen Geen onrust!
Een vreselijk gezicht (viezigheid in de kerk van na de vrijmaking) De slang is niet van gisteren (hij demotiveert ook vandaag) Een hele waslijst (maar.
Bedenk niet zelf hoe God is
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
Passie voor Jezus Jaarthema: 18 preken, 3 maal 6. Deel 1. Jezus vóór dat Hij op aarde kwam. Deel 2. Jezus op aarde. “Ik ben …...” Nu: Deel 3. Jezus na.
Moed. Jozua 1 Het geschiedde na de dood van Mozes, de knecht des Heren, dat de Here tot Jozua, de zoon van Nun, de dienaar van Mozes,
“Waaruit blijkt die liefde dan?”. “Waaruit blijkt die liefde dan?” De Persoon achter de boodschap De Persoon achter de boodschap De boodschap De boodschap.
Welkom deze morgen in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger deze dienst Ds. A.G.M. Weststrate De eerste woorden van de Opgestane.
Preek psalm 115 Niet ons, HEER, niet ons, geef uw naam alle eer,
Kandelaar symbool altijd licht! tempel God woont in u.
Deuteronomium 34:4-5. Deuteronomium 3:26: “Maar door uw schuld was de HEER tegen mij in woede ontstoken (…).” Deuteronomium 4:21: “Door uw schuld.
4 oktober 2015 Rotterdam. = zevende dag van Sukkot (=Loofhutten)
Derde Advent zondag 14 december 2014 Habakuk 2:3 Het visioen wacht tot zijn tijd gekomen is, het getuigt ervan, het liegt niet. Ook al is het nog niet.
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
Paasviering 2016 CBS Op de Zandtange. Aansteken van de paaskaars Gebed.
De preek gaat over: Lukas 24: Voorlezer: Jan Dees Voorganger: Ds. J.F. Harmanny te Hoek Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Eerste.
We lezen: Jesaja 44: Johannes 7: De preek gaat over: Jesaja 44: Voorganger: Ds. J. Holtland te Veenendaal-Oost Alle liederen worden.
Ik zet mij in voor uw verlangen (Zondag 49). Uw wil geschiede / laat uw wil gedaan worden.
De opgestane Jezus spreekt je aan Het was stil geworden…
Stort je hart uit voor de HEER
Zesde zondag van de 40 dagentijd 9 april 2017 Palmpasen
1.
Zacharia: God laat ons weten dat zijn volk niet wordt vergeten 8 'nachtgezichten', visioenen situatie: * kleine groepjes terug uit ballingschap.
Zacharia: God laat ons weten dat zijn volk niet wordt vergeten 8 'nachtgezichten', visioenen situatie: * kleine groepjes terug uit ballingschap.
Tot volmaaktheid gebracht
Gods beloften zijn niet los verkrijgbaar
God geeft.
Transcript van de presentatie:

Preek over Zacharia 3:8,9 2e Zondag van Advent – 2013

Zacharia 3:8,9 “Ik zal mijn dienaar sturen, de telg aan de stam van David. Ik leg een steen voor je neer, Jozua, één enkele steen, waarop zeven ogen rusten. Ikzelf zal daarin een inscriptie graveren - spreekt de HEER van de hemelse machten - en in één enkele dag zal ik dit land reinigen van alle schuld.”

Tweet Visioen @Engel van de heer 15 sebat 519 BC Jozua. Mijn dienaar, een steen en een inscriptie. #Advent

Tweet Jozua. Mijn dienaar, een steen en een inscriptie. #Advent Visioen @Engel van de heer 15 sebat 519 BC Jozua. Mijn dienaar, een steen en een inscriptie. #Advent

Tweet Visioen @Engel van de heer 15 sebat 519 BC Jozua. Mijn dienaar, een steen en een inscriptie. #Advent

Tweet Visioen @Engel van de heer 15 sebat 519 BC Jozua. Mijn dienaar, een steen en een inscriptie. #Advent

Tweet Visioen @Engel van de heer 15 sebat 519 BC Jozua. Mijn dienaar, een steen en een inscriptie. #Advent